Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

LenBias
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la LenBias » 24 feb 2014, 16:00

oni su njega vec prepoznali, licno bi volio da odmah ode u nba i pocne se razvijati po njihovim standardima ali nije bauk ako odgodi to za godinu ili dvije maksimalno
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 feb 2014, 16:09

Neutral je napisao/la:Thiago Splitter je bio najbolji centar u Evropi pa gdje je bio na početku u Spurs-ima.
Mirza Teletović je bio najbolja četvroka Evrope pa ne pokazuje brojke koje bi trebao. Ako je 8.6 poena u prosjeku uspjeh onda je Evropska košarka dno dna.

Čekanje je mač sa dvije oštrice. Afirmisati se u Evropi ne znači automatski imati uspjeh u NBA ;)

Uvijek sam za to da se preuzme rizik nego da igra 20 minuta u ABA ligi.
@Neutral, nije razlog sto on igra 20 minuta u prosjeku sto neko njega maltretira ili slicno. Mora u jos stvari da radi, mora da stekne rutinu, iskustvo. Cesto udje u problem sa faulovima, ima jos problema sa kondicijom, ali to je razlog zato sto on igra tako. U svaki blok, odbranu, napad ulazi sto posto i puno se trosi. Ako gledas Cedevitu primjetio si da mu se cesto cisti strana da igra 1 na 1. Rijetko kada dobija loptu iz pick n'rolla da zavrsava. Kada udje na teren, prva je napadacka opcija. Sjajnim partijama na pocetku sezone je pokazao da je veliki potencijal i sada svi ocekujemo u svakoj utakmici da ima 14-15 poena u prosjeku..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 feb 2014, 16:19

Ceda nema pravog play-a, zato i rijetko dobija loptu na pick n'roll. Nije mi nikako jasan Repeša s dovođenjem Ray-a, umjesto pravog playmakera..
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 feb 2014, 16:28

Smit je ostvario strasnu konekciju sa Nurkicem ( i u procesu sebi prigrabio poziv u reprezentaciju Hrvatske, a da nije tamo nasi bi kontaktirali 99%)... tako da je malo tendenciozno reci da Cedevita nema playa...sta tek onda reci za Partizan i Zvezdu :D ..Nurkic je od Smita imao strasnih lopti, a drugi par patika je sto je Nurkicu lakse ostvariti poziciju za sut kad mu se ocisti strana nego kada iz pika primi loptu, valja kontrolisat onoliko tijelo u naletu...

jos ima i Delas tu koji igra solidno kao backup play...Rej je doveden vise umjesto Marka Tomasa nego na keca.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 feb 2014, 16:36

Ma brate, on više lopti dobije od Babića nego Smitha.
Delaš je također nekakav combo, nije to-to-

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 24 feb 2014, 16:40

VanBasten je napisao/la:Ma brate, on više lopti dobije od Babića nego Smitha.
upravo, od babica je 2 puta vise dobio lopti nego od smitha
a smith je priuceni play i jedva nabra 3 asistencije po utakmici, on je daleko vise poenter
cedeviti treba play kao vladovic i to ne vise od 15-20 minuta i to da poveze redove jer cesto upadaju u crne rupe jer im ne dostaje kreativnosti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 24 feb 2014, 17:17

Moze li mi neko objasniti sta znaci ova dominacija,pratim kosarku,momak je nevidjeni talenat i vjerovatno mu predstoji vrhunska NBA karijera ali o kakvoj dominaciji se prica,momak daje 10ak poena u ABA lig,da igra neko juniorsko prvenstvo pa postize 30 poena moglo bi se pricati o dominaciji,a i to sto se otimaju skauti nije znak jednakosti da je veliki igrac,najveci primjer je Milicic,drugi pik,ja se nadam da ce se razviti u pravog centra al o nekoj dominaciji pricati je presmijesno.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 24 feb 2014, 17:59

problem je u tome sto juka ubaci tih "skromnih" 10 poena za 15ak minuta, dok drugima za to treba 35.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 feb 2014, 18:00

Papalukas je napisao/la:Moze li mi neko objasniti sta znaci ova dominacija,pratim kosarku,momak je nevidjeni talenat i vjerovatno mu predstoji vrhunska NBA karijera ali o kakvoj dominaciji se prica,momak daje 10ak poena u ABA lig,da igra neko juniorsko prvenstvo pa postize 30 poena moglo bi se pricati o dominaciji,a i to sto se otimaju skauti nije znak jednakosti da je veliki igrac,najveci primjer je Milicic,drugi pik,ja se nadam da ce se razviti u pravog centra al o nekoj dominaciji pricati je presmijesno.
bravo, svaka cast, nemas pojma

Ovo je klasični Primer kako ne treba pisati postove- Nermin
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 feb 2014, 18:21

nerminh74 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Ma brate, on više lopti dobije od Babića nego Smitha.
upravo, od babica je 2 puta vise dobio lopti nego od smitha
a smith je priuceni play i jedva nabra 3 asistencije po utakmici, on je daleko vise poenter
cedeviti treba play kao vladovic i to ne vise od 15-20 minuta i to da poveze redove jer cesto upadaju u crne rupe jer im ne dostaje kreativnosti
Eh..
Da su imali pravog play-a, ne bi izgubili bar 2 od ove 4 (3 u eurocup-u) dobivene tekme. Doduše, i Repešine rotacije su odigrale ulogu u tim porazima. Dobar je trener i sve, ali frajer isto ko da prije tekme napravi raspored minutaže/rotacije, i nema odstupanja bez obzira na dešavanja na terenu.

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 24 feb 2014, 19:57

problem je u tome sto juka ubaci tih "skromnih" 10 poena za 15ak minuta, dok drugima za to treba 35.
A sto on igra 15 minuta,nece Repesa da pobjedi? :roll: :roll: Cuj za 15 minuta nije za 15 minuta nego po utakmici,drugo je sto on napravi dvije licne za pola minute al to je sve danak neiskustva,al ovde se prica o nekoj dominaciji.....

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 24 feb 2014, 20:08

LenBias je napisao/la:
Papalukas je napisao/la:Moze li mi neko objasniti sta znaci ova dominacija,pratim kosarku,momak je nevidjeni talenat i vjerovatno mu predstoji vrhunska NBA karijera ali o kakvoj dominaciji se prica,momak daje 10ak poena u ABA lig,da igra neko juniorsko prvenstvo pa postize 30 poena moglo bi se pricati o dominaciji,a i to sto se otimaju skauti nije znak jednakosti da je veliki igrac,najveci primjer je Milicic,drugi pik,ja se nadam da ce se razviti u pravog centra al o nekoj dominaciji pricati je presmijesno.
bravo, svaka cast, nemas pojma

Ovo je klasični Primer kako ne treba pisati postove- Nermin
:lol:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 feb 2014, 21:51

Papalukas je napisao/la:
A sto on igra 15 minuta,nece Repesa da pobjedi? :roll: :roll: Cuj za 15 minuta nije za 15 minuta nego po utakmici,drugo je sto on napravi dvije licne za pola minute al to je sve danak neiskustva,al ovde se prica o nekoj dominaciji.....
Radi se o tome da, za vrijeme koje provede na terenu, iskoristi maksimalno i napravi osjetnu razliku, postane jedna od glavnih napadackih opcija jedne dobre momcadi, ''razgrne'' reket na oba kraja terena i obavi svoj posao. To je dominantno napraviti, u tim godinama pogotovo. Ostalo dolazi uz trening, mirnocu, rutinu, iskustvo, no za takvo sto treba vremena.
...Život za Široki...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 feb 2014, 14:54

Neutral je napisao/la:zato je Kobe bio prosjek na početku NBA karijere
:shock: :o :shock: :o :shock: :o :shock: :o
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 feb 2014, 15:00

nerminh74 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:ovo malo ko od podbornika NBA shvata, ne razumiju da se u NBA uzimaju 90% gotovi igraci i da se bruse finese, ali da tamo nema klubova koji prave igrace
pa upravo imas primjer malog crnog grka, koji je sa 18 godina draftan iz grckog drugoligasa... ili mislis da je u ligi koja je u rangu nase bio vec gotov proizvod? :D
on, dirk, ... su izuzeci koji potvrdzuju pravilo
a imas ih na stotine koji su propali tamo
pa imas i na stotine gotovih igraca koji su propali tamo - sjeti se samo danilovica, jasikeviciusa, spanoulisa, rodrigueza...

znaci ne mozemo govoriti o nekom pravilu, sve je stvar srece: koje su ambicije i filozofija ekipe, ko ce ga trenirati i ko ce mu konkurencija biti...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 feb 2014, 15:11

KK_Bosna je napisao/la:
71 utakmica u prvoj sezoni, 7.6 poena u prosjeku.

Ne znam što si šokiran, mislio sam da si shvatio da makar tebi ne moram objašnjavati.

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 feb 2014, 16:41

Papalukas je napisao/la:

:mrgreen:

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 25 feb 2014, 16:48

Sutra u 20:00 h Cedevita-Zadar polufinale kupa Hrvatske, prijenos na Sport klubu.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 25 feb 2014, 17:05

Neutral je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

Ne znam što si šokiran, mislio sam da si shvatio da makar tebi ne moram objašnjavati.
To nije prosjek, to je rookie sezona gdje uopste nemas ovlasti da uzimas suteve kad hoces nego da ucis i razvijas se.

Cuj Kobe bio prosjek, stvarno :o :shock: najbolje opisuje taj tvoj komentar :?
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 feb 2014, 17:33

Neutral je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

aha, a razlog za to je sto je kobe bio u rangu - teletovica :roll:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.