FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

champions1921

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la champions1921 » 10 avg 2012, 11:36

bhsport je napisao/la:Tipican bosansko-hercegovacki sindrom (ne balkanski jer su balkanci ipak sportisti, sto se ne moze reci za nas).
Protiv Levskog se uzdizu igraci, Jovic, taktika prica se o izbacivanju Liverpula, cekanju Intera itd itd.
Sinoc nakon sto su svi kolektivno, navijaci, igraci, strucni stab, uprava potcijenili Golubovce i odigrali losu utakmicu, sada odjednom niko ne valja, pa nemoguce je da su Suljic, Said, Hadzic, Sesar, Torlak i klapa zaboravili igrati NE, NISU.
Ono jucer je bio splet okolnosti koji se zavrsio kako se zavrsio, razloga ima vise:
Neke sam naveo u uvodu posta, zatim prodaja igraca Haskic i Adilovic u situaciji kada imas veliku sansu za playoff tekmu, zatim umor protiv Celika, tu su se igraci dosta istrosili, tako da sinoc nisu mogli hodati ni trcati.

Nakupilo se ovdje svega, ali to nije razlog da se pljuju ljudi koji su omogucili dostojan nastup u Evropi ovog ljeta, jedini koji su koliko toliko predstavili BiH. Za nesto dalje treba, rad, rad i samo rad.
Dzaba ti objasnjavas. Mi kao da jedva cekamo da pljujemo po svojima. Ista situacija je i medju Zeljinim navijacima, cast pojedincima. Tipicni nas mentalitet. Meni je sinoc prvi put iskreno bilo krivo sto Sarajevo ispada jer nas ovaj poraz vraca u surovu realnost. Kakva nam je drzava takav i sport. Do kada cemo se zanositi da smo nesto posebno ne znam ali sto prije otvorimo oci to cemo prije moci krenuti naprijed. Ono sto je sigurno da sve dok drzava ne omoguci sigurnost stranim investitorima da ulazu svoj kapital u sve grane biznisa do tada cemo biti nekonkurentni na medjunarodnoj sceni u svim tim oblastima. Nazalost nasim politicarima nije u interesu promocija drzave putem sporta jer kako bi i bila kada pola tih politicara mrzi ovu zemlju i zele da je nema. Reprezentacija igra glavne utakmice na stadionu od 14 000 gledalaca, ostali stadioni osim Koseva se i ne mogu nazvati stadionima vec vise igralistima. To su sve dokazi da cemo jos dugo, dugo stagnirati. A momci koji igraju za nase klubove su limitirani kvalitetom jer da nisu igrali bi u jacim ligama tako da ih ne treba pljuvati. Oni ipak hljeb zaradjuju fudbalom i siguran sam da rezultati koje postizu imaju puno konkretnije znacenje njima nego nama kojima te pobjede i porazi donose samo trenutno zadovoljstvo ili nezadovoljstvo i materijal da se navijacki prepucavamo neko vrijeme. Ja sam pesimista sto se tice sporta kod nas ali to nikada nece biti razlog da ne budem redovan na Grbavici jer mislim da su pored svega Zeljo i Sarajevo jedini brendovi vrijedni paznje u ovom gradu....
BUDI ŽELJO !!!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 10 avg 2012, 11:40

Država - korupcija, nacionalizam, nepotizam, šovinazam, fašizam, separatizam
Sport - korupcija, nacionalizam, siromaštvo, loša infrastruktura
Na osnovu čega se onda prigovara sarajevu, želji, širokom, borcu

Colorado

Post Postao/la Colorado » 10 avg 2012, 11:43

Daa i jaa dam komentar na jucerasnju blamazu :roll:

Sta reci nakon neprospavane noci .. :?
Losee , stid me i sram sto su nas izbacili , draze bi mi puno bilo da smo od levskog ispali .. makar ljudi vrijede 16mil a ovi amateri .. :cry: :cry: ne znam stvarno vise koga treba otjerati , kakve promjene trebaju biti ... kod nas se ne zna ko pije ko placa.
Sto se tice pristupa igraca , sramno nemam sta reci toliko je bilo gresaka u odbrani da je to za nepovjerovati :x :( toliko je bilo konfuzija u odbrani ko da igramo protiv ne znam ti kakvog giganta a ne protiv jedne smijesne ekipe nasuprot sebe koja nas je kulturno izbacila.Dosta raje nakon utakmice komentarise da su nas ciganski izbacili , ja se nebi slozio sa tim . Jedna disciplinovana igra , sa dosta valjanja po terenu al na kraju krajeva koga sad za to boli briga. Ne trebamo traziti u drugima krivca mi smo krivi , svi mi smo krivi jer mislimo iz godine u godinu da ce se nesta promjeniti .. mah nece od nesposobne uprave do nesposobnih igraca . Sto je najgore svi se nafuraju i pocnu dolaziti na utakmice kad nam dobro ide u evropi , vidjet cemo bas sljedecu utakmicu kuci koliko ce biti raje , ako ne uzmemo u prijedoru ili ako bude x .. to sve pokazuje kakav mi imamo mentalitet , ne mislim samo na SA nego tako bi vjerovatno bilo i u ostalim BH gradovima.
Sve igrace , od do poslati u pm za onako losu i katastrofalnu igru , i kukavicki pristup .. jalovo dosta jalovo :roll: :? .
Sto se tice nas navijaca , necu komm . Nije lose ali moglo je puno bolje .

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 10 avg 2012, 12:01

Najgori igrac Sarajeva sinoc nije ni Comor ni Huseinovic... Najgori igrac Sarajeva je bio Asmir Suljic, i po meni ubjedljivo naveci krivac za ispadanje Sarajeva. Mali je toliko bezobrazan kad uzme loptu - pa nikog ne vidi, samo dribla i uglavnom grijesi i upropastio je jedno 15 napada sinoc... Decku treba kupiti loptu i poslat ga kuci da spava snjom.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 10 avg 2012, 12:05

Prvi put u zivotu da gledam Sarajevo i da se u isto vrijeme nerviram, kidam zivce i smijem ko budala. Ovo prvo je bilo kod svakog od nas al sam se smijao zadnjih 15min ako ne i vise veznom redu a posebno odbrani. Ekipa kao sto je Zeta nas je pravila budalama u odbrani, nasi bjeze od igraca da ih nebi pravili smijesnim. Niko nece da napada igraca, sklanjaju se, povlace kao da vodimo :lol: :D Kad ekipa kao st je Zeta baca nasu odbranu ko budale i nemozemo da stignemo ni jednog igraca onda je svaki komentar suvisan. Dobro je sto smo ispali, prvo obrukali bi se jos vise u play offu, a drugo nebi se sa bodom sastavili u prvenstvu. Ja neznam koja je razlika u igracima tj. djeci npr. Hajduka koji trce i znaju sve sa loptom i ovim nasima. Jel to to fizicke spreme, trenera koji nezna pripreme da kvalitetne napravi, kondicionih trenera, hrane ili Bog zna cega vise. Jednostavno se moramo pomiriti da smo pali na samo dno pa nek pise ko sta hoce da smo se borili ili sta vec ne ali nikad, tj. za dugo dugo vremena necemo biti ni E od evropskog nekog prosjecnog tima a kamo li sta vise. Za to treba puno vise od para do infrastrukture. Nemoze pita od govana da se pravi....moze al evo kakva.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 10 avg 2012, 12:08

Ispasti od Zete je veliki neuspjeh. Šansa koja se u našem fudbalu javi svakih 5-10 godina. Poslije Levskog sam mislio da je Sarajevo miljama ispred svih u našoj ligi ali sam se prevario. Seasr je pokazao da je dobar igrač, Suljić je veliki potencijal, HUsejinović je morao odmarati protiv Čelika u nedjelju. Nakon ovog poraza igrači Saarajeva osim Sesara i još par izuzetaka trebaju da izvrše kolektivno samoubistvo na Koševu.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 10 avg 2012, 12:09

Najveca greska vam je sto ste sami sebe prozvali apsolutnim favoritom. Jovic je u svojim izjavama vec govorio jedva cekam play-of kao da ce smao preskocit to 3. pretkolo. Jednostavno podcijenili ste ih, nesto kao sto je levski vas podcijenio i nas prosle godine sheriff i obilo se o glavu.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 10 avg 2012, 12:15

cala je napisao/la:Najveca greska vam je sto ste sami sebe prozvali apsolutnim favoritom. Jovic je u svojim izjavama vec govorio jedva cekam play-of kao da ce smao preskocit to 3. pretkolo. Jednostavno podcijenili ste ih, nesto kao sto je levski vas podcijenio i nas prosle godine sheriff i obilo se o glavu.
nije njih Levski potcjenio, nego je Levski slaba ekipa sad trenutno, doveli puno novih igraca, poklopilo im se ko nama prosle godine sa Sheriff-om, meni je ova Zeta puno bolja od ovog Levskog kojeg sam gledao protiv Sarajeva, pa ljudi nisu 2 dodavanja povezali kako Bog zapovjeda u 180 minuta(mislim na Levski)
Za zivot cijeli!

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 10 avg 2012, 12:19

Kad budemo imali para, jakog sponzora ili mozda zakon o sportu i privatizacija kluba pa da ga kupi jedan gazda i ulozi pare, pa kad dovedes prave igrace recimo vratis Berbera, Dzakmica, dovedes nekog igraca malo poznatijeg kao sto radi Dinamo ili Partizan, kad budes imao dobar skauting, dobru omladinsku skolu da dovodis talente iz cijele zemlje i kad budes mogao da placas igrace i dovodis kao svi normalni klubovi u Evropi platis transver a ne dovodis one kojima je istekao ugovor dzaba i na guzove onda cemo pricati o pravom klubu. Dok budes dovodio polovne igrace koji nemogu dobiti u nasem prvenstvu travnik ili rudar sta ces ocekivati u Evropi.
Ovako cemo pisati danima, godinama. Kuca se pravi od temelja a ne od krova, sta da mi pricamo kad svaku sezonu prodamo cijeli tim i dovedemo novi (naravno dovedemo igrace koji su dzaba). Sta mi pricamo vise kad u 17godina imamo 2 titule, jedna pripisana nama jer se nije igrao play off pa je i ne racunam jer ko nam garantuje da bi osvojili u finalu play offa....mozda jer smo bili najbolji..favoriti jel??? ko i sad protiv Zete!!! :D :D
Godine prolaze, igraci prolaze, uprave se mijenjaju, djeca se radjaju, zavrsavaju skole, fakultete, zene se i djecu dobijaju a mi tapkamo u mjestu a sto je najgore mozda i padamo jos nize ostaje sve isto . Koliko cu jos godina cekati na titulu, koliko cu godina opet cekati ovu sansu, koliko cu godina gledati nespremne igrace. Milion pitanja koje postavljamo zadnjih 17god.

dilber
Kontakt:

Post Postao/la dilber » 10 avg 2012, 12:19

dino lj je napisao/la:
payton je napisao/la:@ dinolj
imas li jos kakvo opravdanje za sve blamove koje tvoj klub priredi
daj ba , budi realan...vec 7-8 god taj isti zeljo nije NISTA (ama bas) NISTA uradio u euro kupovima
osim blamaze i provaljivanja i naravno pune mreze sa kojom se vracao kuci ;)
Momak ti si jedan od forumasa cije postove ja nikada nebi komentarisao jer mislim da nisu vrijedni toga,ali posto si me prozvao reci cu ti par stvari.
Prvo zbog takvih kao ti forumi i teme na njima su postali obicno smece i mjesto gdje pojedinci istresaju svoje komplekse i frustracije,ti prvi si se vise radovao nasem porazu od Maribora nego vasoj pobjedi nad Levskim u to se mozez uvjeriti sam citajuci svoje postove.
Drugo fudbal kao sport ne postoji samo 7-8 godina vec mnogo duze.Istina je da je Zeljo imao dosta blamaza ali je jos veca istina da najuspjesniji BH-a klub u istoriji Evropskih takmicenja svih vremena,jedini smo igrali jedno polufinale a Velez i mi i cetvrfinale Evropskog kupa(vi to niste niti ce te ikada),prvi smo poslije rata igrali cetiri kola za redom(Akranes,Lilestrom,Njukastl i Malaga) ali ti se toga nesjecas izgleda.Isto tako zadovoljstvo dvije najvece blamaze nasih predstavnika su djelo vaseg kluba i vama kao navijacima priredjene a to su Kusisi i Zeta.Iako si se ti u sinocnjim postovima tjesio da Zeta nije amaterska ekipa neka ti bude,upravu si oni su nivo dobre ekipe sa termina ali ako ce ti biti lakse reci cu da su bare bare sa Barcelonom.
I za kraj momak metlu u ruke i neka svako pocisti svoju avliju,ja svoju ti svoju bit ce ljepse i meni(nama) a i tebi(vama) pa ce i ove nase dvije teme imati smisao i sluziti cemu su namjenjene,ali sve dok vidimo trn u tudjem oku a ne vidimo stablo u svom tesko.

Komsije izvinite na zauzimanju prostora,prozvao me je pa sam morao odgovoriti.
Mogu ti reći da si u pravu, ali u tome i leži problem. Ovdje se u našoj državi gleda samo prošlost, ko je gdje kad igrao, ko je kad koga pobijedio, ko je od koga izgubio i bio nakantan. Niko ne gleda u budućnost i ne ulaže. Ne mogu se samo uspjesi tražiti od tradicije, mi smo igrali kad niko nije, ili mi ovo mi ono. Pa evo čist primjer ti je Crna Gora. Oba njihova kluba izbaciše naše, zapaženi su na olimpijadi a gdje smo mi. Znači za uspjeh ne treba tradicija, ne treba čak ni armija navijača. Olimpik ti nema navijača pa se može reći da je uspješan klub za naše prilike. Sarajevo je sinoć pokazalo gdje je naš fudbal u cjelini. I bilo koja druga naša ekipa bi sinoć izgubila jer konta se mi smo iz velike Bosne i Hercegovine a oni su iz male Crne Gore, takvi smo mi narod. Pa Crna Gora nema stanovnika koliko čitavo Sarajevo.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 10 avg 2012, 12:29

Nije Zeta dobra koliko ste vi u ovom dvomeču bili loši. Olimpic, Zvijezda uz puni angažman i bez podcjenjivanja bi izbacili Zetu. Vi ste u prvom meču Zeti bez problema dali 2 gola u 25 minuta i onda ste stali i mislili lako ćemo.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 10 avg 2012, 12:29

ado-hz je napisao/la:Prvi put u zivotu da gledam Sarajevo i da se u isto vrijeme nerviram, kidam zivce i smijem ko budala. Ovo prvo je bilo kod svakog od nas al sam se smijao zadnjih 15min ako ne i vise veznom redu a posebno odbrani. Ekipa kao sto je Zeta nas je pravila budalama u odbrani, nasi bjeze od igraca da ih nebi pravili smijesnim. Niko nece da napada igraca, sklanjaju se, povlace kao da vodimo :lol: :D Kad ekipa kao st je Zeta baca nasu odbranu ko budale i nemozemo da stignemo ni jednog igraca onda je svaki komentar suvisan. Dobro je sto smo ispali, prvo obrukali bi se jos vise u play offu, a drugo nebi se sa bodom sastavili u prvenstvu. Ja neznam koja je razlika u igracima tj. djeci npr. Hajduka koji trce i znaju sve sa loptom i ovim nasima. Jel to to fizicke spreme, trenera koji nezna pripreme da kvalitetne napravi, kondicionih trenera, hrane ili Bog zna cega vise. Jednostavno se moramo pomiriti da smo pali na samo dno pa nek pise ko sta hoce da smo se borili ili sta vec ne ali nikad, tj. za dugo dugo vremena necemo biti ni E od evropskog nekog prosjecnog tima a kamo li sta vise. Za to treba puno vise od para do infrastrukture. Nemoze pita od govana da se pravi....moze al evo kakva.
Jako bitan faktor sinocnje utakmice je bio faktor fizicke spremljenosti.Ekipa nije imala daha i posebno je to bilo naglaseno zadnjih 15 minuta.Logicno je da spremna ekipa koja mora da nadoknadi minus i da postigne gol,treba da napravi dodatni pritisak na vezni red i odbranu protivnika kada protivnik u posjedu lopte.Tacno se nije vidjela takva mogucnost ekipe Sarajeva.Da li je bila u pitanju nenormalna vrucina ( ovo pisem zbog toga sto je razlika kada ekipa daje pritisak od one ekipe kojoj to ne treba za trku jer ne ganja rezultat ),da li je u pitanju onaj momenat psihicke krize,kada na terenu ne mozes vjerovati da ne mozes dobiti levate a bolji si,pa se nakuplja veliki pritisak u glavi koji se odrazava na motoriku ili nesto trece,to ne znam.Znam samo da je nedopustivo pricati o nekom umoru u trenutku kada prvenstvo nije ni pocelo kako treba.Znaci jos nije ni pocelo igrati na dva fronta,a igraci kao umorni,na tu pricu ja ne padam,jer su obavljene pripreme,svi su dobro radili na pripremama i igrali fine pripremne utakmice. Nije znaci dobro prosla pripremna faza,a za takvo nesto mora biti odgovoran samo trener koji ih je pripremao.Spremna ekipa bi zabila jedan gol na onoj utakmici,ali ako se igracu magli pred ocima,kao sto se maglilo Saidu,pa njegovi sutevi odu u aut ummjesto u mrezu,to je onda jasan znak.
Odbrana Sarajeva je troma,losa i nestabilna.U momentu primanja gola,kada su oni izvrsili kontru ,nevjerovatno mi je bilo da nijedan stoper nije ni blizu svoje pozicije.Lijevi bocni Zlatkovic morao je trcati na desnu stranu da to proba zaustaviti.

Ono sto sam primijetio u igri Sarajeva u ovih nekoliko utakmica je da se igra zasniva na solidnom pritisku,i da to traje nekih sat vremena utakmice.Poenta je da toliko na terenu nesto moze da uradi Said Husejinovic.To je lose jer se svjesno ide na eventualne bravure Saida,a on ne moze da odigra utakmicu na nivou.I desava se da poslije nekog 60.minuta Sarajevo ostaje prakticno bez igraca na terenu.Mozda je mogao Jovic da ga stavi na klupu i ubaci u zadnjih pola sata onako svjezeg,i Said bi sigurno napravio veliku razliku na terenu.Ovako ,kada je trebao biti pritisak na protivnicke linije,Said nije mogao da hoda.Onda su se igraci okrenuli drugom kolegi Suljicu ,jer se igra inace zasniva prema naprijed na ta dva igraca.Malo ko primijeti da u trenutku dobijanja lopte ,Suljic i nema bas neko rjeenje osim da solira.Dodaju mu loptu i stanu da gledaju sta ce on uraditi a ne ucestvuju u igri.Sesar isto dok ima trku,ima ga u igri i to izgleda lijepo,ali njega potrosi Saidova netrka.Sve ovo daje konacnu dekoncentraciju u zavrsnici.
Jos jedna stvar.Zeta je napravila bar deset amaterskih gresaka u odbrani priliko izbijanja.Nijednu igraci Sarajeva nisu iskoristili.To je to.
Zao mi je iskreno,jer bolja ekipa odlazi kuci da igra svoju drzavnu ligu.I to svojom i samo svojom krivicom.Zeta kao klub ,ni krivi ni duzni prolaze dalje.
Poslije priprema ,pokazane su ogromne slabosti u odbrani u prvom kolu sa Maltezanima,koje su se sjajnom napadackom varijantom ispravile protiv Levskog.Levski je pao kao kec na desetku u momentu u kojem se nalaze i Sarajevo ih je posteno naprasilo.Slabosti su se vratile u ove dvije utakmice sa Zetom i protiv Celika.Moze se reci da je Sarajevo odigralo samo protiv Levskog dvije kvalitetne utakmice.Sve ostale utakmice su imale slicne greske,od taktickih,do banalnih i losih odbrambenih propusta.Padnes cak i kad si kvalitetniji.Zao mi je stvarno,ovo se nije smjelo desiti.Veliki krah.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 10 avg 2012, 12:32

Kazu neki pametni ljudi nije vazno sto si pao, vazno je kako ces ustati. Mi stalno padamo al nikako da ustanemo i izdignemo se na veci nivo. Kakva nam je drzava tako nam je i sve u njoj. Koliko para toliko muzike. ;)

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 10 avg 2012, 12:36

najlakše je državu kriviti za vlastiti neuspijeh, kod nas ko god šta usere kaže jbg takva nam je država

Konfucije
Kontakt:

Post Postao/la Konfucije » 10 avg 2012, 12:44

Vratis se kuci ali i dalje knedla u grlu.
Pa Boze zasto u ovim mubarek danima pustas da oni cetalji prodji a mi ispadnemo.

Svaka cast Horde,mi smo jedian svijetla tacka kluba,odlicno gostovanje.Ne mogu vise nista da pisem,sve me moje boli,srce mi se cijepa na komade.
Dobar dan,Mi smo Sarajevo,izvolite se braniti !

Konfucije
Kontakt:

Post Postao/la Konfucije » 10 avg 2012, 12:55

slika
Dobar dan,Mi smo Sarajevo,izvolite se braniti !

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 10 avg 2012, 12:58

Konfucije je napisao/la:Vratis se kuci ali i dalje knedla u grlu.
Pa Boze zasto u ovim mubarek danima pustas da oni cetalji prodji a mi ispadnemo.

Svaka cast Horde,mi smo jedian svijetla tacka kluba,odlicno gostovanje.Ne mogu vise nista da pisem,sve me moje boli,srce mi se cijepa na komade.
Uglavnom po ovom forumu pises gluposti.Od preeuforicnog velicanja svog kluba,do izrazitog provociranja drugih,uglavnom Zeljinih navijaca.KAd ti procitah ovaj post,bude mi te iskreno sad zao,ne u negativnom smislu,nego razumijem razocarenje koje moze dozivjeti navijac koji jako voli svoj klub.
Medjutim sto prije u zivotu shvatis neke stvari bice ti lakse.Tipa da Bog ne sluzi da bi ispunjavao zelje,nego su ljudi ti koji treba da se dokazu,zatim da treba cijeniti i postovati sebe i druge,realnost i objektivnost,koliko god bila teska.Na kraju ne radovati se tudjoj nesreci.Meni je sinoc bilo zao zbog tonu dobre raje koje imam medju piratima,ali si ti jedan od onih zbog kojih mi je bilo drago sto ste ispali,jer svojim ponasanjem niste ni zasluzili bolje.Razlozi su ti sve ovo gore sto sam ti naveo.Medjutim opet kazem kad ti procitam ovakav post,shvatim da ti mozda nisi uopste los,nego imas glupe furke u zivotu i treba ti malo da nadodjes.Mozda je post vise privatne prirode,i nema veze sa temom Sarajeva,ali eto ...Uglavnom pozz i sretno.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 10 avg 2012, 13:04

@Konfucije

Svaka čast na ovom postu što si citirao. Vidi se da i na Balkanu stvarno ima normalnih ljudi koji se stide postupaka svojih sugrađana i razmišljaju pozitivno. ;)

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 10 avg 2012, 13:32

Ma kakva Zeta ljudi moji, primi-nabi ekipa. Ekipa sastavljena od dva, tri dobra pojedinca i to je to. Igrali su borbeno cijelo vrijeme, sto im se na kraju isplatilo. Protiv malo jace ekipe kada budu igrali, sigurno im ne gine petica. Sinoc ste imali temno, iskreno nekako ste lojavo napadali ali opet sa tom igrom ste uspjeli stvorili Hadzicu 4 mrtva zicera, a ovaj se nije uspio snaci. Jbg Husejnovic pravo los, mozda je i to razlog sinocneg ne uspjeha, jer se vasa igra zasniva samo na njega. Mali Suljic po meni najbolji, iako je imao par kriticnih dodavanje, ipak je najvise igraca navlacio na sebe, i istih se oslobadao u par navrata. Ne bih rekao da je Jovic pogrijesio sa taktivom, jer da se Hadzic uspio znaci od u jednoj od ova cetiri zicera, bila bi druga prica.

Jbg, ne treba traziti pojedinacnog krivca u neuspjehu nasih timova. Svi smo krivi, ZASTO? jer dopustamo iz godine u godinu da se ponavlja prica, a mi se kao nadamo nekom uspjehu sirotinje, a ono sto je najgore, nista nismo naucili iz nasih gresaka iz proslosti. U ovim euro kupovima smo dozivjeli takve blamaze od susjednih zemalja, a te iste klubove smo nekada znali ispracati sa peticama u mrezi. Ovo nisu vise neke 80 - te, 90 - te, kada smo mi bili dosta bolje organizovaniji od susjeda, prema tome tako se nismo smjeli odnositi prema njima. To nam se na kraju i odbilo od glavu.

Kako naprijed?

Ako sta zelimo poceti postizati u evropi (zaradivati) prvo se liga mora pod hitno smanjiti na 8 ili 10 klubova i to da igraju samo timovi koji imaju uredenja stanja u unutrasnjosti kluba (od plata, ugovora, infrastrukture), plus sto Zeljo i Sarajevo moraju dovesti makar petoricu stranaca medu svoje redove da se razbije taj balkanski mentalitet u timovima ( na ugledu na Maribor, Dinamo, Partizan).

Neki ce istaci da se nema para za ovo gore navedeno, a ako cemo se voditi time, zasto se onda nadamo nekim uspjesima na euro sceni? Svi hoce da uloze 1KM pa da naprave cudo, jbg, nije nista nemoguce, ali sa tom logikom svake desete godine cemo gledati neki Newcastle ili Dinamo Kiev na Kosevu. Neka se uloze pare u nase klubove, neka se srede vise ti zakoni o privatizaciji, jer u suprotnom samo donemo dublje.

Dzonii
Kontakt:

Post Postao/la Dzonii » 10 avg 2012, 13:39

Ne znam sta reci nakon svega, odakle poceti i s cim zavrsiti jer lako je sad pametovati ali kao neko ko „15god.“ (stavljam 15god. u navodnike iz postovanja prema onima koji klub duze prate) intenzivno gdje god moze i kad god moze prati FKS dozvolicu sebi da kazem...

Niko, bas niko me ne moze uvjeriti da nismo trebali prije svega odgoditi utakmicu sa Celikom, igraci koji su sinoc zadnjih 20min jedva stajali na nogama su tu utakmicu cijelu odigrali i ne znam zasto se to nije uradilo, ovako igraci umorniji, mi izgubili 2 boda a mogli smo i taj jedan osvojeni...

Sto se utakmice tice ne mogu da vjerujem da ekipa koja ima prednost onako izlazi na korner pa cini mi se sa 7, 8 igraca, nisam jos vidio snimak pa ne mogu da budem 100% siguran.

Sto se ekipe tice, Said pomalo nafuran, pomalo nespreman, pomalo dobro cuvan i kad se sve to slozi u zadnje tri utakmice ukljucujuci EL nista, Suljic jedan od najboljih igraca za sada ove godine ali sinoc je ponovo pretjerivao s driblanjem i ne znam da li Jovic ne moze ili ne zna da utice na to, ima li autoriteta? Hadzica ne da zelim braniti ali ne treba zaboraviti da lik nije prosao citave pripreme s nama i da je on odigrao koliko je mogao, sad sto je u par prilika izgledao lose je druga prica...

Odbrana mi je nejasna, nisam odavno vidio igraca koji je toliko „grohnuo“ kao Torlak, njegovi izleti su vec odavno isfurani i to mu isto neko treba reci. Dupovac je presmijesan, on od onog autogola protiv Veleza nije dosao sebi, preslab u duelima a o postavljanju u igri da ne pricam, u to sivilo se sinoc uklopio i Tatomirovic, Zlatkovic nekako i moze proci...

Dosta je bilo osipanja paljbe po Comoru, evo sad ne igra pa nam nije mnogo bolje, njemu obavezno pridruziti Dupovca za mene on nema mjesta u ovom timu i pored napadaca ako nesto ozbiljno mislimo napraviti u PL onda obavezno jos jednog stopera dovesti...

Mogao bih sad ovako jos danima cini mi se ali nemam vise snage, o Hordama ne treba ni pricati mi smo davno prevazisli svoj klub...

Nadam se da nema povrijedjenih, kako sam cuo bio je manji belaj, razbijeno staklo na busu i slicno...
ESTRANEI ALLA MASSA

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”