PikachuSA je napisao/la: ↑20 jun 2024, 15:19
AdinSally je napisao/la: ↑20 jun 2024, 13:44
Je li neko zna da li ce se igrati opet "baloni" ili ?
Trenutno su u opticaju dva potencijalna formata, ali nijedan od njih ne uključuje "balone".
Prvi je da se igraju dvije grupne faze i play-off. Tada bi bile 4 grupe po 4 ekipe, dvije najbolje iz svake grupe bi išle u drugu grupnu fazu gdje bi bile 2 grupe po 4 ekipe. Dvije najbolje iz tih grupa bi išle u play-off gdje bi se igralo na dvije pobjede.
Drugi bi uključivao 18 ekipa, raspoređenih u 3 grupe po 6 ekipa. Nisam našao podatak kako bi išlo dalje, ali definitivno ne bi bilo "balona".
Prvi format mi djeluje mnogo izgledniji, ali me ne bi čudilo ni da se odluče za drugi.
Bitno je samo da napravimo dobru ekipu, ali bas dobru i da pregazimo ovu ABA 2.
Nutall i West ako dodu, to je top, neophodno nam je i pojacanje na centru, ja se nadam povratku Planinica koji je dominirao protekle sezone u ABA 2, Salica po meni treba ostaviti ukoliko moze ponoviti partije kao protiv Borca.. Seo Hadzifejzovic i Zubac mogu pokriti poziciju cetvorke, na tri se treba pojacati, oslabljeni smo odlaskom Ilica, Ćurevac nije los za rotacije, ali definitivno nam treba startna trojka, nadati se da ce dovesti ko moze pogoditi trojku, jel glavni problem ove ekipe bio je taj sut, Junakovic iz Sirokog nije nimalo losa opcija izuzetan je suter i poprilicno iskusan igrac. Atic ce takoder biti slobodan, ali to je tesko za ocekivati, isto tako Lazic bi bio top pojacanje, ukoliko se ne dogovori sa Spartakom.
Takoder bi na radaru trebalo imati igrace poput Čampare, Durme, Harisa Delalica, Vrabca ni slucajno dosta mi je stresa vec u zivotu nanio, Gegic je momcina, i ima srce, ali nije realan u ovome trenutku, Sikiras mozda isto da da rolu, to je otprilike to od domacih igraca ne znam jesam li koga preskocio, glupo je da idemo dalje i pricamo eventualno o Kamenjasu od toga nema nista…
Kako god bilo, ovaj period treba dobra ispratiti, krucijalan je za daljni tok sezone i sa pogresnom selekcijom imati cemo probleme citavu sezonu. Ja iskreno ocekujem ekipu koja ce biti sposobna da se bori za sva tri trofeja (kup, Ligu, ABA2), a jedini cilj bi trebao biti ulazak u ABA 1 tj. osvajanje ABA 2 lige.