Moze li neko "iskusniji" napisati svoje misljenje o ovom mobitelu, ili ako neko slucajno posjeduje ovakav mobitel.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Skini FIFU, nije zanimljiva k'o na kompjuteru, al' je za ubijanje vremena odlicna, jedino joj je mana sto zauzima vise od gigabajtaR.J.W.G. je napisao/la:Forumaši, šta igrate na svojim mobitelima/tabletima? Nisam u tim vodama nikako, a imam svakodnevno nešto slobodnog vremena pa da odmorim malo glavu.Dakle, preporuka za neku zanimljivu igricu?
Ja inače nabavljam i preprodajem "kineze". Što se tog uređaja tiče nisam ga do sad imao, ali, prodao sam par uređaja sa tim procesorom i što se tiče istog sve pohvale. GPU je nešto slabiji, ali, ništa strašno. Zna ponekad "zatrzati" prilikom igranja jačih 3D igrica, ali, kao što sam i ranije napisao, ništa strašno. Računaj i na to da hardver prednje kamere nije 8, nego je 3 MPX. Sličan je slučaj i sa zadnjim senzorom, interpolacijom je dobijeno 13 MPX a stvarni senzor je 8 MPX. Ukoliko te još nešto bude zanimalo slobodno pitajSoooE7 je napisao/la:http://www.coolicool.com/elephone-p2000 ... ne-g-33663
Moze li neko "iskusniji" napisati svoje misljenje o ovom mobitelu, ili ako neko slucajno posjeduje ovakav mobitel.Bio bih zahvalan.
![]()
Da li neko mozda zna, dok jos nisam odnio na servis ?Puma je napisao/la:Kada udjem u kameru, izbaci mi Camera error: Cannot connect to camera. Da li jenko imao slican problem i sta bi mogao biti uzrok tome ?
moraš računati i na mogući porez, tako da ispadne nešto skuplji, mada opet ne toliko u poređenju sa brendiranim telefonima.R32 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da pored ovakve specifikacije ima ovako nisku cijenu. Uz to je dosta lijep izgled.
Na proljece kad sam curi uzimao telefon, i uzeo Alkatel slabiji neki bio na snizenju 50 eura, ali procesor 1.2 dualni. Ovdje ih dosta govorilo da ce se osjetiti nakon nekog vremena, a evo vise od pola godina proslo telefon radi bolje nego moj. A ovo izgled, specifikacije izgleda bas primamljivo.
Ma meni ne moze Lumia biti dobra, zasrali su posteno.Sveti je napisao/la:moraš računati i na mogući porez, tako da ispadne nešto skuplji, mada opet ne toliko u poređenju sa brendiranim telefonima.R32 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da pored ovakve specifikacije ima ovako nisku cijenu. Uz to je dosta lijep izgled.
Na proljece kad sam curi uzimao telefon, i uzeo Alkatel slabiji neki bio na snizenju 50 eura, ali procesor 1.2 dualni. Ovdje ih dosta govorilo da ce se osjetiti nakon nekog vremena, a evo vise od pola godina proslo telefon radi bolje nego moj. A ovo izgled, specifikacije izgleda bas primamljivo.
Ali, opet jedina marka iz kine vrijedna pomena je Xiaomi, ovo ostalo je sve bazirano na slabijim procesorima (MTK), ili slabim GPU, što postane problem ako si ovisnik o igrama i sl.
Prekosutra mi dolazi Lumia 920. Ako ne bude dobra kao što je nahvaliste pobit ću vas
zato samsung, lg,sony naprave miljama bolji telefonJoseMourinho je napisao/la:Po specifikacijama izgleda ko svemirski brod, da je samsung/Sony/lg bio bi 800+ KM, sad koliko je dobra marka bgm ne znam al telefon izgleda vrh
Vjerovatno jer je lakše dat za mobitel 200-300km a ne 500+ da ne pričam o ovim najnovijim od milju i viseQUARESMA 18<<< je napisao/la:zato samsung, lg,sony naprave miljama bolji telefonJoseMourinho je napisao/la:Po specifikacijama izgleda ko svemirski brod, da je samsung/Sony/lg bio bi 800+ KM, sad koliko je dobra marka bgm ne znam al telefon izgleda vrh
ovo nije svemirski brod ovo su tacke, cim vidis mtk cpu goni to
a kinezi ko kinezi, moraju su nekako probiti, a inace generalno telefoni su sra nje blago receno, jedino ko ih koristi za sms i pozive onda ok
mora samsung kostati 800km kad ljudi potrose milijarde u marketing, proizvodnju, treba to sve isplatiti i jos ostati u profitu, a kinezi ne prodaju u 2 godine koliko samsung proda u 2 mjeseca jedan telefon
ovo je prezvakana prica al eto valja ponoviti, ja zaiata ne kontam ljude koji traze nekakve alternative u kinezima samo sto na papiru izgleda primamljivo, a vec imaju dokazanu robu
Hvala, ali nisam ti ja baš za toga. Više za neke mozgalice, slagalice i tome slično.anonimni je napisao/la:Skini FIFU, nije zanimljiva k'o na kompjuteru, al' je za ubijanje vremena odlicna, jedino joj je mana sto zauzima vise od gigabajtaR.J.W.G. je napisao/la:Forumaši, šta igrate na svojim mobitelima/tabletima? Nisam u tim vodama nikako, a imam svakodnevno nešto slobodnog vremena pa da odmorim malo glavu.Dakle, preporuka za neku zanimljivu igricu?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Opet ti pljuješ po MediaTek-ovim procesorima. Ja sam imao nekoliko MTK procesora i sa svim sam bio zadovoljan. Imao sam uređaj sa MT6577, par uređaja sa MT6582 i jedan uređaj sa MT6592, i, ni sa jednim nisam imao problema. Jedina manu koju sam pronašao bila je kod MT6592 procesora u po meni slabom GPU. Šteta da tako jak procesor ima onako po meni slab GPU. Ali, da se razumijemo, vrti on sve igre, međutim, zna ponekad i zatrzati. Nakon MT6592 prebacio sam se na Snapdragon 801 i vjeruj da razlike u svakodnevnoj upotrebi, osim igranja igrica, nema. A, da i kažem zbog čega sam se prebacio na SD, a to je vjerovao ili ne cijena. Htjeo sam kupiti uređaj sa trenutno najjačim procesorom koji se može pronaći u smartphone-u (zadnji MediaTek-ov procesor: MT6595), ali, cijena je ipak bila u tom trenutku za mene previsoka. I, čim malo spane cijena MT6595 uređajima odmah se vraćam MediaTek-u.QUARESMA 18<<< je napisao/la:ovo nije svemirski brod ovo su tacke, cim vidis mtk cpu goni to
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.