Sportski komentatori
- Consigliere
- Kontakt:
Re: Sportski komentatori
Zasto Senad ne dovede Bahu da radi ove gostujuce utakmice? To bi bio pravi potez.. Kome je Marjan dobar komentator, taj veze nema o zivotu.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Marjan je odličan bio na početku svoje karijere u sportklubu i kod nas.
nekada mi je marjan bio simpatičan sa svojim načinom komentarisanja - sada je to postao jednostavno neki ćumez deranja , omalovažavanja i pričanja nebuloza vugdalić-style , konstantnog udaljavanja od utakmice , te previše euforičnog navijanja tokom komentarisanja . ne znam jesam li ikada njega čuo da komentariše donekle realno i razumno ..
o onome nakon utakmice neću ni da pričam . senad se nalio ko' konj , retardirana pitanja postavlja , kao što neko napisa , izet kao da se prepade kada ugleda s kakvim budalama mora pričati
igor kristić je milina od komentatora , barem što se tiče naših televizija . čovjek ima ugodan glas , zna o čemu priča , fino sroči rečenica , ne smara nebitnom statistikom , ne priča o desetim stvarima , a uz sve to i raduje kada dadnemo gol .
o onome nakon utakmice neću ni da pričam . senad se nalio ko' konj , retardirana pitanja postavlja , kao što neko napisa , izet kao da se prepade kada ugleda s kakvim budalama mora pričati

igor kristić je milina od komentatora , barem što se tiče naših televizija . čovjek ima ugodan glas , zna o čemu priča , fino sroči rečenica , ne smara nebitnom statistikom , ne priča o desetim stvarima , a uz sve to i raduje kada dadnemo gol .
- schweinsteiger
- Kontakt:
Jedino sto mi je bilo simpaticno kod njega je ono "dijamantu,dijamantu",jer ta utakmica protiv Belgije je bilo nesto najljepse sto se desilo reprezentaciji nakon,ko zna,koliko vremena.
Posle toga,nikad nisam simpatisao njegovo krestanje i deranje.Nebuloze tipa:
-moj jaran rizo i ja se kladili
-svi pijemo vodu
-samar mu daj posle utakmice
-njegov brat jasminko (znam da je pricao o nasem igracu nekom,ako se neko sjeti nek' napise,sad me pojede
)
-"đeko je ba institucija"-k'o sto bi rek'o moj jaran
-o sudjenju ne bih da pricam
-nakon sat vremena i regularnog gola iz "Offsidea",lik prica o Weissovoj prilici glavom
-pozdrav za sarajevo,tuzlu,travnik,bosansku krupu,zivinice,...
Ovakve stvari mi stvaraju toliku odbojnost prema njemu...radije bih slusao Suku s izvalama tipa:
''c.ronaldu je stvarno tesko oteti loptu,prema tome najbolje je pustiti ga da se sam spetlja'
"svi se bave fudbalom ovih dana, pa tako i homosekualci".
"ronaldo je u jednom od najprestiznijih gay casopisa proglasen najpozeljnim fudbalerom a imaju homosexulaci ukusa sve su to lijepi momci, ronaldo je ispred bekama, ovena, raula a na toj listi se se nasao i van nistelroj i ako mi nije jasno kako..."
Ili Kristica i njegove nebuloze:
-"Igrač je primio udarac u predjelu tjela..."
"Kakav loš šut Štrelera, ovo bi i ja mogo odbraniti"
"Vrlo tipično za našu reprezentaciju. Kad primimo prvi gol potonu nam sve lađe. Primimo još jedan, još jedan, još jedan i tako redom".
"I da je ta lopta ušla bio bi gooooooooool!"
Posle toga,nikad nisam simpatisao njegovo krestanje i deranje.Nebuloze tipa:
-moj jaran rizo i ja se kladili
-svi pijemo vodu
-samar mu daj posle utakmice
-njegov brat jasminko (znam da je pricao o nasem igracu nekom,ako se neko sjeti nek' napise,sad me pojede

-"đeko je ba institucija"-k'o sto bi rek'o moj jaran
-o sudjenju ne bih da pricam
-nakon sat vremena i regularnog gola iz "Offsidea",lik prica o Weissovoj prilici glavom

-pozdrav za sarajevo,tuzlu,travnik,bosansku krupu,zivinice,...

Ovakve stvari mi stvaraju toliku odbojnost prema njemu...radije bih slusao Suku s izvalama tipa:
''c.ronaldu je stvarno tesko oteti loptu,prema tome najbolje je pustiti ga da se sam spetlja'
"svi se bave fudbalom ovih dana, pa tako i homosekualci".
"ronaldo je u jednom od najprestiznijih gay casopisa proglasen najpozeljnim fudbalerom a imaju homosexulaci ukusa sve su to lijepi momci, ronaldo je ispred bekama, ovena, raula a na toj listi se se nasao i van nistelroj i ako mi nije jasno kako..."
Ili Kristica i njegove nebuloze:
-"Igrač je primio udarac u predjelu tjela..."
"Kakav loš šut Štrelera, ovo bi i ja mogo odbraniti"
"Vrlo tipično za našu reprezentaciju. Kad primimo prvi gol potonu nam sve lađe. Primimo još jedan, još jedan, još jedan i tako redom".
"I da je ta lopta ušla bio bi gooooooooool!"
#miasanmia
- legenda reala
- Kontakt:
Samo da Šuko ne bude prenosio našu repku iz Brazila, ima tona drugih utakmica nek mu daju Holandiju,Brazil nek prenosi
Ja se nado da će i BHT uraditi kao FTV jedan vrhunski poteza pa samo za tekme naše repke angažovati Sabahudina Topalbećirevića, al ništa on ih pljuje nakon neprenošenja košarke ni fudbala tako da nema ništa od toga

Ja se nado da će i BHT uraditi kao FTV jedan vrhunski poteza pa samo za tekme naše repke angažovati Sabahudina Topalbećirevića, al ništa on ih pljuje nakon neprenošenja košarke ni fudbala tako da nema ništa od toga
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
J ebo vas Baho u guziculegenda reala je napisao/la:Samo da Šuko ne bude prenosio našu repku iz Brazila, ima tona drugih utakmica nek mu daju Holandiju,Brazil nek prenosi![]()
![]()

Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!
- legenda reala
- Kontakt:
Jbo tebe
Treba nam komentator poput Edina Avdića koji će doživjeti iskrene emocije kad naša repka da gol, pa da probudi to nešto i u nama navijačima , jedini koji ima to od fudbalskih komentatora je Baho

Treba nam komentator poput Edina Avdića koji će doživjeti iskrene emocije kad naša repka da gol, pa da probudi to nešto i u nama navijačima , jedini koji ima to od fudbalskih komentatora je Baho

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Marjan sve gori i gori kako vrijeme prolazi. Protiv Litvanije me ne bi ni psovke iznenadile. Mislim lik stvarno energicno prenosi utakmice, ali previse neprofesionalno i navijacki. To posebno dolazi do izrazaja poslije sedmice Edina Avdica, koji je u apsolutno svakom segmentu jaci od Marjana.
Marjan bi mozda bio dobar, da radi na ozbiljnoj televiziji, kao recimo sportklub. Tamo je bio odlican i svaki put sam ga sa uzivanjem slusao. Dok je na cirkusu od televizije kao sto je Face TV, gdje ocito nema nikakvih limita za seljastvo i primitivizam, ocekujem samo da bude jos gori kako vrijeme bude prolazilo.
Marjan bi mozda bio dobar, da radi na ozbiljnoj televiziji, kao recimo sportklub. Tamo je bio odlican i svaki put sam ga sa uzivanjem slusao. Dok je na cirkusu od televizije kao sto je Face TV, gdje ocito nema nikakvih limita za seljastvo i primitivizam, ocekujem samo da bude jos gori kako vrijeme bude prolazilo.
- sagitarius
- Kontakt:
Ma libo te taki i sto imaju 5 miliona studija, sto Marjan komentari kako komentira, bitno je to sto je sliku u HD i da ko gospodin gledam tekmu, a ne onaj smjesni BHT S vga kamerom!
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Marjanu svaka cast na srcanom bodrenju repke ,ali on jednostavno vise nije zanimljiv ... Ustvari poslije Edina Avdica nijedan komentator mi nije zanimljiv.S toga predlazem da se Edin Avdic pocne edukovati o fudbalu...Mozda i to ne treba dovoljno je samo da vikne Dzekooooooo oooo ooo , Hajrovic sa parkingaaaa ... i sl. meni dovoljno.
Marjan me odavno iritira, ali daleko od toga da bih ugasila ton skroz. Ne znam kako neko može da ne čuje navijače i huk s tribina.
Što se Marjana tiče, bio je dosta simpatičan kad je upoznavao naše igrače dok su harali Njemačkom, i onda samo kad je došao na Hayat. Mnogo stvari koje radi u zadnje vrijeme (uglavnom od Belgije naovamo) su totalno izvještačene, djeluje da ih je noćima prije smišljao.
Ubacivanje ba u svaku treću rečenicu je nepotrebno. Dozivanje Džeke hiljadu puta je još nepotrebnije. Spominjanje svog selektora, prozivanje nekih njegovih kritičara aka miševa, da ne pričam...
Gledajući Senada, on tako ponosno stoji kraj njega (na stranu alkohol, šta li već
), što je baš on ugrabio ovog momka da širi svoju energiju preko Crvene televizije.
U svakom slučaju, vidi se da čovjek voli ove momke, izgleda da i oni njega vole. S ogromnom ljubavlju radi ove prijenose, i možemo se istrpjeti 90 minuta slušajući nabrajanja majki, djedova svakog igrača i sakupljača lopti na stadionu. Bit će bolji kad prestane svoje priče ubacivati u prijenos, ljubavi, protivnike, želje i pozdrave. Pitanje je da li će on to ikad uraditi, bar što se tiče prijenosa reprezentacije. U bilo kojem drugom slučaju, ne vjerujem da bih ga slušala, jer nije više onaj stari koji me prvobitno kupio radeći na Sportklubu.
I, da. Da napomenem da je bilo divota gledati HD prijenos. Na tome svaka čast Senadu.
Što se Marjana tiče, bio je dosta simpatičan kad je upoznavao naše igrače dok su harali Njemačkom, i onda samo kad je došao na Hayat. Mnogo stvari koje radi u zadnje vrijeme (uglavnom od Belgije naovamo) su totalno izvještačene, djeluje da ih je noćima prije smišljao.
Ubacivanje ba u svaku treću rečenicu je nepotrebno. Dozivanje Džeke hiljadu puta je još nepotrebnije. Spominjanje svog selektora, prozivanje nekih njegovih kritičara aka miševa, da ne pričam...
Gledajući Senada, on tako ponosno stoji kraj njega (na stranu alkohol, šta li već

U svakom slučaju, vidi se da čovjek voli ove momke, izgleda da i oni njega vole. S ogromnom ljubavlju radi ove prijenose, i možemo se istrpjeti 90 minuta slušajući nabrajanja majki, djedova svakog igrača i sakupljača lopti na stadionu. Bit će bolji kad prestane svoje priče ubacivati u prijenos, ljubavi, protivnike, želje i pozdrave. Pitanje je da li će on to ikad uraditi, bar što se tiče prijenosa reprezentacije. U bilo kojem drugom slučaju, ne vjerujem da bih ga slušala, jer nije više onaj stari koji me prvobitno kupio radeći na Sportklubu.
I, da. Da napomenem da je bilo divota gledati HD prijenos. Na tome svaka čast Senadu.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kad-repr ... /130911124" onclick="window.open(this.href);return false;
HZ_ilidzaa je napisao/la:Marjanu svaka cast na srcanom bodrenju repke ,ali on jednostavno vise nije zanimljiv ... Ustvari poslije Edina Avdica nijedan komentator mi nije zanimljiv.S toga predlazem da se Edin Avdic pocne edukovati o fudbalu...Mozda i to ne treba dovoljno je samo da vikne Dzekooooooo oooo ooo , Hajrovic sa parkingaaaa ... i sl. meni dovoljno.
prespor je fudbal sport za avdia
- EdenHazard
- Kontakt:
BHT ce biti prvi koji ce prenositi preko Skype-a SP iz Brazila 

Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
Nadam se da neće nikad jer šteta je da onako poznavanje košarke uništi ovim primitivnim sportom zvanim nogomet.HZ_ilidzaa je napisao/la:Marjanu svaka cast na srcanom bodrenju repke ,ali on jednostavno vise nije zanimljiv ... Ustvari poslije Edina Avdica nijedan komentator mi nije zanimljiv.S toga predlazem da se Edin Avdic pocne edukovati o fudbalu...Mozda i to ne treba dovoljno je samo da vikne Dzekooooooo oooo ooo , Hajrovic sa parkingaaaa ... i sl. meni dovoljno.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
- bosnacazin
- Kontakt:
i meni je ovaj marijan vise dosadio, bio je fakat zanimljiv protiv belgije i one kasnije utakmice, al ove zadnje 2-3 k'o da radi na silu, i fraze, uzrecice su pomalo fake. Da ne kazem koliko me zivciraju oni njegovi pozdravi, cas pozdravlja nekog iz bugojna, cas gradacac, pa nakon nekoliko minuta opet nadje nekog tamo iz nekog grada( nemojte misliti da imam nesto protiv tih gradova) al fakat gubimo 1:0 a on nabraja ko da radi emisiju "zelje i pozdravi"
a onom senadu porucujem mani se sporta, bar sto se tice komentiranja, drzi se ti informative.

a onom senadu porucujem mani se sporta, bar sto se tice komentiranja, drzi se ti informative.
prico je o Mujdži i njegovom bratu JASMINU koji je igro prije za repkuschweinsteiger je napisao/la: -njegov brat jasminko (znam da je pricao o nasem igracu nekom,ako se neko sjeti nek' napise,sad me pojede)

Vi poredite jednog koji bi za paru i rođenu majku prodao i velikane sportskog novinarstva kakvi su gosn Sabahudin i Edin Avdić..... Neuporedivo! A to zaista mislim, kao što rekoh ja volim zemlju u kojoj živim i bilo mi je drago nakon sinoćnje pobjede, istina ne navijam za istu,ali svaki uspjeh je fino vidjeti nakon nedaća.
A Marijan?! Jedinka koja će otići i u grob,a da neće biti sam sa sobom ko je i šta je, gdje je guzicu poturio i za šta bi je još poturao.... Takvih imate u našem društvu, nebitno kom narodu pripadaju na sve strane... Ljudsko dostojanstvo je istinska vrijednost čovjeka, novinarsko prostituisanje je činjenica prostora na kome živimo.... Još kad neko umisli da je nekome idol.....
Sabahudin je za pomenutu jedinku koja se traži, veličina kakva teško da će se ikada roditi u BiH kad je sportsko novinarstvo u pitanju.
Marijan je čovjek koji sve radi proračunato, a njegove vještačke izjave i izlivi emocija, pozivanja na fanove i spominjanje ustaljenih fraza sve manje ostavljaju efekat kod istinskih, ISTINSKIH navijača bosanske reprezentacije. I da, sad slobodno pomislite kako ja kao građanin Bosne i Hercegovine srpske nacionalnosti sve ovo rekoh,eto zato što je tamo neki Marijan navijač Bosne i Hercegovine. Svačije je pravo da navija za ovo ili ono, neupitno, demokratsko.... Problem je kod Marijana što mu je malo sve ono što je dobio, a to su visoki honorari, stan, vikendica, raznorazni prijemi, zapošljavanje najbližih, pa hoće još pozivajući se na ono što najbolje prolazi - nekakav patriotizam, s njegove strane vještački.... A to se najbolje vidi kada počne da mješa ekavicu i ijekavicu, kada svoj "patriotizam" pokazuje vrijeđajući protivničke igrače i trenere, kada milion stvari vještačko....
Problem medija u BIH je što je novinarstvo siromašno, zapošljavanja idu po babu i stričevima, gomila dikcijski kvalitetnih novinara nema priliku da se pokaže, jer zaboga mora SDA ili SDP u javnim servisima imati svoje ljude za dnevne političke poene, ili RTRS SNSDove kadrove... Dok je tako, Marijani i još par njih će postajati u očima patriota na tastaturi idoli....
A Marijan?! Jedinka koja će otići i u grob,a da neće biti sam sa sobom ko je i šta je, gdje je guzicu poturio i za šta bi je još poturao.... Takvih imate u našem društvu, nebitno kom narodu pripadaju na sve strane... Ljudsko dostojanstvo je istinska vrijednost čovjeka, novinarsko prostituisanje je činjenica prostora na kome živimo.... Još kad neko umisli da je nekome idol.....
Sabahudin je za pomenutu jedinku koja se traži, veličina kakva teško da će se ikada roditi u BiH kad je sportsko novinarstvo u pitanju.
Marijan je čovjek koji sve radi proračunato, a njegove vještačke izjave i izlivi emocija, pozivanja na fanove i spominjanje ustaljenih fraza sve manje ostavljaju efekat kod istinskih, ISTINSKIH navijača bosanske reprezentacije. I da, sad slobodno pomislite kako ja kao građanin Bosne i Hercegovine srpske nacionalnosti sve ovo rekoh,eto zato što je tamo neki Marijan navijač Bosne i Hercegovine. Svačije je pravo da navija za ovo ili ono, neupitno, demokratsko.... Problem je kod Marijana što mu je malo sve ono što je dobio, a to su visoki honorari, stan, vikendica, raznorazni prijemi, zapošljavanje najbližih, pa hoće još pozivajući se na ono što najbolje prolazi - nekakav patriotizam, s njegove strane vještački.... A to se najbolje vidi kada počne da mješa ekavicu i ijekavicu, kada svoj "patriotizam" pokazuje vrijeđajući protivničke igrače i trenere, kada milion stvari vještačko....
Problem medija u BIH je što je novinarstvo siromašno, zapošljavanja idu po babu i stričevima, gomila dikcijski kvalitetnih novinara nema priliku da se pokaže, jer zaboga mora SDA ili SDP u javnim servisima imati svoje ljude za dnevne političke poene, ili RTRS SNSDove kadrove... Dok je tako, Marijani i još par njih će postajati u očima patriota na tastaturi idoli....
Sasvim realno si opisao situaciju sa Mijajlovićem. Kupio je narod izvještačenim patriotizmom, ali već su i njegovi najvjerniji obožavatelji shvatili da to nije to. Nakon što je dobio nogu sa Hayata, pisao sam da mi se lik ne sviđa, a vrijeme pokazuje da nisam puno pogriješio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
NeshaFCB je napisao/la:Vi poredite jednog koji bi za paru i rođenu majku prodao i velikane sportskog novinarstva kakvi su gosn Sabahudin i Edin Avdić..... Neuporedivo! A to zaista mislim, kao što rekoh ja volim zemlju u kojoj živim i bilo mi je drago nakon sinoćnje pobjede, istina ne navijam za istu,ali svaki uspjeh je fino vidjeti nakon nedaća.
prva konstatacija stoji, druga je diskutabilna jer doticni živi na racun stare slave, a kako se pogubio vidjeli smo nakon poraza u petak kako je pisao na svom fejsu o propadanju reprezentacije, raskolu unutar iste...da bi danas izašlo ovo
http://www.klix.ba/sport/nogomet/baho-t ... /130911068
kao sve je ok

što se Edina Avdića tice, momak je pravi profesionalac u svom poslu i nadati se da ce ga htjeti i dalje angažovati kada budemo igrali prvenstva, pun je znanja, nije uvlakac, školovan i zna ko je i šta je
nema potpisa
-
- Kontakt:
Da ne bude da sam ja nekakav glasnogovornik Marijana, jer to nisam samo zelim reci par stvari. Ocigledno je da covjek zarko zeli da mentalitetom, ponasanjem i svime ostalim bude kao mi Bosanci i Hercegovci. S druge strane je takodjer lako primijetiti da je to neprirodno jer jednostavno on nije cijeli zivot proveo ovdje kao sto smo mi. Lako je primijetiti da on voli ovu drzavu i njene gradjane, sada druga je stvar sto uveliko pretjeruje. Meni se licno njegovo trenutno komentarisanje nimalo ne svidja, jer je to sve na silu i to ne moze proci kao dobro. Sada tesko je naci nekoga komentatora koji ce nam i valjati nakon nenadyebivog Avdica i njegovih izljeva emocija koji nisu bili nimalo lazni. Samo kazem da Marijan sigurno voli ovu drzavu i reprezentaciju, a njegovo komentarisanje bi se moralo promijeniti jer NE VALJA.
P.S
Nemojte mi podcjenjivanja nogometa, odnosno fudbala jer je to sigurno najbolji sport na svijetu. Eto vidite samo koliko ce ovaj plasman na svjetsko prvenstvo znaciti nama napacenom narodu ove drzave. Mi cemo se radovati duplo vise nego li bilo ko drugi na svijetu jer nam je sve ostalo za qrac, a eto barem sport nije u nekom pogledu.
P.S
Nemojte mi podcjenjivanja nogometa, odnosno fudbala jer je to sigurno najbolji sport na svijetu. Eto vidite samo koliko ce ovaj plasman na svjetsko prvenstvo znaciti nama napacenom narodu ove drzave. Mi cemo se radovati duplo vise nego li bilo ko drugi na svijetu jer nam je sve ostalo za qrac, a eto barem sport nije u nekom pogledu.

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.