FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

harden
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la harden » 10 sep 2020, 12:32

On i agent se vade na pricu da Alaba nije kostao puno sto se tice transfera i na status u klubu, obzirom koliko je vremena tu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 sep 2020, 12:35

Da ne odgovara sistemu koji preferira Flick tražio bi on cenera, nego odgovara pa može da sere, jer sumnjam da će mu neko drugi dati tu platu.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 10 sep 2020, 13:29

Oliver Batista-Meier will join Heerenveen on a season-long loan deal without option to buy. The player will be presented today at 17:00. Batista-Meier chose Heerenveen, among other reasons, because of the development of Martin Ødegaared who had a loan spell there [@Plettigoal]

Adrien Fein will not be loaned out and will stay at Bayern at least until the winter.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 sep 2020, 13:42

Zahavi zahtijeva 25 miliona platu za Alabu. :stop:

Ako je tako, mislim da se definitivno nema sta vise pricati na ovu temu.

Transferom OBM ocekujem dolazak cetvrtog krila jer sam mislio da ce isti biti zamjena za Perisica.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 10 sep 2020, 15:42

Usudio bih se da kazem da nam možda i ne treba klasičan deep lying playmaker kao zamena Tijagu, nego vise jedan kreativni ofanzivni veznjak koji može da pokrije vise pozicija napred, 8-10, neko hibridno krilo po potrebi i povučenije, nesto poput onog momka iz Liona, time bi dobili alternativu i Mileru i svima. Dok je desni bek obavezan, to je moranje.
Imamo mi tu opcija na sredini, polivalentni su nam igrači.
Valjda mogu Tolisso Kimmich Goretzka Cuisance i Fein da iznesu sezonu u tom smislu.

Moja želja za veznjaka klasičnog bi bio Bennacer. Jaka je ta alžirska scena, Aouar je njin.
Šteta za Perišića, to je najbolji back up na svetu za nas.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 10 sep 2020, 16:16

zlatandr je napisao/la:
10 sep 2020, 08:39
Hahaha ti bas pretjerao hahaha ocrni nam svakog odbranbenog igraca ko da smo Mainz a ne šampioni svemira :wtf: dovesti ce sigurno nekoga, mada ni meni se ne svidja kako to nesto sporo ide. Brzo ce nova sezona.
Kako sam ocrnio baš svakog, pa Pavard i Davies su super bočni i tu nemam nikakve zamjerke :D

DeColo19
Kontakt:

Post Postao/la DeColo19 » 10 sep 2020, 17:47

Ma realno Alaba i nije nesto posebno i neko bez koga se ne moze, nizak za stopera na beku nema sta trazit svakako. Takvih i sličnih mislim da se i u BL moze naci, pored raspoloženog nojera svaki odbrambeni izgleda svjetska klasa

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 10 sep 2020, 18:19

mi cemo ga izgleda ozbiljno poflautati ako fulamo sa alabom
Pravda za Tyson Furya

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 sep 2020, 18:20

slika
Neznam da je za temu ali ea sports opet dominira :rol:
Fifa 21

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 sep 2020, 22:31

Ne mozemo reci da je Alaba los igrac ili da nije zasluzio bogatiji ugovor ali ako ima istine u svim ovim pricama onda je stvarno sve pretjerano.
Zalosno bi bilo da izgubimo igraca koji je navikao na ovaj sistem i na koji se ponajbolje adaptirao ali ako je sudbina da ide onda su mu vrata siroko otvorena.

Sto se tice ostalih transfera, mislim da dugo vremena nismo imali veci broj igraca na posudbama, pogotovo iz omladinskog pogona te je i to jedan od pokazatelja koliko dobro se radilo u posljednje dvije godine na tom nivou.

Nekako vjerujem da ce se taj dio ekipe jos malo pojacati do kraja transfer roka.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 sep 2020, 23:00

Omerbavarac je napisao/la:
10 sep 2020, 22:31
Ne mozemo reci da je Alaba los igrac ili da nije zasluzio bogatiji ugovor ali ako ima istine u svim ovim pricama onda je stvarno sve pretjerano.
Zalosno bi bilo da izgubimo igraca koji je navikao na ovaj sistem i na koji se ponajbolje adaptirao ali ako je sudbina da ide onda su mu vrata siroko otvorena.
Dobro,obje strane žele da izvuku najbolje za sebe i to je legitimno. On je dugo u klubu i misli da zaslužuje veliki ugovor. Pomalo gleda i prema Lewi, Mulleru i Neueru i na jedan način hoće da bude bitan kao i oni. I što sam i ja rekao ranije, a i ti sam sada, ako nema druge neka ide. Flick je do sada pokazao da se zna na mnoge uslove adaptirati. A ionako Alaba kada bi išao, išao bi vjerovatno naredno ljeto, tako da bi se do tada moglo razmišljati o rješenjima. U konačnici Alaba može puno više izgubiti, jer teško negdje drugo može dobiti tako dobar paket: novca + zagarantovanog uspjeha. A pogotovo što mislim da bi Alabi pored Bayerna možda još samo Barca i Real mogli biti zanimljivi. Sumnjam npr da bi ikad otišao u jedan PSG, a oni su vjerovatno jedni od rijetki, koji bi mu možda i ove nevjerovatno ogromne novčane zahtjeve ispunili.
Alaba negdje duboko u sebi, svakako želi ostati kod nas, ali vidjet ćemo dokle će gurati sa ponosom i inatom i koliko će ga i sam agent još ložiti...

Generalno smatram da bi za predstojeću sezonu trebalo riješiti još samo back up desnog beka i još jednu opciju pronaći za krilo, jer ovo je na kraju s Perišićem ipak ispalo totalno iznenađujuče, računao sam da će ostati.
Ali ono što mi djeluje konfuzno i gdje za sada ne vidim pravu liniju to je po pitanju ovih mladih igrača. Prvo se govori da Flick želi Batistu Meiera i da ćemo dati i dovoljno prilike za igru, a sada ga naši posuđuju. Tu uprava treba da ima jasnu liniju, hoće li se davati prilika više mlađima, a ako neće biti novih pojačanja, onda se prilika može dati Feinu, Cuisanceu u vezi, ponekom još mladom igraču na drugim pozicijama ili će se ipak dovoditi još neki etablirani igrači. Tu malo treba da se postavi jasnija linija. A kadar je protekle sezone bio dobar i sada je i dosta igrača može još par godina pružati partije na visokom nivou, samo ne treba dovoditi trenera u nezgodnu situaciju. A trener je i pored jako dobrog kadra iz nekih igrača izvukao maksimum i još mnoge u potpunosti digao, cijelo stanje ekipe je digao na viši nivo.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 sep 2020, 23:24

Daje se mladim igracima prilika da igraju i sakupljaju iskustvo u drugim klubovima gdje mogu igrati u prvom timu. Bayern nije Dortmund da sebi moze priustiti razvijanje mladih igraca naustrb rezultata. Ne mozes ti odjednom Meiera gurnuti u prvi tim i ocekivati neke super rezultate. I sa Zirkzeom, Singhom, Wriedtom se polako i pametno radilo i uklapalo ih u prvi tim. Zirkzee moze ostati jer nemamo backup napadaca, a Meier je krilo i tesko bi dobio priliku, a vjerovatno ce se nabaviti jos jedno backup krilo. Perisic bi ostao da nije 31-godisnjak, ne uklapa se u viziju kluba da daju takvim ofanzivcima dugogodisnje ugovore.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 10 sep 2020, 23:35

Ispravka.

Wriedt nikad nije planiran za prvi tim. Tip trenutno ima 26 godina, doveden sa 23 godina i to za drugi tim. Ima 2 nastupa za prvi tim i to ako se ne varam prijateljske su u pitanju sa pocetka priprema.

Ne moze on u istu recenicu sa Singhom ili Zirzkeom...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 sep 2020, 00:24

Ma ne, mislio sam sto je igrao prosle godine malo u prvom timu. Lik je vec otisao iz Bayerna.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 11 sep 2020, 00:24

Ne tako davno, u galaksiji veoma veoma dalekoj :rol: :rol:
slika
slika

Nešto mi pade na um, da je kojim slučajem ostao, mislim da bi se razigrao kod Flicka kao kod Juppa. No, ipak... U Minhenu je tako hladno :wave:
Sent from my Philips Smart TV.

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 11 sep 2020, 07:49

Zato je Merseyside idalan... da je malo pametnije postupao mogao bi imati znatno bolju karijeru.
Nur der FCB

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 sep 2020, 08:35

Bundesliga je napisao/la:
10 sep 2020, 23:24
Daje se mladim igracima prilika da igraju i sakupljaju iskustvo u drugim klubovima gdje mogu igrati u prvom timu. Bayern nije Dortmund da sebi moze priustiti razvijanje mladih igraca naustrb rezultata. Ne mozes ti odjednom Meiera gurnuti u prvi tim i ocekivati neke super rezultate. I sa Zirkzeom, Singhom, Wriedtom se polako i pametno radilo i uklapalo ih u prvi tim. Zirkzee moze ostati jer nemamo backup napadaca, a Meier je krilo i tesko bi dobio priliku, a vjerovatno ce se nabaviti jos jedno backup krilo. Perisic bi ostao da nije 31-godisnjak, ne uklapa se u viziju kluba da daju takvim ofanzivcima dugogodisnje ugovore.
Ma ja sam prije svega govorio o maloj konfuziji u planiranju. Za Batistu Meiera kažu ostaće, a onda ga ubrzo poslije pošalju na posudbu. On je sada mogao biti četvrto krilo. Idealna prilika da daš mladom igraču priliku (malo pomalo) jer pogotovo sada kada je Perišić otišao. Kod Ivana je zapelo oko obeštećenja, možda se i mogao dodat koji milion. Koga ćeš sad dovesti, da ima solidan kvalitet, a zna da 3 igrača ima ispred sebe (bar u startu jer poslije se može ko i Perišić nametnut).
A Flick generalno dobro radi s mladima, koliko je mogao davao im je prilike, a Zirkzee je najbolje profitirao, samo mora nastaviti razvoj. U onoj situaciji kada mu je Flick dao priliku neki drugi trener ne bi, nego bi nešto eksperimentisao.

Posudbe su u nekim slučajevima dobre, a u nekima te pošalju na posudbu i neki stariji igrač ti klepi mjesto. Poslije se slikaj. A ti kad dobiješ priliku, bar malu, pa zabiješ gol ili napraviš drugi dobar potez odmah te i mediji dignu i ti odmah rasteš....
Van Gaal je svojevremeno super na veliku scenu gurnuo Müllera i Badstubera. U takvim stvarima je imao najveću petlju.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 11 sep 2020, 09:46

Možda griješim,ali ova naša politika sa mladim igračima me dosta podsjeća na ovo što radi Chelsea ili Juve,koji iđaju dosta mladih igrača po posudbama.
Da odmah razjasnim ne kritikujem,čak mislim da je pohvalno.
Dok se jedno vrijeme mnogo gubilo na tome što mladi igrači stagniraju jer nemaju mjesta u prvom timu,čini se da smo ove godine napravili zaokret,i igrače saljemo na posudbe gdjw bi mogli igrati i podići svoju vrijednost,pa i u slučaju da ne dobiju priliku klub će imati zaradu od njih.
Maier otišao u Holandiju,on je veliki talent ali sigurno da uz jednu dobru sezonu u ozbiljnijoj ligi od treće njemačke njegova vrijednost raste,kao i iskustvo i kvalitet.
Slično sa Singhom,on može izrasti u dobrog igrača,ali sigurno ne u našem drugom timu.
Sve ovo mi liči na Chelsea koji imam popriličnu zaradu od igrača koji se i ne uspiju probiti u njihov prvi tim,ali su bili dobri u drugim klubovima i prodani su za solidne cifre.
Sad kada pogledamo koliko mladih igrača se dovodi u naše mlade ekipe U16,17,19.

Što se tiče same prilike za Maiera na krilu mislim da ke prerano,jer jednostavno ovo bi mogla biti azper teška sezona,treba nam kvalitet na klupi,prije mladosti.
Branimo TRIPLETU,i moramo imati ozbiljan tim.
Flick je sam tražio još jednog wingera samim tim mislim da je i on sam rekao da ne računa ozbiljno na Maiera.

čini se da je Dest ipak jako blizu potpisu na beku.

PS;Ljudi jeli vi jedva čekate da vidite Sanea u akciji
On Ganabry i Lewa, nakon godina imamo novu 7 i 10.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 sep 2020, 19:16

Treba iskoristiti našu francusku koloniju da utabaju put za Upamecana jer bi mogao sa Tolissom,Pavardom,Comanom i Hernadezom ponoviti triple.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 sep 2020, 20:04

Saurman je napisao/la:
11 sep 2020, 19:16
Treba iskoristiti našu francusku koloniju da utabaju put za Upamecana jer bi mogao sa Tolissom,Pavardom,Comanom i Hernadezom ponoviti triple.
Upamecano je zvijer i svakako bi se trebalo potruditi oko njega. Samo to je izvjesno tek na naredno ljeto, jer sada tu za stoperske pozicije ima dosta igrača.

A opet naši mediji previše uzdišu Hasana, kaže sportsport.ba: Čeka se nova magija Hasana Salihamidžića.... :D Bila je i prošlo ljeto njegova magija, pa je Kalle na kraju sređivao posudbe Coutinha i Perišića. On je to morao preuzeti u svoje ruke.

Naravno ne treba umanjivati Hasanov rad, ali on se tek tokom protekle sezone stabilizovao i u svom prezentiranju u medijima (bilo je jedno vrijeme dosta kritike kako pred novinarima je totalno neuvjerljiv), a isto tako kod mnogo transfera on i nije imao toliko značajnu ulogu koliko se to predstavljalo.

Samo Nijemci cijene rad i trud, a Salihamidžić je vrijedan, jako uporan i izuzetno lojalan, zato je i dobio povjerenje i podršku Ulija i Rummeniggea. Naravno po pitanju ovih mladih igrača, dosta je posla odradio. Ali da se na ovoj poziciji mora graditi, to svakako. I naravno svi transferi zvanično se odrađuju u kooperaciji Rummenigge, Kahn i Salihamidžić.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.