Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Sta je Liesingkraft?
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Slovenija besplatno studiranje.
Irska i UK skupo ko djavo, plus nema sanse da ostanes gore.
Irska i UK skupo ko djavo, plus nema sanse da ostanes gore.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Studirat jok, al ovako otić u Irsku radit što da ne. Prijatelj otišao, neki kažu loše gore, njemu odlično. Ja bi volio otić isprobat pa šta bude, barem upoznaš malo svijeta 

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Liesingkraft ili ti zeitfirma. Radnici koje bolnice iznajmljuju u nedostatku personala na nekom odjelu od te zeitfirme za koju radite. Poslodavac vam ponudi 5 radnih mjesta kojima fali personala i vi izaberete koje vama odgovara. Kad pocnete raditi na toj bolnici bolnica placa vasoj firmi kako sam upucen oko 40-45 eura po satu, i zato su satnice velike, pa je poslodavac u plusu i kad vam ponudi 25 eura satnicu. Najvece pare se obrcu oko tih zeitfirmi, pa 24 h intesivne njege po kucama. Najgore pare su vam u bolnicama, kad ste vezani ugovorom sa njima, al eto tu imas beneficiju da ti dadnu smjestaj neki.
Nadam se da sam malo bolje pojasnio.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Divim se ljudima koji rade u njezi. Ja ne bih mogao nema šanse. Mozda probam sa brzom postom
Tu sam i ja konto se probati. Mislim već radim tako nešto samo **** al brza pošta bi bila skoro pa idealna za mene, jer volim vozikati seBosniacum Lilium je napisao/la: Mozda probam sa brzom postom

a još kad bi vani našao takav posao

I am coming
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Nije neka plata odmah da znas, ali sve je haman bolje nego ovdjeAnonjimus je napisao/la:Tu sam i ja konto se probati. Mislim već radim tako nešto samo **** al brza pošta bi bila skoro pa idealna za mene, jer volim vozikati seBosniacum Lilium je napisao/la: Mozda probam sa brzom postom![]()
- ASD
- Kontakt:
To je posao za studente, odlicno recimo tako zaraditi sta za dzeparca, ali samo par sati.Anonjimus je napisao/la:Tu sam i ja konto se probati. Mislim već radim tako nešto samo **** al brza pošta bi bila skoro pa idealna za mene, jer volim vozikati seBosniacum Lilium je napisao/la: Mozda probam sa brzom postom![]()
Ja sam odlučio da idem u pravcu elektro održavanja. Tj da idem u pravcu za koji sam učio čkole. Ganjaću sad na poslu prelaz u el. održavanje ili neki posao ako iskrsne. S tim nema zime nigdje a i lakše se ispaliti ko majstor s iskustvom.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Hajde sto odose ovi sa cro papirima al i 80% bosnjackog zivlja bi da ode. I plus ovi iz RS. Za nekih 20 godina bih ce imat milion stanovnika.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Ko zadnji izađe nek' ugasi svjetlo, da ne trošimo džabeSage je napisao/la:Hajde sto odose ovi sa cro papirima al i 80% bosnjackog zivlja bi da ode. I plus ovi iz RS. Za nekih 20 godina bih ce imat milion stanovnika.
To sto si ti mislio su selbstständige koji rade bez ikakvih ugovora sa bilo kim i imaju velike satnice, ali moraju da placaju svoje zdravstveno itd. Zeitfirme su dobre za nebejob, jer su nesigurni i uzimaju veliki procenatBIHfan je napisao/la:Liesingkraft ili ti zeitfirma. Radnici koje bolnice iznajmljuju u nedostatku personala na nekom odjelu od te zeitfirme za koju radite. Poslodavac vam ponudi 5 radnih mjesta kojima fali personala i vi izaberete koje vama odgovara. Kad pocnete raditi na toj bolnici bolnica placa vasoj firmi kako sam upucen oko 40-45 eura po satu, i zato su satnice velike, pa je poslodavac u plusu i kad vam ponudi 25 eura satnicu. Najvece pare se obrcu oko tih zeitfirmi, pa 24 h intesivne njege po kucama. Najgore pare su vam u bolnicama, kad ste vezani ugovorom sa njima, al eto tu imas beneficiju da ti dadnu smjestaj neki.
naprijed rejal
De ba u zagradu sta znace te rijeci
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
8 od 10 ljudi stariji od 30 + godina planiraju da idu, tako da to nije problem samo u demografskoj skupi 16-29.Sage je napisao/la:Hajde sto odose ovi sa cro papirima al i 80% bosnjackog zivlja bi da ode. I plus ovi iz RS. Za nekih 20 godina bih ce imat milion stanovnika.
Najzad, ja bih iste sekund zamijenio bh. papire za bilo koji EU Pasoš. 12 zvjezdica u krugu i bye bye.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- ASD
- Kontakt:
I ovi koji bi ostali, ostali bi jer su tako naucili i ne zele promjene.Otelo je napisao/la:8 od 10 ljudi stariji od 30 + godina planiraju da idu, tako da to nije problem samo u demografskoj skupi 16-29.Sage je napisao/la:Hajde sto odose ovi sa cro papirima al i 80% bosnjackog zivlja bi da ode. I plus ovi iz RS. Za nekih 20 godina bih ce imat milion stanovnika.
Najzad, ja bih iste sekund zamijenio bh. papire za bilo koji EU Pasoš. 12 zvjezdica u krugu i bye bye.
Jednostavno, drzava nema smisla, da je se ukine nebi niko zaplakao (osim mozda politicara i bliskih njima

bolja je nego ovdje sigurno.Bosniacum Lilium je napisao/la: Nije neka plata odmah da znas, ali sve je haman bolje nego ovdje
I am coming
Ja bih definitivno volio ostati u ovoj zemlji da znam da je došao kraj lopovluku. Ali kraj se ne nazire i to je problem.
Kada vidim status mog starog koji je diplomirani inžinjer elektrotehnike i koji radi u elektru već 20tak godina i amidže koji je završio građevinu gore u Njemačkoj sve mi je jasno. Razlika drastična. Moj stari ima super primanja za ovaj standard naravno, ali amidža ima 10x više.
Najbolja stvar od svega je ta što moj stari uskoro izlazi na C1 i u 52. godini života priprema CV za par godina u Njemačkoj.
Kada vidim status mog starog koji je diplomirani inžinjer elektrotehnike i koji radi u elektru već 20tak godina i amidže koji je završio građevinu gore u Njemačkoj sve mi je jasno. Razlika drastična. Moj stari ima super primanja za ovaj standard naravno, ali amidža ima 10x više.
Najbolja stvar od svega je ta što moj stari uskoro izlazi na C1 i u 52. godini života priprema CV za par godina u Njemačkoj.

"We need to suffer. And we need to fight."
- ASD
- Kontakt:
C1?Captain4 je napisao/la:Ja bih definitivno volio ostati u ovoj zemlji da znam da je došao kraj lopovluku. Ali kraj se ne nazire i to je problem.
Kako sprema?
Da li je ikada zivio u Njemackoj?
Da, živio je u Njemačkoj od 91. do 93. pa je jezik skoro perfektno naučio. Mislim čak da je i poslao CV na par mjesta čisto da vidi da li je primljen prije par godina, ali u tom trenutku nije htio napuštati državu jer smo sestra i ja bili relativno mladi.ASD je napisao/la:C1?Captain4 je napisao/la:Ja bih definitivno volio ostati u ovoj zemlji da znam da je došao kraj lopovluku. Ali kraj se ne nazire i to je problem.
Kako sprema?
Da li je ikada zivio u Njemackoj?
"We need to suffer. And we need to fight."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.