NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Kobe Bryant » 28 dec 2016, 00:00

NEZALAGANJE je napisao/la:SEA i dan danas kao grad ne dozvoljava gradnju nove dvorane. ;) A sto se tice Jamesa,pljuvao se kao niko,cesto zasluzeno,jer se kao veliki igrac gubio u zavrsnicama velikih tekmi,te je izgubio finale u kojem je bio aspolutni favorit.Zadnjom titulom,kao i predzadnjim finalom je zacepio usta svim kriticarima i cementirao se u top 5 svih vremena,uzme li se u obzir sta je do sada i sta ce sve uraditi do kraja karijere.S druge strane,Durant koji se cesto gura sa njim,neupitni 2.igrac lige(godinama!)meda ne moze 10 sezona,ali nema sanse da ga ovdje stavis u negativni kontekst.Ali ako ove godine ne uzme....Joj ako ne uzme.... :shifty:
Malo što se tiće Duranta, sam je kriv što se nije više nametnuo kao alfa muzijak ,

a ako se sjecas 2012, mi smo igrali polufinaele i nismo uopce imali rjesenja za Hardena , znaci X faktor , doduse uticala je malo i sreca i glupi raspredi dvorena , pa je prvi put u historiji igrana back to back tekma a nama statrcima pred mladoscu to nije odgovatalo , Balkeu je lopta iscirila i ako je bio sam kao duh i umjesto 3-1 za nas , bilo je 3-1 za njih i tako je zavrseno.
Slicno je bilo sa vama Harden je bio taj opaet X faktor koji je preokrenuo seriju , Durant je davao svoje ali to ste kao i mi kontrolisali, Wess je previse bio indijanac , ali vas je kao i nas izludio Harden i od 0-2 do 4-2 .
I onda finale gdje je James ugusio Duranta tj fizicki jaci bio od njega , a Harden nestao , da je Harden bio kao i protiv nas i protiv vas , mozda bi , a mislim sigurno Oklahoma bila dinastija sada . Jednostavno neke se stvari ne poklope , sta se desilo sa Hardenom u finalu to je bas upitnik , onda su ga pustili da ode i Durant vise nije to kontrolisao, Wess je dobio vise loptu , nije bilo Hardena kao sekundarnog play-a i nikad se nije nametuno kao pravi vodja.
Da je talenat i sve jeste ali eto ni Dirk to nije pa je naplatio 2011 najtezim putem kada nije bio favorit , mozda i njemu klikne , da ima ama bes sve predispozicije ima !

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2016, 00:00

Kajzer10 je napisao/la:Duranta niko ne gura niti poredi sa Jamesom. Smijesno je sto se vi kao cudite i smijete toj nekoj usporedbi a zapravo je vi izmisljate.
Ne poredi mozda zadnje 2 godine,ali ja se itekako sjecam rasprava u kojima se tvrdilo i da je talentovaniji od Jamesa.
@Kobe Upravu si, Harden je tada bio x faktor,a Russ nije bio ovako zreo na parketu u smislu ukljucivanja drugih u igru kao PG.Sto se Dirka tice ,ni njega niko nije uzimao kao ozbiljnog u nekim raspravama za primat PF,sve dok nije uzeo titulu,a cesto se i njega kritkovalo,iako nikada nije imao nekog aman All stara pored sebe.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 28 dec 2016, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 dec 2016, 00:04

Jedini put kad se Duranta moglo dovest u kontekst s Jamesom je bilo one 2013-14 sezone kad je odigrao prebrutalnu sezonu i OKC bez Wessa odveo u PO. Njega je glava tj nedostatak mentaliteta najvecih strijelaca ikad sprijecila da bude apsolutno jednak Jamesu.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 28 dec 2016, 00:12

Jah, prije 2 godine. Perfekt, ti si upotrijebio sadasnje vrijeme. :D

btw. kako jedan igrac ugusi drugog igraca a taj drugi igrac u seriji zabija 31 poen na 55% suta iz igre?

Ovdje neki kao da je Durant prop'o igrac, ono bio jak potencijal ali propo i zavrsio u Kini pa sad idu what if price, pa what if da je imao mentalitet scorera zabijao bi ko Jordan u playoffu, a sad ima 29 u prosjeku.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 dec 2016, 00:16

Lebron je s obzirom na kvalitet koji posjeduje mozda i najvise omalovazavan lik u historiji lige...a pogotovo na ovom forumu i ovoj drzavi. Od 5 ljudi prosle sezone na ovom forumu bi ti hladno trojica ko iz topa rekli da je Curry bolji igrac od LBJ
=\_1921_/=

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2016, 00:20

Kajzer10 je napisao/la:Jah, prije 2 godine. Perfekt, ti si upotrijebio sadasnje vrijeme. :D

btw. kako jedan igrac ugusi drugog igraca a taj drugi igrac u seriji zabija 31 poen na 55% suta iz igre?

Ovdje neki kao da je Durant prop'o igrac, ono bio jak potencijal ali propo i zavrsio u Kini pa sad idu what if price, pa what if da je imao mentalitet scorera zabijao bi ko Jordan u playoffu, a sad ima 29 u prosjeku.
Progutao sam jedno slovo u ranijem postu.Trebalo je pisati gurao.Upravu si. :D
Ma samo naivac moze pricati da je on propao ili da je los.To ko kaze,taj nema pojma o NBAu.Medjutim,biti takav talenat,a imati samo 1 finale i biti bez titule,a igrao si u najtalentovanijem timu lige barem 4 godine,mora nesto reci i o tebi da ga je.bes.Ok,bile su i neke povrede,ali svaki tim to ima.2011. je SA imao najbolji rekord,pa Manu slomi ruku i MEM to iskoristi.Nema plakanja,cinjenica je da je OKC itekako imao svoj "prozor".

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 28 dec 2016, 00:24

NEZALAGANJE je napisao/la:
@Kobe Upravu si, Harden je tada bio x faktor,a Russ nije bio ovako zreo na parketu u smislu ukljucivanja drugih u igru kao PG.Sto se Dirka tice ,ni njega niko nije uzimao kao ozbiljnog u nekim raspravama za primat PF,sve dok nije uzeo titulu,a cesto se i njega kritkovalo,iako nikada nije imao nekog aman All stara pored sebe.
Tacno tako , Dirk je iskreno ima vazda slabiji tim i od Duncana i od Kobea (u godinama kada su LAL bili relevantni znaci bez 2005-2007) , pa ga opet nije uzimao za obzirno i pored sjejabh rezultata u reg. sezoni , imati 2-0 ui prakticki dobijenu 3 tekmu u finalu (doduse i sudije su tu gurale Wade-a) i onda ispasti 4-2 i onaj raspad od GSW 2007 poslije MVP sezone i 1st seed-asu uticale na to .
Ali mene zanima samo kritikuje se Kevin a u isto vrijeme se Wess hvali , pa ja stvarno ne znam sta sam ja gledao ove godine , pa frajer je bio pravi indijanac , kad uzmem % Kevin je bio extra , ali valjda nije smjeo opalit samar Westbrooku ne kontam ?
Iskreno tesko je trpiti Westbrook-a , Kobe bi ga ubio , a znas da ne bi mogao igrati sa Popomi Duncanom.
durant ove sezone MORA osvjiti titulu , cak sta vise 2x za redom NAJMANJE da bi opravdao svoje ime i rejting u protivnom ....
Znaci bolje mu je da nazove Green-a i da vjezbaju kako da igraju odbranu , to mu je vaznje , pogodit ce vjerovatno i Curry i Thomson svoje ali bez Barnesa (koji jeste bio rupa u finalu ofanzivno) i Boguta koji je dobro praavio screenove a i stitio reket tesko da GSW moze ponoviti odbranu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2016, 00:43

Kobe Bryant je napisao/la:
Tacno tako , Dirk je iskreno ima vazda slabiji tim i od Duncana i od Kobea (u godinama kada su LAL bili relevantni znaci bez 2005-2007) , pa ga opet nije uzimao za obzirno i pored sjejabh rezultata u reg. sezoni , imati 2-0 ui prakticki dobijenu 3 tekmu u finalu (doduse i sudije su tu gurale Wade-a) i onda ispasti 4-2 i onaj raspad od GSW 2007 poslije MVP sezone i 1st seed-asu uticale na to .
Ali mene zanima samo kritikuje se Kevin a u isto vrijeme se Wess hvali , pa ja stvarno ne znam sta sam ja gledao ove godine , pa frajer je bio pravi indijanac , kad uzmem % Kevin je bio extra , ali valjda nije smjeo opalit samar Westbrooku ne kontam ?
Iskreno tesko je trpiti Westbrook-a , Kobe bi ga ubio , a znas da ne bi mogao igrati sa Popomi Duncanom.
durant ove sezone MORA osvjiti titulu , cak sta vise 2x za redom NAJMANJE da bi opravdao svoje ime i rejting u protivnom ....
Znaci bolje mu je da nazove Green-a i da vjezbaju kako da igraju odbranu , to mu je vaznje , pogodit ce vjerovatno i Curry i Thomson svoje ali bez Barnesa (koji jeste bio rupa u finalu ofanzivno) i Boguta koji je dobro praavio screenove a i stitio reket tesko da GSW moze ponoviti odbranu.
A znas zasto se Oklahomi desavalo to sto se desavalo?Zato sto Westbrook ima takav mentalitet da ne je.be zivu silu.Nakon povrede KDa doslo je do toga da je ovaj sebe otvoreno smatrao alfom i tako se ponasao,iako je ocigledno manje talentovan.E u tom slucaju je KD,trebao sjesti sa njim i objasniti mu neke stvari,pa po cijenu da njihov odnos i pukne i da on kao prva opcija i temelj fransize zatrazi trejd Westbrooka,kao sto se Harden hladno rijesio Howarda ove godine.Jok,on ga je jos tetosio,branio u svim mogucim situacijama kad je ovaj naocigled svih srljao,gubio tekme,pa onda one zajednicke presice nakon PO utakmica (kod 99% ekipa to radi jedan igrac,obicno najbolji) itd.Vazda je bilo,"Russ je moj covjek",a onda OCIGLEDNO odes zbog njega!!O cemu pricamo? Zatim,brojne takmice u kojima on coskari,a Russ drzi loptu u rukama kad se lomi.Halo,TI uzmi loptu odmah od izvodjenja i ovog posalji u korner.Nema tu trener ovo-ono.Veliki igraci to rade.Ali ne,on to prepusti ovom i kad on use.re svi pisu Russ indijanac ovo,ono,a ovaj coskari jbt! Jednostavno,decko ima sav moguci talenat i nevidjeni je scorer,ali clutch i vrhunski lider nije.Vjerovatno je zato i izabrao GS.Lako se "sakriti" u timu sa jos 3 All stara i sistemu gdje svi dijelimo loptu.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 28 dec 2016, 00:52

Durant je uvijek u OKC-u preuzimao odgovornost kad je najbitnije. Naravno da ces neki napad i Westbrooku dati jer ti je najbolji suigrac on a ne Beverly.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 28 dec 2016, 00:57

cekajte meni nije sad jasno da li igraci trebaju sami zavrsavat zadnje napade i time sebe dici ko vodje ili biti kolegijalni i vjerovati u timske kolege pa i njima pustiti?
mislim nekad jedna verzija se fura, nekad druga :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2016, 01:01

Kajzer10 je napisao/la:Durant je uvijek u OKC-u preuzimao odgovornost kad je najbitnije. Naravno da ces neki napad i Westbrooku dati jer ti je najbolji suigrac on a ne Beverly.
Nije bas tako.Izbacivao je neko nekad statistiku koja kaze da je Russ imao mnogo vise suteva u tim situacijama.Uredu je da nekad i drugi najbolji igrac ekipe preuzme,ali nikako da ima vise takvih situacija.

@Q Po meni treba uvijek dati loptu onome saigracu koji je otvoren,a pouzdana je opcija da ce pogoditi takav sut.To je kosarkaski pjurizam.Medjutim,ako vec uzimas sut kao lider i najbolji igrac ekipe,kad se lomi,to onda mora biti vise od 33%!

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 28 dec 2016, 01:04

NEZALAGANJE je napisao/la: @Q Po meni treba uvijek dati loptu onome saigracu koji je otvoren,a pouzdana je opcija da ce pogoditi takav sut.To je kosarkaski pjurizam.Medjutim,ako vec uzimas sut kao lider i najbolji igrac ekipe,kad se lomi,to onda mora biti vise od 33%!
haj neko ko cacka ove statistike neka izvadi takve statistike za jos neke igrace bas me zanima, ne znam nije ni lose 33%, ali mozda grijesim :mrgreen:

i da svakako da je durant trebo vise se "gurat" od RW-a, ali po meni imali su postenu podjelu jedan tebi, jedan meni (napad) jbg sistem nikakav ali to im je ocigledno bio kompromis ;)

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 28 dec 2016, 01:09

Kajzer10 je napisao/la:Durant je uvijek u OKC-u preuzimao odgovornost kad je najbitnije. Naravno da ces neki napad i Westbrooku dati jer ti je najbolji suigrac on a ne Beverly.
Nije bas tako.Izbacivao je neko nekad statistiku koja kaze da je Russ imao mnogo vise suteva u tim situacijama.Uredu je da nekad i drugi najbolji igrac ekipe preuzme,ali nikako da ima vise takvih situacija.

@Q Po meni treba uvijek dati loptu onome saigracu koji je otvoren,a pouzdana je opcija da ce pogoditi takav sut.To je kosarkaski pjurizam.Medjutim,ako vec uzimas sut kao lider i najbolji igrac ekipe,kad se lomi,to onda mora biti vise od 33%!
PA ko to ima u posljednje 24 sekunde bolji procenat od 33%
Kobe ima sigurno 15%
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2016, 01:10

Quinlan je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: @Q Po meni treba uvijek dati loptu onome saigracu koji je otvoren,a pouzdana je opcija da ce pogoditi takav sut.To je kosarkaski pjurizam.Medjutim,ako vec uzimas sut kao lider i najbolji igrac ekipe,kad se lomi,to onda mora biti vise od 33%!
haj neko ko cacka ove statistike neka izvadi takve statistike za jos neke igrace bas me zanima, ne znam nije ni lose 33%, ali mozda grijesim :mrgreen:

i da svakako da je durant trebo vise se "gurat" od RW-a, ali po meni imali su postenu podjelu jedan tebi, jedan meni (napad) jbg sistem nikakav ali to im je ocigledno bio kompromis ;)
Ma jbg kad sutiras iz igre 50%,pa onda u zadnje 2 min cak 17% slabije,to nije dobro.Hajde neki pad je ocekivan od 8,9,pa i 10%,ali ovo mi je puno.Ne samo za njega,vec za bilo koga.Ma ta podjela bi bila dobra da je Russ bio malo bolji suter,ali posto nije,nikako se nije smjelo desavati da on bude vodja u vise clutch situacija od Duranta.
@Jeftha To nije zadnje 24 sec,vec 2-5min(postoje statistike za oba perioda) i siguran sam da Kobe ima bolji procenat od toga.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 28 dec 2016, 01:16

Ne vjerujem u taj podatak nikako. :mrgreen: mada bi valjalo takvo nesto da playoff prije svega naci
Npr. ove godine je razlika u kvaliteti izmedju njih dvojice je manja nego ikad pa je opet Durant sve kljucne napade zavrsavao, pa i onda protiv Spursa kad promasi 7 suteva zaredom pa opet uze osmi i pogodi u zadnjoj minuti.
Onda je i nelogicno da je prije kad je ta razlika bila i veca, Westbrook uzimao mnogo vise suteva. :mrgreen: :?
Opet kazem, tesko mi je povjerovati u takvo nesto.

Kakvih sad 33%? Ruku bih stavio u vatru da je neko ovdje prije par sedmica stavljao slicne podatke gdje ima oko 45%? :?
Jel ima neka stranica gdje je to fino izracunato i sortirano? Nadjem nesto i izgubim se medju milion brojeva nekih.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2016, 01:19

@kajzer Postavio sam video Smitha u kojem on iznosi te podatke.Pogledaj. ;) Ne moze covjek to javno tek tako reci,a da nije provjerio.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 28 dec 2016, 01:20

NEZALAGANJE je napisao/la:@kajzer Postavio sam video Smitha u kojem on iznosi te podatke.Pogledaj. ;) Ne moze covjek to javno tek tako reci,a da nije provjerio.
PA smith u videu lijepo kaze : and a dip to 33,3% in the final 24 seconds when a game is on the line withinn 3 points. Pogledaj na 2:08

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2016, 01:23

Jeftha je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@kajzer Postavio sam video Smitha u kojem on iznosi te podatke.Pogledaj. ;) Ne moze covjek to javno tek tako reci,a da nije provjerio.
PA smith u videu lijepo kaze : and a dip to 33,3% in the final 24 seconds when a game is on the line withinn 2 points. Pogledaj na 2:10
Upravu si,ali i 36% je malo za zadnje 2 min,kad je on u pitanju ....

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 28 dec 2016, 01:27

Jeftha je napisao/la:
PA smith u videu lijepo kaze : and a dip to 33,3% in the final 24 seconds when a game is on the line withinn 2 points. Pogledaj na 2:10
Upravu si,ali i 36% je malo za zadnje 2 min,kad je on u pitanju ....
Pa ne znam. Ja mislim da ni ostali clutch-igraci nemaju nesto puno bolji procenat. Ako uopste i imaju. Tad se odbrane pojacaju, raste adrenalin pa je logicno i teze za pogadjati suteve.
Uostalom, Durant u karijeri ima oko 17,18 game-winnera.
Ali ja razumijem sve ovo. I LeBron je bio kritikovan od svih dok nije uzeo titulu. Takva su danasnja vremena. Razvoj medija je ucinio svoje.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 28 dec 2016, 01:34

Vidio sam sad. On kaze 40% u zadnjih 5 minuta a 33 u zadnjoj.
Moze biti da iznosi tacne podatke, ne kazem da ne iznosi ali sam vidio dosta tih statistika koje se razlikuju. Opet kazem da je neko ovdje postavljao nesto slicno gdje on u zadnjoj minuti ima oko 40%, a ovaj tvrdi ovako.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.