Sto jest jest Ronaldo je vise zasluzio upravo zbog Uefa takmicenja a i razvalio je sezonu. Prosli put je dobio Riberi i mislim da je bilo tesko da opet dobije Bayern a pogotovo nakon debakla od Reala.geoxx je napisao/la:@PEP - Cisto zasluzeno je dobio nagradu. Prije nego sto krenes pisati kako Ronaldo nije nista pokazao na SP a ova dva jesu, moras znati da je sezona pocela u augustu prosle godine a ne u junu. Gdje je Ronaldo kroz citavu sezonu bio puno bolji igrac od ovih.
Plus ti je kod ove nagrade poseban naglasak na Uefina takmicenja.
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
toni kroos - prvotimac i veoma bitan clan Bayerna kao i sto je bio bitan kotacic u pohodu na triple. vec godinama je tu i igra na velikom nivou kako u elfu tako i u klubu.Monolog je napisao/la:Nije Alonso zamjena za Kroosa, vise za Martineza. A, oni puno nade polazu u Thiaga, a da budem iskren - kad bih birao izmedju Thiaga i Kroosa (ako cemo uzeti u obzir i cinjenicu da Thiago moze biti (i bit ce) sve bolji i bolji), i ja bih se odlucio za Spanca. Malac ce za dvije-tri sezone biti pravi vodja, ono sto Kroos ipak nije u stanju biti.Valencia je napisao/la:Cudne odluke donosi Bajern.
Dozvolili su da ode Kros, igrac koji je mogao postati ikona Bajerna. Kao zamjenu dovode Cabija Alonsa koji lagano ide silaznom putanjom.
Cudno fakat....
Ova ekipa ima finih godina. Mozda bude falilo energicnosti u ovoj sezoni. Protiv Volfsburga je izgledalo tromo i traljavo.
Sreca pa je i Dortmund daleko od idealne situacije. Trebalo bi se desiti cudo da Bajern ispusti titulu.
thiago - grijac barcine klupe, dva kvalitetna mjeseca u bayernu. dokazani injury prone igrac. ne znam ima li nastupa u furiji.
pitam se na osnovu cega tvrditi da ce ovaj biti bolji igrac i da moze biti vodja a toni ne moze?
- GazijaKalesija
- Kontakt:
Na osnovu ta dva kvalitetna mjesecaAhonen je napisao/la:toni kroos - prvotimac i veoma bitan clan Bayerna kao i sto je bio bitan kotacic u pohodu na triple. vec godinama je tu i igra na velikom nivou kako u elfu tako i u klubu.Monolog je napisao/la:Nije Alonso zamjena za Kroosa, vise za Martineza. A, oni puno nade polazu u Thiaga, a da budem iskren - kad bih birao izmedju Thiaga i Kroosa (ako cemo uzeti u obzir i cinjenicu da Thiago moze biti (i bit ce) sve bolji i bolji), i ja bih se odlucio za Spanca. Malac ce za dvije-tri sezone biti pravi vodja, ono sto Kroos ipak nije u stanju biti.Valencia je napisao/la:Cudne odluke donosi Bajern.
Dozvolili su da ode Kros, igrac koji je mogao postati ikona Bajerna. Kao zamjenu dovode Cabija Alonsa koji lagano ide silaznom putanjom.
Cudno fakat....
Ova ekipa ima finih godina. Mozda bude falilo energicnosti u ovoj sezoni. Protiv Volfsburga je izgledalo tromo i traljavo.
Sreca pa je i Dortmund daleko od idealne situacije. Trebalo bi se desiti cudo da Bajern ispusti titulu.
thiago - grijac barcine klupe, dva kvalitetna mjeseca u bayernu. dokazani injury prone igrac. ne znam ima li nastupa u furiji.
pitam se na osnovu cega tvrditi da ce ovaj biti bolji igrac i da moze biti vodja a toni ne moze?

U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Ahonen,
Pa sam si dao odgovor, zar ne?
Kroos je dugo u Bayernu, a nije gazda u veznom redu. Zato sto nije vodja. Nece nikad biti najbolji veznjak svoje ekipe. Nije ni u Realu najbolji.
Kroos je dizelas. Imati u istom trenutku Kroosa i Goetzea u ekipi a igrati ne tako okomito k'o Bayern = bespotrebno. S obzirom da imaju Thiaga koji je kalibar za najveca dostignuca (to znaju svi koji su ga pratili i u mladjim kategorijama Spanije, zatim u Barceloni, a vala i u Bayernu kada je pohvatao konce). Uostalom, Bayern je bas "pao" sa padom Thiaga. Mislis da je to slucajnost?
Iz svega ovoga smatram da ce Thiago (ukoliko ga povrede zaobidju) biti bolji igrac od Kroosa i da mi je s tog aspekta sasvim razumljiva odluka da se rijese Nijemca, a u ekipi ostave nebruseni dijamant zvani Thiago.
Pa sam si dao odgovor, zar ne?
Kroos je dugo u Bayernu, a nije gazda u veznom redu. Zato sto nije vodja. Nece nikad biti najbolji veznjak svoje ekipe. Nije ni u Realu najbolji.
Kroos je dizelas. Imati u istom trenutku Kroosa i Goetzea u ekipi a igrati ne tako okomito k'o Bayern = bespotrebno. S obzirom da imaju Thiaga koji je kalibar za najveca dostignuca (to znaju svi koji su ga pratili i u mladjim kategorijama Spanije, zatim u Barceloni, a vala i u Bayernu kada je pohvatao konce). Uostalom, Bayern je bas "pao" sa padom Thiaga. Mislis da je to slucajnost?
Iz svega ovoga smatram da ce Thiago (ukoliko ga povrede zaobidju) biti bolji igrac od Kroosa i da mi je s tog aspekta sasvim razumljiva odluka da se rijese Nijemca, a u ekipi ostave nebruseni dijamant zvani Thiago.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ovi koji ovo vide kao zamjenu Kroos - Xabi su ili trolleri ili nepismeni ili ne znam šta...
Kupovina Alonsa ima dobre i loše strane, dobra je ta što će nam biti od velike pomoći u CL jer njegovo iskustvo je neprocjenjivo i biće odličan backup za Javija.Loša strana je što ovo drastično smanjiti šanse za igru i sazrijevanje mladim igračima poput Rodea i Hojbjerga.
Još uvijek ne mogu da vjerujem da su dali 10 mil po sezoni čovjeku koji ima 32g pa makar se on zvao i Xabi Alonso.
Što se tiče žrijeba preslikana prošla sezona samo što je uskočila Roma, eto Meho će udariti na svoje naravno favoriti smo grupe al' biće teže nego prošle godine jer tu je City koji je postao nešto iskusniji i gladna Roma koja je napokon ušla u CL.
Jesmo li ovo opet išamarali Man Utd za Alonsa.
Još uvijek ne mogu da vjerujem da su dali 10 mil po sezoni čovjeku koji ima 32g pa makar se on zvao i Xabi Alonso.

Što se tiče žrijeba preslikana prošla sezona samo što je uskočila Roma, eto Meho će udariti na svoje naravno favoriti smo grupe al' biće teže nego prošle godine jer tu je City koji je postao nešto iskusniji i gladna Roma koja je napokon ušla u CL.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- povratakotpisanih
- Kontakt:
Pa to je bruto iznos tako da ce neto dobiti nekih 5,5 do 6 miliona! Kroos je npr. zahtijevao 8 miliona neto to bi znacilo preko 12 miliona bruto.Saurman je napisao/la:Kupovina Alonsa ima dobre i loše strane, dobra je ta što će nam biti od velike pomoći u CL jer njegovo iskustvo je neprocjenjivo i biće odličan backup za Javija.Loša strana je što ovo drastično smanjiti šanse za igru i sazrijevanje mladim igračima poput Rodea i Hojbjerga.
Još uvijek ne mogu da vjerujem da su dali 10 mil po sezoni čovjeku koji ima 32g pa makar se on zvao i Xabi Alonso.![]()
Monolog
Ne slazem se nikako.
Kros se dokazao, tacno se zna koliko moze u ovom trenutku. I pored nekih motorickih nedostataka, moze se reci da moze puno. Te mane se u Bajernu primjete manje nogo bi u nekom EPL klubu recimo. Momak je pravi 'bajrnovski igrac'. Nesto poput Jeremisa, Salihamidzica, Ciklera i drugih u proslosti. Ima nedostatke ali i neki poseban kvalitet koji jako doprinosi kolektivu. Lider svakako nije. Nije ta kajla. Ali jesto izuzetno stalozen i racionalan. Sjeti se Svajna u proslosti. Koliko je taj imao losih partija, pa je poslije toga izrastao u jednog od najboljih veznjaka ikada (u Bajernu, a i sire). Dobar je na svoj, 'bajernovski' nacin. Igraca takvih karakteristika nema u drugim ekipama, nije ni ranije bilo. Bajern je uvijek imao karakteristican stil i posebne/unikatne domace proizvode. Kros sa sobom nosi 'bajernov identitet'. Taj njegov udio ce sigurno faliti Bajernu u buducnosti. I njemu ce faliti Bajern, jer u Realu nece moci ispoljiti sve svoje kvalitete kao sto bi mogao u Bajernu. Stvarno neshvaljiv transfer.
Tiago je fin balon od sapuna. Sa Krosom ga uopste ne bih poredio. Za sada me podsjeca na Diega. Puno obecava, ponekad i bljesne, ali nema mentalni kapacitet za kontinuirano dobru igru. Nista spektakularno nije pokazao da bi mogao u istu recenicu sa momkom koji je sudjelovao u putu Bajerna i Njemacke ka vrhu svijeta. Talenat. Mozda opravda ocekivanja, mozda ne. Ja mu nisam posebno naklon, mada se moze desiti da me razuvjeri.
Ne slazem se nikako.
Kros se dokazao, tacno se zna koliko moze u ovom trenutku. I pored nekih motorickih nedostataka, moze se reci da moze puno. Te mane se u Bajernu primjete manje nogo bi u nekom EPL klubu recimo. Momak je pravi 'bajrnovski igrac'. Nesto poput Jeremisa, Salihamidzica, Ciklera i drugih u proslosti. Ima nedostatke ali i neki poseban kvalitet koji jako doprinosi kolektivu. Lider svakako nije. Nije ta kajla. Ali jesto izuzetno stalozen i racionalan. Sjeti se Svajna u proslosti. Koliko je taj imao losih partija, pa je poslije toga izrastao u jednog od najboljih veznjaka ikada (u Bajernu, a i sire). Dobar je na svoj, 'bajernovski' nacin. Igraca takvih karakteristika nema u drugim ekipama, nije ni ranije bilo. Bajern je uvijek imao karakteristican stil i posebne/unikatne domace proizvode. Kros sa sobom nosi 'bajernov identitet'. Taj njegov udio ce sigurno faliti Bajernu u buducnosti. I njemu ce faliti Bajern, jer u Realu nece moci ispoljiti sve svoje kvalitete kao sto bi mogao u Bajernu. Stvarno neshvaljiv transfer.
Tiago je fin balon od sapuna. Sa Krosom ga uopste ne bih poredio. Za sada me podsjeca na Diega. Puno obecava, ponekad i bljesne, ali nema mentalni kapacitet za kontinuirano dobru igru. Nista spektakularno nije pokazao da bi mogao u istu recenicu sa momkom koji je sudjelovao u putu Bajerna i Njemacke ka vrhu svijeta. Talenat. Mozda opravda ocekivanja, mozda ne. Ja mu nisam posebno naklon, mada se moze desiti da me razuvjeri.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ipak je to previše i to nije u našem stilu.Šta uradi povreda Javija u par dana sletiše na AA Benatia i Alonso.
Saurman je napisao/la:Kupovina Alonsa ima dobre i loše strane, dobra je ta što će nam biti od velike pomoći u CL jer njegovo iskustvo je neprocjenjivo i biće odličan backup za Javija.Loša strana je što ovo drastično smanjiti šanse za igru i sazrijevanje mladim igračima poput Rodea i Hojbjerga.
Još uvijek ne mogu da vjerujem da su dali 10 mil po sezoni čovjeku koji ima 32g pa makar se on zvao i Xabi Alonso.![]()
hvala vam za taj samar
10m po sezoni za 33g a prodali Krosa
ako smo mi od vas dobili samar onda je Real vama puko samarcinu
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
MrUnited,OfficialAgent.
Ne znam sto se povlaci prica, paralela Kroos - Alonso, ne samo ovdje nego i u Njemackoj. Ne razumijem. Zar se Bayern treba nekome pravdati sta i kako radi. Nije niko nama dao klub pa da upravlja sa njim. Bajern je sam sebe izgradio i ako treba srozat ce ga. Nek je Xabi dosao pa nek kosta 50 mil plate i nek ima 50 godina.
Kroos je htio da odere Bayern i ovi mu dali nogu i vozdra. Gotova prica. Nama je trebao igrac i toga smo i kupili.
Kroos je htio da odere Bayern i ovi mu dali nogu i vozdra. Gotova prica. Nama je trebao igrac i toga smo i kupili.
Da baš se osjeti odlazak Kroosa, za godinu dana ugovora ste platili 30 mil i ti meni spomiješ neke šamare.Policeman je napisao/la:
hvala vam za taj samar
nisam navijac RealaSaurman je napisao/la:Da baš se osjeti odlazak Kroosa, za godinu dana ugovora ste platili 30 mil i ti meni spomiješ neke šamare.Policeman je napisao/la:
hvala vam za taj samar
MrUnited,OfficialAgent.
MrUnited,OfficialAgent.
Pišanje po Krossu od strane velikog Bayern M.Saurman je napisao/la:Da baš se osjeti odlazak Kroosa, za godinu dana ugovora ste platili 30 mil i ti meni spomiješ neke šamare.Policeman je napisao/la:
hvala vam za taj samar
Oni manje upućeni bi to nazvali pišanjem oni koji poznaju situaciju bi rekli mudar potez uprave.LvG je napisao/la:Pišanje po Krossu od strane velikog Bayern M.Saurman je napisao/la:Da baš se osjeti odlazak Kroosa, za godinu dana ugovora ste platili 30 mil i ti meni spomiješ neke šamare.Policeman je napisao/la:
hvala vam za taj samar
Neka Sarma. Daj vise da zavrsimo tu pricu oko Kroosa. Trebamo se fokusirati na buduce ciljeve a sta je bilo prije vec ispricana prica sto puta.Saurman je napisao/la:Oni manje upućeni bi to nazvali pišanjem oni koji poznaju situaciju bi rekli mudar potez uprave.LvG je napisao/la:Pišanje po Krossu od strane velikog Bayern M.Saurman je napisao/la: Da baš se osjeti odlazak Kroosa, za godinu dana ugovora ste platili 30 mil i ti meni spomiješ neke šamare.
nego momci kakav je raspored odigravanja tekmi u LP jel zna ko 

PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Kad Mudovci počnu pametovati o politici Bayerna, prodaji igrača i kvalitetu Bayernovih igrača ... Jel to vama dosadno na temi ? Rasprava Cleverly-Carrick, Smalling-Jones i ostalih polutani ...
Čuj Kroos odgovorio očekivanju od njega ... Jeste odgovorio je jedno za 40% kako se na njega gledalo prije 3-4 godine ... I još ga poredi sa Bastianom u mladosti
Nema tu nikakvih liderskih sposobnosti da su odlučile da li će ostati ili ne nego evo vam jednostavno slikovito... Bayern kad igra ili ne sa Kroosom nema neku veliku razliku, ne pravi razliku ne terenu i to je sve ... Čak taj igrač ako ćemo iskreno više je škodio Juppovom sistemu tj. usporavao je igru i sad da u ovom Pepovom Bayernu, koji živi o pokretnosti veznog reda i brzoj predaji lopti, da Kroos palamudi sa loptom i usporava ...
Između ostalog njegove defanzivne sposobnosti su ispodprosječne, ostaviti njega 1 na 1 sa nekim igračem je u najboljem slučaju prekršaj i žuti karton za Kroos-a, skok igra nula, brzina nula, uklizavanje nula ... Uvijek su i bile od U17 ali kako se ide prema profesionalnom nivou to više dolazi do izražaja...
Prednost mu je bila lopta koju je već u mladosti davao ko na tanjiru i dobra vizija za prostor i na tome mu se talent zasnivao ali i taj talent kako se ulazilo u profesionalni nivo nije razvio kako treba ...
Čuj Kroos odgovorio očekivanju od njega ... Jeste odgovorio je jedno za 40% kako se na njega gledalo prije 3-4 godine ... I još ga poredi sa Bastianom u mladosti

Nema tu nikakvih liderskih sposobnosti da su odlučile da li će ostati ili ne nego evo vam jednostavno slikovito... Bayern kad igra ili ne sa Kroosom nema neku veliku razliku, ne pravi razliku ne terenu i to je sve ... Čak taj igrač ako ćemo iskreno više je škodio Juppovom sistemu tj. usporavao je igru i sad da u ovom Pepovom Bayernu, koji živi o pokretnosti veznog reda i brzoj predaji lopti, da Kroos palamudi sa loptom i usporava ...
Između ostalog njegove defanzivne sposobnosti su ispodprosječne, ostaviti njega 1 na 1 sa nekim igračem je u najboljem slučaju prekršaj i žuti karton za Kroos-a, skok igra nula, brzina nula, uklizavanje nula ... Uvijek su i bile od U17 ali kako se ide prema profesionalnom nivou to više dolazi do izražaja...
Prednost mu je bila lopta koju je već u mladosti davao ko na tanjiru i dobra vizija za prostor i na tome mu se talent zasnivao ali i taj talent kako se ulazilo u profesionalni nivo nije razvio kako treba ...
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 28 avg 2014, 20:28, ukupno mijenjano 1 put.
1: FCBMCFC 17.09PEP je napisao/la:nego momci kakav je raspored odigravanja tekmi u LP jel zna ko
2: CSKAFCB 30.09
3: ASRFCB 21.10
4: FCBASR 05.11
5: MCFCFCB 25.11
6: FCBCSKA 10.12
MrUnited,OfficialAgent.
MrUnited,OfficialAgent.
Odlican raspored. Kako sam i zelio. Odmah uzeti 6 bodova iz prve dvije. Takodje i iz dvomeca sa Romom jedno 3-4 i na kraju finisirati sa CSKA.Policeman je napisao/la:1: FCBMCFC 17.09PEP je napisao/la:nego momci kakav je raspored odigravanja tekmi u LP jel zna ko
2: CSKAFCB 30.09
3: ASRFCB 21.10
4: FCBASR 05.11
5: MCFCFCB 25.11
6: FCBCSKA 10.12
Trenutno korisnika/ca: HerrMarkusen i 3 gosta.