Malo što se tiće Duranta, sam je kriv što se nije više nametnuo kao alfa muzijak ,NEZALAGANJE je napisao/la:SEA i dan danas kao grad ne dozvoljava gradnju nove dvorane.A sto se tice Jamesa,pljuvao se kao niko,cesto zasluzeno,jer se kao veliki igrac gubio u zavrsnicama velikih tekmi,te je izgubio finale u kojem je bio aspolutni favorit.Zadnjom titulom,kao i predzadnjim finalom je zacepio usta svim kriticarima i cementirao se u top 5 svih vremena,uzme li se u obzir sta je do sada i sta ce sve uraditi do kraja karijere.S druge strane,Durant koji se cesto gura sa njim,neupitni 2.igrac lige(godinama!)meda ne moze 10 sezona,ali nema sanse da ga ovdje stavis u negativni kontekst.Ali ako ove godine ne uzme....Joj ako ne uzme....
a ako se sjecas 2012, mi smo igrali polufinaele i nismo uopce imali rjesenja za Hardena , znaci X faktor , doduse uticala je malo i sreca i glupi raspredi dvorena , pa je prvi put u historiji igrana back to back tekma a nama statrcima pred mladoscu to nije odgovatalo , Balkeu je lopta iscirila i ako je bio sam kao duh i umjesto 3-1 za nas , bilo je 3-1 za njih i tako je zavrseno.
Slicno je bilo sa vama Harden je bio taj opaet X faktor koji je preokrenuo seriju , Durant je davao svoje ali to ste kao i mi kontrolisali, Wess je previse bio indijanac , ali vas je kao i nas izludio Harden i od 0-2 do 4-2 .
I onda finale gdje je James ugusio Duranta tj fizicki jaci bio od njega , a Harden nestao , da je Harden bio kao i protiv nas i protiv vas , mozda bi , a mislim sigurno Oklahoma bila dinastija sada . Jednostavno neke se stvari ne poklope , sta se desilo sa Hardenom u finalu to je bas upitnik , onda su ga pustili da ode i Durant vise nije to kontrolisao, Wess je dobio vise loptu , nije bilo Hardena kao sekundarnog play-a i nikad se nije nametuno kao pravi vodja.
Da je talenat i sve jeste ali eto ni Dirk to nije pa je naplatio 2011 najtezim putem kada nije bio favorit , mozda i njemu klikne , da ima ama bes sve predispozicije ima !