BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Klopp
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Klopp » 22 avg 2010, 13:17

Ne znam brate, ali ja sam skeptik sto se tice Schmelzera. Za mene je on dobar back-up, nista vise. U defanzivi je mozda i bolji od Dedea jer Dede cesto ide naprijed, pa ostane rupa nazad, a ovaj ide puno manje naprijed. Ali zato prema naprijed je miljama iza Dedea. Dede zna sacuvati loptu, rijetko je kad izgubi, bolju tehniku, centarsut. Ali od Dedea ne trebamo ocekivati cuda vise, mislim da ce on biti na klupi, jer Klopp gura mlađe. A i u godinama je, nema on vise ni snage. Ono par tekmi prosle sezone sto je igrao, ja ga gledam hoce dusa da mu izađe. Jedino ako Schmelle bude teze kiksao.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

fratello
Kontakt:

Post Postao/la fratello » 22 avg 2010, 14:23

Borussia slika Bayern 04
Hehe, kakav meč, duel starih rivala, star derbi. Prednost naravno nama, ta će Apotekari, prošle sezone su se bili zaholcali, mislim da ce ove biti nesto slabiji. Imamo sastav kojim možemo im očitati bukvicu, prema tome, jedva čekam meč!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 avg 2010, 16:18

A raje na temi slika, odavno nije bilo življe slika slika slika

Auf geht's BVB slika
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 avg 2010, 16:20

SIIIIIIIIIIEG SIIIIIIIIIIIEG SIIIIIIIIIIIIIIIIEG ! ! ! ABD danas ...

heja BVB, heja BVB, heja heja BVB

heute wolln wir siegen,
wir gehen mächtig ran
Borussia spielt heute ganz gross,
bis zum letzten Mann

stürmen wollen wir das Tor,
ja das ist unsere Pflicht
wir geben heut das Tempo an,
der Gegner stört uns nicht

ist das Spiel gewonnen,
dann kann man es verstehn
der BVB, der BVB wird niemals untergehn

Heja BvB, Heja BvB, Heja Heja BvB

BORUSSIA DORTMUND BvB YNWA !!!
BvB Echte Liebe !!!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 22 avg 2010, 16:38

Evo sastava protiv BAyera:
Weide-Owo, Neven, Mats, Schmelle-Kehl, Sahin-Kevin, Kagawa, Gotze-Lucas. Klupa: Langerak, Santana, Piscek, Bender, Hajnal, Lewandowski, Rangelov

Kod Bayera u prvom sastavu Ballack, krila Barneta i R.Augusto, Vidal pored Ballacka, bekovi Castro i Kadlec, stoperi Reinartz i Hypia, i Kiessling i Derdiyok u napadu.

Cujem lose vrijeme, grmi, sijeva.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 avg 2010, 16:50

Klopp je napisao/la:Evo sastava protiv BAyera:
Weide-Owo, Neven, Mats, Schmelle-Kehl, Sahin-Kevin, Kagawa, Gotze-Lucas. Klupa: Langerak, Santana, Piscek, Bender, Hajnal, Lewandowski, Rangelov

Kod Bayera u prvom sastavu Ballack, krila Barneta i R.Augusto, Vidal pored Ballacka, bekovi Castro i Kadlec, stoperi Reinartz i Hypia, i Kiessling i Derdiyok u napadu.

Cujem lose vrijeme, grmi, sijeva.
Znači da će ipak Owo igrati :D ...Uff, jest dobar sastav Leverkusena, vezni red i napad su im prejaki :x
Našu šansu vidim u ovoj njihovoj odbrani sa Reinartzom (kako neko već reče)...Ako ih pustimo da nas napdanu i ako se previše povučemo, mislim da nemamo šta tražiti u ovom meču....Potrebno je od prve minute vršiti presing na zadnju liniju i stalno pritiskati ovaj njihov vezni red odmah na njihovj polovini, jer kao što rekoh ako im dopustimo da razvijaju svoju pas igru loše ćemo se provesti, jer je evidento da su tehnički dosta bolji od nas...Biće ovo pravo gutava utakmica :)

fratello
Kontakt:

Post Postao/la fratello » 22 avg 2010, 16:54

Pa ne samo protiv Leverkuzena, nego protiv sviju netreba dopustati da razviju svoje oruzje, u ovom sluicaju najbolje oruzje Leverkuzena je vez, prema tome, vrsit pritisak odma.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 avg 2010, 17:04

Jos nekih 25 min samo do pocetka ... Ne sikiraj te se dobit cemo ba odmah ce Kloppo napast zna on :D Ja kazem 2-0 za nas Sahin i Barrios ... BvB BORUSSIA DORTMUND DIE MACHT IM RUHRPOTT !!!
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 avg 2010, 18:29

Zasad jako loše, odbrana nikad nesigurnija, u napadu se previše komplikuje; dok smo igrali pas igru to je nekako i išlo, ali ove duge lopte pored velikog finca nikad neće proć...Hummy nikad gori, duela nije dobio, par pogrešnih pasova koji su nas mogli koštati još pokojeg gola.. Šmelca jako loš, apsolutna nula, Augusto radi šta mu qurcu ćeif, a mladi Gotze je previše impresioniran velikom scenom i zakazuje u odbrambenim zadacima, mada se vidi da dečko zna igrati lopte, onaj loš prijem mu se ne može oprostiti...Kehl i Sahin dosta spori s puno pogrešnih dodavanja, ne mogu čisto uzeti lopte, samo mogu prekršaje pravit i to je to....Subota se takođe utopio u sivilo, Owo i KG dobro drže desnu stranu barem defanzivno, a u napadu je to tanko pravo...Zasad jedino Kagawa igra na nekom nivou, nema loših pasova i dosta se dobro kreće; Lucas dosta radi u napadu ali nikako da ge neko isprati jer je par puta fino ostavio loptu ali nigdje nikog....Podhitno uvest Lewu umjesto KG-a ili Gotzea i pokušat nešto napraviti, a Hummyu par šamara opaliti da dođe sebi....Meni se čini da su ovi momci podlegli prevelikom pritisku koji je stavljen pred njih na samom početku sezone....Šteta što se u ovoj utakmici sve urotilo protiv nas, jer primili smo dva gola iz naizgled bezazlenih situacija, a čak nam je i jedan čist gol poništen...Nadam se da ćemo do kraja barem uspjeti da postignemo jedan gol, a ne d'o bog da primimo još pokoji mada je i to vrlo moguće....

fratello
Kontakt:

Post Postao/la fratello » 22 avg 2010, 18:36

Jako lose, katastrofalna igra, u nekim trenutcima covjek dobije dojam da nezele postici gol :evil:
Bayer nije nesto extra bolji, al jeste bolji, nadam se da će Klopp posložit ovo malo na poluvremenu, jer s ovakvom igrom nidokle. Adler im dobro brani, imali smo neke sanse, sad koliko su ozbiljne nebih komentarisao.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 avg 2010, 19:35

Drugo poluvrijeme jako bezidejno, stihijska incijativa i to je to, bez nekih pravih prilika...Ponovo se previše komplikovalo, lopta ide previše nazad do stopera....Bayer je bio odlično taktički postavljen, bili su puno konkretniji i sasvim zasluženo nose bodove kući...Na ovom meču su pokazali da bi mogli biti odlični ove sezone....Šteta što ona Kagawina na početku ne uđe, jer izgledali smo dosta dobro na terenu do onog pogodka koji nas je u potpunosti presjekao...

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 22 avg 2010, 19:38

Za iduće kolo potrudite se da što više stranica ispišete hvalisanjem. Možda bi bilo dobro da napravite još koji profil itd. Ovo je samo dobronamjeran savjet. :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 avg 2010, 19:51

Zdena04 je napisao/la:Za iduće kolo potrudite se da što više stranica ispišete hvalisanjem. Možda bi bilo dobro da napravite još koji profil itd. Ovo je samo dobronamjeran savjet. :lol:
Hvala na savjetu ;)

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 22 avg 2010, 19:57

Jbg ipak je Leverkusen jaci i iskusniji. Al s ovom igrom ima da pobijedimo i Stuttgart i Wolfsburg i Scheiss 04. Leverkusen i HSV ce se boriti za drugo mjesto. Leverkusen prejak, mi im nista ne mozemo.
Rekoh ja danas slaba nam lijeva strana, i gle cuda oba gola po lijevoj strani primimo.

A ako ima duplih profila nek ih moderacija odmah banuje, jel moze Zdena? Cuj ti sta je njemu palo na pamet.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 22 avg 2010, 20:27

Klopp je napisao/la:Cuj ti sta je njemu palo na pamet.
A šta je tebi malac palo na pamet da zadirkuješ druge prije nego što sačekaš igru "svoje" ekipe?
Hodie mihi, cras tibi. (Ali baš bukvalno).

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 avg 2010, 20:33

Ovo nije Borussia od neki dan. Tptalno druga igra, bez neke povezanosti i sa poprilicno gresaka, a protivnik kakav je L'kusen kaznjava propusteno na najbolji moguci nacin.
Kagawa po meni ponovo na nivou. Momak se dosta trudio trcao ali nije islo...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 22 avg 2010, 20:39

Zdena04 je napisao/la:
Klopp je napisao/la:Cuj ti sta je njemu palo na pamet.
A šta je tebi malac palo na pamet da zadirkuješ druge prije nego što sačekaš igru "svoje" ekipe?
Hodie mihi, cras tibi. (Ali baš bukvalno).
Da sam malac ne bih sigurno navijao za BVB, vec za Chelsea, Real, Barcu itd. Malcima sigurno nije BVB interesantan. De mi nađi post gdje ja nekog zadirkujem

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 22 avg 2010, 20:53

Klopp je napisao/la:
Da sam malac ne bih sigurno navijao za BVB, vec za Chelsea, Real, Barcu itd. Malcima sigurno nije BVB interesantan. De mi nađi post gdje ja nekog zadirkujem
Zar si morao sad to napisati.
Klopp je napisao/la: Al s ovom igrom ima da pobijedimo i Stuttgart i Wolfsburg i Scheiss 04. Leverkusen i HSV ce se boriti
SO4 ocajan, ja ne znam sta oni hoce, tesko da ce ugrabiti i petu poziciju s ovom ekipom. Fali njima 5 igraca i to bas kvalitetnih da mogu nesto napraviti. Westerman masina, pravo pojacanje za HSV.
Scheisse 04= ukazuje da nisi najzreliji ili na to da si ovo napisao u afektu što je također naznaka o tvojoj zrelosti.
Da preskočimo ovo ostalo i dođemo do Westermanna "mašina". Baš jučer nije puno toga pokazao, to je samo provokacija jer je došao u HSV iz Schalke-a. Da si stvarno toliki ljubioc Westermann-a, oglasio bi se o njegovoj ličnosti i ranije. ;)
Eto, dosta od mene. 8-)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 avg 2010, 21:01

Bla bla bla... :evil:

Ova diskusija nikud ne vodi ;)

@zdena

To što stoji u tvom potpisu je odraz zrelosti :shock:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 22 avg 2010, 21:13

Pa dobro brate tako vas zove pola Njemacke, to nema veze s afektom, nekako mi se ta rijec urezala. Potrudicu se da vas ubuduce zovem pravim imenom. A Westerman je odigrao haman bez greske juce, bas sam ga pratio, a ti to vjerovatno ne vidis ili neces da vidis. Mozda si u pravu, mozda ja provociram Salkeovce, ustvari Salkeovca, jer koliko vidim ti si jedini koji navija za Schalke. Dakle, meni je cilj da provociram JEDNOG Salkeovca među hiljade forumasa. Imas svoju temu, pusti BVB, niko te nigdje nije spomenuo i ne znam sto se javljas. Ugodno vece i nemoj se brinuti, cuvaj zdravlje ;)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.