Kevin de Bruyne je najbolje rekao - fudbal je sve više biznis...
Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Baraž za EP 2020. (26. Mart/31. Mart 2020.)
BHF
Miske kad si vec novinar sto ne objavis kakav clanak protiv Zutog?ili je i tebe savez kupio?
Nije hejt samo pitam

Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Ganjam ga za video intervju, da pitam sve sto ostali, kupljeni, ne zele ili ne smiju...
BHF
- invincible1921
- Kontakt:
Na kraju svega, liga nacija nije losa zamisao, al totalno je haoticna i lose organizovana....na kraju ispade koji god da smo bili u grupi lige nacija igrali bi nakav baraz...
Ne vidim poentu onda igranja uospte..
=\_1921_/=
da, barem u ligama A i B, u ligi C je bilo dovoljno biti drugiinvincible1921 je napisao/la: ↑20 nov 2019, 15:46a....na kraju ispade koji god da smo bili u grupi lige nacija igrali bi nakav baraz...

jedina prednost je eto što igramo prvu kući, ali eto igra i slovačka kući a bili su zadnji u svojoj grupi

sve je to postalo poprilično besmisleno, FIFA i UEFA komercijalizuju fudbal do te mjere da se samo još zbog para igra, odjednom imamo gomilu drugorazrednih takmičenja, igrači imaju sve manje i manje pauza a klubovi i savezi, posebno ono bogatiji, uzimaju sve više i više, a o FIFA-i i UEFA-i da ne pričamo
nekad je to bio fudbal, sad je samo još biznis
Mene malo strah da UEFA ne pogura Irce znamo da se EP igra i u Dablinu prvenstvo bez domacina hmm...
MUSVDG
bosnjo vec razradio i grupu za Euro,a mi se sa Lithenstajnom mucimo

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Ono, kad nemas drugih problema, pa se probojavas UEFE da te ne zakine protiv ekipe koja je 3 puta bolja od tebe

Ako nista, u kovanju teorija zavjere, bez osnova, prvaci smo svijeta

Uvijek neko treci kriv, omiljeni sport Bosnje

Ne treba zaboraviti da je liga nacija takodjer tu umjesto onih dosadnih prijateljskih susreta, a usput nekome ce znaciti, kao naprimjer nama. Mi sada ni baraz ne bi igrali. Dakle bolje odredjeno takmicenje u cilju ostvarivanja nagrade nego obicna utakmicajestamaji je napisao/la: ↑20 nov 2019, 16:08da, barem u ligama A i B, u ligi C je bilo dovoljno biti drugiinvincible1921 je napisao/la: ↑20 nov 2019, 15:46a....na kraju ispade koji god da smo bili u grupi lige nacija igrali bi nakav baraz...
![]()
jedina prednost je eto što igramo prvu kući, ali eto igra i slovačka kući a bili su zadnji u svojoj grupi![]()
sve je to postalo poprilično besmisleno, FIFA i UEFA komercijalizuju fudbal do te mjere da se samo još zbog para igra, odjednom imamo gomilu drugorazrednih takmičenja, igrači imaju sve manje i manje pauza a klubovi i savezi, posebno ono bogatiji, uzimaju sve više i više, a o FIFA-i i UEFA-i da ne pričamo
nekad je to bio fudbal, sad je samo još biznis
NEMA NAZAD
To je to, LN jeste malo nedorecena i kontradiktorna, ali je bolja od superdosadnih prijateljskih utakmica.
Niste ni svjesni koliko smo se razrahatili sto nam oslos iz saveza, vise ne servira utakmice sa Iranom, Luksemburgom, neke azijske turneje i slicne utakmice koje su samo stvarale probleme, a donoslile licnu korist lopovima.
Sada imamo utakmice sa takmicarskim nabojem, koje je merak gledati, a i otvaraju sansu slabim reprezentacijama da se plasiraju, da napreduju.
Mi definitivno nemamo razloga da se protivimo konceptu LN, fudbalski tradicionalisti su vjerovatno neskloni promjenama ove vrste i "razvodnjavanju kvaliteta", ali je bolje za sve.
Niste ni svjesni koliko smo se razrahatili sto nam oslos iz saveza, vise ne servira utakmice sa Iranom, Luksemburgom, neke azijske turneje i slicne utakmice koje su samo stvarale probleme, a donoslile licnu korist lopovima.
Sada imamo utakmice sa takmicarskim nabojem, koje je merak gledati, a i otvaraju sansu slabim reprezentacijama da se plasiraju, da napreduju.
Mi definitivno nemamo razloga da se protivimo konceptu LN, fudbalski tradicionalisti su vjerovatno neskloni promjenama ove vrste i "razvodnjavanju kvaliteta", ali je bolje za sve.

Ako uspiju uklopiti LN sa kvalama za SP, mi smo fakticki vec sad osigurali baraz jer cemo igrati u A ligi. Bolje bi bilo kad bi u slucaju da se plasira pobjednik grupe LN, njegovo mjesto u barazu zauzme sljedece ekipa u njihovoj kvalifikacionoj grupi. Dao bi se malo veci znacaj kvalifikacijama, a ne ovako da ekipa udje nezainteresirana jer je vec obezbijedila baraz.invincible1921 je napisao/la: ↑20 nov 2019, 15:46Na kraju svega, liga nacija nije losa zamisao, al totalno je haoticna i lose organizovana....na kraju ispade koji god da smo bili u grupi lige nacija igrali bi nakav baraz...
Jesmo qrko.mire96 je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:04
Ako uspiju uklopiti LN sa kvalama za SP, mi smo fakticki vec sad osigurali baraz jer cemo igrati u A ligi. Bolje bi bilo kad bi u slucaju da se plasira pobjednik grupe LN, njegovo mjesto u barazu zauzme sljedece ekipa u njihovoj kvalifikacionoj grupi. Dao bi se malo veci znacaj kvalifikacijama, a ne ovako da ekipa udje nezainteresirana jer je vec obezbijedila baraz.invincible1921 je napisao/la: ↑20 nov 2019, 15:46Na kraju svega, liga nacija nije losa zamisao, al totalno je haoticna i lose organizovana....na kraju ispade koji god da smo bili u grupi lige nacija igrali bi nakav baraz...
Ko kaže da će na SP biti isti broj reprezentacija iz Europe, kao što je sad slučaj sa EP? Bit će drugačija pravila sigurno.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- JohnCleese
- Kontakt:
Druze predlažem ti ganjas i pritisneš igrace, mahom ove sto im fali motivacije i pristupa.
Pjanic, Džeko, Visca , Kolasinac... Oni su ti koji ce najneposrednije stvoriti uspjeh ili ne.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Bit ce manje sigurno, ali smo dosta povlasteniji sto smo u A ligi. Kad pogledas ko ce sve tu igrati, mozemo ocekivati bar 8-9 ekipa iz A lige da se direktno plasiraju. Samo sto ce se tesko fifa i uefa dogovoriti oko inkorporacije LN u sistem kvalifikacija.JonSnow je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:16Jesmo qrko.mire96 je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:04
Ko kaže da će na SP biti isti broj reprezentacija iz Europe, kao što je sad slučaj sa EP? Bit će drugačija pravila sigurno.
ma neće biti nimalo lakše nego prijemire96 je napisao/la: ↑20 nov 2019, 18:04JonSnow je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:16Jesmo qrko.mire96 je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:04![]()
Ako uspiju uklopiti LN sa kvalama za SP, mi smo fakticki vec sad osigurali baraz jer cemo igrati u A ligi. Bolje bi bilo kad bi u slucaju da se plasira pobjednik grupe LN, njegovo mjesto u barazu zauzme sljedece ekipa u njihovoj kvalifikacionoj grupi. Dao bi se malo veci znacaj kvalifikacijama, a ne ovako da ekipa udje nezainteresirana jer je vec obezbijedila baraz.
Bit ce manje sigurno, ali smo dosta povlasteniji sto smo u A ligi. Kad pogledas ko ce sve tu igrati, mozemo ocekivati bar 8-9 ekipa iz A lige da se direktno plasiraju. Samo sto ce se tesko fifa i uefa dogovoriti oko inkorporacije LN u sistem kvalifikacija.
u slijedećoj A ligi nacija će biti 16 timova, a u SP kvalifikacijama će se samo 10 timova plasirati direktno (niko ne garantuje da će to biti svih 10 timova iz lige A, nego ko što veliš vjerovatno 8-9). pored toga bi (ako FIFA to uopšte prihvati) preko lige nacija trebale samo dvije reprezentacije ići u baraž, elem da to baš mi budemo ... nije previše vjerovatno!
EDIT: ali obzirom da još 10 drugoplasiranih u SP kvalifikacijama ide u baraž (i tu će biti većina iz lige A) možda si i u pravu. samo džaba nama baraž kad ga nismo u stanju proći

Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 20 nov 2019, 19:12, ukupno mijenjano 1 put.
Pa zar se liga nacija ne odnosi samo na EP? 

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ma Irska ide dalje iz grupe B. Citiraj me slobodno kad se desi.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Opasno im cracaju nakon ruke Henrija, cak muslim da su nakon toga zestoko pogurani u play off i to sa estonijom, ako me shecanje ne vara
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
Vazda neke teorije zavjere, pogotov kad su nam igre nikakve i kada popusimo kvalfikacije jer imamo idiota od selektora i igraca.
Mjau !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.