Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Ovaj Haris je u pocetku bio dobar momak, a sad vec opasno smara svojim nepovezanim razmisljanjima.
Inter iz milana zbog 4 zarazena igraca covid19 zabranio svim igracima da idu igrat za reprezentacije.S obzirom da ce Perisic preskociti ovo reprezentativno okupljanje vrlo vjerovatno ce Dalic uputiti naknadni poziv Lovricu i s tim ce bit zavrsena spekulacija za koju ce reprezentaciju igrati doticni igrac.
Ocigledno ga Dalic odyebo.“Po mojem ocu, to je također moja domovina i za nju bih jednako davao maksimum, kao i za Hrvatsku. Izbornik Petev je u razgovorima s mojim odvjetnicima i zastupnicima, ali zasad još nema konkretnih rješenja. Odluka još nije donesena”, potvrđuje Lovrić za Sportske novosti.
@igrajlopte 🐦
-
- Kontakt:
Nama bi ovaj Lovric sjeo ko' budali samar,obzirom kakva krila imamo..
Bravo za Peteva.ReX je napisao/la: ↑18 mar 2021, 16:24Ocigledno ga Dalic odyebo.“Po mojem ocu, to je također moja domovina i za nju bih jednako davao maksimum, kao i za Hrvatsku. Izbornik Petev je u razgovorima s mojim odvjetnicima i zastupnicima, ali zasad još nema konkretnih rješenja. Odluka još nije donesena”, potvrđuje Lovrić za Sportske novosti.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
To gore je samo pola izjave...kada se procita i ostatak onda se dr.dojam stice:
"Ja se ne bojim konkurencije, zdravo je imati konkurenciju jer te navodi na još bolji rad, a ugodno me iznenadio izbornik Zlatko Dalić, njegove riječi, povjerenje i respekt koje je izrazio prema mojim nogometnim vrlinama i dostignućima. Ja ću se i dalje truditi steći njegovo povjerenje, vjerujući da će doći i mojih pet minuta" - kaže Lovrić.
"Ja se ne bojim konkurencije, zdravo je imati konkurenciju jer te navodi na još bolji rad, a ugodno me iznenadio izbornik Zlatko Dalić, njegove riječi, povjerenje i respekt koje je izrazio prema mojim nogometnim vrlinama i dostignućima. Ja ću se i dalje truditi steći njegovo povjerenje, vjerujući da će doći i mojih pet minuta" - kaže Lovrić.
ma te price oko lovrica i gigovica treba zavrsiti do juna, hoces-neces, imas poziv u junu ako si ZA, u protivnom, vozdra.
kod lovrica se zna kako ce ici, ako ga dalic samo nazove i obeca da ozbiljno racuna na njega u toku ove godine, necemo ga ni vidjeti u nasem dresu.
kod gigovica bi trebalo biti lakse zbog dennisa, ipak su djeca po cijeli dan zajedno, samo ni njemu ja ne bih dao vise od ovih pola godine razmisljanja.
smaralo se sa becirom, gledali smo i njegove tekme, pratili sve, cekali i ispade dzaba sve.
jos mi samo treba da pratim nk goricu par godina zbog lovrica, koji na kraju nece zaigrati za nas:-)
kod lovrica se zna kako ce ici, ako ga dalic samo nazove i obeca da ozbiljno racuna na njega u toku ove godine, necemo ga ni vidjeti u nasem dresu.
kod gigovica bi trebalo biti lakse zbog dennisa, ipak su djeca po cijeli dan zajedno, samo ni njemu ja ne bih dao vise od ovih pola godine razmisljanja.
smaralo se sa becirom, gledali smo i njegove tekme, pratili sve, cekali i ispade dzaba sve.
jos mi samo treba da pratim nk goricu par godina zbog lovrica, koji na kraju nece zaigrati za nas:-)
gigovic, lovric i gori hala. uzeo bih jos i katića, sa dennisom, anelom, demirovicem i sve boljim vasiljem to bi bio preporod repke
Moguće da će Lovrić izabrat BiH, ako sa ovog spiska otpadne.
Gigović bi, ako ovako nastavi, već na slijedećem terminu trebo bit u kombinacijama za švedske seniore. Tu se mora požurit.
Gigović bi, ako ovako nastavi, već na slijedećem terminu trebo bit u kombinacijama za švedske seniore. Tu se mora požurit.
Sumnjam da ce dobit priliku prije Eura u Svedskoj. Ovaj svedski trener vrlo tesko zove nove igrace. Sebastian Larsson, Marcus Berg i Granqvist mu igraju jos blizu 40. godine.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Bravo IndijanacJustin je napisao/la: ↑18 mar 2021, 16:41Bravo za Peteva.ReX je napisao/la: ↑18 mar 2021, 16:24Ocigledno ga Dalic odyebo.“Po mojem ocu, to je također moja domovina i za nju bih jednako davao maksimum, kao i za Hrvatsku. Izbornik Petev je u razgovorima s mojim odvjetnicima i zastupnicima, ali zasad još nema konkretnih rješenja. Odluka još nije donesena”, potvrđuje Lovrić za Sportske novosti.![]()

Ako pokaže extra kvalitet, sve je moguće. U par mjeseci igrač može značajno napredovat.
Pogotovo kad ti je 19, a standardan si na ozbiljnom nivou. Treba ga pod hitno napast.
Bilo bi super ako se Gigovic odluci za nas, svakako ce imati Hadzikadunica kao prijatelja u reprezentaciji i u klubu. Ja se nadam da nece naši ga na kraju za u21 prebaciti. Sto se tice Lovrica bilo super da bi igrao za nas, mada se njemu ne zuri...
Lovrić je svjestan da i Oršić rijetko dobija priliku kod Dalića.

Kad gledam ovako kad se tiče smjena generacija nama će samo nedostajati Džeko i Pjanić, Pjanic jos max ima 3 cikusla i Džeko možda 2.
I gledam potencijalne igrače ispod 25 godina i mislim da će sve biti ok.
igrači koji su boldirani treba pratiti.
Potencijalne igrače ispod 25 godina
GK: Vasilj
RB: Dedić, Gazibegovic, Radonja
CB: Hadzikadunic, Ahmedhodzic, Katic, Radeljic
LB:
DM: Ivan Sunjic, Gigovic
CM: Dario Saric
LM: Lovric, Balic,
RM: Hasic
FW: Demirovic, Turkes, Maric
I gledam potencijalne igrače ispod 25 godina i mislim da će sve biti ok.
igrači koji su boldirani treba pratiti.
Potencijalne igrače ispod 25 godina
GK: Vasilj
RB: Dedić, Gazibegovic, Radonja
CB: Hadzikadunic, Ahmedhodzic, Katic, Radeljic
LB:
DM: Ivan Sunjic, Gigovic
CM: Dario Saric
LM: Lovric, Balic,
RM: Hasic
FW: Demirovic, Turkes, Maric
Fascinantan Oršić, do 26. godine vrhunac karijere mu bila korejska liga, a onda je došao u Dinamo gdje sad "melje". Petković u 42 utakmice u Serie A zabio 0 golova, van svake pameti, a onda dolazak u Dinamo i preporod.
Zamislite da su njih dvojica naši i da su spomenuti na ovom forumu kao potencijalni reprezentativci dok su igrali u lošim klubovima ili imali loš učinak. Te "on da išta vrijedi ne bi sa 26 igrao u korejskoj ligi", te "on da vrijedi ne bi imao 0 golova u sezoni" itd. Jedan od dokaza da to nisu neka mjerila kojima se treba isključivo voditi. Ovdje se isto pisalo "Lovrić da valja ne bi sa 25 godina igrao u nekoj Gorici".
Bitno je znati prepoznati potencijal i iskoristiti igrača kao što Dinamo zna, mi smo to recimo radili s Đurićem koji u klubu zabije svake "prijestupne", ali zato u repci dere.
Zanimljivo da Udinese nije ostavio Bajića u rosteru ove sezone, a trojica centarfora koja im igraju su zajedno (!) ove sezone dali samo 6 golova.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ne bi im ni Bajic nesto znacajno popravio tu statistiku, nazalost igrac koji nema sta da trazi u top5 liga Europe. Serija B, Turska liga i slicne su mu plafon.