Nece Ciganima lako biti , svih 90 minuta uzarena atmosfera, ma ima da pobjedimo 4 - 0CRNI_SA je napisao/la:brate izvidzajte im himnupi..a pi..a im materina kako su oni nama !!!!rob do bagro je napisao/la:WELCOME TO HELL DEAR PORTUGAL!!!
Bosna i Hercegovina - Portugal
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Bosna i Hercegovina - Portugal
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!
nikad ubjeđeniji nisam bio u prolaz BiH na SP.
Naprijed ZMAJEVI!
Naprijed ZMAJEVI!
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
post nigdje veze,na kosevu bi mi zijanili vako imamo dobre sanse portugal sve sto je sinoc uradio radio je preko nania i to dugim loptama za koje nema prostora u zenici jedino ako ne kontaju po tribinama trcat,mani se ti koseva i 35000 dusa iza atletske staze.....a sto se zarade tice savez ce isto zaradit jer su cjene jace nego da se na kosevu igraIker C je napisao/la:Nemam ništa protiv Zenice ali bolje da se igra na Koševu. Od priče da nam Zenica donosi sreću ne stoji jer smo sve veće utakmice izgubili ili igrali neriješeno. Drugačije bi bilo da zagrmi 35000 nego 15000 još plus boji je teren. Ionako skoro sigurno ne idemo na SP bolje da savez nešto zaradi.

Mislim ipak da je bolje sto se igra u zenici zbog velicine terena,njima puno bolje odgovara veliki teren a to se moglo vidjeti sinoc.A to sto je losiji teren to nama ide u prilog vise nego njima.Iker C je napisao/la:Nemam ništa protiv Zenice ali bolje da se igra na Koševu. Od priče da nam Zenica donosi sreću ne stoji jer smo sve veće utakmice izgubili ili igrali neriješeno. Drugačije bi bilo da zagrmi 35000 nego 15000 još plus boji je teren. Ionako skoro sigurno ne idemo na SP bolje da savez nešto zaradi.
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Ljep pozdrav za sve vas!
Nisam mogao a da i ja svoje msiljenje ne iznesem sto se tice ove utakmice sinoc i te koja nas slijedi za 3 dana!
Krenut cu redom, ono sinoc realno gledajuci je mozda jedna od najlosijih partija reprezentacije BiH od kako znam za nju ukljucujuci i onaj mec s Grckom u Zenici, bar sam ja takvog misljenja!
Momci se jesu borili svaka im cast zaista na trudu i bespostednoj borbi, ali nema tu pasova, nema uvezana 3 pasa zaredom, ceka se uvjek da neko individualno nesto uradi, na Misketa se puno igralo a covjek stavio Pepea na poziciju gde ce uzimati Misketu loptu, na njemu su u svakom momentu 2 igraca tako da je odmah trebalo promijeniti taktiku, ali ne kontam Ciru u vezi onog Muratovica zaista, taj covjek u Estoniji pasa nije nikako uputio, protiv Spanije kriv za prva dva gola, sinoc jedan od najlosijih, Ciro ga forsira zbog cega ko ce znati, moj stav o njemu je da nas je pojacao u Zenici kad je dobio zuti karton vrisnuo sam od srece! Spaha ce nam faliti to je sada vec sigurno to je covjek koji koliko toliko ulijeva sigurnost u zadnju liniju, bez njega ce biti tesko zaista!
Salihovic sinoc dobar u sredini terena i u napadu ali on definitivno nemoze igrati beka to se vidi iz par poslednjih utakmica da se ne snalazi an toj poziciji, ljudi ga pretrce ili ispadne u napadu i lagano trci nazad!
Nadarevic medzu boljima sinoc sve sto je imao lopti ocistio je na siguran nacin i iz utakmice u utakmicu sve mi se vise svidza!
Jahic prvih 10 minuta izgubljen, ja mislim da nije znao s kim igra, prikaze ga kamera pri izvodzenju auta on je preblijedio sav mislio sam da ce kolabrirat na terenu od treme!
Ibricic ako zanemarimo gol za koji je 100% kriv, jedan od najboljih i najsigurnijih na terenu, nije izgubio lopte cijelu utakmicu!
Rahimic kao i uvjek nije bio los u defanzivnim zadatcima uzeo je mnogo lopti i presjekao akcija!
Dzeko pruzio je ispodprosjecnu partiju ali uzme li u obzir da nije imao lopti previse dobar je bio pokazao je kad ima loptu u nogama da je najjaci nas fudbaler i da ga nemogu cuvati ni jedan onaj portugalac i s pravom ga se cijela evropa boji, nije imao srece kod one precke!
Ibisevic.....bez komenta moj stav je u Zenici poceti s Muslimovicem umjesto Ibisevica!
A sad da kazem bez obzira na sve ove stvari, Portugal nije nikakav bauk od ekipe, nisu priblizni Spancima ili nekom timu iz vrha Evropskog nogometa, stava sam da se moglo bolje odigrati i da smo ih u drugom poluvremenu trebali stisnuti i napasti, jer su u periodu igre koji je nama pripadao bili zbunjeni i izbacivali lopte glavom bez obzira, ocito je da se boje naseg napada!
Stava sam da u Zenici treba ih napasti od prve minute i nedati im da igraju nikako na terenu, kao sto je to slucaj sinoc bio kad su nam uzeli sredinu i kontrolisali igru, vidjelo se to u par navrata da se moze njima zatvoriti sredina i da smo jaci od njih kad krenemo!
Poceo bih utakmicu sa Dzekom i Muslimovicem u napadu iza njih sa Pjanicem i Misimovicem te Bajramovicem, za ostali dio ekipe ne znam, ali mislim da s ovom petorkom mozemo ih raznijeti u napadu!
Uh napisa se ja pravo!
Zelim vam ugodan i ljep ostatak dana, ne zaboravite ovo je samo moje misljenje!
Prijatno!
Nisam mogao a da i ja svoje msiljenje ne iznesem sto se tice ove utakmice sinoc i te koja nas slijedi za 3 dana!
Krenut cu redom, ono sinoc realno gledajuci je mozda jedna od najlosijih partija reprezentacije BiH od kako znam za nju ukljucujuci i onaj mec s Grckom u Zenici, bar sam ja takvog misljenja!
Momci se jesu borili svaka im cast zaista na trudu i bespostednoj borbi, ali nema tu pasova, nema uvezana 3 pasa zaredom, ceka se uvjek da neko individualno nesto uradi, na Misketa se puno igralo a covjek stavio Pepea na poziciju gde ce uzimati Misketu loptu, na njemu su u svakom momentu 2 igraca tako da je odmah trebalo promijeniti taktiku, ali ne kontam Ciru u vezi onog Muratovica zaista, taj covjek u Estoniji pasa nije nikako uputio, protiv Spanije kriv za prva dva gola, sinoc jedan od najlosijih, Ciro ga forsira zbog cega ko ce znati, moj stav o njemu je da nas je pojacao u Zenici kad je dobio zuti karton vrisnuo sam od srece! Spaha ce nam faliti to je sada vec sigurno to je covjek koji koliko toliko ulijeva sigurnost u zadnju liniju, bez njega ce biti tesko zaista!
Salihovic sinoc dobar u sredini terena i u napadu ali on definitivno nemoze igrati beka to se vidi iz par poslednjih utakmica da se ne snalazi an toj poziciji, ljudi ga pretrce ili ispadne u napadu i lagano trci nazad!
Nadarevic medzu boljima sinoc sve sto je imao lopti ocistio je na siguran nacin i iz utakmice u utakmicu sve mi se vise svidza!
Jahic prvih 10 minuta izgubljen, ja mislim da nije znao s kim igra, prikaze ga kamera pri izvodzenju auta on je preblijedio sav mislio sam da ce kolabrirat na terenu od treme!
Ibricic ako zanemarimo gol za koji je 100% kriv, jedan od najboljih i najsigurnijih na terenu, nije izgubio lopte cijelu utakmicu!
Rahimic kao i uvjek nije bio los u defanzivnim zadatcima uzeo je mnogo lopti i presjekao akcija!
Dzeko pruzio je ispodprosjecnu partiju ali uzme li u obzir da nije imao lopti previse dobar je bio pokazao je kad ima loptu u nogama da je najjaci nas fudbaler i da ga nemogu cuvati ni jedan onaj portugalac i s pravom ga se cijela evropa boji, nije imao srece kod one precke!
Ibisevic.....bez komenta moj stav je u Zenici poceti s Muslimovicem umjesto Ibisevica!
A sad da kazem bez obzira na sve ove stvari, Portugal nije nikakav bauk od ekipe, nisu priblizni Spancima ili nekom timu iz vrha Evropskog nogometa, stava sam da se moglo bolje odigrati i da smo ih u drugom poluvremenu trebali stisnuti i napasti, jer su u periodu igre koji je nama pripadao bili zbunjeni i izbacivali lopte glavom bez obzira, ocito je da se boje naseg napada!
Stava sam da u Zenici treba ih napasti od prve minute i nedati im da igraju nikako na terenu, kao sto je to slucaj sinoc bio kad su nam uzeli sredinu i kontrolisali igru, vidjelo se to u par navrata da se moze njima zatvoriti sredina i da smo jaci od njih kad krenemo!
Poceo bih utakmicu sa Dzekom i Muslimovicem u napadu iza njih sa Pjanicem i Misimovicem te Bajramovicem, za ostali dio ekipe ne znam, ali mislim da s ovom petorkom mozemo ih raznijeti u napadu!
Uh napisa se ja pravo!
Prijatno!
Prije utakmice su svi govorili da nam je napad strašan, samo da nam treba da odbrana bude na nivou. I Džeko je to dosta spominjao. Sinoć je odbrana bila strašna, a napada nije bilo nigdje. Sigurno bismo pobijedili Portugal i pobijedićemo ako i napad i odbrana budu na vrhunskome nivou na kojem često znaju biti.
Jahiću svaka čast! Ne znam zašto sam mislio da bi mogao kiksati, ali pokazao je izuzetnu hrabrost, drskost, agresivnost i odigrao je esktra!
Jahiću svaka čast! Ne znam zašto sam mislio da bi mogao kiksati, ali pokazao je izuzetnu hrabrost, drskost, agresivnost i odigrao je esktra!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Nisam mogao cijelu noc da zaspim,nismo imali srece.
moramo svi pohvaliti nase igrace,ostavili su srce na igralistu,svaka im cast.
gledao sam prenos na HRT,Susec legenda,da mi je bio blizu i poljubio bih ga,svaka mu cast.
Pozdrav svim Bosancima i Hercegovcima a i svim navijacima BH repke.
Mi smo u Africi 100%
gledao sam prenos na HRT,Susec legenda,da mi je bio blizu i poljubio bih ga,svaka mu cast.
Mi smo u Africi 100%

- TheManiacs
- Kontakt:
Željovac je napisao/la:Prije utakmice su svi govorili da nam je napad strašan, samo da nam treba da odbrana bude na nivou. I Džeko je to dosta spominjao. Sinoć je odbrana bila strašna, a napada nije bilo nigdje. Sigurno bismo pobijedili Portugal i pobijedićemo ako i napad i odbrana budu na vrhunskome nivou na kojem često znaju biti.
Pa hebote vidio si kad dzeko i miske prime loptu 5 igraca oko njih .
Najvise su se prepali njih dvojicu pa njima paznju najvecu pridjelili

Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987
THE MANIACS 1987
- miralem444
- Kontakt:
a sto se napad nije cuo...evo ti odgovor..miske losss...da je pjanki usao u 70 min..ajd da se kladimo druga prica..miske je sinoc bio katastrofa...al u srijedu ocekujem od zvjezdana njegove bravure..Željovac je napisao/la:Prije utakmice su svi govorili da nam je napad strašan, samo da nam treba da odbrana bude na nivou. I Džeko je to dosta spominjao. Sinoć je odbrana bila strašna, a napada nije bilo nigdje. Sigurno bismo pobijedili Portugal i pobijedićemo ako i napad i odbrana budu na vrhunskome nivou na kojem često znaju biti.
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
ibricic je kriv, ali i golman je morao puno bolje reagovati, centarsut je bio na 3-4 metra, on je krenuo napred pa nazad. jedna klasicna losa reakcija.Pasha_car_aga je napisao/la:Ljep pozdrav za sve vas!
Uh napisa se ja pravo!
Prijatno!
imperator, prodavac magle
.................Hasagić.................
.......Pandža Nadarević Jahić
Ibričić Pjanić Bajramović Salihović
.............Misimović...................
...........Džeko Ibišević.................
Neće mi biti krivo ni ako Muslimović zaigra umjesto Ibiševića. Čini se da je on pravi luđak za ovakve utakmice. Igra sa više energije. A mogli bismo možda igrati i sa 3 napadača...
I nije vadiona ni Misimoviću ni Džeki posebna pažnja koja im pridijeljena. Istina je da to do sada obično nije bio slučaj, pa se vjerovatno zato Miske dosta izgubio. Ne sumnjam da će u Zenici biti već adaptiran na tu vrstu pažnje i da će biti puno bolji ako se i dalje budu onako zalijetali na njega. Osim toga, trebalo bi mu dosta lakše biti s Pjanićem u sredini da kreira. Za napad nije samo Miske izgovor. Ibišević je izborio jedan faul koji se mogao svirati i u korist Alvesa, ostalo je sve pogubio. Bio je preloš, nevezano za Misketa. Kod gola je centaršut išao na prvu stativu gdje su na loptu išli Nadarević i neki igrač Portugala. Skoro je nemoguće bilo Hasagiću da reaguje. Po meni, ondje nema krivaca.
.......Pandža Nadarević Jahić
Ibričić Pjanić Bajramović Salihović
.............Misimović...................
...........Džeko Ibišević.................
Neće mi biti krivo ni ako Muslimović zaigra umjesto Ibiševića. Čini se da je on pravi luđak za ovakve utakmice. Igra sa više energije. A mogli bismo možda igrati i sa 3 napadača...
I nije vadiona ni Misimoviću ni Džeki posebna pažnja koja im pridijeljena. Istina je da to do sada obično nije bio slučaj, pa se vjerovatno zato Miske dosta izgubio. Ne sumnjam da će u Zenici biti već adaptiran na tu vrstu pažnje i da će biti puno bolji ako se i dalje budu onako zalijetali na njega. Osim toga, trebalo bi mu dosta lakše biti s Pjanićem u sredini da kreira. Za napad nije samo Miske izgovor. Ibišević je izborio jedan faul koji se mogao svirati i u korist Alvesa, ostalo je sve pogubio. Bio je preloš, nevezano za Misketa. Kod gola je centaršut išao na prvu stativu gdje su na loptu išli Nadarević i neki igrač Portugala. Skoro je nemoguće bilo Hasagiću da reaguje. Po meni, ondje nema krivaca.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Moja zelja je ova.
__________________Hasagic__________________
_Dzemo______Safet_______Milenkovic___Pandza_
_______________Bajramovic_________________
_Pjanic____________________________Salihovic_
_________________Miske____________________
_________Muslimovic______Dzeko___________
__________________Hasagic__________________
_Dzemo______Safet_______Milenkovic___Pandza_
_______________Bajramovic_________________
_Pjanic____________________________Salihovic_
_________________Miske____________________
_________Muslimovic______Dzeko___________
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Budeli Ibisevic igrao od prve minute mi necemo ostvariti pozitivan rezultat. 

sta rece sušec sinoć za sudije kakavi su bili - nisu baš navijali za bihbebek1 je napisao/la:Nisam mogao cijelu noc da zaspim,nismo imali srece.
Mi smo u Africi 100%
- rob do bagro
- Kontakt:
sta znas...moze bas da Vedo u srijedu ekspldira i da im ga uvaliTarik14 je napisao/la:Budeli Ibisevic igrao od prve minute mi necemo ostvariti pozitivan rezultat.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
a gledaj to s pozitivne strane... ja sam znao jos prije 5-6 dana da ce ciro izvesti standardnu postavu, covjek je takav i gotovo... provalio ga je portugalac, nema se sta pricati... ne bi me cudilo ukoliko mu je par savjeta dao Sir Alex jer je on odlicno ustopao Misketa kad je gostovao Wolfsburg u Manchesteru. No eto, Mikado je spremao iznenadjenje koje je i dijete od pet godina moglo da provali...xavi26 je napisao/la:ne mogu se oteti dojmu da smo sinoc trebali igrati hrabrije, ali samo Ciro zna zasto je odlucio da s eigra tako, ako ne odemo u j. afriku, necu mu to nikad halaliti!!! ne mogu da vjerujem da razmislja o taktici i postavci citavih mjesec dana, fol priprema neko iznenadjenje, i onda na teren izvede uobicajenu postavu, ne znam, ne mogu biti pametan...pa mi smo ovdje na forumu pricali kako ce portugalci sve karte baciti da zaustave misketa, i upravo se to dogodilo..pjanic nijen mald da bude glavni kretaor igre lyona, ali eto jeste mlad da igra za reprezentaciju...muratovic (koji nije nista kriv) igra tamo amatarersku aistrijsku ligu, dok bajramovic sjedi na klupi koji se ustalio u bundesligaskoj ekipi...manji sam optimista sada nego prije sinocnje utakmice!!!
Volim te Bosno..
ali ako je ista pozitivno u ovome, u zenici ce dobiti neki drugi igraci priliku koji su realno gleano poletniji i tehnicki gledano kvalitetniji od ovih sto su igrali... citam da hoce jahica na zadnjeg veznog... jaha je bolji po meni zadnji vezni od obadvojice starkana, jer je jednostavno momak mladji i trci ko nenormalan... a za i sa loptom... pjana miske i jahic ce ciniti odlican trokut i jedino sto moze pretstavljati problem je neka eventualna neuigranost...
sve u svemu, ja mislim da cemo tesko do pobjede jer ce nasi imati kamene noge... jedino sto nas moze izvuci je neki gol u ranijoj fazi utakmice...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
imeime je napisao/la:ibricic je kriv, ali i golman je morao puno bolje reagovati, centarsut je bio na 3-4 metra, on je krenuo napred pa nazad. jedna klasicna losa reakcija.Pasha_car_aga je napisao/la:Ljep pozdrav za sve vas!
Uh napisa se ja pravo!
Prijatno!
Slazem se s tobom, zaboravio sam spomenuti Hasagica.....katastrofa ziva, najlosiji ubjedljivo, vidi se da mu fali utakmica, u istrcavanju 0 bodova, sreca pa su portugalci losi u skoku!
Ja bih ovako:
-------------------------Hasagic------------------------------
--------------Jahic--------Nadarevic---------------Pandza/Milenkovic
---------------------------Bajramovic------------------------
-----Ibricic--------------------------------------------Salihovic---
-----------------Pjanic-----------Misimovic--------------------
----------------Dzeko---------------Ibisevic/Muslimovic------------
-------------------------Hasagic------------------------------
--------------Jahic--------Nadarevic---------------Pandza/Milenkovic
---------------------------Bajramovic------------------------
-----Ibricic--------------------------------------------Salihovic---
-----------------Pjanic-----------Misimovic--------------------
----------------Dzeko---------------Ibisevic/Muslimovic------------
Ja nisam bas toliki optimista kao neki ovdje, mislim posle dvije stative i jedna precka juce, mozda to nas bude i kostalo na kraju.
Plus fale nam Muratovic, Rahimic, i Spahic, vrlo tesko ce biti bez njih pogotovo bez Spahica u odbrani jer alternative nisu dobre dok na sredini ipak imamo Pjanica, Bajramovica, sada i Medunjanina.
Plus fale nam Muratovic, Rahimic, i Spahic, vrlo tesko ce biti bez njih pogotovo bez Spahica u odbrani jer alternative nisu dobre dok na sredini ipak imamo Pjanica, Bajramovica, sada i Medunjanina.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
JA SAMO MISLIM na srijedu.....nemogu prezalit ono od sinoc...no nije nas htjelo....
zato ljudi ako Bog da srijeda je odlucujuca nemogu docekat taj dan....zivim u Sarajevu ima da se u deset ujutru nacrtam u zenici hehheheh jedva cekam......atmosfera ce biti ja mislim nemoguce je to opisat.....
Bosno uz tebe smo.....igras pred svojima i pobjedi perd svojima ako Bog da.......
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.