Ko prenosi, ovo je derbi kola. Prvi na tabeli protiv drugog, ako Malme pobjedi na dobrom su koraku da uzmu titulu.
Anel Ahmedhodžić
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: Anel Ahmedhodžić
Konzerva je napisao/la: ↑30 avg 2020, 17:00Poslije Omeragiqa sam jos vise zavolio ovu dvojicu momaka Ahmedhodzica i Hadzikadunica![]()
![]()
Nisu nasi ocevi dzabe prosipali krv po bosanskim brdima da bi se tako olahko igralo za tudje drzave a ne za svoju.
Igrati za svoju drzavu igras za sebe, za svoju dusu...dok igranjem za druge drzave moze se reci igras vise iz zahvalnosti prema toj drzavi, a ti ces uvijek biti stranac u njihovim ocima pogotovo ako te krene lose u karijeri.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Samo alfa mužjaci se odluče nastupati za Bosnu. Ovo ostalo su depilirana dječica poput Tankovića i Seferovića.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Mirsad Ahmedhodzic jedan je od nas!
neqad omeragiq

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Malmo dade jedan od najglupljih golova koje sam vidio. 

Najlosiji ocijenjen igrac u Malmou dns, jel ko gledao? 

Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Los je bio,vjerovatno je umor u pitanju.
3 utakmica u zadnjih 7 dana
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Sportski direktor Malmoa o odluci Anela i Dennisa da igraju za BiH
https://fotbollskane.se/malmo-ff/sportc ... tetrakigt/
Tri igrača Malmoa su dobili poziv za reprezentaciju: Thelin(Švedska), Christiansen(Danska) i Traustason(Island).
Tri igrača Malmoa su dobili poziv za reprezentaciju: Thelin(Švedska), Christiansen(Danska) i Traustason(Island).
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 05 sep 2020, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.
Bruda de prevedi. Hvala.Drape je napisao/la: ↑05 sep 2020, 18:50Sportski direktor Malmoa o odluci Anela i Dennisa da igraju za BiH

Tuta Petrov
Tuta Petrov
Zali sto su odlucili da igraju za BiH ali da mu je tesko se staviti u njihovu situaciju zbog porijekla i da je to teska odluka.Maestro je napisao/la: ↑05 sep 2020, 18:51Bruda de prevedi. Hvala.Drape je napisao/la: ↑05 sep 2020, 18:50Sportski direktor Malmoa o odluci Anela i Dennisa da igraju za BiH
https://fotbollskane.se/malmo-ff/sportc ... tetrakigt/![]()
Nije gledao Dennisa odavno ali ono sto cuje su dobre stvari. Dok Anel je tu i pokazuje ogroman kapacitet za napredak, nesto sto bi Svedskoj dobro doslo. Hvali ga (Anela) dosta zbog njegove glave/mentaliteta i impresionaran kako je sve ovo vrijeme igrao dobro u Malmeu i ako se stalno pisalo o reprezentativnoj odluci u medijama.
Na kraju malo prica o sistemu svedskog saveza kad su u pitanju igraci sa drugim porijeklima. Nista specijalno.
Jedva cekam iduce okupljanje!

Zadnja izmjena: ReX, dana/u 05 sep 2020, 19:08, ukupno mijenjano 2 puta.
@igrajlopte 🐦
"Štoper Malmea, Anel Ahmedhodžić je izdvojio kratko vrijeme za naš portal i odgovorio na par “blic” pitanja, u kojima je poslao i jasnu poruku Zmajevima pred meč sa Poljskom.
Anele jesi gledao utakmicu u Firenzi? Gdje i s kim si gledao?
– Da, gledao sam utakmicu sa roditeljima kući.
Kako komentarišeš igru BiH?
– Organizacija u defanzivi i način kako smo se branili bilo je odlično, ofanzivno možemo bolje, ali teško je bilo u Firenzi jer su Italijani pritisnuli dobro.
Možemo li dobiti Poljsku?
– Naravno da možemo i vjerujem da ćemo pobjediti!
Očekuješ li poziv za utakmice baraža?
– Moram nastaviti igrati dobro za svoj klub i nadam se da ću dobiti poziv.
Ko je po tebi bio naš najbolji igrač?
– Džeko!
Tvoja poruka “Zmajevima”?
– Bravo za bod protiv Italije i sada razvalite Poljsku!
Anele jesi gledao utakmicu u Firenzi? Gdje i s kim si gledao?
– Da, gledao sam utakmicu sa roditeljima kući.
Kako komentarišeš igru BiH?
– Organizacija u defanzivi i način kako smo se branili bilo je odlično, ofanzivno možemo bolje, ali teško je bilo u Firenzi jer su Italijani pritisnuli dobro.
Možemo li dobiti Poljsku?
– Naravno da možemo i vjerujem da ćemo pobjediti!
Očekuješ li poziv za utakmice baraža?
– Moram nastaviti igrati dobro za svoj klub i nadam se da ću dobiti poziv.
Ko je po tebi bio naš najbolji igrač?
– Džeko!
Tvoja poruka “Zmajevima”?
– Bravo za bod protiv Italije i sada razvalite Poljsku!
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
-
- Kontakt:
Kaze Anel da naši vjeruju u njega i da je trebao da dobije poziv za utakmice lige nacije medjutim zbog paperologije nije mogao da nastupi. Ove sedmice je poslao zadnje papire i najvjerovatnije da ce dobiti poziv za baraz.
Ahmedhodzic gostovao u podcast emisiji lokalne novine gdje je govorio o svojoj karijeri od sami pocetaka do prelaska u Nottingham, povratak u Malme i na kraju naravno sta se sve stvarno desilo kad je u pitanju reprezentativna odluka.
Medjutim evo par interesantni stvari kad je reprezentacija u pitanju koje je Anel rekao u samom razgovoru koji je inace bio vrlo otvoren:
Medjutim evo par interesantni stvari kad je reprezentacija u pitanju koje je Anel rekao u samom razgovoru koji je inace bio vrlo otvoren:
Ispocetka mi je godila paznja. Citao sam kako me zeli Bosna, zeli me Svedska. To mi je dalo jos vise samopuzadanja. Medjutim sto je sve vrijeme vise odmicalo pocelo je to da bude sve veci teret.
Puno sam lazni stvari i clanaka poceo da citam u medijama gdje sam kao izjavljivao jedno i drugo, a ustvari nista nisam rekao. Puno je tu lazni informacija bilo pogotovo iz bosanski medija sto mi je smetalo. Sreca je bila pa smo imali dosta utakmica i nisam imao ni vremena da previse mislim na sve to.
Imao sam dobar dialog sa Janneom (selektor Svedske), medjutim moj utisak je bio da cu morati cekati dugo da dobijem svoju sansu. Tu je vec dosta iskusni igraca. Sve su to stvari koje su uticile na moju odluku. Moja ljubav prema Svedskoj ne dolazi u pitanje ali (ne)igranje je definitivno bilo nesto sto sam morao uzet u razmatranje.
Odluku za igranje u Bosni sam uzeo dosta ranije medjutim nisam svjesno htio da izlazim sa tom odlukom zvanicno tokom intenzivnog perioda utakmica. Nisam htio da mi dobacuju razliciti ljudi sto sam uradio ovo ili sto sam uradio ono. Cilj mi je bio da se samo fokusiran na Malme.
Pricao sam sa Misimovicem i Bajevicem tokom ljeta. Dali su mi do znanja da vjeruju u mene, da me vide kao bitnog igraca reprezentacije i da sve dok budem igrao dobro u klubu da mogu ocekivati minutazu u reprezentaciji. To mi je puno znacilo. Na kraju krajeva imam veliku ljubav prema Bosni, volim tu drzavu (ovdje je htjeo reci da voli vise ali se malo zaustavio), kao i Svedsku. Bila je to vrlo teska odluka sa dosta budni noci provedeni.
Plan je bio da igram vec u Nations League protiv Italije i Poljske medjutim papirologija nije bila sredjena na vrijeme. Trener i upravni odbor saveza su mi saopstili da me vide kao bitnu kariku u reprezentaciji.
Pricao sam par puta sa Dennisom oko igranja za BiH, on je donio istu odluku. Vrlo mi je drago. Nas cilj je da igramo zajedno i da budemo starteri.
@igrajlopte 🐦
Hocemo podcast s Mirsadom. Sasa i Icha molim vas da to odradite. 
@ReX hvala druze na prevodima.

@ReX hvala druze na prevodima.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
https://sportsport.ba/fudbal/ahmedhodzi ... ske/374817
Evo Čaušević obznanio šta je "pravi razlog" što je Ahmedhodžić izabro BiH.
Taj razlog je, kako je Ahmedhodžić reko švedskim medijima - jer mu švedski selektor nije garantovo mjesto, a mi jesmo.
Čaušević perfidno cilja da je izbor isključivo na osnovu interesa, a ne privrženosti Bosni.
Naravno, još jednom kvazinovinarski plaćenici pokazuju kolko ne podnose dijasporu.
Izuzetno je nekorektno tako predstavljati Ahmedhodžića, jer valjda je jasno kakvom je pritisku izložen u Švedskoj.
Oni u njega sve uložili, njihov je dugogodišnji reprezentativac i Anel mora donekle ublažiti tu odluku takvim izjavama.
Evo Čaušević obznanio šta je "pravi razlog" što je Ahmedhodžić izabro BiH.
Taj razlog je, kako je Ahmedhodžić reko švedskim medijima - jer mu švedski selektor nije garantovo mjesto, a mi jesmo.
Čaušević perfidno cilja da je izbor isključivo na osnovu interesa, a ne privrženosti Bosni.
Naravno, još jednom kvazinovinarski plaćenici pokazuju kolko ne podnose dijasporu.

Izuzetno je nekorektno tako predstavljati Ahmedhodžića, jer valjda je jasno kakvom je pritisku izložen u Švedskoj.
Oni u njega sve uložili, njihov je dugogodišnji reprezentativac i Anel mora donekle ublažiti tu odluku takvim izjavama.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.