Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

SoooE7
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la SoooE7 » 27 okt 2014, 00:16

http://www.coolicool.com/elephone-p2000 ... ne-g-33663" onclick="window.open(this.href);return false;
Moze li neko "iskusniji" napisati svoje misljenje o ovom mobitelu, ili ako neko slucajno posjeduje ovakav mobitel. :) Bio bih zahvalan. :mrgreen: :mrgreen:
„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la JoseMourinho » 27 okt 2014, 01:53

Po specifikacijama izgleda ko svemirski brod, da je samsung/Sony/lg bio bi 800+ KM, sad koliko je dobra marka bgm ne znam al telefon izgleda vrh ;)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 okt 2014, 07:09

R.J.W.G. je napisao/la:Forumaši, šta igrate na svojim mobitelima/tabletima? Nisam u tim vodama nikako, a imam svakodnevno nešto slobodnog vremena pa da odmorim malo glavu. :mrgreen: Dakle, preporuka za neku zanimljivu igricu? :D
Skini FIFU, nije zanimljiva k'o na kompjuteru, al' je za ubijanje vremena odlicna, jedino joj je mana sto zauzima vise od gigabajta :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 27 okt 2014, 15:37

Kada udjem u kameru, izbaci mi Camera error: Cannot connect to camera. Da li jenko imao slican problem i sta bi mogao biti uzrok tome ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 27 okt 2014, 17:15

SoooE7 je napisao/la:http://www.coolicool.com/elephone-p2000 ... ne-g-33663
Moze li neko "iskusniji" napisati svoje misljenje o ovom mobitelu, ili ako neko slucajno posjeduje ovakav mobitel. :) Bio bih zahvalan. :mrgreen: :mrgreen:
Ja inače nabavljam i preprodajem "kineze". Što se tog uređaja tiče nisam ga do sad imao, ali, prodao sam par uređaja sa tim procesorom i što se tiče istog sve pohvale. GPU je nešto slabiji, ali, ništa strašno. Zna ponekad "zatrzati" prilikom igranja jačih 3D igrica, ali, kao što sam i ranije napisao, ništa strašno. Računaj i na to da hardver prednje kamere nije 8, nego je 3 MPX. Sličan je slučaj i sa zadnjim senzorom, interpolacijom je dobijeno 13 MPX a stvarni senzor je 8 MPX. Ukoliko te još nešto bude zanimalo slobodno pitaj

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 27 okt 2014, 17:29

Ne mogu da vjerujem da pored ovakve specifikacije ima ovako nisku cijenu. Uz to je dosta lijep izgled.
Na proljece kad sam curi uzimao telefon, i uzeo Alkatel slabiji neki bio na snizenju 50 eura, ali procesor 1.2 dualni. Ovdje ih dosta govorilo da ce se osjetiti nakon nekog vremena, a evo vise od pola godina proslo telefon radi bolje nego moj. A ovo izgled, specifikacije izgleda bas primamljivo.
Mia San Mia

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 27 okt 2014, 21:25

Puma je napisao/la:Kada udjem u kameru, izbaci mi Camera error: Cannot connect to camera. Da li jenko imao slican problem i sta bi mogao biti uzrok tome ?
Da li neko mozda zna, dok jos nisam odnio na servis ? :mrgreen:

edit: restartovao telefon i sada radi OK, medjutim guglao sam o ovome problemu koji je izgleda dosta cest i izgleda da restart nije permanentno rjesenje.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 okt 2014, 21:34

R32 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da pored ovakve specifikacije ima ovako nisku cijenu. Uz to je dosta lijep izgled.
Na proljece kad sam curi uzimao telefon, i uzeo Alkatel slabiji neki bio na snizenju 50 eura, ali procesor 1.2 dualni. Ovdje ih dosta govorilo da ce se osjetiti nakon nekog vremena, a evo vise od pola godina proslo telefon radi bolje nego moj. A ovo izgled, specifikacije izgleda bas primamljivo.
moraš računati i na mogući porez, tako da ispadne nešto skuplji, mada opet ne toliko u poređenju sa brendiranim telefonima.

Ali, opet jedina marka iz kine vrijedna pomena je Xiaomi, ovo ostalo je sve bazirano na slabijim procesorima (MTK), ili slabim GPU, što postane problem ako si ovisnik o igrama i sl.

Prekosutra mi dolazi Lumia 920. Ako ne bude dobra kao što je nahvaliste pobit ću vas :mrgreen:
naprijed rejal

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 27 okt 2014, 21:37

Sveti je napisao/la:
R32 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da pored ovakve specifikacije ima ovako nisku cijenu. Uz to je dosta lijep izgled.
moraš računati i na mogući porez, tako da ispadne nešto skuplji, mada opet ne toliko u poređenju sa brendiranim telefonima.

Ali, opet jedina marka iz kine vrijedna pomena je Xiaomi, ovo ostalo je sve bazirano na slabijim procesorima (MTK), ili slabim GPU, što postane problem ako si ovisnik o igrama i sl.

Prekosutra mi dolazi Lumia 920. Ako ne bude dobra kao što je nahvaliste pobit ću vas :mrgreen:
Ma meni ne moze Lumia biti dobra, zasrali su posteno.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 27 okt 2014, 21:38

Ma gdje nesta Len?
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 okt 2014, 21:43

JoseMourinho je napisao/la:Po specifikacijama izgleda ko svemirski brod, da je samsung/Sony/lg bio bi 800+ KM, sad koliko je dobra marka bgm ne znam al telefon izgleda vrh ;)
zato samsung, lg,sony naprave miljama bolji telefon

ovo nije svemirski brod ovo su tacke, cim vidis mtk cpu goni to

a kinezi ko kinezi, moraju su nekako probiti, a inace generalno telefoni su sra nje blago receno, jedino ko ih koristi za sms i pozive onda ok

mora samsung kostati 800km kad ljudi potrose milijarde u marketing, proizvodnju, treba to sve isplatiti i jos ostati u profitu, a kinezi ne prodaju u 2 godine koliko samsung proda u 2 mjeseca jedan telefon

ovo je prezvakana prica al eto valja ponoviti, ja zaiata ne kontam ljude koji traze nekakve alternative u kinezima samo sto na papiru izgleda primamljivo, a vec imaju dokazanu robu

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 27 okt 2014, 21:47

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Po specifikacijama izgleda ko svemirski brod, da je samsung/Sony/lg bio bi 800+ KM, sad koliko je dobra marka bgm ne znam al telefon izgleda vrh ;)
zato samsung, lg,sony naprave miljama bolji telefon

ovo nije svemirski brod ovo su tacke, cim vidis mtk cpu goni to

a kinezi ko kinezi, moraju su nekako probiti, a inace generalno telefoni su sra nje blago receno, jedino ko ih koristi za sms i pozive onda ok

mora samsung kostati 800km kad ljudi potrose milijarde u marketing, proizvodnju, treba to sve isplatiti i jos ostati u profitu, a kinezi ne prodaju u 2 godine koliko samsung proda u 2 mjeseca jedan telefon

ovo je prezvakana prica al eto valja ponoviti, ja zaiata ne kontam ljude koji traze nekakve alternative u kinezima samo sto na papiru izgleda primamljivo, a vec imaju dokazanu robu
Vjerovatno jer je lakše dat za mobitel 200-300km a ne 500+ da ne pričam o ovim najnovijim od milju i vise :D

Jbg trazis sebi jeftiniju/bolju varijantu, i ja sam je tako tražio pa naletio na ovaj svoj alcatel idol, pa dado 350km umjesto 500-600 i vise za s3 i sl. ;)

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 27 okt 2014, 21:53

anonimni je napisao/la:
R.J.W.G. je napisao/la:Forumaši, šta igrate na svojim mobitelima/tabletima? Nisam u tim vodama nikako, a imam svakodnevno nešto slobodnog vremena pa da odmorim malo glavu. :mrgreen: Dakle, preporuka za neku zanimljivu igricu? :D
Skini FIFU, nije zanimljiva k'o na kompjuteru, al' je za ubijanje vremena odlicna, jedino joj je mana sto zauzima vise od gigabajta :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Hvala, ali nisam ti ja baš za toga. Više za neke mozgalice, slagalice i tome slično. :) @Quaresma18, ti djeluješ upućeno, imaš li kakav prijedlog?
LUHG!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 27 okt 2014, 22:15

Raja, ocel ko S4 kupiti, bez ogrebotina,dvije zastitne maske,slusalice,punjac,usb, u kutiji je ,boja bijela :D Sve ostale info u pp, hitno je,a povoljno :thumbup:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 27 okt 2014, 22:20

Dje si bio ranije, ja neki dan uzeo 4.

Raja nego sta mislite o Iphone 4s (uopsteno) i o iOS 8 na njemu?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 27 okt 2014, 22:29

Ma opet nije skupo, ima lijep izgled. Za one koji ne traze puno, a npr. dosta ovih cura nemaju pojma o telefonima a uzmu taj od 800 neki jak brenidrani telefon , a sluzi im za fb, da se slikaju i poruke. Al me u posljednje vrijeme dosta iznenađuju ovi jeftiniji sa izdrzljivoscu. U druga mi dugo bio 2look onaj, kontam smece al i danas dan radi dobro. baterija po 5 dana traje. A kostao je 200+KM.

Jos kako ugasise Nokiu " onclick="window.open(this.href);return false; ja sam ko ova, ja necu drugog telefona :lol:

Ja sam ko oni sto se kletu u dvice golfove, od onih 33-rojki pa nadalje. Nokia i gotovo :D
Nesto mi drage.
Mia San Mia

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 27 okt 2014, 22:53

Kako ugasiti tj deaktivirati onaj sos kredit (ono kad odes -2km kredita pa kad dopunis imas 0,ako dopunis od 2km)?
FORZA MILAN

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 27 okt 2014, 23:01

Ovaj ELEPHONE je jedan od desetinama Kineza koji se probijaju na trziste. Neko ko se ne razumije ne treba kupovati jer je to rizik. Nek prvo istestiraju ljudi koji nesto znaju pa onda.
Vec sam govorio, Huawei bi kupio da mi treba mobitel. Ljudi planiraju ove godine prodati oko 80 miliona, sad za sad su na 51 milion. Mate 7 je za samo mjesec dosao do cifre od milion, a to im je high-end aparat. Najskuplji znaci.

Huawei se prodaje bolje nego mnogi drugi, poznati, ispred sebe ima samo jos Samsung i iPhone. Nisu valjda toliki milioni ljudi glupi? I ne, ne prodaje se samo u Kini. Vec se veoma dobro prodaje u Evropi. Znaci da ce uskoro i u BiH, prije ili kasnije.

Sto je vise konkurencije, bolje nama. Samo naprijed Kinezi, rusite cijene!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 27 okt 2014, 23:08

@Hattrick123 Samo nemoj trosit kredit kad dopunis, tj nemoj ici ispod nule i sam se deaktivira. Mislim mjesec nakon sto udjes u minus da ti "istekne" taj minus. Uglavnom 10tak dana mojne u minus :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 28 okt 2014, 11:00

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ovo nije svemirski brod ovo su tacke, cim vidis mtk cpu goni to
Opet ti pljuješ po MediaTek-ovim procesorima. Ja sam imao nekoliko MTK procesora i sa svim sam bio zadovoljan. Imao sam uređaj sa MT6577, par uređaja sa MT6582 i jedan uređaj sa MT6592, i, ni sa jednim nisam imao problema. Jedina manu koju sam pronašao bila je kod MT6592 procesora u po meni slabom GPU. Šteta da tako jak procesor ima onako po meni slab GPU. Ali, da se razumijemo, vrti on sve igre, međutim, zna ponekad i zatrzati. Nakon MT6592 prebacio sam se na Snapdragon 801 i vjeruj da razlike u svakodnevnoj upotrebi, osim igranja igrica, nema. A, da i kažem zbog čega sam se prebacio na SD, a to je vjerovao ili ne cijena. Htjeo sam kupiti uređaj sa trenutno najjačim procesorom koji se može pronaći u smartphone-u (zadnji MediaTek-ov procesor: MT6595), ali, cijena je ipak bila u tom trenutku za mene previsoka. I, čim malo spane cijena MT6595 uređajima odmah se vraćam MediaTek-u.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.