Teško mi je, moram priznati, do zadnjeg zvižduka nisam vjerovao da ispadamo. Poslije svakog kola sam se nadao da možemo i što smo bliže bili ispadanju, uvijek sam nekako vjerovao da se možemo izvući i da nećemo u drugu ligu. Ali eto, sami smo sebi najveći krivci. Pratim klub aktivno od 1. lige RS i to one sezone prije nego što ćemo ispasti u 2. RS.
Tada, gle slučajnosti, "najodgovorniji" za "promociju" Rudara u 2. ligu bješe Borac, koji ispade u 1. RS (pa tako mi ispadošmo kao 4. "odzada" na tabeli) i Željo, koji onako tragično pusti Žepče i otjera Borca u RS.
Danas, ni slična situacija, ali isti akteri. Mi smo svoje bodove spasa izgubili protiv Leotara, Radnika, Slavije i ostalih davljenika i to na svom terenu. I niko drugi nije kriv osim uprave za ono što nam se desilo. Gomila nelogičnih poteza, rekli bi cigani, samo ne zbog ljubavi, već zbog para! Otjerati Gavrana i dovesti anonimog makedonca i 4-5 pojačanja koja ne mogu igrati na školskom turniru i graditi ekipu na čovjeku od 40 godina kojem je ovo oproštajna sezona, usput i sa njim upasti u konflikt i sjebati mu kraj karijere. SVE TO U SRED SEZONE KAD NAM OPSTANAK VISI. Usput, za sportskog direktora postaviti čovjeka koji piše tekstove za kutiju cigara i piće? Ne kažem da ne voli Rudar i da mu nije stalo, ali daj radi ono što ti ide, piši na sajtu, piši za portale, prepucavaj se tekstovima, pusti nekog ko zna da radi ono što ti ne znaš!
Ovo danas, ne znam kako da komentarišem, još mi nije sve jasno. Nadao sam se stvarno pobjedi Borca, a vidim, i Lešinari su i ostala publika, kod njih je još gore stanje što se tiče uprave. Prodali su se po Bog zna koji put. I po Bog zna koji put srpski klub ispašta zbog srpskog Borca, Velikana RS. Što je najgore, diže se parola na Gradskom u Prijedoru "STOP gašenju...", a koliko je Borac klubova ugasio i upropastio, to se ne spominje. Nema veze.
U našem dvorištu još gore. Probali smo na sve 3 karte, ništa nije pomoglo. U sudije smo uletili to je sigurno, što i opravdavam, situacija je zahtijevala takve radnje. I ne znam kakvo je čuđenje i zaprepaštavanje toliko iz Sarajeva, pa majku mu, koliko je ovakvih utakmica Željo imao, ili Sarajevo? Čitam, navode na forumu 6-7 situacija iz sezone gdje je Željo oštećen drastično i to ove sezone kad nije prvak, kad je 4. (prošlih ste vjerovatno imali 1-2). Pa drugovi, je l' znate koliko puta po sezoni "drastično" budu oštećeni klubovi kao Rudar, Radnik, Velež, Travnik i ovi ostali klubovi mimo "giganta" bh fudbala? Samo nemamo mi portale i forume da se piše o sudijskim lakrdijama, nit imamo lobije u savezu da kažnjavamo i suspendujemo koga stignemo.
Druga karta je dogovor sa Željom, u šta sam bio uvjeren da postoji do jutros. A i postojao je. Njima je ovo trebala biti revijalna utakmica, da izgube sa golom razlike i lijepo kući. Ne znam šta se desilo da šef promijeni odluku, izbaci par prvotimaca i kaže ostalima što igraju da izginu za 3 boda. Bježali su u svlačionice redom po završetku utakmice.
I treća, premiranje Borca, ali izgleda Travnik je bio brži i konkretniji (70k vs naših jadnih 10k.)

Nije da nije uprava pokušala nešto za ovo zadnje kolo, ali kasno Marko na Kosovo stiže.
Sad se nadam da se nećemo raspasti skroz i da ćemo se kroz sezonu-dve vratiti tamo gdje pripadamo. Nema puno ozbiljnih konkurenata u RS. Može se to lako postići. Samo treba promijeniti čitavu garnituru koja sad sjedi u upravi, graditi ekipu oko naše djece uz par momaka sa strane.
Pozdrav premijerligašima, čujemo se u Kupu.