Postao/la lemi_kitao » 18 jan 2011, 23:13
Svi koji se bave nogometom/fudbalom ili bilo kojim drugim sportom, su apriori profsionalci...
Placeni su za svoj posao i trebaju ga obavljati na najbolji moguci nacin...
Ja placam ulaznicu da gledam njihov "rad", koji mi se moze svidjati ili ne, te imam pravo komentarisati ili izraziti svoje misljenje...
Naucio sam u zivotu, naucio me zivot, da vjerujem samo u rad i zalaganje, nista suplja ili ovo, ono...
Znaci, po ko zna koji put...Lazo u evo skoro dvije sezone kod nas, NISTA ZNACAJNO NIJE NAPRAVIO, broj golova katastrofa, broj asistenscija isto, broj penala na njemu (jedini je napadac) isto nista, kao da igramo sa igracem manje...dokaz vazne utakmice kao u Tuzli, Travniku, Banja Luci, Sirokom brijegu, Derby...nista...
Culum, igra nezahvalnu poziciju, SKORO NISTA ZNACAJNO NIJE NAPRAVIO, kad je tek dosao, odigrao nekoliko solidnih kola, pokazao da zna valjati loptu i tu je sve zavrsilo...prekidanje igre nista, prenos lopte iz odbrane u napad skoro nista, skok igra (frajer je previsok) slabo iskoristena, i brate, valja loptu previse...
Onaj/oni koji nas je/su spasio/spasili Ibrahim Sehic, zaista je pokazao veliki golmanski potencijal, sjajno brani, konstantan je (sto je najvaznije)...Srdjan Stanic, kad je igrao krilo/napad, prejak bio, postizao kljucne golove, strasno brz, mnogo preksaja na njemu, probijao odbrane...Mirsad Beslija, kapitenski (sto bi se reklo), za svoje godine nevjerovatno zalaganje (btw, licno znam Viscu, on je sam rekao nakon finala Kupa prosle godine da Mirsi treba spomenik kao zgrada ispred stadiona napraviti zbog svog ponasanja i zalaganja)...Samir Bekric, o njemuje suvisno govoriti (pozitivno naravno)...
Moje misljenje, nakon mnogo pregledanih utakmica u kojima su ovi igraci imali znacajne uloge, i imam pravo pisati i razmisljati kako ja hocu...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.