Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

nihco

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la nihco » 19 dec 2012, 23:56

emir79 je napisao/la:Ko to molio?Ko si to ti ba? Sta si to ti doveo u reprezentaciju?Susic bas cita ovaj forum i jedva ceka sta ces ti i tebi slicni napisati. Cuj mi smo molili,koga bolan? :roll: :roll:
Naravno da slusa, svaka dobra partija Zukanovica je bila ispracena clancima na portalima i u novinama, dvije godine ! Susic to nije vise mogao ignorisati iako nije u njegovim menadzerskim relacijama.
U inat vama koji umjesto da se borite za dobre igrace, trosite energiju na branjenje Susicevih petorazrednih otkrica tipa Sesar,Vrancic, Svraka, Vranjes..
Ja sam se borio za Zukanovica, ti za Stojana Vranjesa, u tome je razlika..
Sent from my Commodore 64

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 19 dec 2012, 23:59

@Emir79, kazes Susic doveo Besica, Stevanovica, Zahirovica i Vranjesa??Mora da se salis?

Ja mislim da je logicno sto je Stevanovic tu zbog kvaliteta, i mlada repka ga je gurnula u A tim, ostali igraci su jako zamjenjivi, i vrlo lako im je naci adekvatnu alternativu.
Pricajmo o igracima koji donose prevagu na terenu, a ne o onima koji su samo broj.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 20 dec 2012, 00:02

Cartman je napisao/la:
SultanSenijad je napisao/la:nema se šta koga moliti oćeli nećeli imamo mlogo dobrije fuzbalera i brez seferovića hajrovića da nebi moždak trebo hađić da bidne prije ibrićića zeca ili misketa u prvom timu e nemože prvo kad oni završe karijere ko stariji igraći ondak može i hitno vratit muslimovića, hitno da bidne smjena saveza i pape noga u pariz.novi selektor barbarez a pomoćnik ostaje baljić a piplica noga umjesta njega marić.očekujem poziv da dobije i još mladi halilovič.
Mlogo si pametan, Nedimko.
:lol:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 dec 2012, 00:08

nihco je napisao/la: Naravno da slusa, svaka dobra partija Zukanovica je bila ispracena clancima na portalima i u novinama, dvije godine ! Susic to nije vise mogao ignorisati iako nije u njegovim menadzerskim relacijama.
U inat vama koji umjesto da se borite za dobre igrace, trosite energiju na branjenje Susicevih petorazrednih otkrica tipa Sesar,Vrancic, Svraka, Vranjes..
Ja ne mogu da vjerujem da si ti uvjeren da Safet poziva igrace samo ako im poznaje menadzere ono sto ti kazes ima "tala". :lol: A ovo mi nije jasno "ti si se borio za Zukanovica i Vranjes", koliko njih ima smaraju sa razno raznim imenima pa na kraju nista. Eto ispade Safet lista portale gleda sta mi navijci predlazemo pa onda odluci treba li dati poziv ili ne.

Nisi ti svijestan kako od svog srca zeli dobro za nasu reprezentaciju, ali ne moze to preko noci.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 20 dec 2012, 01:26

Elegant je napisao/la:
nihco je napisao/la: Naravno da slusa, svaka dobra partija Zukanovica je bila ispracena clancima na portalima i u novinama, dvije godine ! Susic to nije vise mogao ignorisati iako nije u njegovim menadzerskim relacijama.
Ja ne mogu da vjerujem da si ti uvjeren da Safet poziva igrace samo ako im poznaje menadzere ono sto ti kazes ima "tala". :lol: A ovo mi nije jasno "ti si se borio za Zukanovica i Vranjes", koliko njih ima smaraju sa razno raznim imenima pa na kraju nista. Eto ispade Safet lista portale gleda sta mi navijci predlazemo pa onda odluci treba li dati poziv ili ne.

Nisi ti svijestan kako od svog srca zeli dobro za nasu reprezentaciju, ali ne moze to preko noci.
Evo glava ako Susic tebi nije neki rod.Za takvim ga zarom branis,da to nije normalno.Susic jeste nas selektor i kao takvog ga postujem,ali daleko od toga da je bezgrijesan.Jednostavno mi neide u glavu da se konstantno forsiraju igrači koji su haman na zalasku karijere i koji igraju u lijevim ligama i propalim klubovima.cak i tu griju klupu.a konstantno se ignorisu neki mladi igrači koji igraju u jakim ligama i koji su nosioci igre u svojim klubovima.Sto se tice njegovih izjava,pokušava biti mangup poput Osima starijeg,ali ga neide i zbog toga bi mu bilo pametnije da šuti,nego da lupa kao Maksim po diviziji.Lupat cemo se mi po guzici,ako neki od ovih igraca naprave dobre karijere i zaigraju za druge repke.I onda cemo govoriti eh kako bi bilo dobro da igra za nas.Kao sto govorimo za Ibrahimovica.Normalno nije selektorovo da ganja igračima pasose,ali je njegov posao da prati igrače,da obavi sa njima razgovore,da naredi Piricu ili nije bitno ime,nekome u savezu TREBA MI TAJ I TAJ IGRAČ,NE INTERESUJE ME KAKO AL MI GA DOVEDITE STO PRIJE.POMOZITE MU DA STO PRIJE SREDI POTREBNE PAPIRE. I to je to.to rade svi selektori,treneri.Barem u normalnim zemljama,al posto mi nismo normalna zemlja...
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 20 dec 2012, 01:29

kakav ba Zukanovica :o

ako je repka spala na ovog onda necemo vidjet nikad više ni baraža a kamoli SP ILI EP ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 dec 2012, 01:34

Cenim da se Zukanovic nije gledao... :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 20 dec 2012, 11:11

Interesantno je vidjeti kako ovdje mnogi smatraju da je nas savez ustvari DJL (drustvo jednog lica) u liku Safeta Susica, koji se, po mnogobrojnim komentarima, treba ocigledno brinuti za sastavljanje tima, organizaciju utakmica, vrbovanje igraca, pa vjerovatno i za prodaju karata... :roll:

Zapalili se svi na clanak avaza jer su vidjeli naslov, a niko si od vas uopste ne postavlja pitanje ko je taj "skandalozni" naslov nabacio, Susic ili pak tamo neki zlj novinar, i to iskljucivo u nadi da ce tom vec dobro oprobanom taktikom dobiti vise paznje, a ne da pomogne u borbi za tog mladog igraca.

Susic fino rekao ono sto je svima dobro poznato - ko nema pasos, ne moze igrati. Dalje, rekao je i za Alena da je JOS UVIJEK prerano, kao sto i jeste. Nije rekao nista uvrijedljivo za momka.

Sto se tice ovih Seferovica i kompanije, nema sta Susic ici na noge bilo kojem igracu, za to treba da postoji delegacija u savezu (evo, sad kao nesto Piric i Bakovic rade) koja ce biti zaduzena za lobiranje. U zapadnoevropskim zemljama je inace praksa da se istaknutim legendama klubova odnosno drzava povjerava ta funkcija, jer svojim likom i djelom mnogo lakse zadobijaju simpatije i postovanje mladih igraca, dok na odgovornim funkcijama u savezima ili klubovima ne sjede "legende", vec obrazovani ljudi koji nisu sutali loptu nego ucili skolu.

Susic moze eventualno biti izabran da bude dio te gorepomenute delegacije i da time bude intenzivnije ukljucen u tu pricu, ali ne mora. U svakom slucaju za organizovanje tih stvari nije zaduzen on, vec nadlezni organi kao sto su UO ili direktor reprezentacije, ovisno o tome sta statut kaze...

Sve dok ta komunisticka generacija ljudi, koja jos uvijek drzi konce, ne izadje iz sistema i ne prepusti stvari u ruke mladim, poletnim i kreativnim ljudima, tesko da ce nam osvanuti ljepsi dani. Nije tako samo u savezu, tako je u vecini firmi gdje raznorazni nesposobni "starosjedioci" na odgovornim pozicijama sjede i kajmak kupe.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 20 dec 2012, 13:25

U reprezentaciju se tesko upada jos teze ispada. Poznato je. Sta ce nama treci napadac koji igra Seriju A?
Ako kojim slucajem dodje do povrede ili kartona Dzeke ili Ibisevica, uvijek ima Ibro-dirka nas, da uleti i odigra tu rolu. Ko je jos vidio gomilat napadace? Cak trojicu imat, nije sala.

Ne stvarno, safet je jedna pometina koja ne zna kud goni...On prica o Dzeki i spominje kako imaju puno utakmica. Jel dosla do njega vijest da je city popusio LP i kupove, i da je prvenstvo jedina prilika gdje moze igrati? (a nece igrati) Sta mu ond znaci 'puno utakmica'?

Sta radi uopste taj covjek u Parizu? Jel drzi neku kafanicu?

Sto se tice novih igraca, za njega se moze pripisat deviza 'trazi posla, moli boga da ga ne nadje'. Jer novi igrac znaci da se mora odreci svrska, sesara, zahinja... i ostalih genijalaca.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 dec 2012, 14:56

Gore su pometine koji se pale na tariguz zvani h-avaz od poznate Sandzacke Al Capone familije.
Ali bog zna kad je neki dan bilo onih koji zamjeraju selektoru i nacin oblacenja,pametnom dovoljno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nihco

Post Postao/la nihco » 20 dec 2012, 16:08

Nece biti novih igraca, spisak je finaliziran . Safet je napravio ekipu za Brazil, jos samo da odigramo kvalifikacije i to je to.
**** ga, ko ce se zamjerit' menadzerima, Zelji, Sarajevu, Dzeki , Misketu.. pa da mu bude bang,bang..fuck you ili da mu menadzeri naprave igranku preko istih novinara koji ga velicaju.
Lakse je reci da Seferovici i Hajrovici nemaju papira i da su izdajnici, da Kolasinac dodje pjeske..razvlacit' Zukanovica dvije godine , dok poziva Svrake, Vrancice.. !
@Dreamer, jedan od najvaznijih zadataka selektora je pracenje igraca i razgovor sa igracima.
Ne mogu vjerovati da tvrdis da selektor ne treba otputovati, p;orazgovarati i procijeniti potencijalnog reprezentativca !? Naravno da nece obavljati papirologiju niti od njega to neko trazi ali treba da SELEKTIRA igrace, da poprica sa njima, da im ponudi mjesto u reprezentaciji, obeca konkretan poziv..ima li ista prostije da se uradi..

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 20 dec 2012, 16:28

Ovo sa prevodiocem ić na intervJUE
[youtube][/youtube]

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 20 dec 2012, 18:25

nihco je napisao/la: Stevanovica i Vranjesa smo molili godinu dana da dovede, Zukanovica dvije godine..Susiceva otkrica su Svraka, Vrsajevic, Sesar, Zahirovic, buducnost ..Je li to onaj Kolasinac sto se Susic nasali sa njim , pa i danas tvrdi da se ne javlja na telefon ?
Ko je molio za Stevanovica i Vranjesa? Momcino je li tebi dobro? Pa oni su pozvani u A reprezentaciju i kad nisu imali kvalitet za to. Prije dvije godine Vranjesa ,a ni Stevanovica ni na mapi fudbalskoj nije bilo.
To su momcino Safetova otkrica u reprezentaciji.
Je li ko molio Susica za Mujdzu,Lulica? Ovdje ce ti sigurno maca pojesti jezik :roll:

Majko mila komentara,cuj neko molio Susica da pozove Stevanovica i Vranjesa.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 dec 2012, 18:36

emir79 je napisao/la:
nihco je napisao/la: Stevanovica i Vranjesa smo molili godinu dana da dovede, Zukanovica dvije godine..Susiceva otkrica su Svraka, Vrsajevic, Sesar, Zahirovic, buducnost ..Je li to onaj Kolasinac sto se Susic nasali sa njim , pa i danas tvrdi da se ne javlja na telefon ?
Ko je molio za Stevanovica i Vranjesa? Momcino je li tebi dobro? Pa oni su pozvani u A reprezentaciju i kad nisu imali kvalitet za to. Prije dvije godine Vranjesa ,a ni Stevanovica ni na mapi fudbalskoj nije bilo.
Je li ko molio Susica za Mujdzu,Lulica? Ovdje ce ti sigurno maca pojesti jezik :roll:

Monej @nihcudina :mrgreen: ,jos ce po njegovom ispasti da je zbog saveza i ostalih Izmet otisao u ''pogresnu armiju''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nihco

Post Postao/la nihco » 20 dec 2012, 18:48

Nismo mi Susica molili nego smo molili javnost da shvati sta Susic radi i da se pruzi prilika kvalitetnim, a ne menadzersk8im igracima. Tako ce isto, uskoro, javnost shvatiti ko je Susic !
sto se Lulica tice, Susic je bio posljednji koji ga je spomenuo, nakon 2 mjeseca povlacenja po novinama, na koncu, Lulic je bio hit kvalifikacija CL, mujdza standardni desni bek bundesligasa..jos je samo falilo da ih ne pozove !?
Pripisivati Mujdzu i Lulica Susicu je isto sto i Ciri pripisivati Pjanica, Begovica ili Muzurovicu pripisati Rahimica i Dzeku..budalastina ..jos cete Susicu pripisati i Papca !?
Stevanovic se povlacio po forumima i novinama vise od godinu kao igrac koji donosi prevagu , Vranjes se takodjer spominjao vise od godinu kao kvalitetna alternativa, tek je tada Susic popustio.
De mi reci je li i Zukanovic Susicevo otkrice ? Jos par mjeseci i tvrdicete i to.
Nije mi jasno koga lazete, sebe ?
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 20 dec 2012, 19:12, ukupno mijenjano 7 puta.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 dec 2012, 19:03

Znaci ako Susic ne govori po novinama o nekom igracu to znaci da ne zna za njega? Ja vjerujem da je za Zukanovica znao prije nego sto je iko od vas kontrasa cuo za njega, pratio ga je i na kraju pozvao. Ne mozemo reci da ga je on otkrio, Zukan je otkrio sam sebe svojim igrama, ali mu je Susic prvi dao sansu, to je jasno.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 20 dec 2012, 19:48

nihco je napisao/la:

Nismo mi Susica molili nego smo molili javnost da shvati sta Susic radi i da se pruzi prilika kvalitetnim, a ne menadzersk8im igracima. Tako ce isto, uskoro, javnost shvatiti ko je Susic !
sto se Lulica tice, Susic je bio posljednji koji ga je spomenuo, nakon 2 mjeseca povlacenja po novinama, na koncu, Lulic je bio hit kvalifikacija CL, mujdza standardni desni bek bundesligasa..jos je samo falilo da ih ne pozove !?
Pripisivati Mujdzu i Lulica Susicu je isto sto i Ciri pripisivati Pjanica, Begovica ili Muzurovicu pripisati Rahimica i Dzeku..budalastina ..jos cete Susicu pripisati i Papca !?
Stevanovic se povlacio po forumima i novinama vise od godinu kao igrac koji donosi prevagu , Vranjes se takodjer spominjao vise od godinu kao kvalitetna alternativa, tek je tada Susic popustio.
De mi reci je li i Zukanovic Susicevo otkrice ? Jos par mjeseci i tvrdicete i to.
Nije mi jasno koga lazete, sebe ?
Nijedan igrac nije nicije otkrice,ako ima talenat i volju za rad,on sve mora sam uspjeti. Ali postoji otkrice reprezentativca,ako ga neki selektor pozove dakako da je njegovo otkrice reprezentativca (ne igraca kao igraca,da ponovim). Mujdza,Lulic,Stevanovic,Vranjes O. ,Besic,Zukanovic,Zahirovic svakako da su reprezentativna otkrica Susica,nisu valjda svetog Petra,nije im on selektor. Kao sto su Pjana i Begovic Cirina.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 20 dec 2012, 20:11

_dreamer_ je napisao/la: Susic fino rekao ono sto je svima dobro poznato - ko nema pasos, ne moze igrati. Dalje, rekao je i za Alena da je JOS UVIJEK prerano, kao sto i jeste. Nije rekao nista uvrijedljivo za momka.
Jel to najpozitivnija recenica koju je mogao izgovoriti u ovom trenutku?
Dok Stimac govori kako ga Alen fascinira, ovaj prica kako jos nije za A reprezentaciju. I sve bi to bilo ok da je ovo suplja, da ce on sutra otici u Zagreb, cestitati Alenu na dosadasnjem razvoju, staviti mu do znanja da ozbiljno racuna na njega u buducnosti, i u krajnjem slucaju da ce ga cekati koliko god vremena mu bude trebalo da donese konacnu odluku. Posto znamo da od njegovog putovanja u Zagreb nema nista, ova izjava u mnogome bi mogla dobiti na znacaju.
_dreamer_ je napisao/la: Sto se tice ovih Seferovica i kompanije, nema sta Susic ici na noge bilo kojem igracu, za to treba da postoji delegacija u savezu (evo, sad kao nesto Piric i Bakovic rade) koja ce biti zaduzena za lobiranje. U zapadnoevropskim zemljama je inace praksa da se istaknutim legendama klubova odnosno drzava povjerava ta funkcija, jer svojim likom i djelom mnogo lakse zadobijaju simpatije i postovanje mladih igraca, dok na odgovornim funkcijama u savezima ili klubovima ne sjede "legende", vec obrazovani ljudi koji nisu sutali loptu nego ucili skolu.
Mozemo se sloziti da u krajnjem slucaju njegov posao nije da ide na noge svakom igracu. Medjutim, zasto on jasno i glasno odgovornim za tu funkciju ne kaze H. Seferovic mi je potreban, ucinite sve da ga dovodete. I kad ga novinari upitaju sta je sa Seferovicem nek kaze da nije do njega, vec do nekog drugog u savezu. Umjesto toga on sa vecinom potencijalnih igraca pravi sapunicu, i sto je najtuznije pritisak konstantno prebacuje na igrace iako nema nikakvog dokaza za ono sto prica (primjer A. Halilovic ce igrati za Hrvatsku).
_dreamer_ je napisao/la: Susic moze eventualno biti izabran da bude dio te gorepomenute delegacije i da time bude intenzivnije ukljucen u tu pricu, ali ne mora.
Ne mora, ali bi bilo lijepo da se ugleda na Petrovica, te aktivira po tom pitanju. Ako Petrovic koji nema nikakvih dodirnih tacaka sa BiH moze obici 20-tak potencijalnih reprezentativaca iz svih kategorija kosarkaske reprezenentacije, onda bi mogao i Susic.
Rezultati Petrovica i Mahmutovica su itekako vidljivi, i igrace koje smo vec otpisali cekaju najmanji kiks svog trenutnog saveza, kako bi to iskoristili i igrali za svoju zemlju. A prije Petrovica i Mahmutovica stanju u KSBiH bilo je i vise nego ocajno. Da li je sve to slucajnost prosudite sami.

nihco

Post Postao/la nihco » 20 dec 2012, 20:20

Potpuno si u pravu, no kult licnosti Susica je jaci od racionalnog razmisljanja.
Susic i CO su napravili reprezentaciju, cuva se jos par mijesta za igrace koji imaju ledja i to ke to.
Seferovic, Hajrovic, Kolasinac, Cocalic, mahmutovic i drugi su nepozeljni, remetilacki faktor lazne idile.
@Emir 79, Pjanic Begovic , Medunjanin su Cirino..Rahimic , Bolic, Baljic, Kodro , Barbarez itd su Muzurovicevo otkrice ! Je li to hoces da kazes ?
Volim dobru diskusiju, narocito s Susicevim advokatima..
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 20 dec 2012, 20:26, ukupno mijenjano 1 put.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 dec 2012, 20:23

Nemojte samo da Safet ide po svijetu i salijeće te talente :roll: nije on za toga, nema priče
A i onaj što je neki dan gostovo na BHT-u, kao neki kordinator(nije Pirić), još gori od Saja, sve nešto tuc-muc, jedva dvije rečenice sastavi.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 15 gostiju.