calcio je napisao/la:
Ozbiljna kritika se utopi u moru ovih drugih, neozbiljnih, postova. Steta. Sto se tice podrzavanja i nepodrzavanja Susica, prvo moramo racionalno pogledati sta to znaci. Racionalan covjek nece letiti na prvu loptu. Nekima je izgleda najvaznije smjeniti Susica a onda sta bude da bude, ko dodje da dodje. Nedavno je zasjedao izvrsni odbor i spominjao se Aljosa Asanovic kao potencijalni selektor ako bi Susica otpustili. Ja to ne smatram nekim napredkom. Naprotiv, to bi bio nazadak. I zasto bih onda bio za njegovu smjenu? Kada vidim da postoji sansa da dodje neko bolji, onda cu vjerovatno biti za smjenu, ako budem smatrao da sa Susicem ne mozemo vise napredovati.
Dakle, ako sam dobro razumio, bezrezervna podrška Sušiću je iz razloga što postoji 
mogućnost da na kormilo reprezentacije dođe neko još nestručniji od Papeta? Nema veze što je sada već dokazano rezultatima da Sušić više ništa ne može napraviti sa reprezentacijom, ali  to je izgleda ono razmišljanje u stilu, bolje đavo kojeg znaš...
Ja ne vidim da ovdje neko leti na prvu loptu. Sušić je selektor već pet godina, što je više nego dovoljno vremena za formiranje mišljenja o njegovoj stručnosti ili nedostatku iste. Većina trenera ne dobije nikada toliko prostora za dokazivanje. Lično sam ga podržavao sve do Nigerije, iako je ta podrška dobro bila poljuljana nakon čudnih poteza protiv SAD i igranja bez DM-a u utakmicama sa Slovačkom. To nije nikako na prvu loptu, nego je podrška bila prisutna praktički sve do zadnjih godinu dana.
Ne odgovori mi zašto nema podrške kad Sušić pošteno zariba i osramoti nas sve, kao u susretima koje sam ranije naveo? Zbog čega šutnja tada?