Brato pojeli smo kondiciono Sarajevo u pripremnoj koje je eto najbolji tim trenutno u drzavi. Sirokom prvo poluvrijeme sa prvim timom zadali presing da nisu mogli disat. Sa Kairatom,Sibirom bili bara bara,pojeli Vitorul Constantu rumunsku i ne znam o cemu pricas. Plata ne znaci kvalitet. Rezultati sve govore i nemoj majketi da sada polemisemo kada imamo razlicita misljenja. Mogli bi do ujutroMig_Mig je napisao/la:Nisi realan, 70% ekipa iz PL su spremnije od Veleza, sto fizicki sto alatima za rad idealno odrzavanje kondicije. Radi se dobar posao a tu Velez najvise kaska. Moras bit ukljucen u taj dio treninga i znati, pitaj Jase ako meni ne vjerujes? I evo ti inf. Jedan Jela ima placu od 15 000 i prekaljeni je strucnjak za tu oblast, Jaso je nakon malo bazena ponudjen da bude kond.trener. Godine su pred njim i ako zeli da uci, moze biti solidan u poslu.
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Slazem se. Upravu si i ti @neko, mozda sam trebao reci da su sanse male, a jela je Edin Jeleskovic godinama sinonim za kond.pripremu i Jaso ga odlicno zna. SretnoNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Brato pojeli smo kondiciono Sarajevo u pripremnoj koje je eto najbolji tim trenutno u drzavi. Sirokom prvo poluvrijeme sa prvim timom zadali presing da nisu mogli disat. Sa Kairatom,Sibirom bili bara bara,pojeli Vitorul Constantu rumunsku i ne znam o cemu pricas. Plata ne znaci kvalitet. Rezultati sve govore i nemoj majketi da sada polemisemo kada imamo razlicita misljenja. Mogli bi do ujutroMig_Mig je napisao/la:Nisi realan, 70% ekipa iz PL su spremnije od Veleza, sto fizicki sto alatima za rad idealno odrzavanje kondicije. Radi se dobar posao a tu Velez najvise kaska. Moras bit ukljucen u taj dio treninga i znati, pitaj Jase ako meni ne vjerujes? I evo ti inf. Jedan Jela ima placu od 15 000 i prekaljeni je strucnjak za tu oblast, Jaso je nakon malo bazena ponudjen da bude kond.trener. Godine su pred njim i ako zeli da uci, moze biti solidan u poslu.

Max Allegri
- ASD
- Kontakt:
Eldin Jeleskovic?Mig_Mig je napisao/la:Nisi realan, 70% ekipa iz PL su spremnije od Veleza, sto fizicki sto alatima za rad idealno odrzavanje kondicije. Radi se dobar posao a tu Velez najvise kaska. Moras bit ukljucen u taj dio treninga i znati, pitaj Jase ako meni ne vjerujes? I evo ti inf. Jedan Jela ima placu od 15 000 i prekaljeni je strucnjak za tu oblast, Jaso je nakon malo bazena ponudjen da bude kond.trener. Godine su pred njim i ako zeli da uci, moze biti solidan u poslu.
-
- Kontakt:
Aaa znam, docent DIF-a u Sarajevu i kondicioni trener FK Sarajevo. Ti imas argumente da tvrdis to, Pastrmka ima svoje, i niko nije pogrijesio. Ja se ne razumijem previse u te aspekte, ali svi ovi igraci koji su sada u Velezu znam kakvi su bili kad su dosli i kakvi su sada i njihova fizicka sprema je skocila za 150%, to je nestvarno drug. Hvala i tebi. UzivajSlazem se. Upravu si i ti @neko, mozda sam trebao reci da su sanse male, a jela je Edin Jeleskovic godinama sinonim za kond.pripremu i Jaso ga odlicno zna. Sretno

All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
Mene interesuje kako Velez stoji finansijski, to je skoro najvazni dio kluba, jer kad si stabilan pa i jak finansijski sve se lahko moze rijesiti...
KOliko je tezak taj Hasic
, je li lahak na dzepu da dovede kvalitetnog igraca.
Najmanje sto ovaj furiozno zahuktali Velez mora uraditi kad udje u PL jeste uletiti na mjesto koje vodi u evropu, dosta vise i sirokog i zrinjskog , sto su jahali jahali su...
KOliko je tezak taj Hasic

Najmanje sto ovaj furiozno zahuktali Velez mora uraditi kad udje u PL jeste uletiti na mjesto koje vodi u evropu, dosta vise i sirokog i zrinjskog , sto su jahali jahali su...
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Bola okanite se priča. Rastemo iz dana u dan. Najbitnije je ono što se pokaziva na terenu a to je da nas još niko nije "natrčao" te da nismo imali problema sa prezentacijom na terenu zbog loše kondicijske spreme.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
- Kontakt:
Hasic je poslovan covjek, u samom fudbalu i njegovom poznavanju nije ekspert, ali je poslovan covjek to je strasno. Zna kako da vodi preduzece i da ga dize i dize u svakom segmentu. U poslovnom svijetu se osjeca kao riba u vodi. Pogledaj sta je sve uradeno od kako je dosao u klub, i jos na to dodaj da je izmedu 75-80% dugovanja otplaceno. Ibro je taj koji sa svojim suradnicima i sportskim direktorom procjenjuje da li neki igrac vrijedi odredenog novca. Ako oni to smatraju Hasic nece praviti problem. Evo ti primjera Fajica. Sose i Ibro su shvatili da je taj igrac koji moze pomoci Velezu, i Hasic je pristao da prije pocetka sezone ponudi 25% vise novca od Zeljeznicara kako bi ga potpisao.Konzerva je napisao/la:Mene interesuje kako Velez stoji finansijski, to je skoro najvazni dio kluba, jer kad si stabilan pa i jak finansijski sve se lahko moze rijesiti...
KOliko je tezak taj Hasic, je li lahak na dzepu da dovede kvalitetnog igraca.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Brato to je otrcana fraza kada kazes dovede dobrog igraca. Dobar igrac? To je seljacki nacin koji koristi Husic i mnogi klubovi u drzavi. Mi proizvodimo,mi pravimo te dobre igrace i to je nasa snaga. Slazem se da je potreban dobar igrac ali kitu bi Fajic dao 20 golova da nema one hijene u mladalackom obliku koje je prvenstveno Ibro i nas skauting namirisao i oblikovao. Skroz druga dimenzija smo za nas fudbal i nemoj misliti da se nesto bahato ponasamo ali tako je. Inteligentan si momak upracao sam te kako pises skontat cesKonzerva je napisao/la:Mene interesuje kako Velez stoji finansijski, to je skoro najvazni dio kluba, jer kad si stabilan pa i jak finansijski sve se lahko moze rijesiti...
KOliko je tezak taj Hasic, je li lahak na dzepu da dovede kvalitetnog igraca.

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Da, preleti mi na Edin. Eldin.ASD je napisao/la:Eldin Jeleskovic?Mig_Mig je napisao/la:Nisi realan, 70% ekipa iz PL su spremnije od Veleza, sto fizicki sto alatima za rad idealno odrzavanje kondicije. Radi se dobar posao a tu Velez najvise kaska. Moras bit ukljucen u taj dio treninga i znati, pitaj Jase ako meni ne vjerujes? I evo ti inf. Jedan Jela ima placu od 15 000 i prekaljeni je strucnjak za tu oblast, Jaso je nakon malo bazena ponudjen da bude kond.trener. Godine su pred njim i ako zeli da uci, moze biti solidan u poslu.
Max Allegri
- ASD
- Kontakt:
Dobar je i onaj u Zelji, sto je radio u Kini. Anel Hidic.Mig_Mig je napisao/la:Da, preleti mi na Edin. Eldin.ASD je napisao/la:Eldin Jeleskovic?Mig_Mig je napisao/la:Nisi realan, 70% ekipa iz PL su spremnije od Veleza, sto fizicki sto alatima za rad idealno odrzavanje kondicije. Radi se dobar posao a tu Velez najvise kaska. Moras bit ukljucen u taj dio treninga i znati, pitaj Jase ako meni ne vjerujes? I evo ti inf. Jedan Jela ima placu od 15 000 i prekaljeni je strucnjak za tu oblast, Jaso je nakon malo bazena ponudjen da bude kond.trener. Godine su pred njim i ako zeli da uci, moze biti solidan u poslu.
-
- Kontakt:
Najbolji ili najlosiji tu vec emocije prave malu razliku...momak Trnovac kojeg pominjete definitivno strucan i predan radu i pretpostavljam da voli to sto radi..,na ljekarskom pregledu ukazao na gresku igraca i ispravljeno u narednom trenaznom procesu sto je bit kondicionog trenera da tim drzi sto spremniji i ukazuje na nedostatke koji su neophodni za sprecavanje povreda...Tako da sve u svemu ima pohvale koja kucaju na njegova vrata definitivno.
-
- Kontakt:
Najbolje o Jasi govore igraci. Fizicki smo puno od Zelje naprimjer, sto ne znaci da je Jaso bolji od Hidica. Jaso uci, zna naravmo ali je najbitnije da zeli da nauci, prica tecno par jezika, i sigurno da je svjetla buducnost pred njim. Meni je najbitnije da nikad nismo nadtrcani, i volio bih da Mig_Mig navede utakmicu u kojoj nas je, prvoligas ili premijerligas, nadrtcao u ovoj sezoni
Nije stvar u tome ko vas je nadtrcao u pripremnoj fazi, od mnogo faktora zavisi. Pogotovo kada pricamo o razlicitim ligama i ambicijama ekipa. Kad i sta zeli trener to niko ne moze znati. Sto se tice prve lige, rekao bih da dosta ekipa trci na vasem nivou, jer svi igraju preko mogucnosti, brane se i vise se trose. I nije u Jasi mnogo toga, on mora imati alate sa kojima moze pratiti PL.drakensang je napisao/la:Najbolje o Jasi govore igraci. Fizicki smo puno od Zelje naprimjer, sto ne znaci da je Jaso bolji od Hidica. Jaso uci, zna naravmo ali je najbitnije da zeli da nauci, prica tecno par jezika, i sigurno da je svjetla buducnost pred njim. Meni je najbitnije da nikad nismo nadtrcani, i volio bih da Mig_Mig navede utakmicu u kojoj nas je, prvoligas ili premijerligas, nadrtcao u ovoj sezoni
Max Allegri
-
- Kontakt:
A izvini, jesi li pogledao ijedan izvjestaj poslije utakmice? Mislim da pricas puno napamet, razumijem da si navijac Zeljeznicara, ali ljudi su trenutno među nespremnijim ekipama, i upratio si koliko je pokidao Mujezinovic upravo zbog toga sto je za level spremniji od ijednog igraca u ekipi koja je sami vrh bh. fudbala trenutno. Pogledaj par izvjestaja, ako tr zanima, i pogledaj vjezbe k treninge, sto nema tu, ima u teretani i najgore je pricati napamet. Kazes, puno ekipa u nasoj ligi trci kao i mi? Mislis da se npr. Capljina trosila sad u Mostaru, i ijedna ekipa koja je dosla u Mostar da se brani? Puno utakmica protiv kvalitetnijih ekipa u ovoj ligi je dobijeno upravo na fizicku spremu. Pocinju padati oko 60. minute, Rudar, Jedinstvo, Capljina itd itd smo sbe na taj nacin dobili. Razumijem animozitet, ali ne volim pricu napamet. Bio si prvi od ljudi koji su pisali da ce opet Velez propasti, da nema nista od krova i da cemo sve sjebat jer smo takvi. Uglavnom, imas isjecke iz teretane, a na terenu imamo sve moguce i nemoguce naprave i sto kazes "alate" za vjezbu i za razlicite vrste tteninga, jer je to jedna od prvih stvari na kojima se radilo, i ako Bog da, nadam se ds cemo imati i svojebrsnu teretanu u sklopu stadiona.Mig_Mig je napisao/la:Nije stvar u tome ko vas je nadtrcao u pripremnoj fazi, od mnogo faktora zavisi. Pogotovo kada pricamo o razlicitim ligama i ambicijama ekipa. Kad i sta zeli trener to niko ne moze znati. Sto se tice prve lige, rekao bih da dosta ekipa trci na vasem nivou, jer svi igraju preko mogucnosti, brane se i vise se trose. I nije u Jasi mnogo toga, on mora imati alate sa kojima moze pratiti PL.drakensang je napisao/la:Najbolje o Jasi govore igraci. Fizicki smo puno od Zelje naprimjer, sto ne znaci da je Jaso bolji od Hidica. Jaso uci, zna naravmo ali je najbitnije da zeli da nauci, prica tecno par jezika, i sigurno da je svjetla buducnost pred njim. Meni je najbitnije da nikad nismo nadtrcani, i volio bih da Mig_Mig navede utakmicu u kojoj nas je, prvoligas ili premijerligas, nadrtcao u ovoj sezoni
-
- Kontakt:
Samo da sutra prode gostovanje kako treba, da vrijeme posluzi i uknjizimo 3 nova boda. Za sve ostalo cemo lahko
Mostar u srcu, Velez do groba

Mig_Mig,na pamet pricas care,nisi dobro obavjesten .Ima Velez sve te sprave(ili alate kako ti kazes
) za vjezbe koje su mu potrebne a recimo ako neke sprave/alate nema kupiti u Bih mi im sa vana posaljemo.Ucestvovo sam u u kupovini bar 3-4 stvari za trening a koje nisu mogli naci u BiH,pa smo im to kupili i poslali,a evo neki dan smo isto kupili nakvu spravu(nemam pojma ni sta je,uglavnom nesto specijalno za mjerenje opterecenja tijela)i jos nije stigla u Mostar na putu je.Sta god Jasi treba on zamoli nekoga od raje koja je vani ako mogu da mu to nabavimo i onda mi to odradimo i posaljemo u Mostar.
Imaju i pticijeg mlijeka,stati je bola,nije ovo onaj Velez od prije kad su ga ublehasi vodili,ovo je jedan sada pravi profesionalan i organizovan klub, koji pravo dobro funkcionise na relaciji uprava-struka-igraci-navijaci.Uglavnom,nemam te sta uvjeravati sve ces brzo saznati, samo prati
VFC THE RELIGION

Imaju i pticijeg mlijeka,stati je bola,nije ovo onaj Velez od prije kad su ga ublehasi vodili,ovo je jedan sada pravi profesionalan i organizovan klub, koji pravo dobro funkcionise na relaciji uprava-struka-igraci-navijaci.Uglavnom,nemam te sta uvjeravati sve ces brzo saznati, samo prati

VFC THE RELIGION
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- josipmusa2
- Kontakt:
Što se finansija tiče dovoljno je reći da smo u drugu ligu doveli jedne Fajića i Berišu, a da nije Milanović bio bezobrazan potpisao bi i on.
Danas glatko 0-3, kaže raja da gore kiša pada i bit će teren težak, e tu će se vidjeti koliko smo fizički spremni i kakav posao radi taj dio struke kojem obavezno mora ugovor da se produži jer ističe na kraju sezone.
Valjalo bi očistiti kartone pred Jedinstvo da se uđe mirno u nastavak sezone po tom pitanju. Sretno momci danas i RAja koja putuje u Goražde.
Danas glatko 0-3, kaže raja da gore kiša pada i bit će teren težak, e tu će se vidjeti koliko smo fizički spremni i kakav posao radi taj dio struke kojem obavezno mora ugovor da se produži jer ističe na kraju sezone.
Valjalo bi očistiti kartone pred Jedinstvo da se uđe mirno u nastavak sezone po tom pitanju. Sretno momci danas i RAja koja putuje u Goražde.
-
- Kontakt:
Hoce igrati Sinan Samardzic jel znate sta
-
- Kontakt:
Mislim da ce bit na klupi. Rekao je Ibro nedavno za Velez TV da su novi momci ukljucujuci i Sinana tu s razlogom, ali da ce im trebat odredjeni period da bi se spremili fizicki i da ce tad dobijati vise minutaze. Sinan je dosao relativno kasno, dugo nije trenirao i sigurno da je fizicki slabiji od konkurenata na svojoj poziciji, ali ne sumnjam u decka i sigurno da ce kako prvenstvo odmicalo dobivati vise i vise prilikenebeskasila je napisao/la:Hoce igrati Sinan Samardzic jel znate sta
-
- Kontakt:
drakensang je napisao/la:Mislim da ce bit na klupi. Rekao je Ibro nedavno za Velez TV da su novi momci ukljucujuci i Sinana tu s razlogom, ali da ce im trebat odredjeni period da bi se spremili fizicki i da ce tad dobijati vise minutaze. Sinan je dosao relativno kasno, dugo nije trenirao i sigurno da je fizicki slabiji od konkurenata na svojoj poziciji, ali ne sumnjam u decka i sigurno da ce kako prvenstvo odmicalo dobivati vise i vise prilikenebeskasila je napisao/la:Hoce igrati Sinan Samardzic jel znate sta
Hvala brate na odgovoru. Nadam se da ce prvu priliku dobiti negdje na strani jer lakse ce odigrati nego da prvi put zaigra pred domacim navijacima ali zna Ibro kad ce biti spreman