15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

gazijabih
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la gazijabih » 10 jun 2014, 16:12

Evo raja male statistike za Argentinu :)

Prve utakmice Argentine na Svjetskim prvenstvima:
5 poraza i 10 pobjeda
1-2-2-1-1-2-1-2-1-2-1-1-1-1-1

15.07.1930.....Argentina - France 1:0
27.05.1934.....Sweden - Argentina 3:2
1938 / nisu učestvovali
1950 / nisu učestvovali
1954 / nisu učestvovali
08.06.1958.....W.Germany - Argentina 3:1
30.05.1962.....Argentina - Bulgaria 1:0
13.06.1966.....Argentina - Spain 2:1
1970 / nisu učestvovali
15.06.1974.....Poland - Argentina 3:2 (NAŠ TERMIN UTAKMICE)
02.06.1978.....Argentina - Hungary 2:1
13.06.1982.....Argentina - Belgium 0:1
02.06.1986.....Argentina - J.Korea 3:1
08.06.1990.....Argentina - Cameroon 0:1
21.06.1994.....Argentina - Greece 4.0
14.06.1998.....Argentina - Japan 1:0
02.06.2002.....Argentina - Nigeria 1:0
10.06.2006.....Argentina - C.Ivore 2:1
12.06.2010.....Argentina - Nigeria 1:0
15.06.2014.....Argentina - BiH ?:? (NAŠ TERMIN UTAKMICE)

Zadnja 4 Svjetska prvenstva su pobjeđivali minimalnim rezultatom :)
Nadajmo se da ćemo prekinuti seriju od Kameruna i ponoviti na taj datum rezutat argentinaca prije 40 godina :)

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 10 jun 2014, 16:17

Ja ne znam kako ovoliko igrači Brazila i Argentine mogu biti sigurni i pričati o mogućem finalu Brazil-Argentina. Samo zbog takvih mišljenja volio bi da bude skroz drugo finale da ih se spusti na zemlju. Ljudi zaboravili da je tu jos Španija, Njemačka, Holandija... Ja sanjam prolasku BiH i Nigerije to bi bio slag na tortu :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 jun 2014, 16:25

Ne vidim svrhu Salihovića na beku. Bolje je da Bičakčić ili Vranješ igraju na stoperu nego Salihović na beku. A na drugu stranu što Kolašinac nije za stopera nikako.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

emir_

Post Postao/la emir_ » 10 jun 2014, 16:27

FaraonTM je napisao/la:Ne vidim svrhu Salihovića na beku. Bolje je da Bičakčić ili Vranješ igraju na stoperu nego Salihović na beku. A na drugu stranu što Kolašinac nije za stopera nikako.
Sve upućuje na to da će Salihović početi kao lijevi bočni iako tu poziciju u klubovima nikada nije igrao. Selektor sigurno ide na iskustvo i zasluge, ipak su on i Lulić pregurali kvalifikacije.
4-IN-A-ROW

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 jun 2014, 16:45

emir_ je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ne vidim svrhu Salihovića na beku. Bolje je da Bičakčić ili Vranješ igraju na stoperu nego Salihović na beku. A na drugu stranu što Kolašinac nije za stopera nikako.
Sve upućuje na to da će Salihović početi kao lijevi bočni iako tu poziciju u klubovima nikada nije igrao. Selektor sigurno ide na iskustvo i zasluge, ipak su on i Lulić pregurali kvalifikacije.
Mah sve to pada u vodu kad se istrči na teren. Mi ćemo se većim dijelom utakmice braniti a znamo kakav je Salihović u odbrani. U ovim pripremnim utakmicama da nije imao onu asistenciju, i ono rizično spuštanje glavom za Begovića kada smo umalo primili gol, iskreno ne bih ni znao da igra.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 jun 2014, 16:46

ovi nasi mediji bas su katastrofa .umjesto da pucaju emisije svaku noc o SP da se prave najave utakmice ,neke zanimljive goste u nas baš nista ,ja jos nisam vidjeo da najavljuju ni sp ni utakmicu s argentinom. :puke: :puke: :puke:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 jun 2014, 16:54

Po cemu Kolasinac nije za stopera? To i jest njegova prirodna pozicija, beka igra zato sto je Schalke tu najtanji. Kolasinac je odlican za stopera. A Bicakcic je totalno van forme, dok se Vranjesu ne moze vjerovat. Salihovic je bolji na beku, nego ova dvojica na stoperu trenutno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 jun 2014, 17:06

Cartman je napisao/la:
Po cemu Kolasinac nije za stopera? To i jest njegova prirodna pozicija, beka igra zato sto je Schalke tu najtanji. Kolasinac je odlican za stopera. A Bicakcic je totalno van forme, dok se Vranjesu ne moze vjerovat. Salihovic je bolji na beku, nego ova dvojica na stoperu trenutno.
Kako mu stoper može biti prirodna pozicija? On zadnje dvije godine igra lijevog beka, znači da je on lijevi bek. Neće se Šalke dvije godine krpiti sa igračem kojem je to "neprirodna" pozicija. Previše je grub za stopera, Pepe je za njega mala maca. Prvo udara a onda misli, a to jedan stoper ne smije raditi. Crveni protiv Argentine bi dobio za dva svoja starta, pogotovo sa onim uklizavanjem. Bičakčić je mogao igrati i utakmicu protiv Meksika ali Pape nije želio da rizikuje, čovjek će do Argentine imati više od desetak dana punih priprema. Njegova povreda nije bila nešto duga pa da tek tako može ispasti iz forme. Od okupljanja on je uredno radio (malo manjim intenzitetom) ali nije pauzirao 6 mjeseci bez ikakvog treninga pa da kažeš da je ispao iz forme.

Ne znam kako ste na osnovu sinoćnje utakmice zaključili da je Bičakčić nespreman. Imao jednu pogrešno procijenjenu loptu i odmah nespreman.. :facepalm:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2014, 17:06

Spahić---Kolašinac---Salihović
i
Spahić---Bičakčić---Kolašinac

Nijanse odlučuju i onaj koji bude starto ako pogriješi bit će eto trebo je drugog stavit.Stvarno mislim da nema ogromne razlike u ova 2 slučaja i više je pitanje ko će bit raspoložen u toj utakmici što se ne može predvidit.Selektor je svaki dan s njima i mislim da će izabrati najbolje rješenje,neće Salihović startat samo zbog ranijih zasluga(jest da će bit faktor uigranost sa Lulićem,ne znam kad nam je neko dar mar pravio na toj strani),Vedo nas je na SP odveo,pa klupa,Medunjanin bio starter svaku utakmicu,pa je klupa.
Nad tobom sunce najljepše sja

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 10 jun 2014, 17:09

Nemojte molim vas Sea na štopera protiv Gaucosa. Puno su opasniji po krilu nego kroz sredinu, Vranjes to može odraditi sa Spahom i Besicem

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2014, 17:28

Ja bih umjesto Bičakčića stavio Vranješa, ne bi tu stavio Sea. Do sad Vranješ nije pravio greške, nakon one tekme u Grčkoj.

slika
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 jun 2014, 17:33

Ni meni nije jasno sto stavljate Sea na stopera, a Seju na beka kad su Argentinci puno opasniji po krilima, zato je valjda bolje da Seo igra LB..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 jun 2014, 18:03

Odluka Kolasinac-Bicakcic ce pasti vjerovatno u zadnji tren pred utakmicu. Ako se Bicakcic moze fizicki vratiti na odredjen nivo, onda ce on na stopera, a Seo na ljevog beka. Seoje proslu utakmicu protiv ARG bio najbolji pojedinac u nasem timu, zaustavio je Aguera bez vecih problema.

Ako se ne bude Bicakcic oporavio, onda 100 % ide Seo na stopera a Salihovic na ljevog beka. Moram priznati da ni sam ne znam sta je u ovom trenutku bolja varijanta, jer je Seo dobar i na stoperu ali ima strasnu eksplozivnost kada igra na ljevom beku i moguce da bi Lulic i Seo pravili dar mar po ljevoj strani.

Vjerovatno ce Safet odigrati dvije tri utakmice izmedju nasih igraca i dan pred utakmicu odrediti sastav na osnovu Bicakciceve spreme. Trenutno su obadvije opcije u igri.

Takodjer postoji opcija da zaigra Bicakcic, a da Seo pri tome ode na ljevog beka, a Salihovic u vezni red. Vjerovatno bi u tom slucaju poceli bez Misimovica, ja mislim da je to druga velika dilema Safeta.

A)
--------------------------Dzeko------------------------------
--------Lulic------------------------------Hajrovic----------
--------------------------Pjanic------------------------------
-------------Salihovic------------Besic----------------------
---Kolasinac------Spahic---Bicakcic-----Mujdza----------
-------------------------Begovic-------------------------------

Uslovi: Bicakcic spreman, Misimovic out radi jacanja zadnjih veznih, Salihovic in.

B)
--------------------------Dzeko-----------------------
----------Lulic---------------------------Hajrovic--
-----------------------Misimovic---------------------
---------------Pjanic--------------Besic-------------
--Kolasinac------Spahic---Bicakcic-----Mujdza---
-----------------------Begovic-----------------------

Uslovi: Bicakcic spreman, Misimovic in na mjesto Salihovica radi jacanja ofanzive, zato slabiji zadnji vezni u defanzivi.

C)
--------------------------Dzeko---------------------------
----------Lulic-----------------------------Hajrovic----
-----------------------Misimovic-------------------------
---------------Pjanic--------------Besic------------------
--Salihovic------Kolasinac---Spahic-----Mujdza--------
-----------------------Begovic-----------------------------

Uslovi: Bicakcic nespreman, Misimovic in, Salihovic in.

Vjerovatno A otpada, a najveca dilema je B ili C.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 10 jun 2014, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 10 jun 2014, 18:05

Ogi štopera, Seo beka
to je to
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 jun 2014, 18:06

Salihovic / Medunjanin / Vranjes
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 10 jun 2014, 18:20

slika

ako Bico ne mogne, onda Ogija
mada i ako počne Miske neću se ljutiti ali ću se nervirati dok ne sjevne majstorija :lol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 10 jun 2014, 18:28

Kaunas je napisao/la:slika

ako Bico ne mogne, onda Ogija
mada i ako počne Miske neću se ljutiti ali ću se nervirati dok ne sjevne majstorija :lol:
Cak i da je Bico najspremniji on je prespor za Argentince. Radije se kockati sa Ogijem.

Pjana i Besic bi zapravo trebali odigrati najvazniju ulogu ovdje prije nego ista i dodje do zadnje linije. To znaci da Miske pocinje 95%, cisto i zato sto Pape ne zna zapoceti utakmicu bez njega. Zavisno od rezultata i postavke Argentine mozda urotirati na DM Salihovica i gurnuti Pjanica naprijed umjesto Misketa (kad ovom dusa izadje na nos oko 60. minute).

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 jun 2014, 18:31

DonCorleone je napisao/la:Odluka Kolasinac-Bicakcic ce pasti vjerovatno u zadnji tren pred utakmicu. Ako se Bicakcic moze fizicki vratiti na odredjen nivo, onda ce on na stopera, a Seo na ljevog beka. Seoje proslu utakmicu protiv ARG bio najbolji pojedinac u nasem timu, zaustavio je Aguera bez vecih problema.

Ako se ne bude Bicakcic oporavio, onda 100 % ide Seo na stopera a Salihovic na ljevog beka. Moram priznati da ni sam ne znam sta je u ovom trenutku bolja varijanta, jer je Seo dobar i na stoperu ali ima strasnu eksplozivnost kada igra na ljevom beku i moguce da bi Lulic i Seo pravili dar mar po ljevoj strani.

Vjerovatno ce Safet odigrati dvije tri utakmice izmedju nasih igraca i dan pred utakmicu odrediti sastav na osnovu Bicakciceve spreme. Trenutno su obadvije opcije u igri.

Takodjer postoji opcija da zaigra Bicakcic, a da Seo pri tome ode na ljevog beka, a Salihovic u vezni red. Vjerovatno bi u tom slucaju poceli bez Misimovica, ja mislim da je to druga velika dilema Safeta.

A)
--------------------------Dzeko------------------------------
--------Lulic------------------------------Hajrovic----------
--------------------------Pjanic------------------------------
-------------Salihovic------------Besic----------------------
---Kolasinac------Spahic---Bicakcic-----Mujdza----------
-------------------------Begovic-------------------------------

Uslovi: Bicakcic spreman, Misimovic out radi jacanja zadnjih veznih, Salihovic in.

B)

Uslovi: Bicakcic spreman, Misimovic in na mjesto Salihovica radi jacanja ofanzive, zato slabiji zadnji vezni u defanzivi.

C)
--------------------------Dzeko---------------------------
----------Lulic-----------------------------Hajrovic----
-----------------------Misimovic-------------------------
---------------Pjanic--------------Besic------------------
--Salihovic------Kolasinac---Spahic-----Mujdza--------
-----------------------Begovic-----------------------------

Uslovi: Bicakcic nespreman, Misimovic in, Salihovic in.

Vjerovatno A otpada, a najveca dilema je B ili C.
Kolašinac je odigrao najbolje tu utakmicu, a treba li napomenuti da je igrao baš beka. U toj istoj tekmi Bičakčić je bio onako solidan, bolji od Spahića sigurno.

Što se tiče ovih verzija, hajde eto da ostavimo ovu dilemu Salihović-Bičakčić otvorenu (iako za mene Bičakčić u prednosti), mislim da će Misimović početi sigurno. Slažem se da je loš, ne trči, bukvalno ne radi ništa.. Ali Safet izgleda od njega stalno očekuje onaj neki pas, tu loptu sa očima koje nema već odavno, ali sada ću "objasniti" zašto Miske "mora" igrati.

Druga stvar što ja mislim da će Miske početi je taj da Sajo ne želi mijenjati dvojac Pjanić-Bešić. Jer Bešić (trči, bori se, uzima lopte..) a Pjanić trči, dodaje lopte čak ih nekad i oduzme, kreira akcije, smiruje igru... Upravo zbog ovoga mislim da Miske igra jer Pjanića trenutno niko ne može zamjeniti na poziciji do Bešića. Nekako naivno neću reći glupo je očekivati od Salihovića da zaigra pored Bešića jer on je igrač koji je prvenstveno spor i ne voli da trči (i tu odmah ta taktika sa njim pored Bešića pada u vodu) a da ne govorimo koliko je realno propuh u odbrani. Medunjanin isto tako (iako sam priznajem prvi govorio da on treba igrati od početka, razuvjerio me je u ovim prijateljskim).

Salihović će dobro doći sa svojim centaršutevima protiv Nigerije i pogotovo protiv Irana kada bude trebalo razbiti njihovu odbranu. Protiv Argentine u prvom sastavu iskreno mislim da je on beskoristan.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 jun 2014, 18:37

@Faraon

Kolasinac na ljevom beku jeste zapravo garancija da tom stranom niko proci nece, uostalom to je vec jednom jasno i dokazao. Strpo je Aguera u dzep, definitivno.

Moguce je da ce Bicakcic odigrati dobro ako Spaha bude krpio koliko moze i Kolasinac zatvorio cijelu ljevu stranu.

Ja bih najvjerovatnije poceo sa formacijom B, pa neka igra i Misimovic, mozda zaista i upali jedna lopta, a najvjerovatnije ce istrcati formacija C bez Bicakcica.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 jun 2014, 18:42

Zna li se ko je sudija za ovu utakmicu ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.