RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

drakensang
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la drakensang » 12 mar 2019, 19:09

GOAT je napisao/la:
BTX je napisao/la:Jel istina da Horde zla dolaze na Otoku?
Msm da nece jer su to guzni(komunisticki) haveri.Dolazi grupa manijaka neorganizovano samo se nadamo da ce savez stavit utakmicu 23.3 kad igra repka na Grbavici pa da spojimo te 2 tekme.
Grupa manijaka :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
:urnebes: :urnebes: Nisi ti juga vidio osim na slikama. Tekma je u nedjelju jer olimpic igra utakmice nedjeljom kuci. sad ono aaa nista, nista, necemo doc ipak, u nedjelju bas neke obaveze imate jel de :mrgreen:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 12 mar 2019, 20:01

pravnik1981 je napisao/la:
Privatno moze doci ko god hoce i pogledat utakmicu i tjt...
Da bodre Olimpik :kafa: :urnebes:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 12 mar 2019, 20:31

Netom završeno, 17. kolo Prve lige FBiH, odnosno utakmica odigrana u Goraždu ostaće još dugo vremena sol na rani istinskih zaljubljenika u fudbal, ne samo navijača Veleža. Utakmica o kojoj se i sad, nakon 2 dana raspravlja sa jednakom žestinom kao i nakon odsviranih 90 minuta je bila sve samo ne obična prvenstvena utakmica. Loše režirana predstava sa savršeno dobrim glumcima je zgrozila i zbunila širu BH javnost, a pogotovo deprimirani, utučeni i frustrirani su igrači, stručni štab, Uprava, navijači i simpatizeri Veleža. Kako drugačije objasniti utakmicu koja je od samog početka dala nagovijestiti završni čin. Ovdje mislim na veoma slabu organizaciju meča koja se prije svega ogledala u činjenici da je unatoč očekivanom interesu gostujućih navijača, u njihovom sektoru bilo tek nekoliko policajaca koji ni brojem ni opremljenošću ne bi mogli odgovoriti na eventualne nerede koji su se s obzirom na već spomenuti loši scenarij mogli pretpostaviti. Ne želim ulaziti u dubine i širine organizacijske nevještosti i sudijske sramote kojoj se smiju i u zemljama regiona i detaljnije analizirati greške sudijske trojke načinjene na štetu FK Velež (jer će se time nadamo se pozabaviti istražni organi i stručna lica...) jer to nije svrha ovog teksta...

Poenta ovog teksta je iskazati neizmjernu ljubav navijača klubu kao i podršku igračima i Upravi. Na momente se čini da u grotlu BH realnosti, svi mi koji smo na bilo koji način uključeni u rad kluba, radimo Sizifov posao. Guramo lijepu sportsku priču, skoro nezapisanu na ovim područjima na obasjani vrh gdje ćemo svima moći ponosno pokazati rezultate svog truda. I tada, baš kao nesretniku iz grčke mitologije se jednom pažljivo smišljenom preprekom na stazi, kamen vrati u samo podnožje brda. Od samog pogleda na vrh i umalo postignuti rezultat, čovjek izgubi volju i nadu da će ikada biti bolje...I u ovim teškim momentima nam se čini da nas sustiže prokletstvo vječitog guranja za dobrobit i rezultat kluba i čak nam se čini da do vrha ima jako puno...Ali mi smo zapravo priča koja neće biti ni nalik onoj o tragičnom junaku. Zašto? Zato što je u ovu priču naziva „Projekat stvaranja evropskog Veleža“ uključen ogroman broj ljudi koji svojim financijskim i materijalnim sredstvima i mukotrpnim radom čine sve što je u njihovoj moći da klubu vrate prijeratni sjaj i ugled, tu su igrači i stručni štab koji na djelu implementiraju ideje UO, velika masa navijača koji svakodnevno volonterskim radom , a vikendom grlima i dlanovima daju dodatnu draž i svrsishodnost zajedničkoj borbi. Svi zajedno smo jedna velika porodica koja se međusobno štiti i pomaže, podiže i uspravlja one koji su posrnuli...Poslije sudijske blamaže u Goraždu, možda se i ljudima koji su svoje vrijeme i novac uložili u ovu priču, igračima i stručnom štabu čini da su se poput Sizifa vratili na sami početak i da se uopšte ne isplati truditi ponovo gurati teški kamen...Ali ovaj put, veliki dio naše porodice, svi mi, navijači smo stali iza svog voljenog kluba. Već u povratku kući i iste večeri smo smišljali kako da ovu priču proširimo van granica naše države i pomognemo Rođene jer su možda ovog puta igrači, stručni štab i UO poput člana porodice kojem treba pomoći. U rekordnom roku su poslani video isječci, snimci, dopisi i obavještenja raznim medijima kako bi nas što više ljudi podržalo u našoj borbi za pravdu. Preuzeli smo na sebe dio teškog bremena koji inače rade ljudi u Klubu, sve u cilju da im pokažemo da nisu sami i da ovo nije priča o nesretniku čija je sudbina uzaludna i nesretna već o klubu koji će uskoro zablistati u punom sjaju i o klubu gdje smo svi jedno i svi radimo s jednim ciljem. Upravo zbog naše zajedničke snage, volje, ljubavi i odlučnosti da ne dopustimo da se s imenom našeg kluba sprdaju kojekakvi fudbalski skorojevići, Velež će uskoro biti tamo gdje ga svi priželjkujemo- u PL.

Ovim putem stoga pozivamo sve navijače da u četvrtak, 14.3. u 15 h dođu na stadion Rođeni i da igračima i Stručnom štabu damo punu podršku pred utakmicu narednog kola protiv Jedinstva. Dokažimo još jednom da smo jedna velika crvena familija, pokažimo da nas ima toliko da možemo zajedno ostvariti svaki cilj. Navijači, učinimo svoj dio, a vi, igrači, glave gore i hrabro u naredni susret, jer ako vas napusti volja za borbom, onda je i sve ono što smo mi učinili bilo uzaludno i sizifovski. Vjerujemo da imate znanja i vještine kojim možete pobijediti bilo kojeg protivnika, a ako se osvrnete oko sebe, na tribine, gledajte u svoju armiju koja je spremna da vas zaštiti i brine za vas šta god da se desi. Ne bojte se, ovo nije samo vaša borba...

MUSVDG!

14.03.
15:00 h

SVI POD KROV DA PRUZIMO PODRSKU NASEM VELEZU

DA PRUZIMO PODRSKU IGRACIMA STRUCNOM STABU I UPRAVI PRED UTAKMICU SA JEDINSTVOM I NASTAVKOM PRVENSTVA

OVA NASA BORBA JE POSTENA I VELEZ CE DO KRAJA IGRATI POSTENO I CASNO KAKVA JE NASA STO GODISNJA ISTORIJA

IMA VELEZ KO DA BRANI OD ONIH LJUDI KOJI SU KRV PISALI ZA OVO DO NAS KOJI CEMO POGINUTI ZA NJIH I KLUB

RODJENI MOJI SVI PREKOSUTRA DA PRUZIMO PODRSKU

CETVRTAK 15h

VIDIMO SE

FORZA

SVI
SVI
SVI
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

koka
Kontakt:

Post Postao/la koka » 12 mar 2019, 21:49

I ja sam pitao na temi Sarajeva ali niko ništa kako se cuje Manijaci pripremaju neko sranje zasto i sta su im Rodjeni skrivili vjerujem da niko ne zna ali me nebi cudilo da su uzeli lovu pa da Olimpik otkaze dolazak Rodjenih zbog bezbjednosti kroz pisanje onog drota dosta se moglo procitati izmedju redova a najzad Rodjeni najavljuju dolazak Hordi, ne moze covjek biti pametan samo dokaz sacim se Velež susrece

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 12 mar 2019, 22:41

Kakve gluposti citam na ovom forumu. Boli ku.rac i Manijake i Horde za Velezom i Olimpikom isto ko sto bi nas bolio da oni igraju. I okanite se tih djecijih prica o nekim neredima koje je onaj retardo trolerski izmislio da. uspjesno nalozi niskorazmisljajuci forumski auditorij. A ko misli da ima muda udarit na nas neka krene. Lomili su zube mnogi. Nece nas bit puno
oko 2000 :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 12 mar 2019, 22:43

Iskreno, navijam za to da Velež uđe u PL ali vi stvarno živite u zabludi ako mislite da je svaki rezultat do sada rezultat samo ciste igre.

Poznajem ovu ligu, presjedio sam je doduse na klupi par sezona, nekad i igrao, doduše nije tad bilo Veleža ali nema nijedan klub ali bukvalno nijedan da s nekim ne odradi najmanje 2 utakmice ali znaci najmanje dvije.

Sretno rođeni

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 12 mar 2019, 22:52

Manijakdolopate je napisao/la:Iskreno, navijam za to da Velež uđe u PL ali vi stvarno živite u zabludi ako mislite da je svaki rezultat do sada rezultat samo ciste igre.

Poznajem ovu ligu, presjedio sam je doduse na klupi par sezona, nekad i igrao, doduše nije tad bilo Veleža ali nema nijedan klub ali bukvalno nijedan da s nekim ne odradi najmanje 2 utakmice ali znaci najmanje dvije.

Sretno rođeni
Brato mi nista drugo ne trazimo osim da se nama posteno sudi protiv koga igramo i vjeruj da je to vec zavrseno. Boli nas racku sto ce se Zvijezda ili Methalege naguzit Olimpiku i namjestit. Stvarno nas i sve u klubu zaboli racku za to. Eto ih tamo. Mi igramo casno i posteno i vec su nekim gace pune govana jer su podklekli pred nasim stavovima,jakim utjecajem ljudi koje imamo i nasim lobijem. Ako nas u toj postenoj bitki igrom i golom vise sprijeci npr Novi Travnik ili Bratstvo pruzamo ruku i cestitamo ali Velez se nece ostetiti kao neki dan. Niko nije lobirao da se nateze Velezu,samo posteno sudjenje. Mi znamo koliko vrijedimo i casno cemo se vratiti u premijer ligu.

Hvala na lijepim zeljama. Svako normalan ce pozeljeti dobro Velezu i postenom radu :salut:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 13 mar 2019, 01:00

Sa Velezom se nece vise niko (od ovih sudijskih hajvana ili hajvana iz savezu)zajebavati dirnuli su u "osinjak" i sada nek se misle kako pojesti svoja ****.

Mi nismo neki mali klub iz provincije koji nema snage da se odbrani,mi zivimo za klub i sigurno ce mo se izboriti za pravdu i sigurno necemo nijemo posmatrati da nas neki debili povaljuju . Imamo veliku armiju ljudi iza kluba,imamo ljude na vaznim pozicijama svugdje pa i u UEFA-i ,imamo uspjesne bivse igrace po svijetu i ovo se nece dopustiti to je sigurno.

Ko ima imalo morala mora se boriti za pravdu a ne da nas neki napadaju sto se eto mi ko bunimo i borimo kad je to tako vec duzi period,i da se tu ne moze nista promjeniti ,klasicni primjer podanika. BORI SE P.I.C.K.A TI MATERINA ,imas li damara u sebi :problem:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

StarmoCity
Kontakt:

Post Postao/la StarmoCity » 13 mar 2019, 01:48

rodjak je napisao/la:Sa Velezom se nece vise niko (od ovih sudijskih hajvana ili hajvana iz savezu)zajebavati dirnuli su u "osinjak" i sada nek se misle kako pojesti svoja ****.

Mi nismo neki mali klub iz provincije koji nema snage da se odbrani,mi zivimo za klub i sigurno ce mo se izboriti za pravdu i sigurno necemo nijemo posmatrati da nas neki debili povaljuju . Imamo veliku armiju ljudi iza kluba,imamo ljude na vaznim pozicijama svugdje pa i u UEFA-i ,imamo uspjesne bivse igrace po svijetu i ovo se nece dopustiti to je sigurno.

Ko ima imalo morala mora se boriti za pravdu a ne da nas neki napadaju sto se eto mi ko bunimo i borimo kad je to tako vec duzi period,i da se tu ne moze nista promjeniti ,klasicni primjer podanika. BORI SE P.I.C.K.A TI MATERINA ,imas li damara u sebi :problem:
Sutra je spektakl na sjednici :clap: :clap: :clap:

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 13 mar 2019, 08:04

rodjak je napisao/la:Sa Velezom se nece vise niko (od ovih sudijskih hajvana ili hajvana iz savezu)zajebavati dirnuli su u "osinjak" i sada nek se misle kako pojesti svoja ****.

:thumbup:

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 13 mar 2019, 11:11

DABOGDA VAM TREBALO ZA ĆEFINA MAJKU VAM LOPOVSKU.

Enigma
Kontakt:

Post Postao/la Enigma » 13 mar 2019, 16:54

Ne mogu da vjerujem sta govorim ali nema druge vec da el presidente pocne kupovati ....ako je sudjenje u Gorazdu dobilo prolaznu ocjeni sta nas onda tek ceka
MUSVDG

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 13 mar 2019, 16:56

Enigma je napisao/la:Ne mogu da vjerujem sta govorim ali nema druge vec da el presidente pocne kupovati ....ako je sudjenje u Gorazdu dobilo prolaznu ocjeni sta nas onda tek ceka
Jos se mi svasta pitamo. Na kupovanje mozemo zaboravit, covjek nije takav i podrzavam ga u tome

koka
Kontakt:

Post Postao/la koka » 13 mar 2019, 16:59

StarmoCity je napisao/la:

Sutra je spektakl na sjednici :clap: :clap: :clap:
Eto ti spektakla sace savez jos vise da udari na VELEZ toliko uzbune ni za sta nasa posla nasa drzava

Enigma
Kontakt:

Post Postao/la Enigma » 13 mar 2019, 16:59

drakensang je napisao/la:
Enigma je napisao/la:Ne mogu da vjerujem sta govorim ali nema druge vec da el presidente pocne kupovati ....ako je sudjenje u Gorazdu dobilo prolaznu ocjeni sta nas onda tek ceka
Jos se mi svasta pitamo. Na kupovanje mozemo zaboravit, covjek nije takav i podrzavam ga u tome
Daj Boze ....u ovoj **** drzavi ne mozes nista posteno
MUSVDG

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 13 mar 2019, 17:05

Sudije u Gorazdu ocijenjene sa 8. :tokralju:
Gdje mi igramo yebote.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 mar 2019, 19:44

Da nije zalosno bilo bi smijesno.

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 13 mar 2019, 19:46

Bas ste sta drugo ocekivali? U najboljem slucaju za vas sudija je mogao dobit 2-3 utakmice kazne al vi nemate nista od toga. Sad ce vas u narednim kolima samo jos vise yebavat. Dzaba se vi udarate u prsa mi smo veliki ne mogu sa nama tako, armija navijaca itd. Ljudi vas jednim potezom spuste na zemlju. Vad te kes dok je vrijeme i bjezite iz ove kaljuze jer sa rogatima se ne mozes bost.
Sretno u nastavku i nek vam je Bog u pomoci.

Tz1986
Kontakt:

Post Postao/la Tz1986 » 13 mar 2019, 20:00

Izvinite na upadu al sudija vas je pokosio da valja,takvima treba kuci otici ili ga negdje naci i poderat ga da valja.Mafija gura Olimpik u pl mater im ****

zirokopter
Kontakt:

Post Postao/la zirokopter » 13 mar 2019, 20:55

quote="Rodjeni81"]DABOGDA VAM TREBALO ZA ĆEFINA MAJKU VAM LOPOVSKU.
[/quote]
Gledam prvu situaciju pise prekrsaj za Gorazde a Velezov igrac sa dvije noge na loptu, pa sta je faul ako ovo nije?
DB aka Ledeni

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.