FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- Crni gavran
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Ja ne mrzim Sarajevo, ali mrzim nadmene i prepotentne ljude,sasvim svejedno odakle su. Dragi Tuzlaci,mislim da nije u redu stavljati znak jednakosti izmedju Želje i Veleza. Evo zašto
1 Neovisno i od Zelje i od Veleza,sami ste odlučivali svoju sudbinu protiv Slavije. Da ste tada uspjeli mečevi Zelje sa Leotarom i Veleza sa Goskom bi za vas bli nebitni.
2 Zeljo da je odigrao pošteno ispao bi Leotar,oni su pustili Leotar i ispala je Sloboda.
3. Velez je htio da pomogne Slobodi.Kako? Pa prvo izgubili su u Tuzli,a drugo postignut je dogovor izmedju četnika Slobode,Veleza i Goska, takav da Gosk pusti bodove Slobodi,a Velez Gostu.Realno vi ne bi mogli da dobijete Goska u Gabeli. Dakle po meni je Velez za Slobodu prijateljski klub
1 Neovisno i od Zelje i od Veleza,sami ste odlučivali svoju sudbinu protiv Slavije. Da ste tada uspjeli mečevi Zelje sa Leotarom i Veleza sa Goskom bi za vas bli nebitni.
2 Zeljo da je odigrao pošteno ispao bi Leotar,oni su pustili Leotar i ispala je Sloboda.
3. Velez je htio da pomogne Slobodi.Kako? Pa prvo izgubili su u Tuzli,a drugo postignut je dogovor izmedju četnika Slobode,Veleza i Goska, takav da Gosk pusti bodove Slobodi,a Velez Gostu.Realno vi ne bi mogli da dobijete Goska u Gabeli. Dakle po meni je Velez za Slobodu prijateljski klub
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
- SaLL/ihovic
- Kontakt:
Crni gavran je napisao/la:Ja ne mrzim Sarajevo, ali mrzim nadmene i prepotentne ljude,sasvim svejedno odakle su. Dragi Tuzlaci,mislim da nije u redu stavljati znak jednakosti izmedju Želje i Veleza. Evo zašto

SLOBODA do groba .
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼
-
- Kontakt:
Postujem te kao starijeg momka, i vjerovatno znas mnogo nase raje, ali ja ti garantujem da u Zenici niko nije lupao izloge kad je bio taj slucaj s rahmetli Anerom. Ja sam licno u Zenici s komsijom bio kada su nas poslije tekme poceli gadjati svim i svacim iz nekih ulicica i sve do auta, a drotovi su nas drzali skupljene ko glinene golubove da nam rade sta hoce. Taj komsija vise nikad nije pogledao utakmicu nase lige, i ne vjerujem da ce vise. Bomba je bacena poslije i tada je vec bilo jasno da nema nista od kodeksa i casti i da je sve otislo gdje ne treba.SaltCityAttack je napisao/la:ako cemo objektivno hajde svi mi salimo Puljica i Kasapovica ipak to su braca s tribine..ja ih zalim, ali ako cemo objektivno ti su momci izgubili zivot zbog cega ?.. otisao si tamo uzenicu lupali one izoge, bacali bombe na djecije igraliste ebiga .. u Sirokom necu ni da pricam .. .. ali eto rahmet im dusi neka zive vjezno u duhu nas navijaca, ali vazda se nesto branit trazit krivicu drugih za svoje poostupke pa ne moze braco nema smisla.. dosli na stadion juce i pale baklje bacaju na obicne gledaoce penzijonere i opet ista prica dirali nam Markale
.
Pa sto niko ne postavi sliku onih pitara sto ispred kombija dizu 3 prsta?.. da oni nisu cenici, ali je citava Zenica zbog onog jednog napacenog zenicana.. pa bombe na djecije igraliste i td i td..ma bravooo objektivnost na nivou uvjek nema dalje .
'
hajmoi bilo proslo cestitke Zelji na pobjedi
Znas i sam kakve su sve najave dolazile iz Tuzle vec dvije godine za ovu utakmicu. Ja ti garantujem da je vise od pola "Manijaka" doslo samo jer se proculo da ce biti neki belaj. Naravno, belaja nije bilo, ali ti momci nisu bezveze dosli pa su rijesili da ga naprave. Da nije bilo svih tenzija koje ste vi poceli dizati dosla bi normalna ekipa od 200 momaka i odradila gostovanje kao i svako drugo. Meni je zao sto se sve ovo desilo, nisam nikada bio za nasilje, bar ne ovako, ako neko hoce da se tuce i dokazuje pravac livada i poubijate se. Ovdje niko nije nevin i to niko ne moze osporiti.
Jedini problem je infrastruktura na stadionu, to bi ovakve probleme rijesilo, ali sta mozemo kada savez boli karna za ovu ligu. Moj Zeljo prvi neka ispadne iz lige ako ne moze obezbjediti tampon zonu izmedju navijaca dva kluba i dovidjenja. Pozdrav za ovu normalnu raju iz Tuzle, ako je i ima poslije svega sto je bilo izmedju nas.
Re: $: FK Sloboda Tuzla
Svasta, prica se vec dva dana o ultra' pokretu i navijanju (em toga u Tuzli ima malo ili nimalo) kao necemu sto je unazadilo grupu i/ili klub. U Tuzli ne postoji sportska publika time ni fudbalska, tako da govorimo o manje vise istim ljudima. Sto se tice navijaca da je bogdom iole zazivio ultra' pokret onda bi i tribine bile pune, onda bi bilo i ambijenta. Ne bi se desavalo da se kojekave kockaste glave sepure po tribini pa cak se i medjusobno 'obracunaju'. Incident je posljedica apsolutne neorganizacije, neozbiljnosti te zestoke 'lozione'. Nevjerovatno je da se danima prije tekme dovodi u pitanje prisustvo gostujucih navijaca a onda kad ih odluce pustit' policije nigdje ! Zasto je tako bilo, po cijem nalogu (dogovoru) ce se vec saznat'
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ja ne znam da li se top tad desilo, ali sjecam se da je bilo ono jedno vase gostovanje gdje je cak i u video materijalu prikazani izlupani izlozi i td tokom vaseg gostovanja..sad ne znamda li se tad desila ta tragedija..uglavnom ovo postaje ozbiljna stvar glupo je i pricati vise o tome..izgubit ce jos ljudi zivota kod nas..pa samo gledaj Fukare su cekali ultrase sa koktelima , ovi ce cekati njih i sve ce to da ide u krug ..sa Manijacima je druga prica ipak Fukare su sigurnoo vise zeljele pobjedu svoje ekipe nad Zeljom nego bilo kakve obracune ..kazem samo nece izaci na dobro ovo na nasu zalost predosjecam da ce biti jos slicnih situacija tipa Kasapovic,Puljic 

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
-
- Kontakt:
Najveci krivac za jucerasje sranje po meni su ona djeca koja su na milijardu stranica prijetili Manijacima, i u Tz. je dosla najgora bagra Sarajeva. Vecina nas zna ko trenutno vodi Manijake i momak je okupio momke kojim nije bio bitan rezultat nego da dodju da se potuku da naprave belaje, i to su i uradili. Problem je bio sto je pritisak vrsen i na policiju koja je nas osiguravala umjesto nji, jer su se kao bojali da bi mi mogli pravit sranje.
Sto se tekme tice, ekipa limitirana strucni stab limitiran! Po lijevoj strani ljudi 2 puta probise i centarsut i go. Nasa ekipa lose psihicki stoji da valja. Dal je jucer bio Halil na klupi ?
Sto se tekme tice, ekipa limitirana strucni stab limitiran! Po lijevoj strani ljudi 2 puta probise i centarsut i go. Nasa ekipa lose psihicki stoji da valja. Dal je jucer bio Halil na klupi ?
vidi ovog internet huligana, koji nikad u životu nije bio na gostovanjunesvrstani je napisao/la:idi spavaj sutra imas bosanski obavezno otidji malo na cas...zeljo1974 je napisao/la:Nemamo se mi sta vama pravdati na proljece ce mo vas zapaliti jaricumali
zanimljivo je da se prica o markalama pojavila na forumima i ovim glupim sajtovima tipa klix odmah poslije utakmice, dok manijaci nisu jos ni zivinice prosli... isto tako tacno vidis na temi zelje ove jazavce sto cijelo vrijeme glume neke mangupe da su pisali dok je trajala utakmicatastatura boys

ono se nešto javlja odozdo i proziva druge

-
- Kontakt:
Gledam snimak opet i ne mogu da vjerujem kako vas nema da napunite onu sjevernu tribinu. Baš fina tribina, sa krovom, akustična sigurno, ubila se za dobrog navijanja. Žalosno. Koliki god da joj je kapacitet, to se napuni bez problema.
ovo je tacno...ostatak post ne bih komentarisao, pošto je shitfukara1919 je napisao/la:Najveci krivac za jucerasje sranje po meni su ona djeca koja su na milijardu stranica prijetili Manijacima, i u Tz. je dosla najgora bagra Sarajeva. Vecina nas zna ko trenutno vodi Manijake i momak je okupio momke kojim nije bio bitan rezultat nego da dodju da se potuku da naprave belaje, i to su i uradili. Problem je bio sto je pritisak vrsen i na policiju koja je nas osiguravala umjesto nji, jer su se kao bojali da bi mi mogli pravit sranje.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
znaci ovako..
sto se tice utakmice...losa,zeljo nije opalio na gol u prvom mi ko rute u drugom..oni iz 2 udarca na gol 2 gola i sretno prijatno...nije seljo nista posebno al smo mi zato odron od ekipe...vratilo nam se sto smo zrinju dobili iz golmanske greska a ljudi ubili brasno u nama...sada jednostavno obrnuta situacija i to jeto...mi kao nesto napadali a ovi davali golove...u ovoj ekipi na prste jedne ruke mozes nabrojat ko vrijedi...ostalo buranija al teska...mislio sam da mozemo do bobe al nemamo mi kuveta za poravnjanje ili nedo Bog preokret...sve je do limitiranosti ekipe..protiv ovih jacih se to ne vidi toliko jer malo loziona uradi svije malo naboj al sa kakvim krsem izlazimo na teren se najbolje vidjelo u bijeljini kad ti mrtvom radniku opalit na go ne mozes a ljudi hladno poslije tekme trening odradise,jbt...znaci,presmjesno
...nismo CAK ni fizicki spremni da pariramo ekipama a odradzene su VRHUNSKE PRIPREME....suma sumarum...bacene pare niz vjetar....ekipi je sad potreban pozitivan sok da se digne iz letargije a posto ne mozes mijenjat 15 igraca prvo leti trener..to je tako od kad je fudbala...ovaj jazavac denis ce vjerovatno ostat jos neko vrijeme mada mislim da ako zijanimo naredne 2 tekme A NAJVJEROVATNIJE HOCEMO bit ce mu pedala
sto se tice posjete....vecina ljudi sa stadiona je bila iznenadzena posjetom...kao,sta je ovo..samo 3000 ljudi na tekmi...3000 ljudi na tekmi ekipe koja je zadnjih 5 od 6 utakmica zijanila,koja ne moze jednu suvislu akciju da poveze,tekma je na tv,padala je jaka kisa par sati prije tekme....pa ljudi nisu normalni,jbt...kako je nekima zinulo dupe to je nevjerovatno....pa sarajevo sa onakvim marketingom,ekipom,evropskim tekmama,velicinom grada ne moze da nakuca 1000 ljudi na utakmici..ostale je smijesno i spominjat..a mi...kao,sta je ovo
...nekakva obrnuta psihologija il sta li vec....protiv celika 5000,siroki,zrinjski i seljo 2500,3000....i to sa ovakvom odron ekipom...vazda neka negativa,vazda malo....
navijanje...po meni sasvim dobro...fina brojka u kopu,bas je grmilo..sarajavo se do nereda samo par puta spomenulo...odlicno se navijalo do nereda jer se kop dosta rasuo poslije nereda..neki su uskakali u teren,neki isli preko kapija sjevera ko je btw bio zakljucan
da se probiju prema zapadu...nesto ljudi pohapseno al mumijevi ostali zasticeni ko bijeli medvjedi...boli ih tuki...da su rucne bombe imali ono bi bacilo na ljude...nas su izvrtali do cipela na ulazu a ovi se usetali sa brukom baklji hladno na tribinu...fakini su znali da zapad nema nista sa navijackom pricom i kolki debil moras bit i gadzat ljude sa djecom bakljama...e onda je isla prica da su ih ljudi vrijedzali...mislim
...odlican razlog da nekog opalis u vugla bakljom koja razvija 800 stepeni...znaci,sta drugo rec osim klocevi i fakini a njihov taj strasni ultra mentalitet je dosao do punog izrazaja...naravno,kada je na tribinu upala interventna trebali su pokazat da su ono bas m.u.d.o.nj.e ali su se tada iznenada m.u.d.a su se smanjila te su vidjeli da je dzavo odnio salu pa su ko dzaci prvaci 2 po 2 napustali zapad...u miru i tisini....jos je samo falilo za rukice da se ufate...halalite na esejima

sto se tice utakmice...losa,zeljo nije opalio na gol u prvom mi ko rute u drugom..oni iz 2 udarca na gol 2 gola i sretno prijatno...nije seljo nista posebno al smo mi zato odron od ekipe...vratilo nam se sto smo zrinju dobili iz golmanske greska a ljudi ubili brasno u nama...sada jednostavno obrnuta situacija i to jeto...mi kao nesto napadali a ovi davali golove...u ovoj ekipi na prste jedne ruke mozes nabrojat ko vrijedi...ostalo buranija al teska...mislio sam da mozemo do bobe al nemamo mi kuveta za poravnjanje ili nedo Bog preokret...sve je do limitiranosti ekipe..protiv ovih jacih se to ne vidi toliko jer malo loziona uradi svije malo naboj al sa kakvim krsem izlazimo na teren se najbolje vidjelo u bijeljini kad ti mrtvom radniku opalit na go ne mozes a ljudi hladno poslije tekme trening odradise,jbt...znaci,presmjesno

sto se tice posjete....vecina ljudi sa stadiona je bila iznenadzena posjetom...kao,sta je ovo..samo 3000 ljudi na tekmi...3000 ljudi na tekmi ekipe koja je zadnjih 5 od 6 utakmica zijanila,koja ne moze jednu suvislu akciju da poveze,tekma je na tv,padala je jaka kisa par sati prije tekme....pa ljudi nisu normalni,jbt...kako je nekima zinulo dupe to je nevjerovatno....pa sarajevo sa onakvim marketingom,ekipom,evropskim tekmama,velicinom grada ne moze da nakuca 1000 ljudi na utakmici..ostale je smijesno i spominjat..a mi...kao,sta je ovo

navijanje...po meni sasvim dobro...fina brojka u kopu,bas je grmilo..sarajavo se do nereda samo par puta spomenulo...odlicno se navijalo do nereda jer se kop dosta rasuo poslije nereda..neki su uskakali u teren,neki isli preko kapija sjevera ko je btw bio zakljucan

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Šta će se druže napunit, vidiš li posjetu kod drugih timova, kod boljih timova, ono je ekstra. Mada u odnosu na pojedince koji su ovdje najavljivali i očekivali 7-8-10 000 jest žalosno.rodom s Mejtaša je napisao/la:Gledam snimak opet i ne mogu da vjerujem kako vas nema da napunite onu sjevernu tribinu. Baš fina tribina, sa krovom, akustična sigurno, ubila se za dobrog navijanja. Žalosno. Koliki god da joj je kapacitet, to se napuni bez problema.
Inače kapacitet je 3200 stolica.
-
- Kontakt:
I jos jedna stvar. Fukare pod hitno moraju rjesit svoju stranicu i forum, lakse i drugacije bi to sve bilo.
U kakvom smo rasulu i ko klub i ko grupa (a i grad) ovo je slika i prilika.
I @staragarda a i ostali ne trabunjajte bezveze.. najgora stvar na svijetu je bit slijep pored zdravih ociju i lagat samog sebe. Mi smo odron i to cemo biti sve dok se traze izgovori i alibiji jer je to 1000x lakse nego se pocesat po glavi i skontat da se ovako dalje ne moze.
I @staragarda a i ostali ne trabunjajte bezveze.. najgora stvar na svijetu je bit slijep pored zdravih ociju i lagat samog sebe. Mi smo odron i to cemo biti sve dok se traze izgovori i alibiji jer je to 1000x lakse nego se pocesat po glavi i skontat da se ovako dalje ne moze.
-
- Kontakt:
staragarda je napisao/la:znaci ovako..
sto se tice utakmice...losa,zeljo nije opalio na gol u prvom mi ko rute u drugom..oni iz 2 udarca na gol 2 gola i sretno prijatno...nije seljo nista posebno al smo mi zato odron od ekipe...vratilo nam se sto smo zrinju dobili iz golmanske greska a ljudi ubili brasno u nama...sada jednostavno obrnuta situacija i to jeto...mi kao nesto napadali a ovi davali golove...u ovoj ekipi na prste jedne ruke mozes nabrojat ko vrijedi...ostalo buranija al teska...mislio sam da mozemo do bobe al nemamo mi kuveta za poravnjanje ili nedo Bog preokret...sve je do limitiranosti ekipe..protiv ovih jacih se to ne vidi toliko jer malo loziona uradi svije malo naboj al sa kakvim krsem izlazimo na teren se najbolje vidjelo u bijeljini kad ti mrtvom radniku opalit na go ne mozes a ljudi hladno poslije tekme trening odradise,jbt...znaci,presmjesno...nismo CAK ni fizicki spremni da pariramo ekipama a odradzene su VRHUNSKE PRIPREME....suma sumarum...bacene pare niz vjetar....ekipi je sad potreban pozitivan sok da se digne iz letargije a posto ne mozes mijenjat 15 igraca prvo leti trener..to je tako od kad je fudbala...ovaj jazavac denis ce vjerovatno ostat jos neko vrijeme mada mislim da ako zijanimo naredne 2 tekme A NAJVJEROVATNIJE HOCEMO bit ce mu pedala
sto se tice posjete....vecina ljudi sa stadiona je bila iznenadzena posjetom...kao,sta je ovo..samo 3000 ljudi na tekmi...3000 ljudi na tekmi ekipe koja je zadnjih 5 od 6 utakmica zijanila,koja ne moze jednu suvislu akciju da poveze,tekma je na tv,padala je jaka kisa par sati prije tekme....pa ljudi nisu normalni,jbt...kako je nekima zinulo dupe to je nevjerovatno....pa sarajevo sa onakvim marketingom,ekipom,evropskim tekmama,velicinom grada ne moze da nakuca 1000 ljudi na utakmici..ostale je smijesno i spominjat..a mi...kao,sta je ovo![]()
...nekakva obrnuta psihologija il sta li vec....protiv celika 5000,siroki,zrinjski i seljo 2500,3000....i to sa ovakvom odron ekipom...vazda neka negativa,vazda malo....
navijanje...po meni sasvim dobro...fina brojka u kopu,bas je grmilo..sarajavo se do nereda samo par puta spomenulo...odlicno se navijalo do nereda jer se kop dosta rasuo poslije nereda..neki su uskakali u teren,neki isli preko kapija sjevera ko je btw bio zakljucanda se probiju prema zapadu...nesto ljudi pohapseno al mumijevi ostali zasticeni ko bijeli medvjedi...boli ih tuki...da su rucne bombe imali ono bi bacilo na ljude...nas su izvrtali do cipela na ulazu a ovi se usetali sa brukom baklji hladno na tribinu...fakini su znali da zapad nema nista sa navijackom pricom i kolki debil moras bit i gadzat ljude sa djecom bakljama...e onda je isla prica da su ih ljudi vrijedzali...mislim
![]()
...odlican razlog da nekog opalis u vugla bakljom koja razvija 800 stepeni...znaci,sta drugo rec osim klocevi i fakini a njihov taj strasni ultra mentalitet je dosao do punog izrazaja...naravno,kada je na tribinu upala interventna trebali su pokazat da su ono bas m.u.d.o.nj.e ali su se tada iznenada m.u.d.a su se smanjila te su vidjeli da je dzavo odnio salu pa su ko dzaci prvaci 2 po 2 napustali zapad...u miru i tisini....jos je samo falilo za rukice da se ufate...halalite na esejima
![]()

Grbavica naš je Hram!!!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
u vezi cega se ne moze dalje....ja sam dao svoj osvrt na jucerasnju tekmu i izdanje FKR...organizacijski,uvijek moze bolje....mene samo nerviraju nerealni ciljevi i apetiti...problem je sto se juce ocekivao PUN sjever...znaci 3200 ljudi...sto je za mnogooooooooooo jace grupe svemirski brod a kamoli za FKR...tu cifru na balkanu moze 5,6 grupa ispostovat..na balkanu.....pa onda kad u kopu bude 700,800 ljudi, raja se nesto nadze u cudu...kao,malo nas jebrazzo je napisao/la:U kakvom smo rasulu i ko klub i ko grupa (a i grad) ovo je slika i prilika.

Re: $: FK Sloboda Tuzla
Nije bitan kvantitet vec kvalitet, kako sjevera tako i zapada. Mi organizacije nemamo ali ajde nije mjesto da se o tome diskutuje ionako nije pohvalno o tome pisat. Uglavnom poenta je da mrtvi olos i obicne, sto gradske sto prigradske, jalije su zauzele mjesta i svojim prisustvom godinama rastjeruju ljude i ubijaju motiv za odlazak na stadion, o konkretnim djelima da ne i pricam. Stvaranje fiktivne lozione (prica o nekakvim eks robijasima na zapadu, 'mi bi ovo da je bilo ono' pa prica o o 4000 unaprijed prodatih ulaznica...) samo su neke od stvari koje nas ne vode nikud. Zato i jesu poluprazne tribine, moze se to na euforiju popunit ali dok je ovoga sto sam naveo, uskoro ce se upolovit i ova brojka. Mi smo propast a najveci neprijatelji cemo biti sami sebi sa tom konstantnom alibi pricom.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
odlican tekst
" Kao što se zna, za Slobodu može igrati bilo ko, ali navijati mogu samo medicinski fenomeni. Moje analize pokazuju da sebi takav luksuz mogu dozvoliti samo ljudi čeličnog zdravlja - gluhi na poraze i poniženja. Sloboda je jedinstvena po tome što više zahtjeva od navijača nego od igrača. Zato je za Slobodu teže navijati nego igrati i zato se ja ne čudim onima koji tamo igraju (a gdje bi drugo) nego onima koji za njih navijaju. Analizirajući ovu pojavu, došao sam do zanimljivih zaključaka. Danas nema slabije ekipe koja ima otmeniju publiku. U ložama sjedi elita, krem društva, a na terenu nastupaju amateri i autsajderi. Zanimljivo je to da su Slobodu napustili mnogi igrači, ali ni nijedan navijač. Kad bi igrači Slobode imali samo djelić slijepe vjere, kondicije i upornosti svojih navijača - to bi zaista bio prvi tim svijeta! Međutim, Sloboda je kandidat za ispadanje. Oni naplaćuju najskuplje ulaznice za najgore utakmice! Služe za povećanje gol razlike provincijskih klubova, a ponašaju se kao zvijezde i šampioni. Ako igrači ne mogu da povedu malo više računa o svojim navijačima, predlažem da se time pozabavi šira zajednica . Nehumano je prepustiti toliki broj ljudi da strada zbog svoje nerazumne ljubavi. Istraživanja su pokazala da je među srčanim bolesnicima najviše navijača Slobode. A ništa manje ih nema ni među razvedenima, ostavljenima, nervno rastrojenima, neprilagodljivima.To nije nikakvo čudo: teže je navijati jednu sezonu za Slobodu nego cijelog života za zelju ili Sarajevo. Sloboda ne nudi ništa navijačima, nego "krv i suze". Čovjek bi pomislio da nema više tako nesebičnih ljudi koji ne traže ništa za sebe, a sve pružaju drugima, ali postojanje navijača Slobode to demantuje. Ta ljubav je očigledno jača od njih, i prije nego što ih zauvijek izgubimo mogli bismo donijeti neke mjere. Ljekarske ekipe bi prije odobravanja banjskog liječenja mogle davati prednost navijačima Slobode. Beneficirani radni staž koji se daje onima koji obavljaju teže fizičke poslove koji utiču na zdravlje i skraćuju život, najprije bi trebalo dati navijačima Slobode jer ništa ne umanjuje radne sposobnosti i ne skraćuje ljudski vijek kao navijanje za Slobodu. Sama odluka da se navija za taj tim, pored bilo koje druge ekipe, pokazuje suženu moć rasuđivanja i nesposobnost čak i za gruba razlikovanja. Ne bi bilo suvišno ni da se od navijača Slobode, pored ulaznice, traži i zdravstveno uverenje. Rezultate koje postiže Sloboda ne može podnijeti niko, pa ni njeni navijači. Ne treba ni od koga u našem društvu zahtjevati nemoguće... Ili bi bilo najcjelishodnije da prvo čujemo nekoga od njih? Volio bih da se javi neki navijač Slobode i da pokuša da objasni svoj slučaj. " Tekst je posudjen i prepravljen ali u nasem slucaju jako primjenjiv...nazalost!!!

" Kao što se zna, za Slobodu može igrati bilo ko, ali navijati mogu samo medicinski fenomeni. Moje analize pokazuju da sebi takav luksuz mogu dozvoliti samo ljudi čeličnog zdravlja - gluhi na poraze i poniženja. Sloboda je jedinstvena po tome što više zahtjeva od navijača nego od igrača. Zato je za Slobodu teže navijati nego igrati i zato se ja ne čudim onima koji tamo igraju (a gdje bi drugo) nego onima koji za njih navijaju. Analizirajući ovu pojavu, došao sam do zanimljivih zaključaka. Danas nema slabije ekipe koja ima otmeniju publiku. U ložama sjedi elita, krem društva, a na terenu nastupaju amateri i autsajderi. Zanimljivo je to da su Slobodu napustili mnogi igrači, ali ni nijedan navijač. Kad bi igrači Slobode imali samo djelić slijepe vjere, kondicije i upornosti svojih navijača - to bi zaista bio prvi tim svijeta! Međutim, Sloboda je kandidat za ispadanje. Oni naplaćuju najskuplje ulaznice za najgore utakmice! Služe za povećanje gol razlike provincijskih klubova, a ponašaju se kao zvijezde i šampioni. Ako igrači ne mogu da povedu malo više računa o svojim navijačima, predlažem da se time pozabavi šira zajednica . Nehumano je prepustiti toliki broj ljudi da strada zbog svoje nerazumne ljubavi. Istraživanja su pokazala da je među srčanim bolesnicima najviše navijača Slobode. A ništa manje ih nema ni među razvedenima, ostavljenima, nervno rastrojenima, neprilagodljivima.To nije nikakvo čudo: teže je navijati jednu sezonu za Slobodu nego cijelog života za zelju ili Sarajevo. Sloboda ne nudi ništa navijačima, nego "krv i suze". Čovjek bi pomislio da nema više tako nesebičnih ljudi koji ne traže ništa za sebe, a sve pružaju drugima, ali postojanje navijača Slobode to demantuje. Ta ljubav je očigledno jača od njih, i prije nego što ih zauvijek izgubimo mogli bismo donijeti neke mjere. Ljekarske ekipe bi prije odobravanja banjskog liječenja mogle davati prednost navijačima Slobode. Beneficirani radni staž koji se daje onima koji obavljaju teže fizičke poslove koji utiču na zdravlje i skraćuju život, najprije bi trebalo dati navijačima Slobode jer ništa ne umanjuje radne sposobnosti i ne skraćuje ljudski vijek kao navijanje za Slobodu. Sama odluka da se navija za taj tim, pored bilo koje druge ekipe, pokazuje suženu moć rasuđivanja i nesposobnost čak i za gruba razlikovanja. Ne bi bilo suvišno ni da se od navijača Slobode, pored ulaznice, traži i zdravstveno uverenje. Rezultate koje postiže Sloboda ne može podnijeti niko, pa ni njeni navijači. Ne treba ni od koga u našem društvu zahtjevati nemoguće... Ili bi bilo najcjelishodnije da prvo čujemo nekoga od njih? Volio bih da se javi neki navijač Slobode i da pokuša da objasni svoj slučaj. " Tekst je posudjen i prepravljen ali u nasem slucaju jako primjenjiv...nazalost!!!
@staragarda to je to, tekst jede malu djecu 

SaltCityAttack je napisao/la:emirzlaTu je napisao/la:Internet je veliko zlo...i ono doprinosi svemu sto se desava na terenu i tribinama.
kako nije nema goreg zla od onih navijackih grupa na FB.
ja kazem evo lik postavlja linkove od nekakvog napacenog lika koji pise onako nesto za ljude u sarajevu ..i onda je to njima materijal da su oni pravili nerede zbog toga hahahaa.. a ja sam vec pisao sta sam ja citao nakon one utkamice Veleza i Zelje tacno da se zgrozi covjek na sve to kad stavis u paket.
zato ja ne znam kako mogu ljudi svatati ozbiljno te ljude po FB i takve komentare, kad je tu vecina debila ta ih je tesko ozbiljno svatiti... bas kao i na ovom forumu, cast onim normalnim ljudima sa bilo koje strane
Salt Ale je znam te bio si skoro-Ale s batve.Znas o kome se radi?
Re: Odg: FK Sloboda Tuzla
Covjek je objasnio sve!!klma je napisao/la:Ti ocigledno nisi procitao moj post. Za ovo mora biti krivac... Neko je stavio manijake na A tribinu...KrojcicaHills je napisao/la:cekaj sta ti mislis da ce se dobiti ako uprava i azmir odu vec danas ??? jedino da sabovica onda vratis i drzis klub jos 2-3 mjeseca u zivotu......ljudi ne budite smijesni ko ce preuzet slobodu eto dajte jedan primjer samo ???? ja ne mogu da vjerujem sta pricate......
Ili ste mozda kontali ne dati Manijacima ni uci na stadion...Jeb... i Sabovica i Sicu i ine druge i Davuda...Tebi izgleda pamcenje samo do Sabovica...
Ako ste odlucili pustiti Manijake na stadion morali ste ograditi prostor...Ali toga na Tusnju nema, zasto?...Zato sto niko nece moci uci ili u najboljem slucaju pustiti ce desetak gostujucih navijaca...
Nije moje ni da spremam ekipu ni da organizujem utakmicu...Ako su ljudi povrijedzeni na stadionu za vrijeme utakmice nekog kluba onda uprava tog kluba bi morala da da izjavu ali bez s... tipa navijaci krivi....
Navijaci uvijek idu da naprave sra..., ali hajmo objektivno, gdje je prostor za gostujuce navijace i na koji nacin je obezbijeđen...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.