FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Nerminovic
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Nerminovic » 23 avg 2014, 13:09

effe_sa je napisao/la:Skoro 13 kilometara pretrčao, 65 kontakata s loptom i samo 2 pogrešna pasa - GAUDINOOOO :cool:
Mali je isti Iniesta. :cool: :cool:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 23 avg 2014, 13:12

Par mojih zapažanja o sinoćnjoj utakmici, a i generalno:

- Guardiola mjenja sistem i ovo više nema mnogo dodirnih tačaka s onim iz Barce. Ove godine će se igrati mnogo direktnije i okomitije, te se neće gledati posjed lopte. Upitno je da li Bayern i ima igrače za držati posjed, poseno kad fale Thiago i Bastian. Sinoć samo 60%, prošle sezone je to išlo u prosjeku preko 70%.

- Bayern će imati dosta problema s ulaskom u sezonu, to se znalo i ranije. Sinoć je Wolfsburg mogao bez problema uzeti bod, isto kao što je mogao otići s pet komada. Trebat će vremena.

- Alaba u sredini vezne linije je logična odluka. Čovjek je multifunkcionalan, te ga naravno treba probati na više mjesta. Samo ograničen čovjek može misliti da ga treba držati zakovanog na beku. On to igra odlično, ali treba vidjeti koji su njegovi limiti, dokle može ići. Zna se da on za reprezentaciju igra krilo, da ima odličan udarac, da je strašno dinamičan.

- Gaudino ima samo 17 godina i vidi se da ima ono nešto. Mislim da će on ove godine dobijati dosta prilika, nadam se da ga se neće preforsirati. Bayern je sinoć u startnoj postavi imao 5 igrača poteklih u klubu, a ušao je s klupe još jedan. Odlično!

- Badstuber je veliki dobitak, njegov povratak ohrabruje. Naravno, trebat će tu još vremena, ali ako pregura polusezonu, tad može biti siguran da neam recidiva, te da karijera ponovo može krenuti uzlazno.

- Bernat je isto odličan lik. Ima sve za beka/krilo. Onako kad uzme loptu i krene podsjeća na Lizarazua, a ima dribling ko Ze Roberto.

- Treba biti strpljiv, naredno kolo je gostovanje kod S04.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 23 avg 2014, 13:32

Vidim potencijal u malom Rodeu i Guadinu, a Gotze je ubleha da veca biti ne moze.
Niko ga vise braniti ne moze, stvarno ne znam kad ce se probuditi.
Ovo sto Pep zamislja je napredak u odnosu na proslu godinu, ali po meni opet nedovoljno za uspjeh u Evropi.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 avg 2014, 13:37

Rode je pravi borac, takav nam je igrač bio potreban. Koliko god limitiran bio, opet gine i kao takav ima mjesta svugdje. Šta će nam Khedira kada je potpuno isti tip igrača Rode, s tim što on ima mnogo bolji pregled i šut.

Gaudinu je 17 godina i igra u prvom timu Bayern-a, pametnom dosta. Čudno da nije dobijao pozive za reprezentaciju. Pep je prepoznao ogroman talenat i treba momku dati još prilika. Premlad je, no njegovo vrijeme će tek doći.

General i Thiago out do 30.9

Lewandowski je izgorio u želji da postigne gol. Vidjeli ste mu i reakciju (nije je bilo) nakon što je Muller zabio gol.

Svi su umorni, no Gotze koji je većinu presjedio na klupi je očigledno najumorniji, :roll: Ono što je jučer odigrao je katastrofalno. Momak zna sa loptom, ali kada nije kod njega on ne postoji na terenu. Zbog ovakvih stvari sam spominjao Kroos-a 1000000x, valjda se ne dogodi nešto slično i s njim.

Fali Ribery.

Benatia je odličan stoper, samo je pitanje kako će se on snaći u ovoj taktici ako je istina da je potpisao za nas. Khedira nam ne treba iako je u pitanju odličan igrač.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 23 avg 2014, 13:41

BadrHari je napisao/la:Vidim potencijal u malom Rodeu i Guadinu, a Gotze je ubleha da veca biti ne moze.
Ovo sto Pep zamislja je napredak u odnosu na proslu godinu, ali po meni opet nedovoljno za uspjeh u Evropi.
Ja sam sebe pitam hoce li Gotze se ikad probuditi kod nas. Nije on igrac za krila, bio je odlican koji put ili dva, sjecam se protiv Hamburga prosle sezone u kupu ali nikad nije i nece biti igrac za tu poziciju. Gotze treba igrati u sredini iza Lewandowskia. Samo to nije moguce kad igramo ovaj novi sistem, 3-4-3.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 23 avg 2014, 13:42

Benatia nas :kafa:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 avg 2014, 13:46

BadrHari je napisao/la:Vidim potencijal u malom Rodeu i Guadinu, a Gotze je ubleha da veca biti ne moze.
Po meni ti Badri sve u zadnje vrijeme vidiš negativno i 90 % postova su ti negativni. Kao prvo kod ocjene Pepa pogledaj prvi dio prošle sezone, pa onda saberi i oduzmi. Kažu sinoć padobranci (ovi sa strane :D ) sinoć ovdje, kaže bar Bayern ne igra dosadno sada. Pa onda neki baš nisu gledali veliki dio prošle sezone. U prvom dijelu sezone smo tada možda igrali bolji fudbal nego pod Juppom.

A kaže jedan forumaš (čini mi se autogol) kod Goetzea nastavlja katastrofa iz prošle sezone.....Pitam se o kakvoj se to katastrofi kod ovog igrača prošle sezone radilo? Pa ako već neko ne pogleda utakmice, ima bar statistiku, da ne bi onda davao neke neodmjerene izjave. Ili je možda INN postalo takve gluposti lupat.... ;)

A što se sinoćnjeg Goetzeovog nastupa tiče, on jeste bio totalno loš. Ali uvijek treba malo odvadit, ne treba za čovjeka donosit generalne ocjene.... ;) Znamo da je to igrač trenutka i da u sekundi presudi utakmicu. Primjer: FInale SP. :cool:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 avg 2014, 14:09

Gotze je odlican igrac samo on kod Pepa dode ko kakva zakrpa. Ako nema nekog u napadu ili sredini ima Gotze. Iz razloga sto ga je uprava dovela a ne Pep.

Sinoc je igrao daleko od gola plus sprema i dobijes katastrofu. On treba da igra iza napadaca jer ima odlican dupli pas i prodor. Jedina mana mu je sto komplikuje i ima visak poteza.

Skeptik sam sto se tice njega jer ocigledno da kod Pepa nece doci do izrazaja njegov talent. I bojim se da ce nakon ovakvih igara uprava predlagati manju platu u novom ugovoru i bojim se da bi nas zbog toga mogao napustiti.

Ali eto relativno je mlad pa ce imati vremena da dodje na svoje. I navijaci treba da mu daju podrsku.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 23 avg 2014, 14:18

Po meni si ti @effe druze malo pristran sto se Gotzea tice ;)
Mnoge faktore uzimas u obzir, i ne kazem da nisi u pravu oko mnogo stvari, ali nikad ga ne kritikujes a najcesce ga branis.
Ali ono sto ja zelim da istaknem je da Gotze ipak mora bolje. Od Njemacke koja je najveca fudbalska velesila na svijetu, sa 80 miliona ljudi ( Bog zna koliko fudbalera ), naš Mario je najveci talenat ( to nije moje misljenje, to je opce-prihvacena cinjenica :mrgreen: ). To je znaci potencijal da Zlatne Lopte klepa u svom primeu. Medjutim, on u svojoj igri nikakvu odvaznost, hrabrost cak i drskost ne pokazuje. Prosjek u vrh glave, dodaj prvom do sebe i lutaj izmedju protivnickih redova. Sad stoji to da je igrac poteza, i tek kad se trzne i odluci utakmicu, ti vidis svu njegovu raskoš nogometnu.
Stoga zakljucujem da je njemu problem u glavi, sto je pasivan veci dio tekme a ima kvalitet da nosi igru prema naprijed.

Ja licno mislim da je razmazen, od Njemackog Messia postao Njemacki Neymar :mrgreen:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 23 avg 2014, 14:23

effe_sa je napisao/la:
Po meni ti Badri sve u zadnje vrijeme vidiš negativno i 90 % postova su ti negativni. Kao prvo kod ocjene Pepa pogledaj prvi dio prošle sezone, pa onda saberi i oduzmi. Kažu sinoć padobranci (ovi sa strane :D ) sinoć ovdje, kaže bar Bayern ne igra dosadno sada. Pa onda neki baš nisu gledali veliki dio prošle sezone. U prvom dijelu sezone smo tada možda igrali bolji fudbal nego pod Juppom.

A kaže jedan forumaš (čini mi se autogol) kod Goetzea nastavlja katastrofa iz prošle sezone.....Pitam se o kakvoj se to katastrofi kod ovog igrača prošle sezone radilo? Pa ako već neko ne pogleda utakmice, ima bar statistiku, da ne bi onda davao neke neodmjerene izjave. Ili je možda INN postalo takve gluposti lupat.... ;)

A što se sinoćnjeg Goetzeovog nastupa tiče, on jeste bio totalno loš. Ali uvijek treba malo odvadit, ne treba za čovjeka donosit generalne ocjene.... ;) Znamo da je to igrač trenutka i da u sekundi presudi utakmicu. Primjer: FInale SP. :cool:
Slazem se da ne treba biti u pocetnih 11,najbolja taktika je ova sa SP-joker sa klupe :thumbup:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 avg 2014, 14:40

BadrHari je napisao/la:Po meni si ti @effe druze malo pristran sto se Gotzea tice ;)
Mnoge faktore uzimas u obzir, i ne kazem da nisi u pravu oko mnogo stvari, ali nikad ga ne kritikujes a najcesce ga branis.
Ali ono sto ja zelim da istaknem je da Gotze ipak mora bolje. Od Njemacke koja je najveca fudbalska velesila na svijetu, sa 80 miliona ljudi ( Bog zna koliko fudbalera ), naš Mario je najveci talenat ( to nije moje misljenje, to je opce-prihvacena cinjenica :mrgreen: ). To je znaci potencijal da Zlatne Lopte klepa u svom primeu. Medjutim, on u svojoj igri nikakvu odvaznost, hrabrost cak i drskost ne pokazuje. Prosjek u vrh glave, dodaj prvom do sebe i lutaj izmedju protivnickih redova. Sad stoji to da je igrac poteza, i tek kad se trzne i odluci utakmicu, ti vidis svu njegovu raskoš nogometnu.
Stoga zakljucujem da je njemu problem u glavi, sto je pasivan veci dio tekme a ima kvalitet da nosi igru prema naprijed.

Ja licno mislim da je razmazen, od Njemackog Messia postao Njemacki Neymar :mrgreen:
Ja se za većinu slažem...Naravno da je ogroman potencijal i talenat i ona najveća djela trenutno mnogo rjeđe pokaže. Ali poenta je u tome da ljudi generalno, pa tako i većina ovdje, kada gleda Bayern gleda faktički najviše Goetzea i očekuju da on u svakoj utakmici pređe 3-4 igrača i zabije eurogolove. Znači na njemu je taj fokus. I onda ljudi sebi kada postave od jednog igrača velika očekivanja, on njima će uvijek biti loš, ako nije odigrao neku extra spektakularnu partiju. A da on može mnogo više, to svakako stoji.

I kažeš subjektivan sam, ali ja sam sam rekao da je on sinoć bio loš. Samo se ne mogu složiti sa stalnim udaranjem po Goetzeu i tvrdnjama kako mu je sezona prošla bila katastrofalna.
Goetze jeste popularnošću donekle razmažen, pa ga svašta nešto i van terena interesuje i voli se lik zabavljati.
Morat će on opet i zapeti i više uložit truda da ne bi završio na klupi. Ali to je takav tip igrača gdje eksplozija jako brzo moguća.

Isto tako ono što ide u prilog odbrane Goetzea su specifične uloge koje su mu dodjeljivane. Npr znaš li ti zapravo koju je poziciju u finalu kupa Goetze igrao? Većina ne zna i onda ne mogu ni procijeniti kako je odigrao...

Tu još ima niz faktora (počevši od promjena sistema koje su sada i nužne zbog specifične situacije sa povredama i nedovoljnom spremom pojedinih igrača) koji utiču na to da Goetze još nije skroz na vrhu svojih mogućnosti.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 23 avg 2014, 15:58

slika
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 avg 2014, 16:01

gerdmuller je napisao/la:slika
Lakapo, nije jos zvanicno :-) iako je 95% gotovo.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 avg 2014, 16:31

Ne znam zasto serete po Gotzeu toliko,kad on nije uvezao 5-6 utakmica u prvih 11 otkako je kod nas.
On igra ako treba uskociti umjesto Robbena,Riberya,Mullera,Kroosa,bas je bio zakrpa.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 23 avg 2014, 16:37

Neutral je napisao/la:Rode je pravi borac, takav nam je igrač bio potreban. Koliko god limitiran bio
:oops: limitiran precera ga brate sto jes jes :oops: ,za ono sto igra kod nas ima i vise ngeo sto trba znanja mali je veliki potencijali radholicar na terenu , budci jens jeremis upamtite. :cool: i bolji mozda ;)
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 avg 2014, 17:00

Znači Benatia je naš za 30-35 mil kao što sam i mislio a na bajke žabara kako će uzeti 40+ mil samo se mogu dobro nasmijati.Još jedan šamar od Bayerna za Man Utd. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 avg 2014, 17:01

Saurman je napisao/la:Još jedan šamar od Bayerna za Man Utd. :mrgreen:
Kakav United, niti je slao ponudu, niti bio zainteresiran. Samo ste vi i bili u igri za njega cijelo vrijeme.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 avg 2014, 17:06

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Još jedan šamar od Bayerna za Man Utd. :mrgreen:
Kakav United, niti je slao ponudu, niti bio zainteresiran. Samo ste vi i bili u igri za njega cijelo vrijeme.

Sky Sports : Roma defender Mehdi Benatia to open talks over Manchester United move

Klubovi koji su bili u igri za Benatiu : Chelsea,Man Utd, Man City i jedno vrijeme Barcelona.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 avg 2014, 17:10

Saurman je napisao/la: Sky Sports : Roma defender Mehdi Benatia to open talks over Manchester United move
Kakav Sky, ljudi objavili da je on doletio u Manchester, i provalili se očito, te kasnije izbrisali tu vijest koju si ti postavio. Dakle očito su pogriješili, jer United nije ni bio u igri, neko ih je vjerovano namjerno pogrešno informisao da bi podigao cijenu svog igrača.

Di Marzio je sam potvrdio da nije bilo nikakve ponude od strane Uniteda, samo Bayern, koji pokušava da smanji cijenu, pa se i razvuklo zbog toga :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 avg 2014, 17:19

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Sky Sports : Roma defender Mehdi Benatia to open talks over Manchester United move
Kakav Sky, ljudi objavili da je on doletio u Manchester, i provalili se očito, te kasnije izbrisali tu vijest koju si ti postavio. Dakle očito su pogriješili, jer United nije ni bio u igri, neko ih je vjerovano namjerno pogrešno informisao da bi podigao cijenu svog igrača.
Nije samo Sky pisao o interesu Utd za Benatiu to su radili i ostali portali što samo potvrđuje da su bili u igri za marokanca.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.