Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
oni su njega vec prepoznali, licno bi volio da odmah ode u nba i pocne se razvijati po njihovim standardima ali nije bauk ako odgodi to za godinu ili dvije maksimalno
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
@Neutral, nije razlog sto on igra 20 minuta u prosjeku sto neko njega maltretira ili slicno. Mora u jos stvari da radi, mora da stekne rutinu, iskustvo. Cesto udje u problem sa faulovima, ima jos problema sa kondicijom, ali to je razlog zato sto on igra tako. U svaki blok, odbranu, napad ulazi sto posto i puno se trosi. Ako gledas Cedevitu primjetio si da mu se cesto cisti strana da igra 1 na 1. Rijetko kada dobija loptu iz pick n'rolla da zavrsava. Kada udje na teren, prva je napadacka opcija. Sjajnim partijama na pocetku sezone je pokazao da je veliki potencijal i sada svi ocekujemo u svakoj utakmici da ima 14-15 poena u prosjeku..Neutral je napisao/la:Thiago Splitter je bio najbolji centar u Evropi pa gdje je bio na početku u Spurs-ima.
Mirza Teletović je bio najbolja četvroka Evrope pa ne pokazuje brojke koje bi trebao. Ako je 8.6 poena u prosjeku uspjeh onda je Evropska košarka dno dna.
Čekanje je mač sa dvije oštrice. Afirmisati se u Evropi ne znači automatski imati uspjeh u NBA![]()
Uvijek sam za to da se preuzme rizik nego da igra 20 minuta u ABA ligi.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ceda nema pravog play-a, zato i rijetko dobija loptu na pick n'roll. Nije mi nikako jasan Repeša s dovođenjem Ray-a, umjesto pravog playmakera..
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Smit je ostvario strasnu konekciju sa Nurkicem ( i u procesu sebi prigrabio poziv u reprezentaciju Hrvatske, a da nije tamo nasi bi kontaktirali 99%)... tako da je malo tendenciozno reci da Cedevita nema playa...sta tek onda reci za Partizan i Zvezdu
..Nurkic je od Smita imao strasnih lopti, a drugi par patika je sto je Nurkicu lakse ostvariti poziciju za sut kad mu se ocisti strana nego kada iz pika primi loptu, valja kontrolisat onoliko tijelo u naletu...
jos ima i Delas tu koji igra solidno kao backup play...Rej je doveden vise umjesto Marka Tomasa nego na keca.

jos ima i Delas tu koji igra solidno kao backup play...Rej je doveden vise umjesto Marka Tomasa nego na keca.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ma brate, on više lopti dobije od Babića nego Smitha.
Delaš je također nekakav combo, nije to-to-
upravo, od babica je 2 puta vise dobio lopti nego od smithaVanBasten je napisao/la:Ma brate, on više lopti dobije od Babića nego Smitha.
a smith je priuceni play i jedva nabra 3 asistencije po utakmici, on je daleko vise poenter
cedeviti treba play kao vladovic i to ne vise od 15-20 minuta i to da poveze redove jer cesto upadaju u crne rupe jer im ne dostaje kreativnosti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Moze li mi neko objasniti sta znaci ova dominacija,pratim kosarku,momak je nevidjeni talenat i vjerovatno mu predstoji vrhunska NBA karijera ali o kakvoj dominaciji se prica,momak daje 10ak poena u ABA lig,da igra neko juniorsko prvenstvo pa postize 30 poena moglo bi se pricati o dominaciji,a i to sto se otimaju skauti nije znak jednakosti da je veliki igrac,najveci primjer je Milicic,drugi pik,ja se nadam da ce se razviti u pravog centra al o nekoj dominaciji pricati je presmijesno.
problem je u tome sto juka ubaci tih "skromnih" 10 poena za 15ak minuta, dok drugima za to treba 35.
bravo, svaka cast, nemas pojmaPapalukas je napisao/la:Moze li mi neko objasniti sta znaci ova dominacija,pratim kosarku,momak je nevidjeni talenat i vjerovatno mu predstoji vrhunska NBA karijera ali o kakvoj dominaciji se prica,momak daje 10ak poena u ABA lig,da igra neko juniorsko prvenstvo pa postize 30 poena moglo bi se pricati o dominaciji,a i to sto se otimaju skauti nije znak jednakosti da je veliki igrac,najveci primjer je Milicic,drugi pik,ja se nadam da ce se razviti u pravog centra al o nekoj dominaciji pricati je presmijesno.
Ovo je klasični Primer kako ne treba pisati postove- Nermin
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Eh..nerminh74 je napisao/la:upravo, od babica je 2 puta vise dobio lopti nego od smithaVanBasten je napisao/la:Ma brate, on više lopti dobije od Babića nego Smitha.
a smith je priuceni play i jedva nabra 3 asistencije po utakmici, on je daleko vise poenter
cedeviti treba play kao vladovic i to ne vise od 15-20 minuta i to da poveze redove jer cesto upadaju u crne rupe jer im ne dostaje kreativnosti
Da su imali pravog play-a, ne bi izgubili bar 2 od ove 4 (3 u eurocup-u) dobivene tekme. Doduše, i Repešine rotacije su odigrale ulogu u tim porazima. Dobar je trener i sve, ali frajer isto ko da prije tekme napravi raspored minutaže/rotacije, i nema odstupanja bez obzira na dešavanja na terenu.
A sto on igra 15 minuta,nece Repesa da pobjedi?problem je u tome sto juka ubaci tih "skromnih" 10 poena za 15ak minuta, dok drugima za to treba 35.

-
- Kontakt:
LenBias je napisao/la:bravo, svaka cast, nemas pojmaPapalukas je napisao/la:Moze li mi neko objasniti sta znaci ova dominacija,pratim kosarku,momak je nevidjeni talenat i vjerovatno mu predstoji vrhunska NBA karijera ali o kakvoj dominaciji se prica,momak daje 10ak poena u ABA lig,da igra neko juniorsko prvenstvo pa postize 30 poena moglo bi se pricati o dominaciji,a i to sto se otimaju skauti nije znak jednakosti da je veliki igrac,najveci primjer je Milicic,drugi pik,ja se nadam da ce se razviti u pravog centra al o nekoj dominaciji pricati je presmijesno.
Ovo je klasični Primer kako ne treba pisati postove- Nermin

Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Radi se o tome da, za vrijeme koje provede na terenu, iskoristi maksimalno i napravi osjetnu razliku, postane jedna od glavnih napadackih opcija jedne dobre momcadi, ''razgrne'' reket na oba kraja terena i obavi svoj posao. To je dominantno napraviti, u tim godinama pogotovo. Ostalo dolazi uz trening, mirnocu, rutinu, iskustvo, no za takvo sto treba vremena.Papalukas je napisao/la:A sto on igra 15 minuta,nece Repesa da pobjedi?problem je u tome sto juka ubaci tih "skromnih" 10 poena za 15ak minuta, dok drugima za to treba 35.![]()
Cuj za 15 minuta nije za 15 minuta nego po utakmici,drugo je sto on napravi dvije licne za pola minute al to je sve danak neiskustva,al ovde se prica o nekoj dominaciji.....
...Život za Široki...
Neutral je napisao/la:zato je Kobe bio prosjek na početku NBA karijere

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
pa imas i na stotine gotovih igraca koji su propali tamo - sjeti se samo danilovica, jasikeviciusa, spanoulisa, rodrigueza...nerminh74 je napisao/la:on, dirk, ... su izuzeci koji potvrdzuju praviloKK_Bosna je napisao/la:pa upravo imas primjer malog crnog grka, koji je sa 18 godina draftan iz grckog drugoligasa... ili mislis da je u ligi koja je u rangu nase bio vec gotov proizvod?nerminh74 je napisao/la:ovo malo ko od podbornika NBA shvata, ne razumiju da se u NBA uzimaju 90% gotovi igraci i da se bruse finese, ali da tamo nema klubova koji prave igrace
a imas ih na stotine koji su propali tamo
znaci ne mozemo govoriti o nekom pravilu, sve je stvar srece: koje su ambicije i filozofija ekipe, ko ce ga trenirati i ko ce mu konkurencija biti...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
71 utakmica u prvoj sezoni, 7.6 poena u prosjeku.KK_Bosna je napisao/la:Neutral je napisao/la:zato je Kobe bio prosjek na početku NBA karijere![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne znam što si šokiran, mislio sam da si shvatio da makar tebi ne moram objašnjavati.
Papalukas je napisao/la:A sto on igra 15 minuta,nece Repesa da pobjedi?problem je u tome sto juka ubaci tih "skromnih" 10 poena za 15ak minuta, dok drugima za to treba 35.![]()
Cuj za 15 minuta nije za 15 minuta nego po utakmici,drugo je sto on napravi dvije licne za pola minute al to je sve danak neiskustva,al ovde se prica o nekoj dominaciji.....

Sutra u 20:00 h Cedevita-Zadar polufinale kupa Hrvatske, prijenos na Sport klubu.
-
- Kontakt:
To nije prosjek, to je rookie sezona gdje uopste nemas ovlasti da uzimas suteve kad hoces nego da ucis i razvijas se.Neutral je napisao/la:71 utakmica u prvoj sezoni, 7.6 poena u prosjeku.KK_Bosna je napisao/la:Neutral je napisao/la:zato je Kobe bio prosjek na početku NBA karijere![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne znam što si šokiran, mislio sam da si shvatio da makar tebi ne moram objašnjavati.
Cuj Kobe bio prosjek, stvarno

Ronaldo - Isco - Bale
aha, a razlog za to je sto je kobe bio u rangu - teletovicaNeutral je napisao/la:71 utakmica u prvoj sezoni, 7.6 poena u prosjeku.KK_Bosna je napisao/la:Neutral je napisao/la:zato je Kobe bio prosjek na početku NBA karijere![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.