BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- SantiCazorla08
- Kontakt:
Re: BiH tenis
**** mirza.Sad igra kvale u Sofiji?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kad god se nešto nadaš od Mirze on zijani. Treba prihvatiti činjenicu da on neće u TOP 100 nikad ući, nema on za to kvalitet.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
ne mogu da vjerujem, na putu kuci bacim pogled na rezultat i vidim svo vrijeme da se rus pati na svoj servis, kontam rutina.
taman stigao da pogledam ovaj velicanstveni tiebrejk kad mirza opet u modu iz prvog seta, uzas.
uno, jel se samo ja i ti jos nadamo da ovaj parmak moze uci u top 100?:-)
svaki turnir gledam gdje bi trebao biti ukoliko dodje do zavrsnice turnira:-)
taman stigao da pogledam ovaj velicanstveni tiebrejk kad mirza opet u modu iz prvog seta, uzas.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
A nismo sami vjerovatno. Moja ova gore poruka da se ne nadam Mirzinom TOP 100 je na nivou onih poruka da Damira neću više gledati.babino je napisao/la:ne mogu da vjerujem, na putu kuci bacim pogled na rezultat i vidim svo vrijeme da se rus pati na svoj servis, kontam rutina.

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Montpellier update: OUT: Berdych IN: Mahut Next: Bemelmans
Ovo vjerovatno Damiru daje slobodno prvo kolo, sada je treći nosilac ne računajući WC
Sa ovim je i Tomo treći na ćekanju za kvale
Ovo vjerovatno Damiru daje slobodno prvo kolo, sada je treći nosilac ne računajući WC
Sa ovim je i Tomo treći na ćekanju za kvale
e moj mirza, vatutine.
ovaj rus se igra danas sa ovim francuzom, jos jedna extra prilika ode u nepovrat.
ja cu ga nastaviti pratiti samo ukoliko prodje kvalifikacije sofije, inace bye bye.
jel on igra tu sofiju sigurno?:-)
ovaj rus se igra danas sa ovim francuzom, jos jedna extra prilika ode u nepovrat.
ja cu ga nastaviti pratiti samo ukoliko prodje kvalifikacije sofije, inace bye bye.
Po stanju od prije dva satababino je napisao/la:e moj mirza, vatutine.
Sofija - Mirza(drugi nosilac) i Tomo u kvalama.
Mirza treća alternativa za MD u Sofiji i Montpellieru, Tomo druga alternativa u kvalama u Montpellieru
Damir trenutno treći u MD Montpellier, od WC zavisi igra li prvo kolo ili pauzira
Možda se nešta promijeni do sutra
Entry List Updates
@EntryLists 17 minutes ago
Sofia update:
OUT: Dimitrov
IN: Wawrinka (emergency substitution)
Znaći nema Stana u Francuskoj
@EntryLists 17 minutes ago
Sofia update:
OUT: Dimitrov
IN: Wawrinka (emergency substitution)
Znaći nema Stana u Francuskoj
Ocigledno da Mirza ili nema kvalitet, volju, snagu, profesionalizam da dodje u TOP 100. Sta reci za covjeka koji u jednoj sedmici dobije sepija i f.lopeza i ode u australiju gdje mu se otvori zdrijeb i njega pomete neki padobranac iz ekvadora. U jednoj godini igra egale i dobija igrace poput Medvedeva, Khacanova, Ruuda, De Minaura, Shapovalova, a danas svi ti igraci igraju velike turnire a nas "parmak" ne micr s mjesta. Koji mu je qrac ko ce ga znati?? U sofiji je drugi nosilac kvala a vrlo lako moze zijanitu iste i izgubiti od nekog levata....
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Nema kvalitet za veće domete, igrač koji se vrti i koji će se vrtiti oko 100-te pozicije sa 15-20 mjesta tolerancije, pa i većeg pada.
Jednostavno novac koji je dobio učestvovanjem u Dohi ga je lijepo zadovoljio za početak godine.
Jednostavno novac koji je dobio učestvovanjem u Dohi ga je lijepo zadovoljio za početak godine.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
je li sad nema kvalitet ili ga ima ali se zadovoljio zaradjenim novcem u dohi?forgempp je napisao/la:Nema kvalitet za veće domete, igrač koji se vrti i koji će se vrtiti oko 100-te pozicije sa 15-20 mjesta tolerancije, pa i većeg pada.
ako je ovo drugo, onda to nema veze sa tim je li kvalitetan ili ne.
mislim da dosta nas muci slicno razmisljanje jer nekad bas djeluje da ga boli klinac za sve. igrac koji u dva dana dobije seppia i lopeza, ne bi smio onako ispasti u melburnu ali...
moguce da ima i do tog nekog voljnog momenta, mozda i nedovoljnog treninga. ima tu sigurno i do genetike dosta i fizickih predispozicija, u svakom mecu on isteze ruke, ledja, vrat...pokret u zglobovima, on dok se nastima na udarac prodje vjecnost.
rijetkost je da on u trku vrati neki udarac, nebitno da li forhend ili bekend.
jos veca rijetkost je da on dobije neku duzu razmjenu udaraca, udari 1-2 jace, ako prodje i dobice poen, ako protivnik vrati to, izgubit ce ga u 90% slucajeva.
zbog svega ovoga nije neko cudo sto on na sljaci nema nikakve rezultate osim par pobjeda prosle godine, gdje se vidio neki mali napredak.
sa svim svojim manama ja njega pokusavam zamisliti u top 100, i tako evo vec godinama, nazalost.
glavni razlog je sto bih bas volio da igra ta prva kola slemova i da zaradi neki pristojan novac u karijeri....nije on daleko od toga, pokazao je to i u vec spomenutim mecevima sa ovim malcima iz nove generacije ali da bi nesto uradio mora barem dvoranske meceve bolje odraditi, posebno one gdje je favorit kao jesenas u italiji ili sad u ovoj sedmici.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
@forgempp je upravu, Mirza nema trenutno kvalitet za TOP 100, nema nijedno oružje koje bi ga uvrstilo u tu grupu a i nema volju, želju za žestok rad da bi ispravio nedostatke i dobio na kvaliteti za TOP 100. Mirzin najveći problem je fh, tehnički užasan, istezanje ramena, vrata je zbog toga, preveliko opterećenje. To trenutno nije moguče skroz ispraviti ali može u određenoj mjeri da ga ispravi. Sve je na Mirzi, da li spreman da žestoko radi.
Nije sve u jačini udaraca, najbolji je primjer Damir, nema ekstremno jake udarce ali su mu napadi dosta opasniji, prave veću štetu protivniku. Neke dijelove terena možeš pogoditi sa dosta manje utroška snage i energije a šteta je ogromna. Mirza mora na tome raditi, na oštrini udaraca, više liniji lopticu približiti.
Nije sve u jačini udaraca, najbolji je primjer Damir, nema ekstremno jake udarce ali su mu napadi dosta opasniji, prave veću štetu protivniku. Neke dijelove terena možeš pogoditi sa dosta manje utroška snage i energije a šteta je ogromna. Mirza mora na tome raditi, na oštrini udaraca, više liniji lopticu približiti.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
@unno on sto je brusio brusio je gotovoje sa njegovom tehnikom
nego sta je sa sofijom nema zdrijeba kvala nigdje 

Zrijeb za md je u 15.00, a za kvale vjerovatno ranije? I Tomo je usao u kvale...esprit24 je napisao/la:@unno on sto je brusio brusio je gotovoje sa njegovom tehnikomnego sta je sa sofijom nema zdrijeba kvala nigdje
Ipak zrijeb za kvale tek veceras...hm59 je napisao/la:Zrijeb za md je u 15.00, a za kvale vjerovatno ranije? I Tomo je usao u kvale...esprit24 je napisao/la:@unno on sto je brusio brusio je gotovoje sa njegovom tehnikomnego sta je sa sofijom nema zdrijeba kvala nigdje
Sofia Entry List / Fact Sheet
DIEMA XTRA SOFIA OPEN
Dates: 05 February - 11 February *SUNDAY QUALIFYING START*
Site: Arena Armeec Sofia
Surface: Indoor Hard (Proflex Hard Court)
Balls: Head ATP
Prize Money: €501,345
Website:
Composition: 28MDS (21DA+3WC+4Q) / 16QS (14DA+2WC) / 16MDD (10AE+4OS+2WC)
Entry Deadline: 25 December
Seeding: 29 January
Qualifying Singles: Between 1800-2100 Saturday 03 February
Main Draw Singles: 1500 Saturday 03 February
Main Draw Doubles: After 1400 Saturday 03 February
Aha hvala, a sto mi ne igramo DC??? Jesmol slobodni ili???
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Jesmo. U aprilu igramo protiv Slovačke u Slovačkoj.esprit24 je napisao/la:Aha hvala, a sto mi ne igramo DC??? Jesmol slobodni ili???

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir u drugom kolu sa pobjednikom meca Hemery - Bemelmans! 

Mala Nefisa Berberovic izborila svoje prvo ITF finale. 

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Nije lošehm59 je napisao/la:Damir u drugom kolu sa pobjednikom meca Hemery - Bemelmans!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.