FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Ne znam kako bi se Pape snasao u Barceloni, jer je evidentno da u reprezentaciji BiH ima puno boljih igraca i jaci kolektiv.
- RickBlaine
- Kontakt:
Dzeko > Midzet. :kava:OTNYS_YNWA je napisao/la:Ne znam kako bi se Pape snasao u Barceloni, jer je evidentno da u reprezentaciji BiH ima puno boljih igraca i jaci kolektiv.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
Luis Enrique i Tata Martino drže pregovore sa upravom Barcelone, te će se u narednim satima odlučiti koji od njih dvojice će biti novi trener Barcelone.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
ovi iz uprave fkt kontaju da ako je jedan anonimus i pocetnik (u trenerskom smislu) kao Guardiola imao onoliko uspjeha da ce to biti slucaj svaki put pa posezu za takvim rjesenjima
pratio sam Romu kada je vodio Luis E., i mogu reci da je prosjecan trener, nista vise, ni blizu levela koji Barcelona treba
za ovog Martina nisam do juce ni cuo
pratio sam Romu kada je vodio Luis E., i mogu reci da je prosjecan trener, nista vise, ni blizu levela koji Barcelona treba
za ovog Martina nisam do juce ni cuo
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
"Thank you Barça, thank you everyone
After five marvellous years forming part of a team that has made what any manager dreams of come true, the time has come to face a change in my professional career in order to put my strength and energy into continuing the process of the illness that was diagnosed a year and a half ago.
The treatments that I am going to have to undergo from now on does not make it recommendable, in the doctors’ opinion, for me to dedicate one hundred per cent of my effort to being the first team manager of a team as demanding as FC Barcelona, but I shall be staying close by and will be continuing to work for the Club that I love so much in other jobs in the sports area.
It is not easy to leave such a special group of people, the players, my fellow staff and friends with whom I have shared so many unforgettable experiences. I am eternally grateful for everything that they have given and shown to me. The human and footballing qualities of this team can overcome any obstacle and I am convinced that they will be able to use that capacity to face the new sporting challenges of a season that everybody has such high hopes for.
I would also like to especially thank the president, the whole of the Board of Directors, and the director of sport Andoni Zubizarreta for all the trust they have put into me and especially for their unconditional support, both sporting and personal. Just as important to me has been the human and medical support of Doctor Ramon Canal and his team, who have been by my side. I know that I am not playing this match alone, but I form part of a Club that will help me get through this long process, as it has done until now.
To you, the Barça members and supporters, I also want to say thank you for all the shows of support and affection that you have sent me, not just now but all these last months. I can tell you that that I feel calm and strong, and I am facing this new stage of the process in the full confidence that it will all go well.
Thank you very much too to all the football fans, fellow professionals, clubs, athletes and people that I do and do not know for all the messages of support that have brought so much comfort to me and my family.
These are difficult times for my loved ones and that’s why I am asking for respect and understanding from the media. Now that I am no longer Barça manager, I hope to enjoy the peace and privacy that both me and my family need at a time like this.
I couldn’t finish this letter without wishing lots of luck and every success to the new manager of the best team in the world.
Thank you everybody.
Tito Vilanova"
After five marvellous years forming part of a team that has made what any manager dreams of come true, the time has come to face a change in my professional career in order to put my strength and energy into continuing the process of the illness that was diagnosed a year and a half ago.
The treatments that I am going to have to undergo from now on does not make it recommendable, in the doctors’ opinion, for me to dedicate one hundred per cent of my effort to being the first team manager of a team as demanding as FC Barcelona, but I shall be staying close by and will be continuing to work for the Club that I love so much in other jobs in the sports area.
It is not easy to leave such a special group of people, the players, my fellow staff and friends with whom I have shared so many unforgettable experiences. I am eternally grateful for everything that they have given and shown to me. The human and footballing qualities of this team can overcome any obstacle and I am convinced that they will be able to use that capacity to face the new sporting challenges of a season that everybody has such high hopes for.
I would also like to especially thank the president, the whole of the Board of Directors, and the director of sport Andoni Zubizarreta for all the trust they have put into me and especially for their unconditional support, both sporting and personal. Just as important to me has been the human and medical support of Doctor Ramon Canal and his team, who have been by my side. I know that I am not playing this match alone, but I form part of a Club that will help me get through this long process, as it has done until now.
To you, the Barça members and supporters, I also want to say thank you for all the shows of support and affection that you have sent me, not just now but all these last months. I can tell you that that I feel calm and strong, and I am facing this new stage of the process in the full confidence that it will all go well.
Thank you very much too to all the football fans, fellow professionals, clubs, athletes and people that I do and do not know for all the messages of support that have brought so much comfort to me and my family.
These are difficult times for my loved ones and that’s why I am asking for respect and understanding from the media. Now that I am no longer Barça manager, I hope to enjoy the peace and privacy that both me and my family need at a time like this.
I couldn’t finish this letter without wishing lots of luck and every success to the new manager of the best team in the world.
Thank you everybody.
Tito Vilanova"
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Mogao bi i Koeman biti novi trener. Mediji navode da su Gerardo Martino (NOB) i Ronald Koeman najozbiljniji kandidati.
Što se tiče LE-a, mislim da je rano da on preuzme Barcelonu. Možda nakon (barem) godinu dana odrađenog posla u Celti. U Romi je pokušavao sa Barcinim stilom igre; nekad je išlo kao po loju, nekad nije išlo nikako. Ima on taj šmek, al' ipak mislim da bi se Barcelona trebala okrenuti nekom drugom.
Iskreno, slabo pratim argentinsku ligu i nemam pojma kakav je ovaj Martino. Na SP-u 2010. je bio dobar sa Paragvajem, tako da...Ako ništa, onda barem ima dobar nadimak (četveroslovni
) koji će dobro proći kod navijača sa našeg govornog područja - TATA
Sjećam se Koemanove epizode u Valenciji. Vjerovatno se iste sjećaju Zubizareta i Rosell, tako da će to igrati važnu ulogu u mogućem Ronaldovom (ne)imenovanju.
Jedan dobar posao, zatim jedan loš, pa jedan dobar, pa jedan loš. Eto kako bismo mogli opisati njegovu trenersku karijeru.
Ako bih morao birati između ove trojice, odlučio bih se za Martina. Zašto? Pa ne može pokvariti reputaciju koju je stekao u Barceloni prosto iz razloga jer je nije ni imao.
U stvari jeste, ali onoj ekvadorskoj. 
Što se tiče LE-a, mislim da je rano da on preuzme Barcelonu. Možda nakon (barem) godinu dana odrađenog posla u Celti. U Romi je pokušavao sa Barcinim stilom igre; nekad je išlo kao po loju, nekad nije išlo nikako. Ima on taj šmek, al' ipak mislim da bi se Barcelona trebala okrenuti nekom drugom.
Iskreno, slabo pratim argentinsku ligu i nemam pojma kakav je ovaj Martino. Na SP-u 2010. je bio dobar sa Paragvajem, tako da...Ako ništa, onda barem ima dobar nadimak (četveroslovni
Sjećam se Koemanove epizode u Valenciji. Vjerovatno se iste sjećaju Zubizareta i Rosell, tako da će to igrati važnu ulogu u mogućem Ronaldovom (ne)imenovanju.
Ako bih morao birati između ove trojice, odlučio bih se za Martina. Zašto? Pa ne može pokvariti reputaciju koju je stekao u Barceloni prosto iz razloga jer je nije ni imao.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Luis Enrique je bez sumnje najbolje rješenje. Dobar i mlad trener, koji poznaje Barcinu filozofiju i nekim taktičkim novitetima, čemu je težio u Romi, mogao bi napraviti dobar posao u Barceloni koja ima puno kvalitetnije fudbalere i veću mogućnost za takvo što...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
To ti je isto da kazes da je Pep pobijedio Barcelonu (7UP). Vidi bilo bi dobro da se ne ponasate kao madridisti i nakon 2 tekme visoko poletite i zaboravite sta je blaugrana.PEP je napisao/la:Neutral je napisao/la:http://www.bild.de/sport/fussball/fc-ba ... .bild.html
Navijači Barce žele Jupp-a Heynckesa kao trenera.
Jednino jup zan nase boljek i niko drugi jedino nas barca tako moze pobjediti
p.s. iskreno ja zivcanog ne bi volio na klupi...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
bparena je napisao/la:To ti je isto da kazes da je Pep pobijedio Barcelonu (7UP). Vidi bilo bi dobro da se ne ponasate kao madridisti i nakon 2 tekme visoko poletite i zaboravite sta je blaugrana.PEP je napisao/la:Neutral je napisao/la:http://www.bild.de/sport/fussball/fc-ba ... .bild.html
Navijači Barce žele Jupp-a Heynckesa kao trenera.
Jednino jup zan nase boljek i niko drugi jedino nas barca tako moze pobjeditiCestitke na tituli LP i idemo dalje...
p.s. iskreno ja zivcanog ne bi volio na klupi...
meni koliko je poznto da pep nije vodio bayern prosle sezone vec jup .h tako da ne vidm kako bi to to pep pokazao ili pomogao jupu onakvom liscu koji je sito i reseto prosao i kreirao svoj sistem sa kojim je i pre barce sve mljeo pred sobom pa i samljeo barcu ,ne vdim kako je to pep mogao uticati na takav bayernov sistem obzirom da je on zvanicno 1 jula postao trener bayerna ,a ja licno ne sumnjam u profesionalnost sto se tice njemaca,a i sam jup je rekao ,sta misli na pitanje hoce li traziti pomoc pepa.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Navijači bi željeli Juppa na klupi ali od toga nema ništa čovjek je bio jasan, želi da uživa u penzionerskim danima. 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- hule_barca
- Kontakt:
Gledam nešto oko PSG-a sastav, i vidim da im Sakhoa nema ni na mapi. Trebali bi njega probati ugrabiti. Što se tiče trenera, ne znam kakav je taj "TATA", a za Luisa Enriquea mogu reći da ima potencijala, ali da mu fali još nešto. Mora biti autoritet u svlačionici što po meni u Romi se i nije iskazao ponajbolji na tom planu.
Mes Que Un Club
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Enrique najblizi preuzimanju Barce.
Alcantara strasan majke mi, nije Pep budala.
Ferguson 
- Cautinho
- Kontakt:
Nije Pep,ali jesmo mi.OTNYS_YNWA je napisao/la:Enrique najblizi preuzimanju Barce.
Ovo je nista,jedan pripremna utakmica,vidjet cete momka kad krene takmičarska sezona,prvenstvo,LP,kupovi....
Ima da razvaljuje.
Zlatna lopta do godine 'ladno.
Keep walking.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Nije mi jasno kako ga pustise, ali eto.
Ipak je i njegova zelja bila da nastavi rad sa Pepom, vjerovatno..
- Cautinho
- Kontakt:
Ma ta glupa klauzula i s'ranja.OTNYS_YNWA je napisao/la:Nije mi jasno kako ga pustise, ali eto.Ipak je i njegova zelja bila da nastavi rad sa Pepom, vjerovatno..
Ova sezona mu je trebala biti u Barceloni prekretnica karijere,gdje bi od vrhunskog mladog talentovanog igrača izrastao u WC genijalca.
Xavi bi sve manje igrao,on bi dobivao sve više šanse,i pokazivao svoj talent.
Jbg.
Ovo sa Neymarom mozda nekako povrati taj posao sa Thiagom,ali njega sigurno necu dugo preboljeti.
Keep walking.
Što se tiče Safeta, možda tu i ima nešto, ali daleko je on od klupe Barcelone.
Ne omalovažavam njegov rad niti bilo šta slično, ali nema jake reference niti je toliko dokazan da vodi jedan od najboljih klubova na svijetu, da se bori za titulu prvaka Španije i Ligu prvaka, da organizuje tako veliki klub i da treninra veliki broj megazvijezda.
Isto vrijedi i za tog Tatu.
Naravno, ovo sve vrijedi samo u slučaju da je Barcelona ozbiljan klub kakav treba da bude i kakvim se predstavlja.
Mancini je za obojicu Ferguson, bar po tim referencama i uspjesima (titule u Italiji i Engleskoj), koje su u ovom slučaju važne.
Ne može Barce sebi dopustiti taj luksuz da dovodi neprovjerene trenere.
Ne omalovažavam njegov rad niti bilo šta slično, ali nema jake reference niti je toliko dokazan da vodi jedan od najboljih klubova na svijetu, da se bori za titulu prvaka Španije i Ligu prvaka, da organizuje tako veliki klub i da treninra veliki broj megazvijezda.
Isto vrijedi i za tog Tatu.
Naravno, ovo sve vrijedi samo u slučaju da je Barcelona ozbiljan klub kakav treba da bude i kakvim se predstavlja.
Mancini je za obojicu Ferguson, bar po tim referencama i uspjesima (titule u Italiji i Engleskoj), koje su u ovom slučaju važne.
Ne može Barce sebi dopustiti taj luksuz da dovodi neprovjerene trenere.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Sada se najvise prica o Gerardu Martinu poznatijem pod nadimkom 'Tata'. Zanimljiv trener svakako, gotovo identican stil onom koji igra Barcelona. Argentinac je rodom iz Rosarija kao i Messi a njegov pomocnik Adriano Coria je covjek koji je prakticki otkrio Lionela Messija.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.