Safet Sušić - Pape
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Kojom krnjavom Francuskom ? jesil ti pogledo sastav Francuza,pa zar moze biti krnjava ekipa iz zemlje koja ima ligu "petice" i igrace iz najjacih klubova svijeta. SVASTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!T-MAC je napisao/la:tad cemo vec davno bit otpisani,ustvari vec jesmo otpisani....Pasodzigera je napisao/la:Hajdi pa to objasni naivcima. Al misevi ce se posakrivati u svoje rupice nakon 6-7 utakmice.RiNo je napisao/la:Ima bolji učinak u prve 3 utakmice nego Ćiro u prošlim kvalifikacijama, ali jbg ne zna manipulisati medijima i navijačkom masom.
Pape ostani.
PAPE ODLAZI !!!!!!
i edit:
spanija i turska se nikako ne mogu poredit sa krnjavom francuskom i velesilom albanijom
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!
Jest imao bolji ucinak zahvaljujuci sto je Ciro igrao protiv Spanije,Estonije i Turske prve tri a pape protiv Luxemburga,Francuske i Albanije..sto se nemoze poredit
RIP SALE VILENJAK
prosto ko pasulj...Pasodzigera je napisao/la:Pa objasni ,kako smo to otpisani vec,ako prvi u grupi ne moze vise od 2 boda nama pobjeci,a i to je pitanje ako Francuzi dobiju Rumune. Hajdi strucnjace objasni nam to,pa da i mi svi znamo.
vidim vi svi upisali bodove protiv rumunije i bjelorusije,a ovakvom igrom mi tamo nemamo sta trazit...
sad jasno??????'
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
evo pitanje ovima sto napadaju papeta , recimo da se slazem s njima.
sta dalje?
ali da nisu parole tipa "savez napolje", "ukinimo RS"i slicno......
sta dalje?
Sent from my Commodore 64
Pa to sto se ti slazes i svi mi protiv Papeta nema nikakvog uticaja....ali sta dalje?Da je sve normala smjena selektora i dovodjenje novog,koji ce presaltat igrace odlucit se za 22 za koje on misli da bi trebali igrat i koji su dovoljno kvalitetni na pozicijama na kojim bi trebali igrati u Reprezentaciji,onda fino ugovorit prijateljske isprobat malo te nove igrace...itd..itd
RIP SALE VILENJAK
Jbt ovi sto brane Pap(k)eta,pa jel oni imaju oci,jel vide da sa ovim ne ide nam nikako,pa mi 7 meceva igramo katastrofalno,nista nismo pokazali,haj da su to 1 ili 2 tekme,al 7 je previse..da nam je savez normalan ovaj bi nakon 3 meca dobio otkaz..Pap(k)e je odradio pola posla,jos pola da odradi za sta je placen,i on ode,ovdje je se uvjezbavao,neke svoje taktike pravio,koje ni igraci ne razumiju.. ODLAZI !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Mi sa "ovakvom" igrom i to sa pola snage razbili Lux, dok ta ista Bjelorusija ih nije mogla dobiti. Zasto da ne budem optimistican ? Mi smo sa "ovakvom" igrom smo na nezgodnom gostovanju u Albaniji bili bolji protivnik i uzeli smo bod, a vrlo lahko smo mogli tri, dok ta ista Albanija vani kupi bodove pomenutim reprezentacijama.
Ovdje je neko lud ?
Ovdje je neko lud ?
ja imam predlog treba ic u Zagreb molit Vahu i Mamica da dopusti Vahidu da vodi dinamo i reprezentaciju,covjek je napravio cudo sa dinamom zasto nebi sa nama??nihco je napisao/la:evo pitanje ovima sto napadaju papeta , recimo da se slazem s njima.
sta dalje?
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Znaš da sam jedan od onih koji su pozdravili potez Sušića kada je odnos sa novinarima u pitanju. Eh, de ti meni reci, na osnovu čega ti zaključuješ da ćemo osvojiti pregršt bodova u gostima, te da kod kuće nećemo kiksati(dobro, lopta je okrugla, sve je moguće, ali ovo ti govorim na osnovu igara koje su naši reprezentativci pružuli u ovih 7 utakmica)? Poštujem ja što ti imaš stav, te što braniš Papeta. Ali, da bi nekoga odbranio, moraš iznijeti neke argumente, pobogu. Jbt, zar je sramota reći:"Pogriješio sam"? Izgleda da jeste.RiNo je napisao/la:Ima bolji učinak u prve 3 utakmice nego Ćiro u prošlim kvalifikacijama, ali jbg ne zna manipulisati medijima i navijačkom masom.
Pape ostani.
@Pasodzigera(oprosti ako sam nepravilno napisao nick)
Kad se štovaoci trenerskog lika i djela Safeta Sušića nisu povukli u svoje rupe nakon blijedih partija, zašto misliš da će se kritičari istog povući? Možeš li mi ti reći na osnovu čega temeljiš optimizam kada su sljedeće utakmice u pitanju? Nećemo imati prijateljskih mečeva do sljedećeg kvalifikacionog meča, sumnjam da će Pape gledati kasete protivnika(a bgm i naših utakmica), tako da...
Volio bih da griješim, ali ovo nikako neće izaći na dobro. Pa mi ne stvaramo šanse iz izrađenih akcija, sve su to neki udarci sa distance. Pape pred Francusku ne zna gdje će koji igrač stojati na terenu i koja mu je zadaća(to je rekao Velidu Spahi 15 minuta prije izlaska igrača na teren). Na osnovu čega vi vidite da će on promijeniti nešto? Recite i meni, pa da se i ja nadam boljim danima naše reprezentacije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
hvala dragom bogu i kvalitetu nasih pojedinaca,,,da nismo onih pet minuta blitza imali u Lux ,,jesili siguran da i mi nebi odigrali nerjeseno?????????????????????????????Strauss je napisao/la:Mi sa "ovakvom" igrom i to sa pola snage razbili Lux, dok ta ista Bjelorusija ih nije mogla dobiti. Zasto da ne budem optimistican ? Mi smo sa "ovakvom" igrom smo na nezgodnom gostovanju u Albaniji bili bolji protivnik i uzeli smo bod, a vrlo lahko smo mogli tri, dok ta ista Albanija vani kupi bodove pomenutim reprezentacijama.
Ovdje je neko lud ?

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
A kakvo je cudo napravio? I ako mislis da ce ti Vaha doci da vodi repku za 10 000 maraka, grdno se varas, on trazi pare koje nas savez moze samo sanjati. Naravno da bi svi voljeli da nam dodje Vaha, ali da on toliko voli BiH davno bi dosao, ne bi gledao samo pare.daidza je napisao/la:ja imam predlog treba ic u Zagreb molit Vahu i Mamica da dopusti Vahidu da vodi dinamo i reprezentaciju,covjek je napravio cudo sa dinamom zasto nebi sa nama??nihco je napisao/la:evo pitanje ovima sto napadaju papeta , recimo da se slazem s njima.
sta dalje?
pa nazalost vecina bosanaca razmislja tako. otic po ovog, ukinut ono, uradit ovo , naravno, niko ne obrazlaze kako.daidza je napisao/la:ja imam predlog treba ic u Zagreb molit Vahu i Mamica da dopusti Vahidu da vodi dinamo i reprezentaciju,covjek je napravio cudo sa dinamom zasto nebi sa nama??nihco je napisao/la:evo pitanje ovima sto napadaju papeta , recimo da se slazem s njima.
sta dalje?
sve je jednostavno
Smirite tenzije ,ali Bogami loše izgubili bodove jeftino.Pape mora HITNO nešto radit s momčadi!!!!!
ovo je loše, svijestan je belaja
nešto mu ne štima.Mislim da momčad ,forma,pipreme.Polako ali ali????
ovo je loše, svijestan je belaja

Ne branim nikog, ali cinjenica je da smo u proslim kvalifikacijama u prve tri tekme imali 3 boda, dok sad imamo cetiri
. Jeste da smo gostovali kod Spanije i Turske ali...
Pod Susicem igramo jadno i bez nekih prilika. Mi smo Spancima na BP u prvih 30 minuta stvorili 7 velikih prilika ! Gubili smo 0:2 prvih pola sata al' je bilo milina gledat kako se borimo, i prijetimo po golu Kasiljasa koji je svim mukama spasavo svoju mrezu.
Ovo je najlaksa grupa koju smo imali od pocetka naseg osnivanja. Neko ce reci to je ona sa Ceskom,Skotskom al' sam siguran da je ova mnogo slabija.Mozda su malo imena zvucnija al' sve repke kao da su ograjisale. Bjelorusi pobjede Francuze pa im Luxemburg uzima sigurne bodove. Albanci kao i Bjelorusi kidaju vazne bodove Rumunima, a mi nista da iskoristimo da se vec na pocetku zacementiramo na prvom mijestu.
Mislim da Pape mora da ide ! Ako ne onda Misimovic kao i Hasagic definitivno trebaju na klupu. Kad se vrati Sejo i Lulic zna sta treba da radi. Muslimovic mora igrati prije Ibisevica ! Ne zelim biti ''selektor'' al' neke stvari carsija najbolje zna !
P.S. Jedina pozitivna stvar tokom mandata ovog selektora jeste VELIKI i HRABRI MAJSTOR MENSUR MUJDZA !

Pod Susicem igramo jadno i bez nekih prilika. Mi smo Spancima na BP u prvih 30 minuta stvorili 7 velikih prilika ! Gubili smo 0:2 prvih pola sata al' je bilo milina gledat kako se borimo, i prijetimo po golu Kasiljasa koji je svim mukama spasavo svoju mrezu.
Ovo je najlaksa grupa koju smo imali od pocetka naseg osnivanja. Neko ce reci to je ona sa Ceskom,Skotskom al' sam siguran da je ova mnogo slabija.Mozda su malo imena zvucnija al' sve repke kao da su ograjisale. Bjelorusi pobjede Francuze pa im Luxemburg uzima sigurne bodove. Albanci kao i Bjelorusi kidaju vazne bodove Rumunima, a mi nista da iskoristimo da se vec na pocetku zacementiramo na prvom mijestu.
Mislim da Pape mora da ide ! Ako ne onda Misimovic kao i Hasagic definitivno trebaju na klupu. Kad se vrati Sejo i Lulic zna sta treba da radi. Muslimovic mora igrati prije Ibisevica ! Ne zelim biti ''selektor'' al' neke stvari carsija najbolje zna !
P.S. Jedina pozitivna stvar tokom mandata ovog selektora jeste VELIKI i HRABRI MAJSTOR MENSUR MUJDZA !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)
Strauss je napisao/la:Mi sa "ovakvom" igrom i to sa pola snage razbili Lux, dok ta ista Bjelorusija ih nije mogla dobiti. Zasto da ne budem optimistican ? Mi smo sa "ovakvom" igrom smo na nezgodnom gostovanju u Albaniji bili bolji protivnik i uzeli smo bod, a vrlo lahko smo mogli tri, dok ta ista Albanija vani kupi bodove pomenutim reprezentacijama.
Ovdje je neko lud ?
Ko kaze s pola snage dobili luxemburg,nismo mogli dat gola u drugom poluvremenu!Bjelorusija ih nije dobila ali je pobjedila u Francuskoj istoimenu reprezentaciju a mi izgubili kod kuce od njih.U Albaniji smo mogli uzeti 3boda na srecu(da je usao slobodnjak)a igrom ne,a ta neugodna Albanija je pobjedila luxemburg 1:0 kuci,a tek cemo da vidomo kako ce Francuzi odigrat u Abaniji protiv "strasno neugodne" Albanije.Zasto da budem optimistican??!!
Volio bi i ja kao i ti i svi mi da se plasiramo na Evropsko ali cisto sumnjam.Posto smo zakljucili i po 100 puta shvatili da nemamo srece u nogometu a nemamo ni igre....sta ocekivati??
Neznam samo ko proglasi Albance argenticima,neugodni,zaj****,ludi,jaki.....ako je tako onda su oni favoriti uz Francuze,sto se dzaba icemu nadamo.
RIP SALE VILENJAK
Vaha kaže da je posao selektora reprezentacije penzionerski posao, a eto on mlad pun ambicija pa vodi Dinamo.daidza je napisao/la:ja imam predlog treba ic u Zagreb molit Vahu i Mamica da dopusti Vahidu da vodi dinamo i reprezentaciju,covjek je napravio cudo sa dinamom zasto nebi sa nama??nihco je napisao/la:evo pitanje ovima sto napadaju papeta , recimo da se slazem s njima.
sta dalje?
Iznio sam argumente što se tiče Papetovog patriotizma, emocija, trenerske karijere, profesionalizma, novih igrača... ali jbg najlakše ignorisati ljude koji nemaju isto mišljenje pa se takmičiti ko će više i gore opsovati selektora i igrače.Monolog je napisao/la:Znaš da sam jedan od onih koji su pozdravili potez Sušića kada je odnos sa novinarima u pitanju. Eh, de ti meni reci, na osnovu čega ti zaključuješ da ćemo osvojiti pregršt bodova u gostima, te da kod kuće nećemo kiksati(dobro, lopta je okrugla, sve je moguće, ali ovo ti govorim na osnovu igara koje su naši reprezentativci pružuli u ovih 7 utakmica)? Poštujem ja što ti imaš stav, te što braniš Papeta. Ali, da bi nekoga odbranio, moraš iznijeti neke argumente, pobogu. Jbt, zar je sramota reći:"Pogriješio sam"? Izgleda da jeste.RiNo je napisao/la:Ima bolji učinak u prve 3 utakmice nego Ćiro u prošlim kvalifikacijama, ali jbg ne zna manipulisati medijima i navijačkom masom.
Pape ostani.
Nemam razloga da još mijenjam stav. U ludoj smo grupi svako svakog može pobjediti.
Niko ih nije proglasio favoritima, ali jesu ubice favorita. Oni su jedan od razloga zašto nas je Portugal satrao u baražu, osnosno zašto je uopšte igrao baraž...RKO je napisao/la:
Neznam samo ko proglasi Albance argenticima,neugodni,zaj****,ludi,jaki.....ako je tako onda su oni favoriti uz Francuze,sto se dzaba icemu nadamo.
Zadnja izmjena: RiNo, dana/u 09 okt 2010, 19:32, ukupno mijenjano 1 put.
100% sportski i krajnje opušten potpis
probajmo stvari postaviti racionalno.
sta imam od pljuvanja papeta? (kritika je nesto potpuno drugo)
on nece dati otkaz jer, prije svega, nema razlog da da otkaz, a i da napusti reprezentaciju, tek tada upadamo u problem. ko ce ga naslijediti? realne opcije su tulic, piric i slicni strucnjaci koji bi se vodili ka VD, bar do kraja kvalifikacija. o dovodjenju ozbiljnog strucnjaka mozemo samo mastati , i radi finansijske strane i radi odnosa javnosti. licno mislim da tesko mozemo ocekivati, nakon ovakvog tretmana susica, da se bazdarevic, bajevic ili neki renmomirani strucnjak,iz "patriotskih razloga" prihvati posla trenera.
pljuvanjem se samo produbljuje kriza , a rjesenja nema. javnost se dijeli, stvara se negativan naboj , i na trenera i na igrace. u takvim situacijama, u bliskoj proslosti, smo ostajali bez igraca, bez reprezentacije, a posljedice i sada trpimo.
jedino rjesenje je vrsiti konstruktivni pritisak, davati mu do znanja da smo svjesni njegovih gresaka ali ga i podrzavati.
sta imam od pljuvanja papeta? (kritika je nesto potpuno drugo)
on nece dati otkaz jer, prije svega, nema razlog da da otkaz, a i da napusti reprezentaciju, tek tada upadamo u problem. ko ce ga naslijediti? realne opcije su tulic, piric i slicni strucnjaci koji bi se vodili ka VD, bar do kraja kvalifikacija. o dovodjenju ozbiljnog strucnjaka mozemo samo mastati , i radi finansijske strane i radi odnosa javnosti. licno mislim da tesko mozemo ocekivati, nakon ovakvog tretmana susica, da se bazdarevic, bajevic ili neki renmomirani strucnjak,iz "patriotskih razloga" prihvati posla trenera.
pljuvanjem se samo produbljuje kriza , a rjesenja nema. javnost se dijeli, stvara se negativan naboj , i na trenera i na igrace. u takvim situacijama, u bliskoj proslosti, smo ostajali bez igraca, bez reprezentacije, a posljedice i sada trpimo.
jedino rjesenje je vrsiti konstruktivni pritisak, davati mu do znanja da smo svjesni njegovih gresaka ali ga i podrzavati.
-
- Kontakt:
Slabo je ovo juce bilo skroz. Bio sam misljenja da mi trebamo pustiti Susica da odradi nekoliko utakmica bez kritike da se vidi dali zna ili nezna raiti ovaj posao, medutim nasim ljudima je tesko objasniti, oni su vidjeli njegovu "telecu" facu i otpisali ga nakon prve konferencije za novinare i njegove "provale", da od ovih kvalifikacija naravno nema nista, bez da su imali ijednu konkretnu tendeciju.
Nazalost, kada se gleda po tendenciji, nasem timu se u buducnosti nepise dobro. Problem nije sto smo treci na tabeli jer sto se tice bodova mozemo do kraja kvalifikacija biti prvi bez velikih problema, jer ostale ekipe su kiksale dje su stigle, sto se takoder nedesava cesto. Nebi zelio vidjeti jednu Francusku u formi sa 9 osvojenih bodova u tri utakmice, onda bi ovo sve vec izgledalo dosta jadnije nego sto sada lici.
Medutim meni je tesko kada vidim da napretka nema nikakvog, u sustini smo sada losiji nego ranije. Mislim nije da smo losi, mi nismo u stanju izvesti akciju. Ibisevic se na krilu lomi od zid, Misimovic u sredini tone u nekom sivilu, vidim ga ovako svakih 25minuta jednom na ekranu zadnjih 7 utakmica. Dzeko izolovan sam pred golom ceka na nedocekano i tako se naceka. Pjanic igra neku poziciju izmedu zadnjeg veznog i stopera, dje se naravno odbija od igrace sto rezultira u tome da i gubi samopouzdanje i grijesi u pas igri. Cesto djeluje dosta slab.
Nakon utakmice sa Njemackom sam "kao" uvidio da imamo neku vrstu moderne pas igre, konkretno je to sve izgledalo prema naprijed i bio sam moze se reci dosta optimistican, medutim, to sto sam ja vidio ili je bila cista slucajnosti da su oni tako odigrali pa se meni to pricinilo ili su to oprobali pa iznenada prekinuli.
Neznam, kako god sagledam i prekontam, ovo sto sam do sada vidio od BiH je toliko slabo da mislim da je tesko da se mozemo izvuci iz ovog.
Desilo se jednostavno previse gresaka, formacija neodgovara, sistem igre je los, igraci nedjeluju angazovano nego tromo, organizacija na terenu losa, tesko cuvamo protivnicke igrace, igramo sa 7 ofanzivnih igraca a neumijemo napraviti jednu dobru sansu.
Pitanje je sada sta i kako dalje, dali ga smjeniti u po kvalifikacija pa poceti sa novim likom iz pocetka dje moze biti sve bolje ali i nemora jer sanse su velike da dode neko ko je barem isto los kao Safet ili losiji ili da ga pustimo da i u buducnosti imamo dva do tri udarca u okvir gola u 90 minuta.
Kako god okrenem i sagledam nisam pametan nakon soka u zadnjih nekoliko utakmica, jedino sto mi u trenutku prolazu kroz glavu: zar je ovo moja BiH
.?
Nazalost, kada se gleda po tendenciji, nasem timu se u buducnosti nepise dobro. Problem nije sto smo treci na tabeli jer sto se tice bodova mozemo do kraja kvalifikacija biti prvi bez velikih problema, jer ostale ekipe su kiksale dje su stigle, sto se takoder nedesava cesto. Nebi zelio vidjeti jednu Francusku u formi sa 9 osvojenih bodova u tri utakmice, onda bi ovo sve vec izgledalo dosta jadnije nego sto sada lici.
Medutim meni je tesko kada vidim da napretka nema nikakvog, u sustini smo sada losiji nego ranije. Mislim nije da smo losi, mi nismo u stanju izvesti akciju. Ibisevic se na krilu lomi od zid, Misimovic u sredini tone u nekom sivilu, vidim ga ovako svakih 25minuta jednom na ekranu zadnjih 7 utakmica. Dzeko izolovan sam pred golom ceka na nedocekano i tako se naceka. Pjanic igra neku poziciju izmedu zadnjeg veznog i stopera, dje se naravno odbija od igrace sto rezultira u tome da i gubi samopouzdanje i grijesi u pas igri. Cesto djeluje dosta slab.
Nakon utakmice sa Njemackom sam "kao" uvidio da imamo neku vrstu moderne pas igre, konkretno je to sve izgledalo prema naprijed i bio sam moze se reci dosta optimistican, medutim, to sto sam ja vidio ili je bila cista slucajnosti da su oni tako odigrali pa se meni to pricinilo ili su to oprobali pa iznenada prekinuli.
Neznam, kako god sagledam i prekontam, ovo sto sam do sada vidio od BiH je toliko slabo da mislim da je tesko da se mozemo izvuci iz ovog.
Desilo se jednostavno previse gresaka, formacija neodgovara, sistem igre je los, igraci nedjeluju angazovano nego tromo, organizacija na terenu losa, tesko cuvamo protivnicke igrace, igramo sa 7 ofanzivnih igraca a neumijemo napraviti jednu dobru sansu.
Pitanje je sada sta i kako dalje, dali ga smjeniti u po kvalifikacija pa poceti sa novim likom iz pocetka dje moze biti sve bolje ali i nemora jer sanse su velike da dode neko ko je barem isto los kao Safet ili losiji ili da ga pustimo da i u buducnosti imamo dva do tri udarca u okvir gola u 90 minuta.
Kako god okrenem i sagledam nisam pametan nakon soka u zadnjih nekoliko utakmica, jedino sto mi u trenutku prolazu kroz glavu: zar je ovo moja BiH

Naivan si ti kad ti nepismeni pape predstavlja dobrog trenera,Ciro je za njeg kao i Sliskovic ljudi koji znaju uopste sta ko igra on ne zna.Brani ga to koliko hoces on je trenerska nula reci mi sta je osvojio .Safet s onom hrvatskom ne bi ni otisao na svjetsko a kamoli 3 bio.Jos je bio i prvak juge s Dinamom vodio Iran na svjetskom.A sta je tvoj Pape uradio izmjena u 90 minuti izvest covjeka 193cm visokog 5 minuta do kraja kad svaki prekid moze dovest do gola rade samo budale.Ja otkad pratim fudbal i repku od njene prve utakmice izgubljenijeg i smotanijeg a uz to drskog i teskog covjeka nisam vidio.Pasodzigera je napisao/la:Hajdi pa to objasni naivcima. Al misevi ce se posakrivati u svoje rupice nakon 6-7 utakmice.RiNo je napisao/la:Ima bolji učinak u prve 3 utakmice nego Ćiro u prošlim kvalifikacijama, ali jbg ne zna manipulisati medijima i navijačkom masom.
Pape ostani.
On je mislio pobrat plodove cirinog rada ali ne ide to tako lako.Lik je fudbalski a i inace neobrazovan.
On ne zna nijedan nijedan izraz iz sportskog treninga nijedan.
On ne zna ni sta je to idealan trokut treninga kamoli sta vise.
Zadnja izmjena: dema, dana/u 09 okt 2010, 19:54, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.