Postao/la tuzlacity2017 » 25 apr 2019, 10:15
..........................................................NAKON UTAKMICE U KRUPI
- Umjesto pobjede i ulaska u luku spasa,fudbaleri Tuzle su pognutih glava naputili Gradski stadion u Krupi.
I da je bilo obrnuto t.j. da jeTuzla pobijedila bilo bi više nego zasluženo.Isto tako utakmica je mogla okončati remijem.No,ne pobjeđuje bolji nego onaj koji tu pobjedu više želi.Sudija je bio očigledno danas na strani domaćina.Ali, to nije ništa novo kad je naša PL u pitanju.Tri bza kartona igračima Tuzle, jer su ružno pogledali protivnka bili su znak da je danas Sabrija spreman i crvene kartone da vadi.Tu je naša klupa uvidjevši šta joj se sprema odlučila da ne uzvraća pogibeljne faulove igrača Krupe.Čak su neki izgledali prepadnuto da im je trebalo šećera i vode dati.Vjerovatno su počeli čuvati noge ali i dobiti što manji broj kartona obzirom na na dolazeći derbi začelja protiv Zvijezde-09 u Tuzli.Da li je i umor nakon sjajne partije u Zenici uzeo danak to će ocijeniti struka.Mišljenja sam da su trebali današnju utakmicu prihvatiti kao zadnju i igrati kao u Zenici.Varešanović kao da je prvi put došao na klupu počeo je tražiti pravdu kod dželata.Time je bespotrebno gubijo energiju, ali i okrenuo pažnju umjesto na svoje igrače u pogrešnom smijeru.Naravno, publika je bila naoštrena za linč.A visili su nad našom Klupom .O reporteoru uvreda ni ne pitaj.Poznati ciganluk sa nekih terena 1.Federalne.Ja to sve ipak brojim u sastani dio fudbalskog folklora u nas i ne prihvatam kao izgovor.Namjerno sam dovdje postavio i izvještaj sa stranice klubaTuzlaCiti,da se vidi koliko i kakvih šansi su propustili naši igrači.Dakle uprkos tome što je svaki korner izveden sa naše strane prekinut pičćom Topalovića bez nekog obrazloženja ,ipak ,tehnički bolja ekipa mora tokom utakmice stvoriti šanse za gol .I bilo ih je ,ali su otišle u nepovrat.Protivnik je isto imao svoje šanse.Gol trebam još pogledat na snimku.Ipak čini mi se da su naši igrači kumovali tom pogotku Krupe u 73 minuti.Lopta im je pala na zemlju šesnestercu i oni su poput djece čekali ko će je izbiti.Na našu veliku žalost izbio ju je igrač Krupe u naš gol.Tad je utakmica faktički bila i završena.Ništa od onoga što nas je dočekalo u Krupi nismo mogli ne predvidit.Naprotiv.Slaba je utjeha to što je Sudija igrao za Krupu a kontrolor Mrković se sa svog sjedišta cerekao.Gledao sam koliko samo jadni Crnkić nije ustanju da se na terenu ponaša dostojanstveno i da ne kukumavči i ne priča sa sudijama.Bože sakloni.Golman je imao nekoliko dobrih intervencija.Efendić je igrao kapitenski na nivou.Sesar besprijekoran.Falio nam je hrabri Nemanja Stjepanović kao hljeb.Ovo je bila utakmica za njega.Kojić standardan.Bevap dobar.Brekalo je veliki promašaj kojeg moramo otrpiti jer on je doveden da bude rezerva Kostiću.Vrlo nesiguran igrač.Uz njega odmah treba prislonuti i Stojčeva ,kojeg bih ja poslije ove utakmice suspendovao.Nema riječi kojim bi se opisala njegovo **** ponašanje na terenu.ODAVNO NISAM VIDIO VEĆI PROMAŠAJ OD "FUDBALERA".MOŽE SE REĆI DA ON NEMA NI IGRAČKI NI LJUDSKI KARAKTER.Hasnović nakon klimavog početka u ostatku igre dobar.Zlatković i Crnkić požrtvovani iako je Crnkić često bio sklon nepotrbnom soliranju ili zalijetanju među čak tri protivnička igrača.Ubiparip se natrčao ,ali su ga protivnici jednostavno izmasakrirali.Murga je ušao kad smo već gubili i nije mogao napraviti neki dojam Čakje Murga pravio greške i to serijski.Murga je ušao umjesto Crnkića jer je haman tako naša klupa napisala na papiru.Trebao je da uđe umjesto Zlatkovića.Naravno sudije su to jedva dočekale i nisu dozvolili pravu izmjenu.Ulazak Mitrovića umjesto Stojčeva koji je hodao po terenu bio je logična izmjena.IAKO SU MITROVIĆ I ŠIRANOVIĆ UŠLI PRIJE PRIMLJENOG GOLA ,NJIH NIPOŠTO NE TREBA UZIMATI KAO KRIVCE ŠTO SMO MI GOL PRIMILI.IZMJENE SU BILE REZONSKE I ZAMIJENJEN JE UMORNI HASANOVIĆ I ŠETAČ STOJČEV.
- Starčević je u Krupi drugi čovjek, veliki penga.Da se onako unosio u utakmice dok je bio trener Tuzle ne bi nikad dobio nogu.Ali nema spora da bi i snjim otišli pravac u drugu ligu.To zna svako ko je pratio utamice Tuzle dok je on bi trener.
-Bodovi su izgbljeni, Federalka sve bliže.Slaba je utjeha što je Radnik pobijedio Goška u Gabeli, pa je naša prednost u odnosu na njih ostala i dalje sedam bodova.Krupa nam je sada prišla na dostižnih 6 bodova.Zvijezda ,naravno pretekla za jedan bod.
- Sad se ulazi u razne kalkulacije ali i prljave igre.Najbolji dokaz za to je Čelik.TURCI SE VOLE S PRAVOSLAVCIMA, TO JE ČUDO JEDNO.
Ne bi me iznenadilo da ih sad i Gošk opali u Zenici a isto tako da "zahuktala" Krupa,pobijedi u Širokom.
-Tuzli u ponedeljak poslije Vaskrsa dolazi Zvijezda-09 u goste.Teška utakmica za nas.Vjerovatno i poslednja u kojoj se možemo nadati pobjedi.No ne treba klonuti,neka se momci odmore i "pritegnu opanke".Sportski je boriti se na zelenom terenu do zadnjeg kola.Varešanoviću puna podrška.Igračima takođe.Mi ne možemo odlučivati o onome što je izvan našeg dometa,ali možemo svoju sudbinu držati u svojim rukama.Prednost nad Krupom od 6 bodova može se gledati kao 7 jer i protiv njih imamo bolji skor.Sa Zvijezdom i Goškom tek ćemo vidjeti.Za sad smo bolji od Zvijezde u međusobnom skoru (pobjeda i remi),ali prestoji utakmica u ponedljak.Sa Goškom imamo gol više na strani ali njima gostujemo.Oni ako izgube u Zenici a mi pobijedimo, razlika između nas će biti 10 bodova,na 4 kola prije kraja.
- Ukoliko Široki pobjedi Krupu , mi bi pobjedom nad Zvijezdom imali prednost od 9 bodova u odnosu na njih na 4 kola prije kraja.
Usput bi prešli Zvijezdu-09 za 2 boda.
Ako Gošk ili Krupa odigraju remi na strani onda će razlika biti manja za po jedan bod u udnosu na njih(9 i 8 bodova).
Ovdje se više ne može govoriti o optimizmu i pesimizmu ,kasno je za to, sad dolazi ono ."što je tu je".Vidjet ćemo.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PRENEŠENO SA SLUŽBENE STRANICE KLUBA
Ekipa Tuzla Cityja minimalno je sa 1:0 poražena u Krupi na Vrbasu u okviru 28.kola BH Telecom Premijer lige BiH.
Nakon nedavne pobjede Plavih na ovom istom stadionu te položaja na tabeli, Tuzlaci su bili favoriti u ovome meču, ali na kraju su ostali “kratkih rukava”.
Odmah na početku meča Bevab, Sesar i Crnkić su “požutjeli” iako ni njima nije bilo jasno zbog čega, ali sudija Topalović koji je inače u ovome meču bio centralna figura meča, tako je odlučio.
Ubiparip je imao prvu šansu i to u 15.minuti na asistenciju Zlatkoviću, ali lopta je otišla preko gola.
Domaći su potom imali šansu nakon kornera ali udarac Karišika otišao je iznad Fejzićevog gola.
U 37.minuti Zlatković je probao sa distance ali golman domaćih Marković brani.
U nastavku meča domaći su zaprijetili u 48.minuti kada je udarac Aganspahića zaustavila stativa.
Pet minuta kasnije stativa je zaustavili i udarac Crnkića.
Od 60.minute Varešanović kreće s promjenama. U 60.minuti Mitrović ulazi umjesto Stojčeva, potom Širanović umjesto Hasanovića a onda i Murga na mjesto Crnkića.
Do kraja meča Plavi su imali još nekoliko šansi od kojih je najbolja bila ona Zlatkovića kada je na centaršut Mitrovića šutirao pored gola.
Finiš meča protekao je u nervoznoj utakmici sa međusobnim koškanjem i naguravanjem te izležavanjem domaćih igrača koji su maksimalno zadržavali vrijeme, a sudija Topalović je umjesto realnih sedam ili osam minuta nadoknadio manje od tri minute.
Naredni meč Plavi igraju u ponedjeljak protiv Zvijezde 09 na Tušnju.
press Služba FK Tuzla City
Zadnja izmjena:
tuzlacity2017, dana/u 25 apr 2019, 11:31, ukupno mijenjano 5 puta.