Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- JavierBosnia
- Kontakt:
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ma rodio bih se da vidim šta to Amar ima što ovaj nema, Amarove prednosti, Robertove mane. Ajde nek neko napise da me prosvijetli
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ko je moderator, pod kojim nickom? Ne pametuj, kada prozivaš reci onda.
U cijeloj ovoj raspravi nijedan od ovih zeljovca nije dao nijedan argument zasto Amar ima prednost nad Robertom. Jedino pricaju o nekakvom velebosnjastvu, patriotizmu, Tudjmanu, etnickom ciscenju, licne uvrede prema drugim korisnicima i tako dalje.JavierBosnia je napisao/la:Ma rodio bih se da vidim šta to Amar ima što ovaj nema, Amarove prednosti, Robertove mane. Ajde nek neko napise da me prosvijetli
Ma Vi se možete roknuti, ako Bog da Amar će 4. januara biti promovisan u selektora Nogometne Reprezentacije Bosne i Hercegovine. Emiru Spahiću, i još ponekim pichkurinama je taraba u i oko reprezentacije, a o ostalom kada se selektor imenuje. Biće još oproštaja od dresa, najdražeg i najsvetijeg, ali neka će. Bitno je da će podršku najboljeg svih vremena, našeg kapitena imati. I polako ispočetka. Neće bit obećavanja kula i gradova, deplas priče kako imamo ekipu za najveće domete. Biće teškog rada i kopanja, i selektora i igrača. U iskorake i rezultat ne sumnjam.
ovaj novi im je zayebo sve dosadasnje...da slucajno zbavi kakvu pusku, na vrata bi kucao svim koji nisu za strucnjaka s grbavice:-)
- Neandertalac
- Kontakt:
Zvjezdan Misimović, stručni savjetnik i potrcko menagera Ramadanija koji bi da iskoristi ovaj metez i postavi svog čovjeka . Tu su i pojedinci iz saveza koji se nadaju dijelu kolača, prvo se pokušalo sa Kodrom a sada imaju novu "koku", popularanog Žutog. Sve to je naravno upakovano u priču o nekakvoj brizi za reprezentaciju, projektima, plasmanu na euro itd. Smetljarska posla!
E zato drugovi i drugarice ne valja Amar Osim!
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ma šta ovih par bubuljičara zna ba? Ovo je jedino mjesto gdje mogu izraziti bilo kakvo mišljenje, a da im neko klempu ne spuca.Neandertalac je napisao/la:Zvjezdan Misimović, stručni savjetnik i potrcko menagera Ramadanija koji bi da iskoristi ovaj metez i postavi svog čovjeka . Tu su i pojedinci iz saveza koji se nadaju dijelu kolača, prvo se pokušalo sa Kodrom a sada imaju novu "koku", popularanog Žutog. Sve to je naravno upakovano u priču o nekakvoj brizi za reprezentaciju, projektima, plasmanu na euro itd. Smetljarska posla!
Pa normala ba da cu bit za Osima,dolazi iz mog grada,igro za moj voljeni klub,donio titule mom klubu,doveo Njukastl,otac mu legenda mog voljenog kluba,Robi dolazi in inostranstva,neznam ga,bio trener Zvezde i Azerbedjana,igro nekad za Yugoslaviju.I ko mi je blizi,pa moj brko naravno,cuku cu mu hranit,supak polizat,i popusit ako treba Ali cu bit uvjek prije za brku nego tamo nekog otamo negdje Prosineckog.Mi Zeljovci smo ludi za sve sto je vezano uz plavu boju.Extremno volimo porodicu Osim jer su nam donjeli ogromne radosti za Nas klub i nase navijace.Kraj..
vala bas, sa ovim bi i trebalo zavrsiti sve, nema dalje!Alipasino je napisao/la:Pa normala ba da cu bit za Osima,dolazi iz mog grada,igro za moj voljeni klub,donio titule mom klubu,doveo Njukastl,otac mu legenda mog voljenog kluba,Robi dolazi in inostranstva,neznam ga,bio trener Zvezde i Azerbedjana,igro nekad za Yugoslaviju.I ko mi je blizi,pa moj brko naravno,cuku cu mu hranit,supak polizat,i popusit ako treba Ali cu bit uvjek prije za brku nego tamo nekog otamo negdje Prosineckog.Mi Zeljovci smo ludi za sve sto je vezano uz plavu boju.Extremno volimo porodicu Osim jer su nam donjeli ogromne radosti za Nas klub i nase navijace.Kraj..
E pa vidis ovdje se radi o reprezentaciji, a ne Zeljeznicaru. Kad shvatis to, onda ces i moci u druga misljenja.Alipasino je napisao/la:Pa normala ba da cu bit za Osima,dolazi iz mog grada,igro za moj voljeni klub,donio titule mom klubu,doveo Njukastl,otac mu legenda mog voljenog kluba,Robi dolazi in inostranstva,neznam ga,bio trener Zvezde i Azerbedjana,igro nekad za Yugoslaviju.I ko mi je blizi,pa moj brko naravno,cuku cu mu hranit,supak polizat,i popusit ako treba Ali cu bit uvjek prije za brku nego tamo nekog otamo negdje Prosineckog.Mi Zeljovci smo ludi za sve sto je vezano uz plavu boju.Extremno volimo porodicu Osim jer su nam donjeli ogromne radosti za Nas klub i nase navijace.Kraj..
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Bilo bi zanimljivo kakva bi se diskusija odvijala da je npr Husref Musemić (kojeg izuzetno cijenim) kandidat umjesto Amara. Kakvi bi onda komentari sugrađana dolazili, da li bi većinom bili za Robija, kao što su sada. Bi al u rcuku...
U principu nema neke značajne razlike između ova dva kandidata, tu su oni negdje u pet deka što bi rekli.
Što napravi jedan sa reprezentacijom sigurno bi i ovaj drugi isto to napravio. Svakako da nisu kalibar za mjesto selektora,
ali šta da se radi, nemamo izbora. Ljudi stagniraju, ne mogu nigdje, a ovo im je prava prilika za samopromociju i ulaznica
za jedan veći nivo -evropski.
Jednu stvar treba imati na umu; ako Amar preuzme reprezentaciju značajan procenat navijača će 'odmoriti' od praćenja iste.
Tuzla, Zenica i bordo Sarajevo...tri velika centra gdje je Amar persona non grata.
Ne znam, razmislite dobro i mudro o izboru selektora!
p.s. Ružno je fakat Roberta dovoditi u kontekst neprijatelja BiH. Robi je cool lik i nikada nije bio kontroverzna ličnost.
Što napravi jedan sa reprezentacijom sigurno bi i ovaj drugi isto to napravio. Svakako da nisu kalibar za mjesto selektora,
ali šta da se radi, nemamo izbora. Ljudi stagniraju, ne mogu nigdje, a ovo im je prava prilika za samopromociju i ulaznica
za jedan veći nivo -evropski.
Jednu stvar treba imati na umu; ako Amar preuzme reprezentaciju značajan procenat navijača će 'odmoriti' od praćenja iste.
Tuzla, Zenica i bordo Sarajevo...tri velika centra gdje je Amar persona non grata.
Ne znam, razmislite dobro i mudro o izboru selektora!
p.s. Ružno je fakat Roberta dovoditi u kontekst neprijatelja BiH. Robi je cool lik i nikada nije bio kontroverzna ličnost.
1946
A inače se repka prati ono baš....ne možemo u Zenici stadion od 10 milja napunit. A tek navijanje, kao na teferiču. Neka je vala ti i ne prate. A vidjećemo kada krenu rezultati kakva će atmosfera biti.
Pratit ćete je vi, na vašoj Grbavici. Sretno vam i da se plasirate na Euro.
1946
- Neandertalac
- Kontakt:
Malo im planove kvari 90% sportskih radnika a ne podobnih poslusnika koji su decidno i jasno za Amara kao budućnost BiH fudbala a ne avanturu u kojoj su jedini interes menagerski igrači i dijeljenje profita njihovom promocijom i prodajom. Kakva bi to "smjena generacije" bila, vjerovatno se ne bi za dugo vremena oporavili.Monci je napisao/la:Ma šta ovih par bubuljičara zna ba? Ovo je jedino mjesto gdje mogu izraziti bilo kakvo mišljenje, a da im neko klempu ne spuca.Neandertalac je napisao/la:Zvjezdan Misimović, stručni savjetnik i potrcko menagera Ramadanija koji bi da iskoristi ovaj metez i postavi svog čovjeka . Tu su i pojedinci iz saveza koji se nadaju dijelu kolača, prvo se pokušalo sa Kodrom a sada imaju novu "koku", popularanog Žutog. Sve to je naravno upakovano u priču o nekakvoj brizi za reprezentaciju, projektima, plasmanu na euro itd. Smetljarska posla!
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Bosna i Hercegovina postoji izvan Grbavice. Zeljovci zele da naprave kult od reprezentacije nase jedne i jedine, i to je zalosno. Tuzla, Zenica, Mostar, Prijedor, Bihac, Banja Luka, Bratunac, Gorazde - i to je Bosna i Hercegovina takodjer!
Yebo takve koji je prate, ovisno ko je selektor. Ja sam uz nju uvijek, od prvog dana. Ona je MOJA ko god je vodio, kako god igrala, i kakve god rezultate ostvarivala. Bogu fala nemam rezervne domovine. Za Bosnu i Hercegovinu sam se borio od skupštine BiH u aprilu 92, pa do Novembra 95 i Krajine.Išao sam na sve tekme u Zenicu, jer je i Zenica MOJA i Bilino Polje takođe. Molim Boga da igramo i u Mostaru, i u Tuzli i u Banjaluci...sve je to naša Bosna i Hercegovina. Vi poltrončići što Vam je mržnja prema jednom Bosancu, jednoj ideji presudna, Vi nam i ne trebate. A vidjećete, tražiće se karta više za utakmice naše reprezentacije. Zapamtite ove riječi...Hirurg je napisao/la:Pratit ćete je vi, na vašoj Grbavici. Sretno vam i da se plasirate na Euro.
Amar bi sasvim sigurno napravio velike promjene i Amar ima svoje kvalitete. Medjutim, mislim da su sanse da ovaj njegov koncept, kako ga opisuje, bude uspjesan , u najboljem slucaju recimo 30% .
Nama , po mom misljenju, treba trener koji ce znati izvuci ono sto je ostalo u ovoj generaciji, bez revolucionarnih promijena. Pred nama je EP s 24 ekipe i treba nam trener koji ima autoritet i iskustvo, da rutinski odigra ove kvalifikacije. Zato mislim da je , u ovom trenutku, bolji Robi.
Nama , po mom misljenju, treba trener koji ce znati izvuci ono sto je ostalo u ovoj generaciji, bez revolucionarnih promijena. Pred nama je EP s 24 ekipe i treba nam trener koji ima autoritet i iskustvo, da rutinski odigra ove kvalifikacije. Zato mislim da je , u ovom trenutku, bolji Robi.
Ne može Robi imati veći autoritet niti u trećem životu od Amara. Samo da se razumijemo oko toga...
Vidiš, nekad si se borio za BiH, sad se boriš protiv BiH. Reprezentacija treba da spaja ljude i gradove u BiH,Monci je napisao/la:Yebo takve koji je prate, ovisno ko je selektor. Ja sam uz nju uvijek, od prvog dana. Ona je MOJA ko god je vodio, kako god igrala, i kakve god rezultate ostvarivala. Bogu fala nemam rezervne domovine. Za Bosnu i Hercegovinu sam se borio od skupštine BiH u aprilu 92, pa do Novembra 95 i Krajine.Išao sam na sve tekme u Zenicu, jer je i Zenica MOJA i Bilino Polje takođe. Molim Boga da igramo i u Mostaru, i u Tuzli i u Banjaluci...sve je to naša Bosna i Hercegovina. Vi poltrončići što Vam je mržnja prema jednom Bosancu, jednoj ideji presudna, Vi nam i ne trebate. A vidjećete, tražiće se karta više za utakmice naše reprezentacije. Zapamtite ove riječi...Hirurg je napisao/la:Pratit ćete je vi, na vašoj Grbavici. Sretno vam i da se plasirate na Euro.
ne da ih razdvaja. Zanemarite lični interes i odustanite od kanditature, ako ste borci kao što tvrdite da jeste.
1946