Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

FaraonTM
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la FaraonTM » 09 dec 2014, 16:17

[youtube][/youtube]

Naumpao mi je ovaj video čim sam vidio da bi on potencijalno mogao biti selektor. Kako se on razumije bolje od Beusana da nije bio faul nad Spahićem. Naravno govorim o Štimcu. ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 09 dec 2014, 16:19

Barbarez bi bio super, mada tesko da ce ga izabrati. Sam snosi dobar dio krivice.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 09 dec 2014, 16:24

Elegant je napisao/la:Kad bi bio moguce da se registracija na forum vrsi preko lice karte, pa da se samo vidi prosjek godina ovih sto zele Barbareza i sto smatraju da je on sa 0 utakmica, 0 iskustva, 0 i 0 i opet 0 svega sto ima veze sa trenerskim poslom NJABOLJI izbor ispred Osima, Hadzibegica, Bazdarevica, Rajevca, Stimca.

Blago nama kad je on najbolje rjesenje od svih gore nabrojanih, a neka se unaprijed zna da su Hadzibegic/Bazdarevic "prijatelji" Susica i to je automatski znak da nisu za selektora, Amar je morz, Rajevcu jos nisku skontali epitet, Stimac je nebitan u cijeloj prici,

Znaci Hadzibegic i Bazdarevic u svojoj trenerskoj karijeri nisu imali zapazenijih rezulata, Amar je sa Zeljom doktorirao PL BiH ali sama cinjenica da je Zeljovac je 0 bodova, Rajevac kvalitetan strucnjak pokazao to na SP-u.

A onda imamo Barbareza koji nema nikakvo iskustvo a kamoli uspjeh ali je najbolje rjesenje jer je idol, jaran sa igracima, "motivator", patriota.

:clap:

Treba dati tek diplomiranim studentima arhitekture i građevine da prave/projetkuju neboder od 50 spratova, a nema veze sto nisu ni kucicu do sada napravili/projetkotvali.
Bravo momak, sve rečeno na temu Barbareza, za kojeg ne mogu da vjerujem da je uopšte kandidat.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 09 dec 2014, 16:28

Ako kojim slucajem Stimac bude selektor,Tino i Avdija opet u prvih 11.... :problem: :hmmmmm:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 dec 2014, 16:35

Elegant je napisao/la:Kad bi bio moguce da se registracija na forum vrsi preko lice karte, pa da se samo vidi prosjek godina ovih sto zele Barbareza i sto smatraju da je on sa 0 utakmica, 0 iskustva, 0 i 0 i opet 0 svega sto ima veze sa trenerskim poslom NJABOLJI izbor ispred Osima, Hadzibegica, Bazdarevica, Rajevca, Stimca.

Blago nama kad je on najbolje rjesenje od svih gore nabrojanih, a neka se unaprijed zna da su Hadzibegic/Bazdarevic "prijatelji" Susica i to je automatski znak da nisu za selektora, Amar je morz, Rajevcu jos nisku skontali epitet, Stimac je nebitan u cijeloj prici,

Znaci Hadzibegic i Bazdarevic u svojoj trenerskoj karijeri nisu imali zapazenijih rezulata, Amar je sa Zeljom doktorirao PL BiH ali sama cinjenica da je Zeljovac je 0 bodova, Rajevac kvalitetan strucnjak pokazao to na SP-u.

A onda imamo Barbareza koji nema nikakvo iskustvo a kamoli uspjeh ali je najbolje rjesenje jer je idol, jaran sa igracima, "motivator", patriota.

:clap:

Treba dati tek diplomiranim studentima arhitekture i građevine da prave/projetkuju neboder od 50 spratova, a nema veze sto nisu ni kucicu do sada napravili/projetkotvali.
Iskreno i realno, nijedan od njih nije idealan. Najbolji trener od njih svih je po meni Rajevac. Kad bih ja birao, definitivno bih izabrao njega, ne kruže priče o "ratnim angažmanima i prijateljstvima" kao što je bilo sa Okukom i to je možda i najvažniji faktor u biranju Rajevca. Naravno ne mislim da mu je preporuka to što nije "fašista" nego mu je to olakšavajuća okolnost da bi ga naša javnost lakše prihvatila kao selektora.

Što se tiče ostalih, konkretno Hadžibegića i Baždarevića, po meni je Meša malo manje gori trener od Hadžibegića, da se ne lažemo nisu to nikakva trenerska imena. Što se tiče Osima ja kao Željovac smatram da on ne bi trebao biti selektor, prvo ima veći ego od Sušića, drugo ni on nije nikakva velekvaliteta. I na kraju što se tiče Barbe, neizmjerno drag igrač i čovjek, ali čovjek koji do danas živi od igranja poker turnira ne može sutra preuzeti jednu ozbiljnu fudbalsku reprezentaciju.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 09 dec 2014, 16:38

Vecina potencijalnih kandidata su itekako limitirani treneri, bez nekog trenerskog uspjeha ( Hadzija, Stimac , Mesa , Amar.. Itd) Rajevac je ok, dokazo da ima kakvo -takvo znanje.. Sa Barbarezom se nezna i to je ono sto mene privlaci, zbog cega bi mu povjerio reprezentaciju, ono sto mu ide u prilog je to sto svi znamo sta i koliko mu repka znaci, vecinu karijere je proveo u Njemackoj, a svi znamo da se tamo cijeni rad, red i disciplina, glup nije , za razliku od ostalih u stanju je rec i vise od dvije smislene recenice..
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 09 dec 2014, 16:43

ako je susic otjeran izmedju ostalog zbog tog nepotizma (u najmanju ruku je pljuvan zbog toga) onda bi i biranje Osima juniora također bio jedan oblik nepotizma...

Stimac ni u kom slucaju
Barbabrez kao pomocnik, sasvim ok

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 09 dec 2014, 16:48

Mig_Mig je napisao/la:Svakim danom ovo sve vise izgleda na spansku sapunicu, sto i dolikuje NS! Ovakvim odugovlacenjem, samo se stvara dodatni gnjev kod navijaca koji su uveliko podjeljeni, i novi selektor nece imati nimalo lagana posao sa novinarima i naranvo navijacima! Jos u sebi ne kontam Barbareza! OK, stoji sve, ali nekih 8 godina, mnogo prilika da pokrene tu svoju trenersku karijeru u bilo kojem klubu, pa da se onda pokusava nametnuti NS, al ovo stvarno izgleda nezbiljno ! Hop.... s neba pa u rebra! Kombinacija, Baždarevi+Barbarez itekako bi dobra bila, u slucaju da Barbarez pristane na to, sto cisto sumnjam, preveliki apetiti su tu 25 000 eurica, za kockarsku dusu to je ipak prioritet! Stimac, i ovaj razgovor mu je sasvim dovoljan!
Mala ispravka, nije Barba kockar,nego poluprofesionalni igrač pokera. Bitna razlika.

A što se tiče ove trenerske karijere, mislim da sam već napisao, ne želi Barba biti fudblaski trener, on želi biti samo selektor reprezentacije BiH.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 09 dec 2014, 16:56

Argument neiskustva, koji se koristi kontra Barbareza, ne pije vode.
Da su Barbarezova konkurencija uspjesna, aktuelna imena na trenerskoj sceni (Vaha, Magath, Bajevic...), prihvatio bih da je neiskustvo razlog za diskvalifikaciju,medjutim, Barbarezova konkurencija su treneri koji 2,3 ili 5 godina ne mogu naci angazman, cija je karijera, izuzev kratkih bljeskova, neinteresantna i ispodprosjecna.
Po mom misljenju, bolje neiskusan trener, nego dokazano neuspjesan trener , a Barbarezova konkurencija je, uglavnom, takva!
Ne zelim reci da su Mesa ili Rajevac lose opcije ali nisu toliko dobre da eliminisu Barbareza radi njegovog neiskustva.
Barbarez je, s druge strane, sam sebi napravio medvjedju uslugu drzeci se izvan fudbala i izigravajuci Doca Holidaya.

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 09 dec 2014, 17:02

DragonGirl je napisao/la:
Astren je napisao/la:A na koga Sergej misli kada kaže _našeg tima_..to me baš zanima. Inače ja sam za Barbu ako bi iz sebe imao još jednog bivšeg reprezentativca iz svoje generacije.
Ovo sam danas pročitala, pa sad koliko je tačno ne znam...
Barbarez je na pregovore došao sa Zlatanom Nalićem, bivšim fudbalerom Slobode, Čelika, Borca, Panatikaikosa, Mjelbija, Motale, te mlađih bh. selekcija.

Nalić je vlasnik UEFA-ine pro licence i ima ličnu fudbalsku akademiju u Švedskoj, a Barbarez ga je predstavio kao svoj izbor za pomoćnika, naravno, ukoliko bude izabran za selektora.

Zlatan je organizator/skaut NSBIH kampova 'Otvorena vrata' po Skandinaviji ... :arrow:

adis30
Kontakt:

Post Postao/la adis30 » 09 dec 2014, 17:06

slika

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 09 dec 2014, 17:14

SjeverniVjetar je napisao/la:Argument neiskustva, koji se koristi kontra Barbareza, ne pije vode.
Da su Barbarezova konkurencija uspjesna, aktuelna imena na trenerskoj sceni (Vaha, Magath, Bajevic...), prihvatio bih da je neiskustvo razlog za diskvalifikaciju,medjutim, Barbarezova konkurencija su treneri koji 2,3 ili 5 godina ne mogu naci angazman, cija je karijera, izuzev kratkih bljeskova, neinteresantna i ispodprosjecna.
Po mom misljenju, bolje neiskusan trener, nego dokazano neuspjesan trener , a Barbarezova konkurencija je, uglavnom, takva!
Ne zelim reci da su Mesa ili Rajevac lose opcije ali nisu toliko dobre da eliminisu Barbareza radi njegovog neiskustva.
Barbarez je, s druge strane, sam sebi napravio medvjedju uslugu drzeci se izvan fudbala i izigravajuci Doca Holidaya.
Prsti ti se pozlatili :mrgreen:

Jedini je koji moze podici atmosferu u i oko reprezentacije, a to je u ovom momentu najbitnije.

Da se razumijemo, protiv Barbareza pise samo balavurdija, koja ne zna ko je i sta znaci ime SERGEJ BARBAREZ za reprezentativni fudbal od rata pa na ovamo. Covjek kojeg svaki i malo stariji navijac reprezentacije cijeni i voli!!!

Samo Sergej Barbarez!!!

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 09 dec 2014, 17:15

Štimac je jedan moderan tip trenera koji nije za ova područja. Nešto slično Mihajloviću. Dobar je u teoriji, ali u praksi ne, bar na našim prostorima, to izgleda ne pije vode. Nama treba samo atmosfera i onda možemo svakoga dobiti. U bilo kojem sportu je tako kod nas. Stoga Barba imaš moj glas :bih:
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 dec 2014, 17:16

Od ovih preostalih su meni licno jos samo Rajevac i Barbarez interesantni. Rajevac jer je bio vec jednom uspjesan kao selektor. Barbarez zato sto bi za razliku od Susica radio svoj posao posteno, motivisano i moderno. Sa Sergejom vjerovatno nebi propustili vise ni jednog mladog igraca, sto nam je izuzetno bitno za buducnost. Njegova slaba tacka je neiskusnost, a mora preuzeti reprezentaciju u jednoj dosta losoj situaciji. Ipak mislim da je dosta inteligentan tip (za razliku od proslog selektora), pa bi se brzo adaptirao i naucio. Za sada lagano preferiram Barbareza.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 dec 2014, 17:19

Zbog cega se ne obnovi anketa , pa sigurno najjaci trenutno kandidat medju rajom se ne nalazi na listi .
Sergej Barbarez.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 dec 2014, 17:22

Treba biti svjesan da ovdje odlucuje Izvrsni Odbor, a ne 3 do 4 osobe o tome ko ce biti selektor. Mislim da je 13 osoba u IO, od kojih 2/3 moraju biti za (ispravite me ako grijesim). Tesko da Sergej ima i pola, a kamoli 2/3, tako i da ne vjerujem da ce on biti selektor.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 09 dec 2014, 17:24

Vazno je i da je vecina igraca, bar ovih najuticajnijih i kolovodja, za Barbareza, sto ce obezbijediti maksimalan angazman i motivaciju da se postigne rezultat i dokaze da je izbor dobar..
Vidjeli smo kada igraci spuste jednu brzinu nize, selektor dobija nogu, a to bi se moglo desiti i slijedecem, ako se nastavi kao sa Susicem.

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 09 dec 2014, 17:29

avenija je napisao/la:Zbog cega se ne obnovi anketa , pa sigurno najjaci trenutno kandidat medju rajom se ne nalazi na listi .
Sergej Barbarez.
:thumbup:

Barbareza ni nema na anketi :puke: a neka ima dva puta spomenuti Scifo i Trapatoni :facepalm:
X

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 09 dec 2014, 17:33

Darko Ljubojevic
Ivan Beus
Ibrahim Adilagic
Muhamed Begagic
Josip Bevanda
Senad Islam
Mato Jozic
Mile Kovacevic
Dragan Kulina
Ivan Peric
Nurdin Pestalic
Milorad Sofrenic
Zlatko Spasojevic

su ljudi koji ce izabrati Faruka Hadzibegica za novog selektora Bosne i Hercegovine.
Neka nam je sretno.
1946

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 dec 2014, 17:33

Stimac nikako. Nevjerovatno je da onako elokventan covjek ispada nevidjeni diletant na klupi. Boze sacuvaj, a ima i bljeskove Susiceva tipa kada igra kao Barcelona pa bude ismijan od Svedske ili Svicarske i to u sred Hrvatske. Moj favoriti su davno ispali iz igre. Vaha i Prosinecki su odavno ispali iz izbora. Ako bih birao od ostatka ovih koji su jos u igri pravo da kazem da ne znam ni za koga bi se odlucio. Pozitivno je sto gore ne moze nego sto je bilo. Ja bih se ipak kockao i postavio Barbareza ali bi mu nametnuo Bajramovica i Rahimica u stozer. Ako bi pristao na to mislim da bi to bilo u ovom momentu najmanje lose. Puno oponenata ce reci da Sergej nema iskustvo za voditi nas tim. I nema, ali ima nesto sto vecina od ponudjenih nema. To su postenje i m.da sto nam je u ovom trenutku i vise nego potrebno. Nepotkupljiv je i kao takav ima moc da homogenizira ovu momcad i navijace da napravimo podvig. Nas samo cudo moze spasiti a ne bi nam ni Mourino mogao garantirati prolaz. Mozda bas to cudo bude u liku i djelu Sergeja Barbareza najveceg kapitena koji je ikad ovu repku izvodio na teren. Zato Barba ima moj glas. Ali tesko da ce dobiti glas od ovih koji odlucuju. Jer oni se patoloski plase postenja i cistog obraza. Ali hebi ga ja se ipak nadam.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.