Jedino sto ja tvrdim jest to da je izjava u potpunosti suvisna i da je bolje bilo da nije nista rekao, vec ovo da trenutno nije igrac za A repku, ma koliko god to bilo tacno. I nisam rekao da je izjava dobila na znacaju, vec da bi mogla dobiti na znacaju ukoliko Safet prozbori jos koji biser. Ovo mu je „tek“ drugi u vezi Alena, prvi je onaj gdje govori da ce igrati za Hrvatsku, a uopste nije cuo kako momak razmislja._dreamer_ je napisao/la: Nije istina, bilo je itekako pozitivnih komentara na racun Alena, i od strane Safeta, i od Vlade, a i od Denijala. Ti sad selektivno izvukao jednu recenicu iz clanka da tvrdis ono sto nije tacno. Na njega se itekako racuna i to mu je u par navrata dato do znanja, to i corava budala vidi. Pa majka mu stara, nije li dobio poziv za mladu? Ako to nije pokazatelj, onda ne znam sta jeste. Ali isto tako je jasno da momak drzi trenutno distancu i to treba razumijeti.
Evo odmah da se razumijemo: http://sportsport.ba/ino_fudbal/seferov ... veza/92935" onclick="window.open(this.href);return false;_dreamer_ je napisao/la: Safet je jos prije god i kusur rekao da ce pozvati Seferovica, ne znam da li je to potrebno da se Safet ponavlja kao papagaj u svakom oglasavanju u medijima? Ocigledno nije problem samo u Safetu, vec je savez kao cjelina godinama nefunkcionalan. Uostalom, kako iko moze tvrditi da Safet nesto nije nalozio ljudima u savezu, da se o tome ne prica, osim ako nisi i sam uposlenik saveza pa si dio tih rasprava? Zar to svaka strategija mora da se podijeli sa javnoscu? A da se razumijemo, i Haris se ne oglasava po pitanju igranja za BiH.
E sad, druga je stvar sto Susic voli praviti sapunice sa svakim novim igracem, bez da negdje jasno kaze igrac ne zeli(razgovarao sam s njim, naveo mi je taj i taj razlog i gotova prica), meni ne treba ili u krajnjem slucaju neko iz saveza se ne javlja na moje molbe da se stupi u kontakt sa igracem. Kod njega je u 90% situacija igrac kriv, te mu on ne moze vaditi papire, i to je sva njegova prica, ispade da igrac treba kontaktirati savez, a ne oni njega.
Jel toliko njemu tesko reci kriv je Suljo Suljic iz saveza, igrac Mujo Mujic ne zeli nastupati za BiH, ili Mujo Mujic ne zadovoljava moje standarde!?
Djelomicno ovdje i jesi u pravu, nema nikakve dileme da je Petrovic u prednosti sto ima Mahmutovica, ali.._dreamer_ je napisao/la: Sam si sebi dao odgovor. Nije petrovic SAM krenuo hodati po evropi, vec je to sve radjeno uz dogovor i nalog i inicijativu saveza, pretpostavljam da je Harun covjek koji vuce konce. Ocigledno i fudbalski savez treba jednog Haruna koji ce dati te pozitivne impulse.
Ako VladI Jagodicu nije tesko posjetiti potencijalne reprezentativce, onda ni Susicu to ne bi trebao biti problem (ako je uopste istina da ih je Vlado posjetio, a dao je izjavu prije 10-tak dana da ce obici nekoliko igraca). Uz sav respekt prema Vladi, ipak je Safet Susic ime koje nesto znaci na ovim prostorima, ali i ime koje on nazalost ne zna iskoristiti za dobro svih nas.