FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Ahonen
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Ahonen » 28 avg 2014, 00:30

effe_sa je napisao/la: A još plus misli da je bolji igrač od 5-6 najboljih Bayernovih igrača, pa bi htio platu ko oni ili veću.... ;) A svaka njemu čast za učinjeno, dobri njegovi potezi će se pamtiti, samo nećemo ga sad uzdizati više nego što treba. I nije se moglo njemu pustit da on vuče cijeli klub za nos.... ;)
mislim da je prevaga bila to sto je grijac barcine klupe i injury prone igrac koji u karijeri nije uvezao dva kvalitetna mjeseca bez povrede dobio skoro duplo vecu platu. why?

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 avg 2014, 00:31

Omerbavarac je napisao/la:Najbolje od svega je da se Lahm sigurno vraca na svoju poziciju desnog beka.
Ili se Xavi vraca na svoju poziciju desnog beka. :-) nek dolazi ko hoce samo da igraci igraju na svojim pozicijama.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 avg 2014, 00:40

Ja vala ne mogu zamisliti vezu Lahm-Alonso osim u nekim taktičkim utakmicama "na rezultat" u knockout fazi LP ...

Nezz kako će to sve izgledati ... Guardiola ima sve moguće igračke osobine od krila, veze, odbrane, bekova, fleksibilnost koju ne tako često ima neki tim pa et iskombinuj i pokaži svoju veliku vrlinu inovativnosti i prilagodljivosti ...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 avg 2014, 09:37

Kad vidim kako MANU funkcionira svakom članu naše uprave bi dao jednu veliku pusu!

Da će MANU malo propast kad je Fergie otišo to smo svi znali, no da će se ovo događati kada je u pitanju kadrovska politika to nisam mogao oćekivati.

Njihova dva zadnja prelazna roka, tj 3. ovo ljeto, prošla zima i ljeto nisu na granici retardiranosti nego su retardirani. Totalno je izgubljen smisao za slaganje kadra a o pametnom kupovanju da ne govorim. Nekada je MANU bio ono kaj je Bayern danas - pametno ulaganje i skoro sigurno ulaganje novaca, a danas su spali na ono daj šta daš! Užas Božji!

Dati 75 milja za Di mariu je teški kretenizam. Ne znam uopće zašto su ga kupovali i da li ta njegova pozicija škripi. zar oni stvarno ne vide na kaj im liči obrana i centralna veza? Šteta je kaj se real opet skrumpiro i poravio svoj balans po pitanju kupovine i prodaje igrača i da se opet našao kreten koji je plati masTno igrača koji im "ne treba". Ne bi više od 50 milja niti pod razno dao za Di mariu, a kamoli 75!!!

Jako sam sretan kaj na ovaj način odlaze u ****, ali baš da će tak glupi biti...Kad čovjek vidi na šta su oni bacili 160 milja čovjek se zapita ko je tu lud! Znam da gori pod nogama, ali takav glupizam nisam očekivao... :evil:

E sad dolazimo do Benatie.

Njegov transfer je najviše sličan Martinezovom. Jedina dva igrača kod kojih sam se bojao "platiti". Ne volim kad se za defanzifce daju pare i to mi je teško prihvatiti, no danas je to realnost. Naravno da sam skeptičan i odmah sam zauzeo defanzivu kad se prvi puta spomenuo u kontekstu sa Bayernom i transfer preko 30 miliona eura. Zvučalo mi je to bljak!

No kad su me stjerali u kut i kada sam moro prihvatiti da bi takav igrač mogao doči počeo sam "pozitivno" razmišljati i sagledati tog igrača kao POJAČANJE i zašto se te pare daju.

Kao prvo najveći problem je što ga ne poznam/o kao što nismo poznali Martineza. Ovdje se najvjerojatnije radi kao u slučaju Di Marie. Pretprošle sezone Di Maria je bio "loš" i teško je bilo dobiti za njega pare koje je Real za njega platio. Onda je tek jednu sezonu explodirao u LP i sad košta 60-75 i "shvaćam" zašto se toliko za njega plača (ne odobravam)! Imajte na umu da je razlog tome samo jedna fenomenalna sezona i zato što je igrao u LP gdje smo ga vidjeli.

Kod Benatie je ista stvar - navodno je prošlu sezonu satro i odigro kao Di maria pa mu je skočila cijena, samo je problem kaj ga "mi" nismo gledali pa smo skeptični, a možda iz teorijske perspektive ne bi trebali biti.

S druge strane već ga je Roma platila 13,5 udineseu što govori da se on već kolko tolko pokazao, jer se tada ne bi dali tako dovoljno veliki novci za njega (kao recimo mi za Boatenga kad je došao iz Citya).

I sada kao šlag na tortu htio ga je Chelsea i navodno MUTD, a znamo da Bayern baš ne baca pare i da točno zna koga kupuje kad se radi o skupom igraču. Iz te perspektive siguran sam da u teoriji ne kupujemo mačka u vreči već da je taj igrač potvrdio kvalitet koja kaže zašto on toliko mora koštati.

Nadam se samo da ako ga uzmemo da i dalje igra na istoj razini, a ne da se dogodi neki slučaj di se on neće prilagoditi na ligu ili našu igru pa se počne srat kako smo kupili gnjilog igrača, a stvar je u nećem sasvim drugom. U biti to ne vjerujem iako će mi trebati par tekmi da vidim kako bi to potvrdio.

To što ima 27 godina uopće nije problem i one spike da nismo uzeli štopera za budučnost su gluparije. Para se ima i kupovati će se igrači prema potrebi uvijek, a ne da kad ga uzmemo on mora trajati 10 godina. Što se tiće preprodajne vrijednosti to me ne zanima jer Bayern tak i onak ne prodaje igrače!

Ja osobno dam kunu za Xabija. :D

Moramo "nažalost" hapit tog veznog i onda je obligatorno da taj vezni zna nekaj s loptom, Khedira to ne zna - on je igrač za panj klubove, ne za Bayern. To kaj je švaba ne **** me ni 5 %! Xabi mora doći jer si nemremo dopustiti da sa "nekvalitetom " igramo LP i protiv jačih klubova. Lepo je vidjeti Gaudina Hojberga Rodea, ali protiv kojih klubova to dolazi u obzir? S kim se mi moremo tuć sa ova 3 igrača? Svi ŠPEK vezni su nam spojebani i treba nam neko ko bu uveo stabilnost a ona trojica to nisu. Isto tak ne bu nam bilo teško deti Xabija na klupu kad bu to zatrebalo.

Znam da bu sad počelo sranje o španjolcima i o tome kak se mladima neda prilika - no želite li vi SADA rezultate ili da Bayern gradi "ekipu za budučnost"? Ja sam tu fazu švaba i klinaca prošao, sad me zanima samo kvaliteta kako bi se mogli nositi sa samom kremom europskog nogometa. Veratti mi je zvučao super, no onda bi me **** to kaj smo dali Kroosa...
Xabi je super i idealno rješenje za ovu situaciju i ništa više. U svakom drugom slučaju ne bi ga dovodio.

Schweini kad je fit je najbolji centralni vezni na svijetu ako govorimo iz Bayernove perspektive. No moji strahovi koje sam prije prodaje Kroosa najavljivao i govorio da bi rađe Schweinija prodo, a Kroosa zadržao su se počeli ostvarivati i moram se sada toj situaciji prilagoditi. Znam da u teoriji Schweini i Thigao zvuči Sexualno no pitanje je kada i kako će oni halati fucu i dal će i dalje u sezoni imati problema sa ozlijedama.

Sa Xabijem mi idemo pokriti i tu mogučnost pa onda kak bude...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 avg 2014, 09:43

anton 1983 je napisao/la: I sada kao šlag na tortu htio ga je Chelsea i navodno MUTD,
Bayern Munich got Benatia for just £21m and gross wages of £85k, because nobody else was in for him. [Bild]
Benatia's agents had apparently caused trouble at Roma and when the only option was Bayern they had to come down from €8m demand to €5.5m.
Roma also had to come down from demanding €35m plus €5m bonus and a % of future transfer to €26m plus €4m bonus and no %.
Niko drugi, samo vi.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 avg 2014, 09:49

rio_Ferdy88 je napisao/la:Niko drugi, samo vi.
Sada da, ali ne tokom cijelog ljeta.

Znači sada je samo MANU htio Di Mariu iako se povezivao sa PSG-om i Bayernom no u trenutku kupovine valjda niko nije djelovao. Kontaš?

Poanta je bila da su ga ti klubovi skautirali i bili zainteresirani ali nisu djelovali - ne znam kak da se izrazim...

Zato su se i pokušavali ****, no onda su skužili da ne bu išlo!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 avg 2014, 09:55

anton 1983 je napisao/la: Poanta je bila da su ga ti klubovi skautirali i bili zainteresirani ali nisu djelovali - ne znam kak da se izrazim...
Pa jedno je skautiranje, drugo slanje ponude, skautira se stotine igrača, naravno da je i Benatia bio jedan među njima, ali ozbiljnijeg interesa nije bilo, vjerovatno jer je Benatia tražio tim koji igra LP, a United nije to, pa se nije ni pokušalo djelovati :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 avg 2014, 09:58

rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa jedno je skautiranje, drugo slanje ponude, skautira se stotine igrača, naravno da je i Benatia bio jedan među njima, ali ozbiljnijeg interesa nije bilo, vjerovatno jer je Benatia tražio tim koji igra LP, a United nije to, pa se nije ni pokušalo djelovati :)
A jel to sve bitno sada? Tražiš nekakvu dlaku u jajetu ili ti iglu u plašti sijena...Sveukupno smo super prošli jer smo dali 26+4 a tokom ljeta je cijena bila oko 40. isto tak govorilo se o 8 milja brutto iznosu da bi na kraju bio 5,5.

Kod Di Marie se govorilo uvijek o 60 miljona eura da bi na kraju ispalo 75 :sick:

Bitna je sveukupna slika, a ne čupat dio posta da bi dokazo, ah ne znam ni ja šta...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 avg 2014, 10:02

Ma nije bitno, nego samo govorim zašto ste dobro prošli. Di Maria je ipak nešto drugo, slažem se da je preplaćen, ali svakako je igrač koji će nas unaprijediti, u 4-3-3 igra u vezi lijevo, uparimo ga sa Anderom i još jednim povučenijim veznjakom (Carvalhom, Carrickom), što je strašan apgrejd u odnosu na ovo sada.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 28 avg 2014, 10:09

slika

:kafa:

According to Calciomercato Inter are interested in Shaqiri
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 avg 2014, 10:26

Dva generala u sredini. :kafa:

Danas izvlacenje grupa najelitnijeg Evropskog takmicenja a Bayern ce se naci u prvoj jakosnoj skupini, no i pored toga moze izvuci vrlo tesku grupu.

Benatia bi takodjer trebao biti predstavljen javnosti a vjerujem da ce se prikljuciti treninzima tako da ga mogu zamisliti u subotnjem derbiju barem na klupi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

edo07
Kontakt:

Re: Odg: FC Bayern München

Post Postao/la edo07 » 28 avg 2014, 10:32

Omerbavarac je napisao/la:Dva generala u sredini. :kafa:

Danas izvlacenje grupa najelitnijeg Evropskog takmicenja a Bayern ce se naci u prvoj jakosnoj skupini, no i pored toga moze izvuci vrlo tesku grupu.

Benatia bi takodjer trebao biti predstavljen javnosti a vjerujem da ce se prikljuciti treninzima tako da ga mogu zamisliti u subotnjem derbiju barem na klupi.
Benatia ce danas trenirati sa ekipom..tako da bi mogao biti u sastavu protiv Schalkea

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 28 avg 2014, 10:46

http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 43884.html

Izgleda da je to to bit će gužva za koji mjesec u veznom redu. Očekujem posudbu Hojbjerga do kraja mjeseca

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 avg 2014, 10:48

Eto gotovo je i oko Alonsa ... Danas dolazi u Munchen ...

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 28 avg 2014, 10:49

BILD javlja da je XABI danas na pregledima! :cool: :cool: :cool: :cool:
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 28 avg 2014, 10:53

FC Bayern München have confirmed they have reached an agreement with Xabi Alonso but a deal still has to be reached with Real Madrid C.F..
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 28 avg 2014, 11:07

Genijalno, e ovo ce biti najjaci Bayern ikad.

Xabi za pocetak krpa povredama napravljene rupe, a kasnije ce biti dodatna klasa, jezicac na vagi kad zagusti.

Xabi nije bilo kakav igrac, vec jedan od kapetana i lidera Reala i najjace Spanije ikad, trener na terenu, intelektualac i klasa.

orionFCB
Kontakt:

Post Postao/la orionFCB » 28 avg 2014, 11:11

#FCBayern bestätigt Gespräche mit @XabiAlonso & @RealMadrid. Der Spanier wird heute zum Medizincheck erwartet. Mehr dazu gleich auf FCB.de.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 28 avg 2014, 11:15

Ako ovaj dolazak znači povratak Lahma na mjestu gdje je najbolji na dunjaluku onda :thumbup:

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 28 avg 2014, 11:16

Omerbavarac je napisao/la:Dva generala u sredini. :kafa:

dajte jube ,liverpool,i knezeve iz monaka najaca grupa ikada barem sto se imena tice prvog trojca.
Zadnja izmjena: PEP, dana/u 28 avg 2014, 11:19, ukupno mijenjano 1 put.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Aki187, bavaracmujo, HerrMarkusen i 23 gosta.