Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Tekashi
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Tekashi » 20 mar 2024, 22:53

PikachuSA je napisao/la:
16 mar 2024, 14:29
Tekashi je napisao/la:
15 mar 2024, 23:06

Billy Ocean je jedan od prvih afroameričkih izvođača koje sam počeo slušati, nekad kad sam tek krenuo u srednju. Generalno, R&B pjesme (i njemu srodnih žanrova) iz 80-ih imaju poseban vibe, zbog čega ih baš gotivim.
Stavio sam nekoliko klasika u spoiler :cool:

Tekashi je napisao/la:
16 mar 2024, 00:37
Eurodance mi je bio svojevrsni intro u svijet elektronske muzike, često mi je na playlisti tokom treninga. I njega sam počeo slušat tokom srednjoškolskog perioda, prvobitno Dr. Iggy i ET, pa sam onda prešao na strane izvođače.
Ide nekoliko linkova u spoiler :cool:

Naravno, ovo su samo fragmenti moje kolekcije pjesama. ;)
My man! Odlican izbor 80s!

Ova nikada ne umire.

numanumaye22
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la numanumaye22 » 20 mar 2024, 23:09

MortemHz je napisao/la:
20 mar 2024, 21:47
RollMan je napisao/la:
20 mar 2024, 21:32
BIHpatriota je napisao/la:
20 mar 2024, 21:29
U EU necemo uci 30 godina, ako je tada i bude.
Nadam se da necemo nikad , jedna svjetska kolonijala velesila je skontala da im EU ugrozava dominaciju i napustila projekat u raspadanju ,slijedom tog ce ici Poljaci i Madjari koji jacaju svoj nacionalni identitet. Njemci pate za svojom dojč mark i rado se prisjećaju boljih vremena , kako tavore u EU Indija se opasno priblizava da ih pretekne u GDP
Pa i normalno je da ih prestignu na toliku populaciju, svakako će opet prosječan German živjeti bolje i kvalitetnije 10 puta
Njemacka ambasada kad bi uvela zakon "pravilo zapadnog balkana" na neogranicen kontigent za Indiju, bilo bi 250M zahtjeva za vizu u roku od par dana (kad bi uopste bilo toliko otvorenih radnih mjesta) :rol:

Nismo svjesni koliko smo sretni. Na svijetu imas 30 bogatih drzava i 150 drugih siromasnih. Presretni smo jer su nam bogate zemlje otvorile svoja vrata, sto prije nije bio slucaj, i sto nije slucaj sa drzavama kao sto su Indija, Nigerija i slicne.

PikachuSA
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la PikachuSA » 20 mar 2024, 23:40

Tekashi je napisao/la:
20 mar 2024, 22:53

Ova nikada ne umire.
Bad Boys Blue ima baš dobrih pjesama. :thumbup:
Jedan od najboljih eurodisco bendova 80-ih, uz Modern Talking (koji je ipak moj broj 1 u tom žanru), Silent Circle i Joy.

Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 21 mar 2024, 00:51

Venom je napisao/la:
20 mar 2024, 22:11
Logicno je da SDA fildzanistanskom hamelju smeta vladavina prava i uređen sistem. SDA u opoziciji je najbolja stvar koja se mogla desiti Bosnjacima. Abd da u dogledno vrijeme budu u potpunosti na smetlistu historije.

slika
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 21 mar 2024, 07:27

Znači treba podržavati Izrael, IDF i gey lobi da bi se svidjeli nekome, ok.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 21 mar 2024, 07:33

Amerika jeste najveci terorist
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 21 mar 2024, 07:42

StevieG8 je napisao/la:
21 mar 2024, 00:51
Venom je napisao/la:
20 mar 2024, 22:11
Logicno je da SDA fildzanistanskom hamelju smeta vladavina prava i uređen sistem. SDA u opoziciji je najbolja stvar koja se mogla desiti Bosnjacima. Abd da u dogledno vrijeme budu u potpunosti na smetlistu historije.

slika
Kome ti pripadaš kada konstantno pljuješ po Bošnjacima? Onim ostalim?

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 21 mar 2024, 07:45

baboedindzeko09 je napisao/la:
21 mar 2024, 07:27
Naravno, nisi dovoljno pro Zapad ako ne daš podršku ubijanju djece u Palestini.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 mar 2024, 09:14

nerkolfc je napisao/la:
21 mar 2024, 07:45
21 mar 2024, 07:27
Naravno, nisi dovoljno pro Zapad ako ne daš podršku ubijanju djece u Palestini.
Haj da probam i kod vas dvojice , jer niko neće da mi odgovori na postavljeno pitanje , zašto muslimane u Bosni i Hercegovini savršeno boli ona stvar za ubijanje djece u Jemenu već godinama , a toliko ih boli ubijanje djece u Palestini ? Ja imam teoriju da je to tako jer muslimani ubijaju muslimansku djecu pa je to "OK" , ali u Palestini židovi ubijaju muslimansku djecu pa to nije "OK" ... Inače odvratan sam sam sebi što ovo pišem , ali volio bih stvarno da mi neko objasni . Halalite ako sam vas uznemirio u postu , nije mi namjera .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 21 mar 2024, 09:21

VensanKasel je napisao/la:
21 mar 2024, 09:14
Haj da probam i kod vas dvojice , jer niko neće da mi odgovori na postavljeno pitanje , zašto muslimane u Bosni i Hercegovini savršeno boli ona stvar za ubijanje djece u Jemenu već godinama , a toliko ih boli ubijanje djece u Palestini ? Ja imam teoriju da je to tako jer muslimani ubijaju muslimansku djecu pa je to "OK" , ali u Palestini židovi ubijaju muslimansku djecu pa to nije "OK" ... Inače odvratan sam sam sebi što ovo pišem , ali volio bih stvarno da mi neko objasni . Halalite ako sam vas uznemirio u postu , nije mi namjera .
Iskren da ti budem buraz, ne znam. Možda jer nije toliko medijski popraćeno na globalnom nivou kao što se ovo prati iz dana u dan već godinama? Generalno je većina svijeta kod nas slabo informisana oko dešavanja u svijetu osim ako ne čita svaki dan o tome. Svijet kod nas jedino što zna i prati je sport, reality i tiktok, da se ne lažemo. Politika tu i tamo.

Mene boli svako ubijeno dijete, bez obzira na vjeru, naciju ili rasu. Djeca ništa nisu kriva ni u jednom ratu i ove brojke su stvarno poraz čovječanstva, i bilo bi poraz čovječanstva da su u pitanju djeca Novog Zelanda, Bahama, Filipina ili San Marina.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 21 mar 2024, 09:25

Zar nije vecina muslimana u BiH anti Saud I njihove politike kojom opravdavaju izgladnjivanje Yemena uz podrsku vrle nam Amerike te njihovog forsiranog širenja selefizma

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 mar 2024, 09:33

21 mar 2024, 09:21
Iskren da ti budem buraz, ne znam. Možda jer nije toliko medijski popraćeno na globalnom nivou kao što se ovo prati iz dana u dan već godinama? Generalno je većina svijeta kod nas slabo informisana oko dešavanja u svijetu osim ako ne čita svaki dan o tome. Svijet kod nas jedino što zna i prati je sport, reality i tiktok, da se ne lažemo. Politika tu i tamo.

Mene boli svako ubijeno dijete, bez obzira na vjeru, naciju ili rasu. Djeca ništa nisu kriva ni u jednom ratu i ove brojke su stvarno poraz čovječanstva, i bilo bi poraz čovječanstva da su u pitanju djeca Novog Zelanda, Bahama, Filipina ili San Marina.
Hvala na odgovoru buraz , jednostavno ispade moć medija kao i uvijek . To si u pravu , Saudija jednostavno uz pomoć medijskog mraka godinama provodi genocid . Pitanje je zašto je većina svijeta sada stalo uz Palestinu i zašto mediji sada redovno izvještavaju o genocidu koji provodi Izrael , a prije nisu ?

Žalosno doba je došlo , izbjegavam medije maksimalno ali gdje god da se okreneš bombarduju te ... Neku noć na RTL Living naka emisija čini mi se RTL Direkt i lagano priča danas je ubijeno u Palestini 30-oro djece sasvim normalno , kao da je danas palo toliko i toliko kiše ... Mada sjeti se kada su nas ovdje ubijali kako stignu u Evropi je bilo sasvim normalno živjeti , Evropska prvenstva redovno održavana u svim sportovima ...

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 21 mar 2024, 09:37

Da se nadovežem na @baboedindzeko09

Ne boli samo svako ubijeno dijete, već svi civilni uzrasti, žene, muškarci, majke, sestre, braća i očevi svih rasa, vjera itd. Monstruozno je biti neutralan na nepravdu i gledati samo svoj interes i dupe, a još gore naravno podržavati zlo. Moraš biti ljudska olupina bez grama empatije da tako nešto radiš. Mržnja mora proizaći iz ovih gnusnih djela, tako da Jude mogu samo najgore očekivati poslije ovog, ne možda od prodane globalističke vlasti, već od obične populacije koja je iole normalna.

Ponavljam uvijek, koliko je samo žalosna nemoć i žmirenje cijele svjetske populacije na ova dešavanja, zgadi se čovjeku cijeli život.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 mar 2024, 09:39

nerkolfc je napisao/la:
21 mar 2024, 09:25
Zar nije vecina muslimana u BiH anti Saud I njihove politike kojom opravdavaju izgladnjivanje Yemena uz podrsku vrle nam Amerike te njihovog forsiranog širenja selefizma
E ne znam buraz šta bih ti rekao , neki dan kada sam spomenuo vehabije ovdje finu su podršku dobili , ali dobro mali je uzorak ...

Okreni obrni opet je Amerika tu glavna . Bez njih ništa se ne može dešavati .

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 21 mar 2024, 09:43

21 mar 2024, 09:39
nerkolfc je napisao/la:
21 mar 2024, 09:25
E ne znam buraz šta bih ti rekao , neki dan kada sam spomenuo vehabije ovdje finu su podršku dobili , ali dobro mali je uzorak ...

Okreni obrni opet je Amerika tu glavna . Bez njih ništa se ne može dešavati .
Ne može naravno.

Ni genocid u Gazi ne bi bio moguć bez Amerike.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 21 mar 2024, 09:47

Nijedan musliman koji poznaje svoju vjeru i knjigu neće, ne smije i ne može podržavati politike Erdogana, Bin Salmana, Al Maktouma i sličnih, jer su oni kafiri. Barem tako knjiga kaže.

Sad, svako ima svoje preference i volju da odluči šta i kako, ko je ispravan, ko nije, ko je manje/veće zlo i slično.

Ja recimo nikad njih ne bih mogao podržati zbog svojih bolesnih politika, naročito arapske lidere (da mi oproste 1-2 izuzetka). Bin Salmana da ne pominjem posebno džaba, o njemu su sve priče ispričane.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 21 mar 2024, 10:02

21 mar 2024, 09:33

Hvala na odgovoru buraz , jednostavno ispade moć medija kao i uvijek . To si u pravu , Saudija jednostavno uz pomoć medijskog mraka godinama provodi genocid . Pitanje je zašto je većina svijeta sada stalo uz Palestinu i zašto mediji sada redovno izvještavaju o genocidu koji provodi Izrael , a prije nisu ?

Žalosno doba je došlo , izbjegavam medije maksimalno ali gdje god da se okreneš bombarduju te ... Neku noć na RTL Living naka emisija čini mi se RTL Direkt i lagano priča danas je ubijeno u Palestini 30-oro djece sasvim normalno , kao da je danas palo toliko i toliko kiše ... Mada sjeti se kada su nas ovdje ubijali kako stignu u Evropi je bilo sasvim normalno živjeti , Evropska prvenstva redovno održavana u svim sportovima ...
kad znas i kad vidis da ne mozes nista promijeniti onda to mirno i prihvatis,tako je bilo kod nas a tako je i sad u svijetu
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

JayCatwright
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la JayCatwright » 21 mar 2024, 10:10

Kad lik koji moli Putina da baci bombu na Ukrajince i tako ih pobije pametuje o ubijanju.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 mar 2024, 10:14

21 mar 2024, 09:47
Nijedan musliman koji poznaje svoju vjeru i knjigu neće, ne smije i ne može podržavati politike Erdogana, Bin Salmana, Al Maktouma i sličnih, jer su oni kafiri. Barem tako knjiga kaže.

Sad, svako ima svoje preference i volju da odluči šta i kako, ko je ispravan, ko nije, ko je manje/veće zlo i slično.

Ja recimo nikad njih ne bih mogao podržati zbog svojih bolesnih politika, naročito arapske lidere (da mi oproste 1-2 izuzetka). Bin Salmana da ne pominjem posebno džaba, o njemu su sve priče ispričane.
Sviđa mi se tako mišljenje , nadam se da će većina muslimana iz Bosne i Hercegovine tako početi razmišljati . :salut:

Kad je neko zlo , onda je zlo i zaslužuje samo najgore .

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 mar 2024, 10:21

donDondon je napisao/la:
21 mar 2024, 10:02
21 mar 2024, 09:33

kad znas i kad vidis da ne mozes nista promijeniti onda to mirno i prihvatis,tako je bilo kod nas a tako je i sad u svijetu
Nemoj zaboraviti da je jedan ćajniz pojeo šišmiša i zaustavio cijeli svijet :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: invincible1921, JackW i 5 gostiju.