Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

eusebio2
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la eusebio2 » 12 jan 2014, 21:32

Blaszczykowski je napisao/la:za repku bi bilo idealno da rebić ode na posudbu, pa makar u serie b.

malo gledam kadar i rekao bih da smo u iznimno pogodnom trenutku. 23 za sp:
g - plete, suba, l. kalinić
o - čarli, lovren, srna, pranjić, strinić, šifo, vida, vrsaljko
s - modrić, rakitić, perišić, sertić (kranjčar), kova, badelj, vukojević
n - mandžo, ola, rebić, dudu, jelavić (benko)
Izbaciti Lovru Kalinića, ubaciti ili Krešića ili Kelavu - Iako treći golman skoro nije nikako bitan, mislim da bi ipak trebali zvati najbolje.
Izbaciti Vukojevića i Jelavića, ubaciti Ademija i Iličevića - Ademi ne igra bajno, ali svejedno je u igračkom smislu svemirski brod za Ognjena Žuti karton u 15.min. Vukojevića. Pet napadača je po meni previše, pa bih umjesto neupotrebljivog Jelavića (očajan u reprezentaciji) ubacio Iličevića kako bi dobili opciju više u veznom redu.

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 12 jan 2014, 21:40

marconato je napisao/la:U sredini imate dosta slican profil igraca, ali ste tanki sa klasicnim krilima... ;)
Eto te ko da si Ameriku otkrio. :D
Hrvatska trenutno ima samo dva 'krila' - Perišića i Iličevića, s tim da ovaj drugi godišnje odigra dvije utakmice i ponovno se ozljedi i tako već godinama. Što se prvog tiče, još uvijek u reprezentaciji nije odigrao dobru utakmicu. Mislim da bi se moglo Pranjiću dati više prilika na krilu, ipak je to njegova prirodna pozicija i tu je dosta bolji nego na beku. On mene nikad nije razočarao niti je odigrao lošu utakmicu izuzev protiv Engleza kada su i on i svi ostali odigrali izuzetno loše...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 12 jan 2014, 21:54

P znam da kuburite sa krilima, ali me cudi kako vec duzi period niste izbacili nekog igraca na toj poziciji! Vecinom su vam kvalitet i potencijal koncentrisani u sredini terena/napadu i manje vise odbrani, ali nikako da ispliva neko klasicno krilo... :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 12 jan 2014, 21:59

marconato je napisao/la:P znam da kuburite sa krilima, ali me cudi kako vec duzi period niste izbacili nekog igraca na toj poziciji! Vecinom su vam kvalitet i potencijal koncentrisani u sredini terena/napadu i manje vise odbrani, ali nikako da ispliva neko klasicno krilo... ;)
+ Što se ni u mladoj reprezentaciji (u21, ove mlađe ne računam ozbiljno jer su premladi da bi se o njima ozbiljno razmišljalo... Mogu tri puta propasti dok ne dođu na seniorski nivo) se nije pojavio pravi krilni igrač. Oni kojima se predviđa dobra karijera (Radošević, Brozović, Močinić, Halilović) svi igrači sredine terena (s def. ili of. ulogom). Možda Mišić ili Pjaca, nadam se da će u Dinamo nakon ove sezone...

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 12 jan 2014, 22:18

perišić je krilo, ali ako se ne varam najbolje partije (brugge) je pružao kao second striker. na krilu mogu igrati i rebić (za kojeg se nadam da bi u budućnosti mogao biti baš krilni napadač), pranja i ola.

jelavića (benka) bih vodio za situacije kad lovimo rezultat i treba nam snažan centarfor za loviti visoke lopte.

ademi još nema šta tražiti u reprezentaciji, prije bi maleša vodio.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 12 jan 2014, 22:23

Trebaju nam 2 defenzivna vezna. Znaci Sertic+ Vukojevic vjerovatno. Jer yebiga, moze se uvijek dogodit ozljeda.

A onda ce kuci morat ostat Badelj/Kranjcar. Ja bi vodio Niku. Ipak imamo previse dobrih igraca na Badeljovoj poziciji da nam ne treba, niti ce igrat. A Kranjcar, iako trom, moze posluzit kao dobra zamjena.

Ali sve ovisi o formi.
RIP CITY!

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 12 jan 2014, 22:33

Ademi je izmislio nogomet za Maleša. Vukojević je u padu, ne može protivnika zaustaviti bez da mu polomi noge. U 30. min. je već na granici drugog žutog kartona. Bojim se i zamisliti šta bi bilo protiv Brazila gdje bi sudac svakako navlačio na domaćina. Izletio bi van u 20.min.
Uvijek se vodio pokoji mlađi igrač, a mislim da je Ademi idealan kao rezerva za def. veznog što bi trebao igrati Sertić. Mislim da na Vukojevića ni Niko ne računa.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 12 jan 2014, 22:35

Ademi je qurac ove sezone. Lani je bio 10 puta bolji igrac. No, ni on ni Males nemaju mjesta tu. Ogi, kakav god da je, ima iskustvo.
RIP CITY!

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 12 jan 2014, 22:53

Lillard0 je napisao/la:Ademi je qurac ove sezone. Lani je bio 10 puta bolji igrac. No, ni on ni Males nemaju mjesta tu. Ogi, kakav god da je, ima iskustvo.
I Vukojević je rezerva u Kijevu i igra katastrofalno u zadnje vrijeme što igra u reprezentaciji. Lika je jedan Pandev (dobar igrač, ali ni blizu Brazilcima koji nas čekaju) pravio budalom. Bio je na rubu crvenog već u 1. pol.
On već godinama ne igra dobro i nema šta raditi u Brazilu. Ni Niko ga nije zvao za dvije najvažnije utakmice protiv Islanda, i to dovoljno govori.
Ne smatram Ademija Makeleleom, nego mislim da nam treba jedan defenzivac, a kako ne bih Vukojevića, onda definitivno on ispred Maleša ili Radoševića koji je dobio hemeroide na klupi Napolia.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 jan 2014, 00:32

Tu je Sertic idealno rijesenje, a to Vukojevic, Ademi, Males, to je sve ovisno o nekoj trenutacnoj formi, iako ja osobno nisam fan Vukojevica nikad bio tako da bi stavio i goreg igraca od navedenih samo da on ne igra, no to je moja preferencija da sam ja izbornik.
Niko Kranjcar tu jednostavno mora biti, s onakvom tehnikom, kreativnosti i udarcem moze stajati na terenu i za 20 minuta ce i dan danas vise napraviti nego vecina, cinjenica.
...Život za Široki...

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 13 jan 2014, 21:52

Jelavci presao sluzbeno, 7.5 milijuna funti, 3 milijuna funti godisnje :o 8-) .
RIP CITY!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jan 2014, 11:01

Momak se iz Gabele dobro probi. Strasna placa, svaka cast, dabogda u reprezentaciji postao od prave koristi kakve bi mogao biti s obzirom na konstituciju.
...Život za Široki...

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 14 jan 2014, 11:07

ŠB_Fidelis je napisao/la:Momak se iz Gabele dobro probi. Strasna placa, svaka cast, dabogda u reprezentaciji postao od prave koristi kakve bi mogao biti s obzirom na konstituciju.
I ja se nadam jer ovo do sad je bilo, da se ne lažemo, jaaako loše.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jan 2014, 11:08

Nije jako lose, cisto, za napadaca... neucinkovito.
...Život za Široki...

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 14 jan 2014, 11:10

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nije jako lose, cisto, za napadaca... neucinkovito.
Jako loše jer od njega očekujemo golove. Da je on napadač kao Rebić pa ajde, ali od njega definitivno samo golovi.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jan 2014, 11:16

Nisu samo golovi, njegovo je i dominacija u skoku, gradjenje i cuvanje lopte za tranziciju iz obrane u napad, umaranje protivnickih stopera stalnim postavljanjem, odnosno fizickom dominacijom, guranjem, spustanjem lopti za suigraca u napadu, samo sto Hrvatska ne igra s dva napadaca pa nema kome spustiti, itd. Sira je njegova upotreba od samih golova, ali bi morala biti primarna ipak, pogotovo jer Hrvatska igra s jednim napadacem jako cesto, stoga moze i mora bolje.
...Život za Široki...

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 14 jan 2014, 11:22

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nisu samo golovi, njegovo je i dominacija u skoku, gradjenje i cuvanje lopte za tranziciju iz obrane u napad, umaranje protivnickih stopera stalnim postavljanjem, odnosno fizickom dominacijom, guranjem, spustanjem lopti za suigraca u napadu, samo sto Hrvatska ne igra s dva napadaca pa nema kome spustiti, itd. Sira je njegova upotreba od samih golova, ali bi morala biti primarna ipak, pogotovo jer Hrvatska igra s jednim napadacem jako cesto, stoga moze i mora bolje.
Ja se sjećam samo onog gola protiv Makedonaca kao nečeg izuzetno dobrog, a i to su mu Modrić i Mandžo servirali. Hrvatskoj trebaju napadači koji trče, ubacuju se u prostor, sudjeluju u igri. Jelavić je pokušavao ispuniti tu zadaću ali jednostavno nije uspio. Još na to kad nadodamo da izuzetno rijetko zabija, dolazimo do zaključka da će teško igrati na SP-u. Možda pred kraj ako bi 'ganjali' rezultat.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jan 2014, 11:23

Vidjet ces ako zaigra sa suigracem u napadu.
...Život za Široki...

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 14 jan 2014, 11:24

ŠB_Fidelis je napisao/la:Vidjet ces ako zaigra sa suigracem u napadu.
Pa 99% vremena (a možda i 100%) što je igrao u reprezentaciji je igrao s još jednim napadačem kraj sebe...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jan 2014, 11:30

Treba zaigrati od pocetka, u tom sustavu, nesto drugo je ubaciti covjeka i ocekivati preokret, evidentno nije taj tip igraca, no ima predispozicije i mogucnosti koje je steta ne provjeriti u drugom sustavu.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.