Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

TopGun
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la TopGun » 31 jul 2012, 12:29

Jel tko zna kako je završila utakmica između Indonezije i Valencie?Ja jučer uplatio na taj par i pisalo da se igra ta utakmica u 7 ujutro po našem vremenu,a kad ono nigdje rezultata :?
Bile su ovdje svakakve ˝legende˝,koje su se ˝klele˝ u veliku ˝ljubav˝ prema Arsenalu,ali na kraju se pokazalo ono što je istina,a to je da navodne ˝legende˝ odlaze,ali klub ostaje tamo gdje je i bio!
Uzmite mi sve,ali ARSENAL mi ne dirajte!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 31 jul 2012, 12:36

TopGun je napisao/la:Jel tko zna kako je završila utakmica između Indonezije i Valencie?Ja jučer uplatio na taj par i pisalo da se igra ta utakmica u 7 ujutro po našem vremenu,a kad ono nigdje rezultata :?
utakmica se tek igra 4.8. u 21:00.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 31 jul 2012, 12:38

tesk opogodit :S nisam dobio na klad. ima 4 mjeseca :o :o :o
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

TopGun
Kontakt:

Post Postao/la TopGun » 31 jul 2012, 12:42

deno_TM87 je napisao/la:
TopGun je napisao/la:Jel tko zna kako je završila utakmica između Indonezije i Valencie?Ja jučer uplatio na taj par i pisalo da se igra ta utakmica u 7 ujutro po našem vremenu,a kad ono nigdje rezultata :?
A jbt koji kreteni tamo u kladi :roll:
Bile su ovdje svakakve ˝legende˝,koje su se ˝klele˝ u veliku ˝ljubav˝ prema Arsenalu,ali na kraju se pokazalo ono što je istina,a to je da navodne ˝legende˝ odlaze,ali klub ostaje tamo gdje je i bio!

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 31 jul 2012, 12:43

TopGun je napisao/la:
deno_TM87 je napisao/la:
A jbt koji kreteni tamo u kladi :roll:
Sace to strpi se malo :lol:

EDIT: Inace, sta seru ovi Spanci :evil:
SAMO ČELIK !

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 31 jul 2012, 12:46

Single:
Norwich (Eng) - Ajax (Ned) GG 3+ 2.20

Single:
Petrotrest -Sibir1 (4.90), 1X (2.00)
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

gambleSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la gambleSarajevo » 31 jul 2012, 13:30

jutro kockari,jel ko gledao one kloceve nekad na OTV,ljudi firmu napravili jbt pare uzese na ovome,to osnovni listic,to extra listic,to poziv da ti oni pricaju o tome sta trebas igrati...vidio sam na temi ima dobrih kladionicara,mogli smo svaki dan po listic napraviti po jedan single da 4-5 nas da da i eto listica,i svi dobri,neko vise prati kosarku,neko tenis,neko ovo neko ono....ovako uglavnom smo svi u minusu,rijetko je ko u plusu
1921

gambleSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la gambleSarajevo » 31 jul 2012, 13:58

(18.5)ARG - Scola L. tip:2 (kv:1.85)
TOP/Monaco J. - Lopez F tip:1 (kv:1.85)
TOP/Dynamo Kiev - Feyenoord tip:1 (kv:1.8)
-5.5/Đoković N. - Roddick A. tip:2 (kv:1.4)
21.5/Haas T. - Russell M. tip:2 (kv:1.85)
ukupna kvota:15.96
po meni Scola mora over,ono sto je pokazao protiv Litve danas ga ocekujem makar nekih 25 koseva,od ostalih parova danas ima dobra kvota u plivanju za zene Muffat C. - 200 m SLOBODNO(kv:5),Brazil protiv Rusa u odbojci,Nigerija kontra hendikep s Litvom,Svedska protiv Kanade zene fudbal,Kamke protiv Pairea,Jovanovski protiv Pavlyuchenkove...
sretno svima
1921

semirmrva
Kontakt:

Post Postao/la semirmrva » 31 jul 2012, 14:11

slika

Kvota: 12.69
Uplata: 2KM

adox
Kontakt:

Post Postao/la adox » 31 jul 2012, 15:46

Odbojka na pijesku OI
Uto,16:30 Nummerdor/Schuil – Erdmann/Matysik 1 @ 1.55 expekt

*Danas su na rasporedu preostali mecevi drugog kola odbojke na pijesku u muskoj konkurenciji.Za analizu sam uzeo mec između Holandije i Njemacke.

Nummerdor i Schuil zajedno nastupaju od 2006 godine i to sa dosta uspjeha.Trenutno su 4 tim na svjetskoj rang listi,dok na olimpijskoj zauzimaju 5 mjesto.Reinder Nummerdor (35 god.,194 cm,88 kg) zasad je u karijeri osvojio US$432,900.00,dok je njegov kolega Richard Schuil (39 god.,202 cm,94 kg) osvojio US$435,900.00.Sto se tice ove sezone osvojili su dva turnira,Beijing Grand Slam i Klagenfurt Grand Slam sa kojeg su i dosli na OI.Prvo kolo na ovim igrama donijelo im je duel protiv tima iz Venecuele, Igor Hernandez / Jesus Villafane (20).Mec se igrao 54 minute a kao pobjednici su izasli Nummerdor i Schuil.Dobili su ovaj mec mozda i teze od ocekivanog,bilo je 21,18,17,21,15-10.

Erdmann i Matysik zajedno igraju od 2009 godine.Trenutno se nalaze na 8 mjestu svjetske rang liste,bas kao i na olimpijskom rankingu.Jonathan Erdmann (24 god.,194 cm,96 kg) u karijeri je osvojio US$132,825.00,dok je Kay Matysik (32 god.,191 cm,88 kg) osvojio US$174,650.00.Od te 2009 godine kako nastupaju zajedno nisu jos osvojili neki veci turnir,mada su uvijek tu u vrhu.Ove godine najbolje mjesto za njih je 5 pozicija,koju su ostvarili na nekoliko turnira.Zadnji turnir bio im je Klagenfurt Grand Slam,gdje su bili postavljeni kao 12 nosioci a zavrsili su na odlicnom 5 mjestu.Na OI u prvom kolu za protivnike su imali tim Latvije, Martins Plavins / Janis Smedins (17).Od njih su izgubili sa 2:1 (21-19,21-23,9-15) a mec je trajao 57 minuta.

H2H kaze da Nummerdor i Schuil vode sa 5:4,a ove godine igrali su 3 međusobna meca.Prvi mec koji se igrao na Grand Slam Rome,dobili su Erdmann i Matysik (21-17,21-17),da bi druga dva oba na Berlin Grand Slam dobili Nummerdor i Schuil,stim da su oba isla u 3 seta,prvi 21-19,18-21,15-10,a drugi 18-21,21-12,15-7.Prednost dajem iskusnijem dublu,a ovaj mec je izuzetno bitan za oba dubla.Ako dobije Holandija onda se moze reci da je prolaz u sledecu fazu 80% osiguran,a ako izgube u 3 kolu igraju sa latvijcima Plavinsom i Smedinsom tako da ce biti tesko.Njemacki tim iza sebe ima poraz,u zadnjem kolu igraju protiv Venecuele i taj mec bi trebali dobiti,ali puno im zavisi od ovog danasnjeg.Kako god,Nummerdor i Schuil imaju daleko vise iskustva,imaju OI u Bejingu iza sebe gdje su zavrsili na 5 mjestu,stoga njima prednost u ovom duelu.

Odbojka OI
Uto,17:45 USA – Njemacka H1(-1,5) @ 1.80 expekt

*Dakle kladim se da ce USA dobiti Njemacku sa 2 razlike u setovima .Nije ovo derbi dana jer isti igraju Brazil i Rusija,ali je mec koji je izuzetno vazan za obje reprezentacije.Radi se o grupi B,gdje su jos Rusija,Brazil,Srbija i Tunis.

USA dolazi na ove OI kao pobjednik proslih,a ocekivanja su ostala ista i ovaj put.Medalja je sigurno nesto sto se ocekuje u ovoj repki,ali morati ce se dobro namuciti za istu.Trenutno su 5 reprezentacija svijeta,a na igre dolaze posle finala Svjetske lige,gdje su izgubili od Poljske 3:0.Ipak zadovoljili su se i srebrom,jer ova momcad se dosta razlikuje od one sampionske iz 2008 godine kada su bili na samom vrhuncu.Iz te generacije na ove igre pozvani su sledeci igraci libero Rich Lambourne (Tustin, Calif.), middle blocker David Lee (Alpine, Calif.), outside hitter Reid Priddy (Richmond, Va.), outside hitter Sean Rooney (Wheaton, Ill.) i opposite Clay Stanley (Honolulu, Hawaii),a setter Donald Suxho (Korce, Albania) igrao je jos na OI 2004 godine kada je USA zauzela 4 mjesto.Novi igraci u timu su outside hitter Matt Anderson (West Seneca, N.Y.), middle blocker Russell Holmes, outside hitter Paul Lotman (Lakewood, Calif.), opposite David McKienzie (Littleton, Colo.), middle blocker David Smith (Saugus, Calif.) i setter Brian Thornton (San Clemente, Calif.). Matt Anderson je jedan od igraca koji bi trebali da nose ovaj tim,a dosta se ocekuje i od Clayton Stanleya,Russell Holmesa,William Priddya.Prvo kolo donijelo im je mec protiv Srbije,a isti su ameri dobili sa 3:0(25-17,25-22,25-21).Kao sto se i ocekivalo Anderson,Stanley i Priddy bili su najbolji.

Njemacka je 10ta reprezentacija na svjetskoj listi.Na OI dosli su putem kvalifikacijskog turnira koji se igrao u Berlinu,a treba na samom startu napomenuti da su ostavili jednu Kubu bez OI.Selektor Vital Heynen ima dosta dobru momcad na okupu,a spisak igraca koje je poveo na OI je sledeci:
Name Position Age Club
1 POPP Marcus WS 30 Tours VB
2 STEUERWALD Markus L 23 Paris Volley
3 SCHWARZ Sebastian WS 26 Fidia Padova
4 TISCHER Simon S 30 Jastrzebski Wegiel
5 ANDRAE Bjorn WS 31 Kuzbass Kemerovo
6 KALIBERDA Denys WS 22 Vibo Valentia
8 BOHME Marcus MB 26 VfB Friedrichshafen
9 GROZER Gyorgy OS 27 Belogorie Belgorod
10 SCHOPS Jochen OS 28 Asseco Resovia Rzeszow
11 KAMPA Lukas S 25 Belogorie Belgorod
13 DUNNES Christian U 28 Generali Haching
15 GUNTHOR Max MB 26 Generali Haching

Jedan od najboljih igraca ove repke svakako je Gyorgy Grozer koji iza sebe ima dobru sezonu.Njemu bi se trebali prikljuciti Jochen Schops,Marcus Bohme,Denys Kaliberda te Marcus Popp.U prvom kolu su igrali protiv super jake Rusije i taj mec su izgubili sa 3:0(31-29,25-18,25-17).Jedinu sansu u ovom mecu imali su u prvom setu,mada i u njemu rusi su uglavnom vodili sa 2 ili vise poena razlike,ali kasnije je Njemacka imala 22-20 i to je bilo najblize sto su dosli u ovom mecu.

Protiv amera,svabe i imaju neke sanse,vece nego sto su imali protiv rusa svakako ali i ovaj mec bit ce tezak za njih.Sleketor Amerike Alan Knipe zna sta hoce od svoje momcadi,ima odlicne igrace na raspolaganju,ali isti moraju biti maksimalno skoncentrisani u svakom mecu jer grupa je itekako teska.Njemacka sa druge strane također ima solidnu repku,ali cini mi se da su daleko od medalje budu li se za iste pitali Rusija,Brazil i Poljska.Ono sto mozda ulijeva nadu svabama jeste pobjeda nad amerima u okviru svjetske lige kada je bilo 3:2 u jednom maratonskom mecu,ali taj poraz nije puno znacio amerima.Danasnji mec puno je vazniji i za jedne i za druge,jer Amerika ima meceve protiv Rusije i Brazila za koje ce trebati puno snage.Njemacka svoju sansu moze traziti protiv Srbije i Tunisa,te se nadati da ce zavrsiti na 4 mjestu ove grupe.

Nogomet Prijateljske
Uto,20:30 Hartlepool – Middlesbrough 2 @ 1.95 expekt

*I za kraj sto se tice analiza,odlucio sam se za fucu.Uzeo sam prijateljski mec između Hartlepoola i Middlesbrougha.

Hartlepool se takmici u League One diviziji,a proslu sezonu zavrsili su u zlatnoj sredini.Tesko je reci kakva su ocekivanja u ovoj jer nisu bas nesto se pojacali,mada nisu ni ostali bez puno igraca.Menadžer Neale Cooper u momcad je doveo napadaca Steve Howarda,mada ne znam sta ce im on kad prosle sezone za Leicester u 20 utakmica nije dao niti jedan gol,zatim Simon Waltona(sredina) koji bi mogao biti pojacanje na sredini,i Jonathan Franksa(napadac) koji je dosao iz Boroa sa kojim je imao ugovor ali nije igrao za njih nego je bio na posudbi.Iz momcadi su otisli James Brown(napadac) solidan napadac,Gary Liddle bitan igrac sredine terena,Adam Boyd također dobar napadac,te jos neki nebitni igraci.Sto se tice vecerasnjeg meca Cooper nece moci racunati na Jack Baldwina(odbrana) recimo da je igrac sa klupe,a nema ni drugog golmana Andy Raffertya.U momcad bi se mogao vratiti Paul Johnson(odbrana) ne bas bitan igrac.
Ovaj tim vec je odigrao 3 pripremne utakmice,a prve dvije igrali su protiv holandskih drugoligasa.Prvo su izgubili od Telstara sa 2:0,a onda i od Almerea sa 3:0.Ipak pravo iznenađenje napravili su pobijedom nad Sunderlandom od 1:0,a gol je postigao Steve Howard nakon 200 godina.

Middlesbrough je proslu sezonu kaskao 5 bodova za play off pozicijom,tako da ove sezone cilj je naravno taj play off i moguci ulazak u Premiership.Sjecam se ovog tima jos dok je igrao u prvoj ligi,trebali su ispasti a kako su tada trazili krivce za sve i svasta,tako su bombali da su im i sami navijaci krivi jer su previse bucni te se igraci ne mogu skoncentrisati.Kako god,M´Boro sada se takmici u drugoj ligi,a menadžer tima je Tony Mowbray.Doslo je nekoliko igraca a najvece pojacanje svakako je Jonathan Woodgate,zatim Grant Leadbitter,Emmanuel Ledesma i George Friend.Otisli je vazan bek Tony McMahon te krilo Barry Robson,dok ostali odlasci nisu nista posebno.Ono sto je zanimljivo pred ovaj mec jeste da ce Mowbray na postedu ostaviti Julio Arca, Joe Bennett, Rhys Williams i Jonathan Woodgate jer ne zeli da riskira sa istim.Dalje je zanimljivo to da ce u vecerasnjem mecu tri igraca pokusati da dobiju ugovor u ovom klubu,a to su Eduardo ‘Dudu’ Favretto i Carlos Rodrigo Correa,te dobro poznato ime Romeo Castelen koji je nekada igrao za HSV.M´Boro je odigrao jednu prijateljsku utakmicu zasad,a ista je ponudila pravu golijadu.Mec su igrali protiv Falkirka a zavrsilo je 7:3 u korist Boroa.

Kladim se na pobjedu gostiju koji su po meni bolja ekipa,a uz to veceras iako imaju nekih izostanaka isto tako imaju i kvalitetne igrace koji su spremi za ovaj mec.Uz to 3 igraca bi trebali imati dodatni mtoiv u vidu pokusaja da zarade ugovor sa ovim klubom stoga bi trebali svi redom zapeti.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 31 jul 2012, 16:02

Bil mogle proći pobjede Brazila nad Rusijom u odbojci i Španije nad Danskom u rukometu :?:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

TopGun
Kontakt:

Post Postao/la TopGun » 31 jul 2012, 17:22

gambleSarajevo je napisao/la:jutro kockari,jel ko gledao one kloceve nekad na OTV,ljudi firmu napravili jbt pare uzese na ovome,to osnovni listic,to extra listic,to poziv da ti oni pricaju o tome sta trebas igrati...vidio sam na temi ima dobrih kladionicara,mogli smo svaki dan po listic napraviti po jedan single da 4-5 nas da da i eto listica,i svi dobri,neko vise prati kosarku,neko tenis,neko ovo neko ono....ovako uglavnom smo svi u minusu,rijetko je ko u plusu
Ti isto sranja gledaš :lol:
Bježi od toga,to ti samo gubitak može donjet,ti likovi ne mogu ništa pogoditi.

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 31 jul 2012, 17:37

Odigram Voria 3+ golova a ni ne vidi se :roll:
SAMO ČELIK !

reformer
Kontakt:

Post Postao/la reformer » 31 jul 2012, 18:58

ako imam da li znaci da sam prosao ?

-4,5 (Đoković - Rodick) 2
-8,5 (Litva - Nigerija) 2
"U cast velikog simbola. U cast raje i grada, kakvog nisam upoznao..."

forumash
Kontakt:

Post Postao/la forumash » 31 jul 2012, 19:15

reformer je napisao/la:ako imam da li znaci da sam prosao ?

Naravno da nisi, ako je u hendikepu stavljen minus to znaci da se "hendikepira" favorit, koji je u tvom slučaju pobedio sa većom razlikom nego što je "hendikepiran" :)

reformer
Kontakt:

Post Postao/la reformer » 31 jul 2012, 19:16

forumash je napisao/la:

Naravno da nisi, ako je u hendikepu stavljen minus to znaci da se "hendikepira" favorit, koji je u tvom slučaju pobedio sa većom razlikom nego što je "hendikepiran" :)
pa zar 2 nije više ?
"U cast velikog simbola. U cast raje i grada, kakvog nisam upoznao..."

forumash
Kontakt:

Post Postao/la forumash » 31 jul 2012, 19:24

reformer je napisao/la:
forumash je napisao/la:

pa zar 2 nije više ?
Nije, 2 je tip na pobjednika uz ponudjeni hendikep... Igrao si Rodika na +4,5 i Nigeriju + 8,5... i pala su oba para...

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 31 jul 2012, 20:16

hodža je napisao/la:AC Oulu-Hameenlinna X @ 4,00 (ali traži još 2 para)

slika

trebao bi biti X, ako ovo do sada nije bio plod slučajnosti :mrgreen:

p.s.

SAD-S.Koreja 1,25 i hendikep slobodno
Hrvatska-Srbija 1,45

su po meni ziceri sutra, a vrijedi ispoštovati Brazilke po 1,95 kontra V.Britanije, ipak je Brazil Brazil

8-)
FORZA MARŠAL !!!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 31 jul 2012, 20:45

bra'o :D ja ništa nisam uplatio :lol:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 31 jul 2012, 20:48

kad mene shvatiš ozbiljno, možda nešto i dobiješ ;)

fino sam ti rekao da je ovo rješenje za tvoju dilemu, a ti ne slušaš :D
FORZA MARŠAL !!!

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.