FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 13 jan 2011, 23:01

Ode Perica, pa vi kako hoćete. :lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 13 jan 2011, 23:02

Ko vam je to slagao?
Pogledaj njegove klipove iz Bezanije,Cukarickog i ostalih,prije dolaska u Borac pa ces vidjeti da na svakom klipu igra desnog bocnog,a i novine su kod nas pisale da nam stize desni bek,kad je dolazio. Cak je i prvu utakmicu protiv Leotara poceo na toj poziciji i onda ga nije vise bilo do kraja jesenjeg dijela prosle godine.

Odoh cekati Novu Godinu,yebo Pericu :D
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

zeljovac87
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac87 » 13 jan 2011, 23:05

zeljocity je napisao/la:Ma cim oni pustaju ponajbolje igrace tek tako znaci nesto tu ne stima? Imaju dug prema nekoj skoli fudbala i to im je sudski nalozeno da plate negdje oko milion KM mislim da je u tome stos.. Te pare moraju izmirit sto prije..
Polovične informacije imaš. Neće tu niko ništa isplatiti. Kao što ni mi ne plaćamo porez i slične stvari. Čitam da će pomenuta škola dobiti nekakvu gradsku zemlju kao kompenzaciju.
A Perica je solidan igrač koji je (ako je tačno da je Željin) izigrao dogovor koji je imao sa Borcem. Ako je izigrao njih ne vidim zašto neće izigrati i Želju.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 jan 2011, 23:07

Dule 078 je napisao/la:Pogledaj njegove klipove iz Bezanije,Cukarickog i ostalih,prije dolaska u Borac pa ces vidjeti da na svakom klipu igra desnog bocnog,a i novine su kod nas pisale da nam stize desni bek,kad je dolazio. Cak je i prvu utakmicu protiv Leotara poceo na toj poziciji i onda ga nije vise bilo do kraja jesenjeg dijela prosle godine.
Nemam ja sta gledati klipove.Prvo igrao sam protiv njega i uvek je igrao zadnjeg ili desnog veznog,beka ne.
U Partizanu je takodje konkurisao za poziciju desnog veznog jer nije imao mesta na beku,kada je presao u Hajduk igrao je na poziciji centralnog veznog,sa ponekim uletima na desnog veznog,u Teleoptiku sam ga najvise pratio i igrao je kao i predhonih puta u vezi,tek dolaskom u Bezaniju igra desnog beka i to usred povrede njihovog prvog beka a posto je Perica defanzivni od svih igrao je beka ali samo 3-4 tekme,kasnije u Cuki se ponovo okrenuo veznom redu.Dakle on moze odigrati na beku,kako to necemo sada,ali ni u kome slucaju mu to nije primarna pozicija.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 13 jan 2011, 23:11

Hocemo prozivku sutra, ne mozemo vise cekati! :)

Dolazak Jamaka i Stanceskog znaci odlazak Culuma ili Savica?
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 13 jan 2011, 23:16

gollum je napisao/la:Hocemo prozivku sutra, ne mozemo vise cekati! :)

Naravno da ne znaci jer Jamak nije defanzvni, vec ofanzivni vezni i on ti je u sustini jedan vid zamjene za Zebu.
A na poziciji zadnjeg veznog sada imas Savica, Culuma koji je kod Osima i univerzalac jer igra nekad skroz povuceno u odbrani i Stanceskog koji je po vokaciji zadnji vezni ali evo cujem da je igrao i po bokovima. Sto znaci da je tesko za ocekivati da neko od navedenih ode. Neka ih, ne smetaju nam, neka je konkurencija jaca i u slucaju nezeljenih kartona necemo imati brigu ko ce igrati kao nekada sto smo brinuli.

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 13 jan 2011, 23:23

Pirke_TM87 je napisao/la:

Naravno da ne znaci jer Jamak nije defanzvni, vec ofanzivni vezni i on ti je u sustini jedan vid zamjene za Zebu.
A na poziciji zadnjeg veznog sada imas Savica, Culuma koji je kod Osima i univerzalac jer igra nekad skroz povuceno u odbrani i Stanceskog koji je po vokaciji zadnji vezni ali evo cujem da je igrao i po bokovima. Sto znaci da je tesko za ocekivati da neko od navedenih ode. Neka ih, ne smetaju nam, neka je konkurencija jaca i u slucaju nezeljenih kartona necemo imati brigu ko ce igrati kao nekada sto smo brinuli.
Pozicije koje bi stancevski mogao pokriti:
Desni bek: Markovic, Colic
Veza: Culum, Savic, Svraka, Jamak

Po meni u paru Culum i Stancevski.. Culum igra nazad i kad je u formi i mi smo u formi
Svi ostali vole ici naprijed, pogtovo Savic i tu smo cesto imali problema jer culum sam ostane nazad to tesko ide..
sada imamo 2 klasicna tehnicara nazad i zebu naprijed, meni je ovdje jamak totalni visak zamjena za zebu je perak koji istina ne igra blago receno nikako.. ovo nikako se odnosi i na vrijeme i na vjestinu kad dobije vremena kojeg iskreno ne dobija bas puno tako da necu da sudim liku
imamo dosta igraca neko ce morati ili na posubdu ili na transfer listu
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 13 jan 2011, 23:29

Pirke_TM87 je napisao/la:

Ma, ja sve prvo gledam kroz prizmu rasterecenja budzeta. :) A, mogao bi i Jamaka koristiti kao zadnjeg veznog, posebno na Grbavici protiv bunkeraskih ekipa ciji igraci od udara vjetra padaju kao pokoseni svakih 5 minuta.
Ne znam, ja bih pustio nekog iz trojca Perak-Culum-Savic bar na posudbu, ako vec nema ponuda. Ali, posto se ne pitam, mirno cu cekati prozivku. :)

EDIT: Da ovo ne bi uzelo maha, prezime je STANCESKI.
Zadnja izmjena: gollum, dana/u 13 jan 2011, 23:37, ukupno mijenjano 1 put.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 13 jan 2011, 23:36

Gledao sam par puta Stancevskom,odlican igrac! po meni jedan od najboljih igraca lige! Super je sto smo ga doveli,jos dzabe...svaka cast Osimu! sad jos jednog napadaca dovesti i titula je nasa!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 13 jan 2011, 23:37

Napadač...Dialiba ;) ; ali to će na ljeto biti najvjerovatnije, ne vjerujem da će ga Mechelen pustiti.
Ali tu je i Baljić, na njega ozbiljno računam.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 13 jan 2011, 23:51

Heh prije svega hvala boccacio i seyo uljepsali ste mi vece i mislim da vas volim obojicu :mrgreen: kako god to zvucalo!!!
I jos nesto oni ce nama 100 000 za Vukelju :D khaj phice :mrgreen: mangupski nema sta :D nek se oni zabave Vukeljom :D
E Stanceski sto se tice njegove pozicije devil je u pravu :D mislim da kolega iz BL malo pretjeruje kad je Perica u pitanju, sve sto su odigrali protiv Zelje bio je jedan od motora ekipe borca ovo sto je Vule u odbrani on je bio u vezi naravno uz maletica al eto kad smo se dotakli borca vrijedi i reci to da smo u startu i oslabili direktnog konkurenta za prvaka ( ne znaci da oni nece nekog dovesti ) ali ja sam presretan sa ovim transferom, ono sto se moze ocekivati da igra u paru sa Culumom ispred njih Zeba otpao je jedan zadnji vezni izgleda, isto tako dobar al razumijem i ovo, dokazan igrac u nasoj ligi sa 25 godina odlicno :mrgreen: prije svega tip igraca kakav nam i treba po nekom mom skromnom misljenju. Idemo dalje :mrgreen:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 14 jan 2011, 00:08

Ovi dusebriznici pretjeruju,Stanceski je svaku tekmu protiv nas bio jedan od bolji na terenu,a i one utakmice sto je BHT prenosio Borca bio je dobar.Nadam se jos jednom napadacu da rastereti Lazara :mrgreen:

SAMPIONSKA KRECE PLAVA PRUGA!
AMAR OSIM!

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 14 jan 2011, 00:13

pile87 je napisao/la:Heh prije svega hvala boccacio i seyo uljepsali ste mi vece i mislim da vas volim obojicu :mrgreen: kako god to zvucalo!!!
I jos nesto oni ce nama 100 000 za Vukelju :D khaj phice :mrgreen: mangupski nema sta :D nek se oni zabave Vukeljom :D
E Stanceski sto se tice njegove pozicije devil je u pravu :D mislim da kolega iz BL malo pretjeruje kad je Perica u pitanju, sve sto su odigrali protiv Zelje bio je jedan od motora ekipe borca ovo sto je Vule u odbrani on je bio u vezi naravno uz maletica al eto kad smo se dotakli borca vrijedi i reci to da smo u startu i oslabili direktnog konkurenta za prvaka ( ne znaci da oni nece nekog dovesti ) ali ja sam presretan sa ovim transferom, ono sto se moze ocekivati da igra u paru sa Culumom ispred njih Zeba otpao je jedan zadnji vezni izgleda, isto tako dobar al razumijem i ovo, dokazan igrac u nasoj ligi sa 25 godina odlicno :mrgreen: prije svega tip igraca kakav nam i treba po nekom mom skromnom misljenju. Idemo dalje :mrgreen:
U potpunosti se slazem......mislim da je ovo dvostruki dobitak: 1) pravo pojacanje i 2) slabljenje direktnog konkurenta za titulu ;)
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 14 jan 2011, 00:15

Još kad Baljić aBd počne zabijati 8-)

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 14 jan 2011, 00:18

Omar500 je napisao/la:Još kad Baljić aBd počne zabijati 8-)
da ti nisi Baljic :mrgreen: :mrgreen:
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 14 jan 2011, 00:21

Bolje nije moglo,jednog od najboljih doveli,nadam se da ce Culum sada imati priliku da ode,slab je.Sto se mene tice jos nam spic fali,ali ako Amar kaze da ne fali onda ne fali.Nadam se da je ovo samo pocetak stvaranja ekipe za LP,jer nam se onakva bruka ne smije ponoviti.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 14 jan 2011, 00:22

ovo me podsjeca na 2002. (mada jos drasticnije) kada je bayern uzeo leverkusenu ballacka i lucia. bayer (2002. viceprvak njemacke, finalista kupa njemacke i finalista lige sampiona) naredne godine nije vidio zemlje i zamalo da ispadne a bayern nadmocno, sa, cini mi se, 15 bodova postade prvak... :D

amare, volimo te!!!! :)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 jan 2011, 00:33

Eh da treba reci i ovo Lazo, Markovic, Culum, Stanceski sve iz cukarickog :D al kad ih je vodio jedan zajebani brkati trener :D pa dodjose na drugog brku...
Ono sto je jos ostalo iz nase lige a da valja i da je slobodno je Puric iz Celika sad ne znam koliko nam je neophodan s obzirom da imamo bocnih veznjaka dosta i to kvalitetnih i Jese iz olimpica stoper i to dobar koji moze odigrati i beka noga lijeva :D nije jos dogovorio sa olimpicom i eto ovaj iz zrinjskog Mate Dragicevic je slobodan kao igrac sigurno nije los al nesto nemam utisak da se uspio vratiti nakon sto su mu nogu slomili u Travniku pa je pomalo i rizican uglavnom bilo bi lijepo kada bi doveli i nekog napadaca poznavajuci Amarov rad ako dovedemo bice bolji od ovih sto imamo trenutno a eto izgleda i Rowa ode tako da smo deficitarni na poziciji napadaca u svakom slucaju...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 14 jan 2011, 00:36

Kad cemo mi nekog dovesti..nema nas nigdje ovakvom taktikom :lol: :mrgreen:

Živio nam Osim dragi...
1921-2011

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 14 jan 2011, 00:40

Ko zna kakve planove Amar ima sa Pericom. Uglavnom, ako gledamo pojačanja koja je Amar doveo, možemo zaključiti da nije bio zadovoljan učinkom veznog reda.

Ako realno pogledamo, u prvom dijelu prvenstva, veza nam je bila "loša" ;

Utakmice u Lukavici, Travniku, Tuzli, Širokom, BL i protiv njanja na Grbavici su bile (pre)loše. Također, koliko vidim, Zeba je dobio konkurenciju :mrgreen: Imao je dobar učinak, sve stoji, al u malim utakmicama. U ovim jačim se nismo proslavili, naprotiv. Uzeli smo samo jedan bod, protiv njanja koje su herojski igrale sa 4 igrača u polju protiv 15 igrača Želje(to će njanje pričati za godinu dana ko da gledam) :mrgreen:
U BL smo odigrali katastrofalno u napadu o Širokom bolje da ne govorim.

Svraka je bio povrijeđen skoro cijeli prvi dio.
Ćulum je bio veoma loš, po meni, naravno.
Savića su vadili golovi koje je postizao al se ito nije proslavio.

Znači, Stančeski, ako se bude pokazao, sigurno ima mjesta na poziciji zadnjeg veznog.

Bešlija je bio "nako" u prvom dijelu prvenstva. Doduše, isto je tako bilo prošle godine pa je poludio u drugom. On ima kredita ko mene :mrgreen:

Opet, sad su dobio konkurenciju ako je Stančeski igrao na desnom krilu.

Zeba je vrlo loše igrao u gostima. Vrlo, vrlo loše. AKo ganjamo titulu, to je nedopustivo, u drugom dijelu pogotovo.

Zebu iz ekipe, teoretski, mogu izbaciti i Jamak i Stančeski, što je dobro. Vrijeme je da se uozbilji :mrgreen:

Alternativa u vidu Peraka je smiješna. Realno, sad je višak. Ovim dolascima, još jedan veznjak bi trebao biti višak, al eto, nije do mene, do Amara je.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.