FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

muamerc
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 27 avg 2014, 16:28

Rajaz je napisao/la:
Klare je napisao/la:
BavaracZenica je napisao/la:I jel ovo sad definitivno ovakva formacija nazad sa 3 stopera odnosno 3 igraca nazad :D jaoo :crazy:
jeste to je definitivno nasa nova formacija, ali nisu striktno stoperi, Martin je lutajuci igrac.

Pep se jos jednom dakazao kao fantasticni inovator :cool: , jer ovo nije 3-5-2 ili 5-3-2, ovo je dosad nevidjena 3-4-2-1 sa mali milion nekih varijacija. :cool:
A nekad se ovako pisalo ..
Klare je sanjao nesto pa se promjenio :-)

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 27 avg 2014, 16:32

Meho je stigao :) :clap: :clap: ulazi u ordinaciju...

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 27 avg 2014, 16:57

Kontra Pepa mogu pričati samo oni ljudi koji ne razumiju fudbal, površni likovi. To vam je inače odličan lakmus papir za otkrivanje koliko je ko ozbiljan u poznavanju ovog sporta.

npr. pretjerano klubaštvo, omalovažavanje ili podcijenjivanje dokazanih trenera, hejtanje Guardiole, itd.

ja ih odmah kačim na listu za odstrijel.

orionFCB
Kontakt:

Post Postao/la orionFCB » 27 avg 2014, 17:26

Ode Mehaga na preglede. :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 avg 2014, 18:41

Stefan Effenberg je napisao/la:Pozdrav svim navijačima Bayerna, kako ovoj novijoj gardi tako i onoj legendarnoj staroj gardi da ih sad ne nabrajam.
Pozdrav i tebi i velika je stvar što si se ponovo pojavio i napisao ovako sadržajan i konstruktivan post.
Stefan Effenberg je napisao/la:Tek sad vidim da sam zakasnio previše da glasam u anketi. Svejedno, moj odgovor je "Ne". Odlazak Kroosa nikako nije greška.

Naravno da nije.
Prije bi mogli za Mandžom zažaliti nego za Kroosom.
Stefan Effenberg je napisao/la: Smatram ovu igračinu TOP klasom na zadnjem veznom.

Ma najjači je tu i jedan od ključnih ljudi za osvajanje titule LP, uz Riberyja, Mullera, Robbena, Neuera, Schweinija. Iako je te sezone cijeli tim funkcionisao. Ali ipak se bez nekih igrača baš ne bi moglo... ;)
Stefan Effenberg je napisao/la: Švajni, Thiago, Martinez - trojac koji radi prevagu u sredini terena nam je ozlijeđen. Brinem se za Švajnija i Thiaga, nisam siguran koliko je pametno ući u sezonu bez ove trojice igrača koja prave razliku u sredini terena.
Ovo je ključni problem, ali bi se Thiago i Schweini mogli vratiti do oktobra. Treba pregurat samo ovaj period nekako.
Stefan Effenberg je napisao/la: Da se mene pita, a ne pita me se, Lahm i Alaba bi do kraja karijere igrali desnog odnosno lijevog beka. Niti jedan niti drugi nisu niti će ikad biti vezni igrači. Budimo realni, najbolji su na svojim prirodnim pozicijama a to su bekovske.

Lahm je najbolji bek, čak ne samo desni, on može i lijevog beka odigrat na najvišem nivou. Alaba jeste najbolje rješenje za nas na lijevom beku i posjeduje na toj poziciji ogroman potencija, ali on može igrati veznog. Naime u austrijskoj reprezentaciji to dobro radi i ima odlike da dobro odigra u veznom redu. Samo je on nama svakako sada potrebniji na beku.
Lahm može nekada biti rješenje u vezi, povremeno, ali stalno rješenje ne može biti. Jednostavno i SP je to pokazalo...
Stefan Effenberg je napisao/la: Ostajemo na Rodeu, Gaudinu i PEH-u na pozicijama zadnjih veznih.
Budimo realni, ovaj mladi i neiskusni trojac u sredini terena ne može iznijeti niti mjesec dana na svojim leđima a da rezultati ne pate.

Ova trojica igrača mogu mnogo, treba im dati prostor. Treba ih baciti u vatru i dati im podršku. Ali ako Gaudino npr igra, onda mora uz njega biti neki iskusniji, bar za početak. Da ima podršku. Možda će morati Lahm biti to rješenje jedno vrijeme.
Stefan Effenberg je napisao/la: Obrana je dio koji me najviše brine. Badstubera ne smijemo previše opterećivati barem 6 mjeseci dok on sam ne očvrsne i vrati se u formu. Dakle, stoper je svakako morao doći. Ako taj Benatia znači da ćemo igrati 3-4-3, dakle sa 3 u obrani onda se samo mogu nasmijati i dokle god će tako biti uvijek ću izražavati nezadovoljstvo ovom taktikom. Sa ovom taktikom smo se vratili unazad dosta pa makar Pep Guardiola unese neke nove zamisli u istu.

Često se zaboravi da smo mi sa 3 stopera pozada dobili Dortmund u finalu Kupa.
Ja i dalje stojim kod toga, da trojica pozada mogu odigrati dobro, da takva formacija pruža sjajne mogućnosti za varijacije, jer braniš se sa 5 a kada napadaš trojica su pozada. Samo treba sve biti dobro posloženo.
Ja sam za to da se igra i s ovom formacijom, a onda u nekim drugim utakmicama opet i s četvoricom pozada. Neka se kombinuje, najidealnije bi bilo, a najnepredvidljivije za protivnike.
Čak sam i dalje i mišljenja da Martinez i nazad može igrati, pa to je sjajno bilo u finalu Kupa kako je odradio. Ta uloga slična liberu, ma skoro libero je bila nešto jako zanimljivo i produktivno. Samo što je nama Javi potrebniji u vezi. Znači ipak bi mu dao prevagu u vezi, ali nisam protiv njegovog postavljanja i na stopera po potrebi. Ali sad je ta priča suluda, jer kao prvo šteta što se takva igračina ozlijedi. Samo daj Bože da se uspješno vrati i da zadrži samopouzdanje u mjesecima oporavka i da ne bude poslije komplikacija.

Odbrana bi trebala sada biti pogotovo čvrsta, jer ojačat će ona s Benatijom. A Boateng ako odigra kao na SP, pa mi onda imamo odbranu svjetske klase. I još Holger da uđe u pravi ritam. Pa to je onda pozada BETON. A još s Holgerom i Mehdijem onda imamo sjajno otvaranje igre, znači kreativnost koja iz odbrane kreće. Postaje sve još tečnije, brže....

Stefan Effenberg je napisao/la: Zašto tu LP tako uzdižem? Pa ljudi dragi ova ekipa sa svojim kvalitetom, iskustvom i širinom kadra mora ići na najviše domete u LP. Znam da ne možemo osvajati svake godine ali se nikad, ama baš nikad ne smije dogoditi onakav poraz od Reala. Ova generacija je na vrhuncu svojih mogućnosti i kao takva je sposobna odigrati još 2 sezone vrhunskog nogometa u LP. Ne znači to da moramo osvojiti ali moramo biti al-pari sa najvećima. Nema garancije za naslov ali moramo biti puno bolje pripremljeniji u KO fazi nego prošle sezone.
Slažem se, sjajna je generacija, ciljevi moraju biti oni najviši. A opet ekipa je ne tako davno osvojila LP, treba joj sada malo pritisak i skinuti. Treba ići na najveće domete, ali naravno da se protiv velikih može izgubiti. Samo se ne smije ponoviti katastrofa kao protiv Reala. Onako kada bi izgubili, onda bi vidio da stvarno nešto nije uredu. Tada bi Pep pao skroz na ispitu. Ali mislim da nam se onakvi porazi neće ponoviti.

Stefan Effenberg je napisao/la: Dajmo na posudbu PEH-a i Greena kojima to može biti od iznimne važnosti za daljnji razvoj. Gaudino će ionako još igrati za juniore.
PEH-a bi ja ipak malo više gurao u prvoj postavi, davao mu minutažu, a Greenu bi koristila posudba.
Stefan Effenberg je napisao/la: Konkurencija se pojačala brutalno, ovdje mislim prvenstveno na Chelsea i Barcelonu, i smatram da trenutno ne možemo parirati istima unatoč brutalnoj ekipi kakvu imamo. A da ne spominjem i ove ostale ekipe kao što su Real, PSG, City, Juve, Dortmund, Atletico Madrid itd....
To jeste, nemamo svakako tu neku preveliku ulogu favorita. Možda je to šansa, sada je pritisak na drugima. Prošle sezone su svi u našu ekipu gledali, kao na branioca titule.

I sada jednu ključnu stvar treba pogledati, obratiti pažnju, jednu bitnu stvar koja daje skoro sve odgovore.
Loew je s Njemačkom osvojio SP i ekipa je u svojoj igri imala mnoge elemente i Pepovog fudbala. Bilo je tu velikog posjeda, cirkulisanja lopte, kombinatorike, presinga.
Međutim, Jogi je to dobro upario s ključnim, klasičnim karakteristikama njemačkog fudbala: trkom, snagom, borbenošću. U igri je bilo dinamike, Elf je sjajno izvodio i kontre i igrao je okomitije. Isto tako prekidi su bili velika snaga te ekipe. A i šutevi iz daljine su bili jedno ne tako zanemarivo oružje.
Zapravo smo tu vidjeli da je Pep doprinijeo i da Elf bude još jači, jer su neki njegovi elementi upakovani već postojećim.

Koji su ključni problemi Bayerna bili u prošloj sezoni?
Nedostatak okomitosti, stravična bezopasnost nakon prekida te veliki nedostatak udaraca izvan šesnaesterca. A nekako se više pridavala važnost kontroli lopte, a zanemarila ta borbenost, agresivnost (e sad se samo gore vratit na Elf). Znači prosta je formula....

Iako ne treba zanemariti činjenicu da smo mi prvi dio prošle sezone odigrali fenomenalno, sjajno, fantastično, s mnogo lepršavosti i dinamike. Protivnike smo u pojam ubijali. Problemi su tek krenuli polako od duela s ManU-om, gdje je bilo muke, a kulminacija je stigla s Realom.
Protiv Dortmunda u finalu kupa je Pep našao plan B....Ali da li je plan B dovoljno razrađen i da li je sam po sebi dovoljan, vrijeme će pokazati. S obzirom na trenutne probleme u ekipi, potrebno je još više fleksibilnosti.....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 27 avg 2014, 19:38

Navodno Bayern daje Saciri na posudbi svakome tko ce na kraju sezone ga obavezno otkupiti.
Ne znam moj klub sta ceka.. :? :oops:
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 avg 2014, 20:15

Benatia uspijesno zavrsio pregled.
Sutra zvanicno predstavljanje od 10h.

Kugla bi lahko mogao bit' poslan na pozajmicu.
Zainteresovanih ima, bolje za njeg' da ide.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 avg 2014, 20:17

Andrej je napisao/la:Navodno Bayern daje Saciri na posudbi svakome tko ce na kraju sezone ga obavezno otkupiti.
Kakva je razlika da ga se odmah proda? Ovako isto ispada da ga prodajemo ali na dvije rate.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 avg 2014, 20:21

6000€ kasnjenje na trening
500€ kasnjenje na dorucak
2000€ odlazak u krevet poslije 00.00.
Kazne koje je Pep postavio pred svoje igrace iako mislim da ovdje malo pretjeruje ali kako se navodi za sve su krivi kilogrami kojih je kod nekih igraca bilo viska.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

orionFCB
Kontakt:

Post Postao/la orionFCB » 27 avg 2014, 20:21

slika

slika
Evo i potpisa :njanjanja: :njanjanja:
Zadnja izmjena: orionFCB, dana/u 27 avg 2014, 20:35, ukupno mijenjano 1 put.

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 27 avg 2014, 20:25

muamerc je napisao/la:
Andrej je napisao/la:Navodno Bayern daje Saciri na posudbi svakome tko ce na kraju sezone ga obavezno otkupiti.
Kakva je razlika da ga se odmah proda? Ovako isto ispada da ga prodajemo ali na dvije rate.
Daj boze da ga se rijesimo, a onda do kraja prelaznog roka dovesti Cuardada i imamo ekipu za triple.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 avg 2014, 20:38

Ovo ce da bude pojacanje strasno. :cool:
Zvijer od igraca dakako.
Znaci Dante klupa. :think:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 avg 2014, 20:42

Omerbavarac je napisao/la:6000€ kasnjenje na trening
500€ kasnjenje na dorucak
2000€ odlazak u krevet poslije 00.00.
Kazne koje je Pep postavio pred svoje igrace iako mislim da ovdje malo pretjeruje ali kako se navodi za sve su krivi kilogrami kojih je kod nekih igraca bilo viska.
Izgleda da je vrag odnio salu.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 27 avg 2014, 20:45

Bayern trazi od Juve Lichtsteinera za uzvrat :D Juve rekao NE
Di marzio
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 avg 2014, 20:48

Andrej je napisao/la:Bayern trazi od Juve Lichtsteinera za uzvrat :D Juve rekao NE
Di marzio
I bolje je. Ako mi ima mrzeg igraca...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 avg 2014, 21:12

Cuj Licht, pa tacno bih poceo hejtati Sammera i Pepa. :D

Benatia ce da bude dominator, to je vec izvijesno jos samo da zaigra protiv Rudara.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 27 avg 2014, 21:24

stize vam Alonso 10m po sezoni
Zadnja izmjena: Policeman, dana/u 27 avg 2014, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 27 avg 2014, 21:30

slika

MEHDI BENATIA : "Kada igrač dobije ponudu iz Bayern Münchena, on jednostavno ne može reći NE"
:kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 avg 2014, 21:30

Kakvih 10 miliona po sezoni?

Bayern je Realu ponudio 10 miliona za transfer.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 27 avg 2014, 21:32

Omerbavarac je napisao/la:Kakvih 10 miliona po sezoni?

Bayern je Realu ponudio 10 miliona za transfer.
da ali i 10m plata koju nisu dali Krosu rade glupost
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Zlaja83 i 0 gostiju.