FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlacity2017
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlacity2017 » 17 apr 2019, 20:09

................................................NEKA BUDE UZ BOŽIJU POMOĆ

slika

................................20.04. 2019. P.L. B i H. 27. KOLO Stadion BilinoPolje Zenica 17:00

................................................NK ČELIK - FK TIZLA CITY

.

.........................slika.......................................slika

...................................................................ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ-ZALIMIN

Glavni Sudija Musa Mateo - Čitluk..........slika

Prvi međašni:Udovičić Sreten - Prijedor
Drugi međašni: Beljo Davor - Mostar
4.Sudija :Sarajkić Semir - Sarajevo
Kontrolor suđenja:Prolić Salem - Sarajevo
Delegat:Alibašić Suvad - Sarajevo

..................slika

.............................................................BUDI I TI TUZLA CITY
...............................................................slika

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 17 apr 2019, 21:53

žderi, šmrči, duvaj, ****, budi i ti podrinje City
:bih:
? ? <3
Mirise cvijece ko moja Rinaka
Šaka bosasa i vopi, doručak šampiona <3

Tz1986
Kontakt:

Post Postao/la Tz1986 » 17 apr 2019, 22:23

De brate i nama vamo na temi Slobode prouči kakvu dovu da dobijemo Sarajevo u subotu

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 17 apr 2019, 22:33

Neka ovaj njihov vrac doda i jednu molitvu da se rodnom kraju vrate <3
? ? <3

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 17 apr 2019, 23:53

dvokorak je napisao/la:Neka ovaj njihov vrac doda i jednu molitvu da se rodnom kraju vrate <3
Možda bi se i vratili al im ovaj tvoj predsednik genocidne tvorevine ne dozvoljava jer mu smeta "arlaukanje "sa minareta...drž se ti Lepe lukić i bambuče....i čekaj da ti se vrate komšije iz beljine
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 18 apr 2019, 00:10

staragarda je napisao/la:
dvokorak je napisao/la:Neka ovaj njihov vrac doda i jednu molitvu da se rodnom kraju vrate <3
Možda bi se i vratili al im ovaj tvoj predsednik genocidne tvorevine ne dozvoljava jer mu smeta "arlaukanje "sa minareta...drž se ti Lepe lukić i bambuče....i čekaj da ti se vrate komšije iz beljine
Moj predsednik je moskri, onaj koji mi je obecao zlatni escajg <3 Ali ´ajde @rinakagarda da se klonimo pausalnih odgovora i najbolji smo drugari <3

ps
Mojne vopi ovdje da pljujes </3
? ? <3

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 18 apr 2019, 00:55

dvokorak je napisao/la:
staragarda je napisao/la:
Moj predsednik je moskri, onaj koji mi je obecao zlatni escajg <3 Ali ´ajde @rinakagarda da se klonimo pausalnih odgovora i najbolji smo drugari <3

ps
Mojne vopi ovdje da pljujes </3
Ko pljuje vopi....ja ti i kazem da se drzis njega i lepe lukić a ne da ismijavas "vračeve" i prosipas neku urbanu šatrologiju @dvokurac....ko ce se gdje vratiti nije priča za neko hinjsko uvaljivanje po sportskom forumu mada znam da ti tesko pada i da ti nedostaju beljinski prijatelji

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 18 apr 2019, 01:06

A jesi se uhvatio Bijeljine :mrgreen: Pa jedno od najugodnijih gostovanja u ovoj kukuruz ligi a ti tako </3

´Aj Z!
? ? <3

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 18 apr 2019, 01:28

dvokorak je napisao/la:A jesi se uhvatio Bijeljine :mrgreen: Pa jedno od najugodnijih gostovanja u ovoj kukuruz ligi a ti tako </3

´Aj Z!
O Bijeljini nista manje ne pišem nego ti o izbjeglicama i njihovom protjerivanju iz Tuzle....a i ne sumnjam sekunde da ti je izuzetno ugodno u bijeljini
Hajde Z,ovdje navracaj i provociraj sto manje živ bio....imaš klub sa brukom problema a ti se sisoja ,izbjeglica i nas placenika dobavezao....

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 18 apr 2019, 07:26

Tz1986 je napisao/la:De brate i nama vamo na temi Slobode prouči kakvu dovu da dobijemo Sarajevo u subotu
Hoću .Zato što ti, neznani prijatelju to tražiš.Dakle, radi tebe isključivo.Da ti Bog da radost srcu i duši pobjedom tvog kluba ,koji voliš i koji je u tvom srcu.Da : Bog Veliki ,okahari tvoje protivnike u subotu na Tušnju.Amin ,ja Rabbil -alemin.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 18 apr 2019, 15:52

......................................................PRED UTAKMICU U ZENICI

- U okviru 27. kola PL BIH Tuzla ide na gotovanje Čeliku u Zenicu.Utakmica od velikog značaja za Tuzlake.Naravno i Čelik ima svoju računicu. Nakon poraza u Krupi ,sa14 osvojenih bodova ovog proljeća, jedan je od 3 najbolja kluba,tačnije drugi zajedno sa Sarajevom koje je osvojilo takođe14 bodova , a iza Zrinjskog sa 15 osvojenih bodova.Da nije bilo"kalvarije" na Vrbasu ,oni bi sa 17 očekujučih bodova zadržali poziciju lidera proljeća.
- TuzlaCity nakon sedam proljetnih kola ima na kontu skromnih 9 bodova.(2 pobjede i to na strani ?,2 poraza i 3 remija.
Na tabeli Tuzla i dalje zauzima 9. mjesto, ali, sad nakon mršavog remija protiv Radnika, prednost nad desetom Zvijezdom -09 je samo 2 boda,a nad 11. Goškom 6 bodova.Obzirom da u ovom kolu Gošk gostuje kod Mladosti a Zvijezda igra u Bijeljini , Tuzla može u zavisnosti od rezultata u Zenici ali i njenih rivala na dnu tabele da potone još više ili da napravi značajnu razliku pred gostovnje koje je već u srijedu očekuje u Krupi .Potom je domaćin na Tušnju Zvijezdi-09, a onda joj slijedi serija od 4 teške utakmice(gošk,sarajevo,zrinjski i seljo).
- U ovakvom ozračju će igrači Tuzle istrčati na travnjak našeg najljepšeg stadiona u Zenici.Tim bi trebao biti kompletan ,bar što se kartona tiče.Kad su povrede u pitanju nije jasno hoće li igrati Sesar.U međuvremenu, Nukić koji je imao zimus težu povredu priključio se ekipi i igra prijateljske mečeve.Ne znamo može li on igrati bar jedan dio utakmice.U tim se vraćaju Ubiparip i Crnkić bez kojih naš navalni red nije isti.Stojčev je golom u zadnjem kolu najavio da će možda ipak odigrati neku utakmicu kako treba iako ni u subotu nije pokazao mnogo .Ipak između njega i Mitrovića ja bih mu dao prednost , barem prvo poluvrijeme ,pa ako hoće da igra u redu ,ako neće neka igra s juniorima.On zna i može ali on ne odaje utisak čovjeka koji želi da osvjetla svoj obraz i da opravda platu koju prima.
- Imamo mi solidnih igrača ali na dvije utakmice do sada rijetko smo izveli isti satav i to se jako osjeti na našoj igri.Povrede ,kartoni i trenerske dileme su učinili da Tuzla City svoju prvu godinu u PL NIJE USPJELA STANDARDIZIRATI 13-14 IGRAČA KOJI BI NOSILI IGRU I JOŠ 3 KOJI BI NADOPUNJAVALI EKIPU KADA DOĐU KARTONI ILI LAKŠE POVREDE.Na žalost to je tako.
- Ja ovdje ne smijem ni spomenuti Burića i Hajrovića kao mlade snage koje treba uvoditi barem po 20 minuta u igru.Još će mi neko reći da to radim iz interesa.
- Da li je Čelik osvojivši 35 bodova i gotovo status u PL , ujedno i ispunio normu ili će se ganjati sa seljom za 4. mjesto koje ništa ne garantuje to ne znamo.Veći motiv imaju igrači Tuzle jer, u pitanju je opstanak.Da li će imati čvrste noge i koheziju u igri i dokazati da -nisu slučajno ušli u Pl ili će opet okrenuti ploču i praviti čudne greške i nerezonske poteze vidjet ćemo u subotu.
- U prethodna dva meča rezultat je bio identičan 1:1, i u Zenici i u Tuzli.Za neke usporedbe važnija je utakmica koja je proljetos odigrana na Tušnju i u kojoj je Varešanović prvi puta sjeo na klupu tuzlaka.Rano vodstvo Tuzle u 13minuti i izjednačenje Čelika u 90+3.U toj utakmici Varešanović je po sugestijama kolega sastavio tim jer je tek prije dva dana preuzeo ekipu.To treba napomenuti.Čelik je kako je susret odmicao pokazao više volje , htijenja i snage i stigao do boda.Varešanović je podigao igru Tuzle od tada i pobjede u Krupi i Kaknju te remi sa Slobodom i donekle Radnikom, pokazali su jedno novo,bolje lice Tuzle.Jedno je sigurno i to treba stalno ponavljati:Ne treba dozvoliti sebi da zavisiš od drugih.Ne smije se svoja sudbina predavati nekom drugom na poverenje.FK Tuzla City za sada svoju sudbinu drži u svojim rukama . Vjerujemo da će u utakmici u Zenici pokazati karakter,zrelost i umijeće i ostvariti pozitivan rezultat.
Neka bude uz Božiju pomoć i sa srećom "Nebesko Plavi".Do pobjede.
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 19 apr 2019, 10:27, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 18 apr 2019, 16:35

........................

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 18 apr 2019, 16:38

..................

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 18 apr 2019, 17:01

P.L.BiH-PO BERGEROVIM TABLICAMA

27.kolo 20.04.19.

NK Čelik - FK Tuzla City 1:1
FK Željezničar - FK Krupa 3:0
FK Radnik B. - FK Zvijezda - 091:1
FK Mladost DK - NK GOŠK 3:1
FK Sloboda - FK Sarajevo 2:1
NK Široki B.- HŠK Zrinjski1:0

TABELA

1.FK Sarajevo....................26... 17... 6... 3....54:17..57
2.HŠK Zrinjski................... 26... 16... 5... 5....36:17..53
3.NK Široki ...................... 26.... 9... 13.. 4....27:19..40
4.FK Željezničar.................26....10... 6.. 10....32:29..36
6.FK Radnik ..................... 26.....8....11.. 7....23:20..35
5.NK Čelik........................26.... 9.... 8... 9....25:36..35
7.FK Sloboda.....................26.... 9.... 7... 10...19:21. 34
8.FK Mladost .................... 26.... 8.... 6...12...25:36. 30
9.FK Tuzla City.................. 26.... 7.... 8.. 11...25:31..29
10.FK Zvijezda - 09............. 26.... 6.... 9.. 11...23:36..27
11.NK GOŠK...................... 26.... 5.... 8.. 13...20:37..23
12.FK Krupa......................26.....4.... 9.. 13...29:39..21

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------
28.kolo
FK Krupa - FK Tuzla City ..........24.04.19. 17:00

29.kolo
FK Tuzla City- FK Zvijezda - 09.. 29.04.19. 17:00

30.kolo
NK GOŠK- FK Tuzla City.......... 05.05.19. 17:00
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 20 apr 2019, 22:41, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 19 apr 2019, 14:01

........................Fejzić: Motivirani smo da se s Bilinog polja vratimo neporaženi

slika
19.4.2019.

- Nogometaši Tuzla Cityja sutra na Bilinom polju igraju važnu utakmicu protiv Čelika i cijeli sedmicu pripremali su se za tu utakmicu. Odigrali su i pripremni susret s ekipom Slavena i pobijedili sa 3:1. Golman Nevres Fejzić, koji se uspješno vratio među stative, kaže da uz sav respekt prema Zeničanima očekuje povoljan rezultat. – Nemamo “kartoniranih” igrača, vraćaju se Ubiparip, Sesar i Crnkić, svi su igrači na raspolaganju šefu struke Mirzi Varešanoviću. Ne očekujem laganu utakmicu, jer Čelik “ganja” Evropu. Igrat će ofanzivno, pokušat ćemo ih ugroziti iz kontri. Nama su bodovi potrebni da uđemo u mirniju fazu prvenstva, tako da smo vrlo motivirani da se iz Zenice vratimo neporaženi. Vjerujem da smo u laganoj psihološkoj prednosti u odnosu na domaćina – kaže Fejzić u razgovoru za Fenu. Povrijeđen je na utakmici protiv Sarajeva, a nakon potresa mozga uspješno se oporavio. Do povratka u ekipu mijenjao ga je Adis Nurković. – Nije bilo razlike, branio je na visokom nivou – dodaje golman Tuzla Cityja. Govorio je i o novom šefu struke, Varešanoviću. – Veliki je trener i čovjek. Zna motivirati igrače, popravio nam je atmosferu u ekipi – zaključio je Fejzić. Utakmica Čelik – Tuzla City igra se sutra od 17 sati.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 19 apr 2019, 14:11

Noć oprosta,sudbine i želja:Muslimani večeras dočekuju.............. Lejletu-l-berat

slika
19.04 2019.
14.Ša' bana 1440. po hidžri

Muslimani u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu prigodnim programima danas obilježavaju Lejletul-berat jednu od četiri odabrane mubarek noći Lejletul-berat. Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini obavještava vjernike da po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice, u petak, sa akšam-namazom, nastupa mubarek noć, Lejletul-berat. Mubarek noć Lejletu-l-berat doživljava se kao vijesnik nadolazaćeg mjeseca posta, mubarek ramazana. Ta noć se obilježava kao noć u kojoj meleki počinju pisati sudbinu čovječanstva i svakog čovjeka pojedinačno za narednu godinu, a u tradiciji bosanskih muslimana poznata je i kao noć oprosta, sudbine i želja. Ova odabrana noć u hadisima, predajama poslanika Muhammeda, a.s., se spominje kao noć u kojoj Uzvišeni Allah određuje ljudske sudbine, ljudske živote i njihovu nafaku, a u nekim hadisima se spominje da u ovoj noći Allah dž.š. prašta ljudima grijehe.
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 19 apr 2019, 14:19, ukupno mijenjano 7 puta.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 19 apr 2019, 14:14

tuzlacity2017 je napisao/la:Noć oprosta, sudbine i želja: Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat

slika
Veceras svi dovu za pobjedu Celika :thumbup:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 19 apr 2019, 14:28

Vaktija Tuzla, petak, 19. april 2019

Akšam 19:40

---------------------------------------------------------------------

Vaktija Zenica, petak, 19. april 2019

Akšam 19:43
--------------------------------------------------------------------
Kasnite 3 minuta za Tuzlom.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 19 apr 2019, 15:01

https://sportsport.ba/fudbal/arslan-tuz ... gri/315197

Arslan: Tuzla City ima opasne ofanzivce, ne smijemo im dopustiti previše prostora u igri

Strateg Čelika uoči sutrašnjeg meča
Nogometaši Čelika nakon šest utakmica bez poraza u prošlom kolu su ubjedljivo poraženi u gostima od ekipe Krupe.

D. Kurbegović
19.04.19. 11:45

..................slika
Foto: D. Kurbegović

Vjerovatni sastav za utakmicu: Pavlović, Hodžić, Miletić, Vrhovac, Pecelj, Okoli, Grahovac, Jurina, Okić, Dedić i Dilaver.

- Arslan je na današnjoj press konferenciji istakao da mu je čast i zadovoljstvo što vodi NK Čelik, ali i da ovaj klub s njim ili bez njega u narednim sezonama mora biti u vrhu jer ima sve potrebne preduvjete za tako nešto

Sutra će Zeničani na Bilinom polju dočekati Tuzla City, a ako žele da ostanu u igri za izlazak u Evropu onda moraju osvojiti tri boda. To naravno neće biti lako, jer je protivnik veoma kvalitetan, te u nizu od četiri utakmice bez poraza.

Uoči sutrašnje utakmice danas su se na press konferenciji prisutnima obratili šef struke Džihat Arslan, te nogometaš Ljubiša Pecelj.

Šef struke Zeničana svjestan je da ih sutra očekuje težak meč protiv kvalitetnog protivnika, ovaj stručnjak iz Turske danas je odgovarao na brojna pitanja novinara, kako o sutrašnjoj utakmici, tako i o nekim igračima, ali i svome boravku u Zenici.

"Pri preuzimanju Čelika dogovorili smo da je cilj kluba opstanak u Premijer ligi jer rezultati nisu bili zadovoljavajući. Mislim da smo opstanak obezbjedili, a sjajnim igrama otvorio nam se put ka borbi za izlazak u Evropu. Mi to možemo samo uspjeti ako budemo svi zajedno i zajedničkim snagama nastavimo dobro igrati, te postizati dobre rezultate. Zadnja utakmica u Krupi nam je pokazao naše brojne nedostatke, mi individualno nismo jaka ekipa, ali jesmo kada smo svi kao kolektiv. Protiv Krupe nismo bili jaki kao kolektiv i desilo nam se što se desilo. Bilo je dosta pozicionih grešaka i nadam se da je ta utakmica dobar šamar i opomena za nas. Onako lošu partiju možemo samo nadoknaditi, ako sutra osvojimo tri boda", ističe Arslan.

Narednog protivnika Tuzla City veoma respektuje i očekuje tešku utakmicu

"Moramo se boriti od prve minute, protivnika respektujemo, to je jedna veoma dobra ekipa i po meni ono što imaju u svome rosteru posebno u napadu je možda i ponajbolje u ligi. Mi smo u stanju da pobijedimo svakoga kada igramo kao tim, nadam se da ćemo sutra biti na nivou i da ćemo ostvariti pobjedu. Sutra ćemo pobjedom nastaviti put ka Evropi ili ćemo u suprotnom završiti s tom pričom. Mi smo analizirali sutrašnjeg protivnika, oni su veoma opasni i da nisu imali nekih kadrovskih problema vjerovatno bi se borili za vrh, a ne za opstanak u ligi. Ako im dozvolimo mnogo prostora imat ćemo velike probleme, moramo držati konce igre u našim rukama i diktirati utakmicu u našu korist", kazao je trener Zeničana.

Sutra neće biti nekoliko igrača, a trener Zeničana još nije donio odluku o nastupu Salčinovića.

"Nedostajat će nam dosta Jamak, koji ima tri žuta kartona. On je jedan od najboljih veznih igrača u ligi i sutra će nam dosta nedostajati. Moramo da taj nedostatak nadomjestimo borbom svih igrača. Kada je u pitanju Salčinović i prije mog dolaska u Čelik nije mnogo igrao, najviše radi povreda koje su mu se desile. Svake sedmice je imao po dva-tri treninga nedovoljno jaka, ali on je veoma važan igrač i karakter za ovaj tim. On nije na visokom fizičkom nivou, odnosno nije spreman da odigra čitavu utakmicu. Ja ne znam šta je ranije bilo, kada je u pitanju njegov odnos s bivšim trenerom, ali primijeti se da nije dobro radio. Ne znam hoće li biti sutra u konkurenciji za ekipu, to ćemo još vidjeti. On ima svoj fudbalski kvalitet, pamet u igri, svakako da je poseban stil igrača, ali problem je njegova fizička sprema i zato ću obaviti s njim razgovor", kaže Arslan.

Ove sedmice nekoliko igrača se žalilo na povrede, a još jedan igrač mu je iznenada otpao za nastup

"Ante Blažević ima probleme s tetivom, nije dva dana trenirao, upitan je za nastup, kao i Adi Marković koji ima stomačne probleme. Ivanu Livaji je bolestan otac, on je otišao u Njemačku, imamo probleme oko igrača, koji su trebali da budu na klupi. Vidjet ćemo sutra ko će biti sve u rosteru. Vraća se Miletić i on će zauzeti svoje mjesto u ekipi" govori trener Zeničana.

Osvrnuo se i na mladog Selima Žunu, te trojicu otpisanih igrača.

"Ja sam htio Žunu voditi i u Krupu, ali me trener juniora Čelika molio da ga ostavim jer su juniori igrali protiv Željezničara. To je igrač koji bi u narednom periodu trebao da bude važan za ekipu i sutra će biti u konkurenciji za utakmicu. Kada je u pitanju status trojice igrača koji treniraju s juniorima mislim da je bolje dati šansu nekim mlađim igračima, talentima, ne želim ih poklopiti sa stranim igračima i želim da naša domaća djeca igraju", kazao je Arslan.

Za kraj se osvrnuo i na svoj dosadašnji boravak u Zenici.

"Naravno da mi je čast i veliko zadovoljstvo što sam ovdje, ovo je jedan veliki klub, koji više nikada ne smije gledati u prošlost, nego samo prema naprijed. Čelik se mora boriti za vrh stalno, a mislim da već naredne sezone može biti veoma konkurentan najboljim ekipama u ligi. Bez obzira bio ja ovdje ili ne, Čelik mora biti u vrhu jer ovaj grad živi za ovaj klub i ovi navijači zaslužuju sve najbolje", kazao je Arslan.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 19 apr 2019, 16:45

tuzlacity2017 je napisao/la:Vaktija Tuzla, petak, 19. april 2019

Akšam 19:40

---------------------------------------------------------------------

Vaktija Zenica, petak, 19. april 2019

Akšam 19:43
--------------------------------------------------------------------
Kasnite 3 minuta za Tuzlom.
:D
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Rimes87 i 5 gostiju.