Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Arnelinho
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2012, 00:13

hanniz je napisao/la:Očekujem da ćemo se naredne sezone boriti s Arsenalom za četvrtu poziciju. Ne vjerujem da Newcastle i Everton mogu još jednom biti ispred Liverpoola. Chelsea, City i United će se vjerovatno boriti za titulu. A Arsenalovu budućnost predvićam kao Liverpoolovu u posljednih par sezona, još ukoliko Persie ode iz Arsenala..
Takođe očekujem raspad Tottenhama.
Ne očekuj.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 21 maj 2012, 09:30

Normalno da se ne prica o transferima kad nemamo trenera, pomocnog trenera, direktora fudbala i jos 10 pozicija. Nema ko da dovede igrace. :D
Nad nama nebo ima da gori!

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 21 maj 2012, 10:18

Arnelinho je napisao/la:
hanniz je napisao/la:Očekujem da ćemo se naredne sezone boriti s Arsenalom za četvrtu poziciju. Ne vjerujem da Newcastle i Everton mogu još jednom biti ispred Liverpoola. Chelsea, City i United će se vjerovatno boriti za titulu. A Arsenalovu budućnost predvićam kao Liverpoolovu u posljednih par sezona, još ukoliko Persie ode iz Arsenala..
Takođe očekujem raspad Tottenhama.
Ne očekuj.
Pa šta onda da očekujem od Arsenala? Da se bore za titulu? Sumnjam da to mogu.

De Boer odbio preći u Liverpool, dakle ostalo je još 9 trenera na raspolaganju za klupu Liverpoola, možda ih ipak ima i više.. Takođe se govori da bi Martinez više želio u Villi, nego u Liverpoolu. :)
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 21 maj 2012, 10:31

hanniz je napisao/la:De Boer odbio preći u Liverpool

slika ;)
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2012, 10:55

United i Chelsea ni po čemu nisu bolji od Arsenala. Istina, United ima nekakve prednosti zbog svoje rutine, iako osjećam da je i Arsenal poprimio te rutine i iskustva kroz ovogodišnje takmičenje (ta imali su dva velika niza bez poraza i pobjedljviali i velike i male). City po imenima, al' sve drugo im u odnosu na sve tri druge ekipe jako fali. Sledeće sezone boriće se United i Arsenal. City će biti dosta dugo treći, a možda ko i poklekne pa završi na drugom mjestu. Ovu sezonu su uzeli na prepad, na veličinu igrača, sledeću već neće moći, jer će manji klubovi biti svjesniji (i jači).

Za Chelsea postoji stotinjak varijabli, al' kako koji dan odmiče, milioni, koje oni moraju potrošiti da bi se kontinuirano borili sa ostala tri kluba, bivaju sve potrebniji. Oni nemaju jak kostur. Lampard, (Bosingwa,) Drogba i Terry neće moći iznijeti sezonu, a zamjene nisu dovoljno kvalitetne. Uzmemo li u ozbir da im šrkipi i na drugim pozicijama, dobijemo ekipu, koja tek za dvije-tri godine može postati "ekipa" -ili u drugom slučaju, preko noći uloženim milionima.

Dosta će ovisiti o ovogodišnjem poslovanju na tržištu igrača, al' ja vjerujem kako ni jedna od 20 ekipa nije naivna ekipa, te da će svoje transferbaratanje prilagoditi drugim, tako da ne budu ni u prevelikom minusu, ni debeli outsideri ni neki veliki favoriti (tržište ne da).

Biće puno jasnije ko spada gdje sredinom augusta, al' kad bi ovakvu konstalaciju samo prenijeli na sledeću sezonu, ne vidim da bi City imao nekakvih preogromnih šansi za tituli. 30% da, al' tih 30% bih dao i svakom drugom od ta 4 kluba (izadje 120%, al' nije, jer kad bih dao Cityu 30%, Chelseau bih npr. smanjio itd.).

Da ne budem offtopic, pa da dodam i svoje vidjenje L'poola za narednu sezonu. Očigledno je, ma šta god da se desi, kako Liverpool treba još raditi na sebi da bi dostigao nivo ta četri kluba. Šanse da Redsi sledeće godine vide ligu prvaka su za mene minimalne. Minimalne, al' postoje, no one su izražene ne većim procentom od 10 (%).

Ono što ja stvarno mislim je (u šta je i Rizo ubjedjen) kako je Daglish napravio fin kostur ekipe. Možda je malo podcjenio ekipu, mislivši da je pred njim bila slabija, nego što je realno bila, al' on je udario temelj.

Za velike rezultate su potrebna velika imena, to bez daljneg. Vi od takvih imena imate jednog- Suareza. Problem je što je taj tip za igru znači više podršku, nego realizatora.

To je očigledan razlog zbog kojeg Liverpool treba još jedno veliko ime, al' takvo da bude realizator- zvjer u odbrani, zvjer u napadu, nije bitno. Bitno je samo da bude zvijer.

No, ne se sikirati. Kako rekoh, Daglish je postavio fine temelje (možda je onu ekipu koju je zatekao malo podcjenio rekoh) al' je svakom narednom treneru pofino olakšao posao. Sledeći koji dodje će imati za zadatak (bar bi prirodno bilo da ima) dovesti kakvo mlado ime i kakvog igrača, koji možda nije megazvjezda, al' bi se uklopio u sistem Liverpoola (koji god da sad bude nakon Kennyevog odlaska :roll: ).

I iz tog novog, nadgradjenog temelja, početi graditi ekipu za velike domete. Onda će biti i velikih igrača, vjerovatno i mnogo ušparanih para, možda i nekog sistema, koji bi konačno zaživio. Kad sam kod sistema, ne mogu, a da ne primijetim kako je Rafin bio najbolji po Liverpool otkako ja pratim ovaj klub (negdje od Huliera). Kako sistem igre, tako i kupovine. Kupovao je dosta anonimusa, al' je ostavljao samo one najbolje, tačnije njegova filozofija se nije zasnivala na kupovini kvaliteta, nego jačanju konkurencije, a to je nešto što jako cijenim. Možda, da bi to još uljepšali, bih to nazvao i sofisticiranim pristupom trgu igrača. :mrgreen: Da ono zvuči ljepše. :D

Za kraj ću još jednom ponoviti, bez obzira šta neko mislio, Daglish je postavio dobre temelje Liverpoolu. I kako vlasnici, tako i uprava mu trebaju i moraju biti samo zahvalni.

Za one koji razmišljaju malo i "neracionalnim mozgom" tek da prokomentiram, kako Daglish nije morao samo dići Liverpool i vratiti ga tamo gdje pripada, nego i zaustaviti propadanje. A ajde da vidim ko je od vas heroj da zaustavi kola koja idu nizbrdo. On ih je doista zaustavio.

Pogledajte malo svoj sastav. Kako rekoh nema tu puno imena, al' kad počnete maštati o imenima, vidite da sada već ne bi bilo velikog jaza izmedju Hazarda/Kake i najslabijeg od prvih 11-15 igrača, ko god da je (Enrique, Gerrard etc).

A zamislite po drugoj strani jaz izmedju Kocneshkya i Kake recimo. :mrgreen:

Malo sam oduljio, al' eto nisam odavno oĐen boravio. :D

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 21 maj 2012, 11:01

Arnelinho je napisao/la:United i Chelsea ni po čemu nisu bolji od Arsenala. Istina, United ima nekakve prednosti zbog svoje rutine, iako osjećam da je i Arsenal poprimio te rutine i iskustva kroz ovogodišnje takmičenje (ta imali su dva velika niza bez poraza i pobjedljviali i velike i male). City po imenima, al' sve drugo im u odnosu na sve tri druge ekipe jako fali. Sledeće sezone boriće se United i Arsenal. City će biti dosta dugo treći, a možda ko i poklekne pa završi na drugom mjestu. Ovu sezonu su uzeli na prepad, na veličinu igrača, sledeću već neće moći, jer će manji klubovi biti svjesniji (i jači).
United će sljedeće sezone imati minimalno 15-20 bodova više od Arsenala,City jedno 10-13 bodova više od Arsenala.Arsenal i Chelsea će se boriti za tu treću poziciju.
Što se tiče Liverpoola,sve zavisi ko će ih preuzeti jer vidimo kako je Di Matteo doveo klub od ponora i grozne forme do dva sjajna trofeja na kraju.
You'll never walk alone.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 maj 2012, 11:04

Zašto Bosingwu računaš kao na neki bitan faktor? S obzirom da su Terry + Luiz stoperi (moRe i Kejhaga tu u prvu, to je manje bitno), onda Bane + Cole popunjavaju bočne pozicije.

Da, Plavcima je potrebna svježa krv, al' s obzirom na to da su osvojili CL i da planiraju opet napasti titulu, sigurno ćemo vidjeti barem 3-4 nova imena u timu; i to igrače koji će od samog starta biti od velike pomoći ekipi, a ne epizodiste i "futuriste" poput Lukakua i njemu sličnih.

Liverpool? Sve će zavisiti od novog trenera. Ukoliko bude Englez/Britanac, smio bih se kladiti da neće biti neki veći napredak u odnosu na ovu sezonu. Da, biće sigurno bolje plasirani od 8. mjesta, al' opet se neće vidjeti Liga Prvaka. Zašto? Zato što će ovaj kostur (Hendo, Carroll, Downing) i dalje biti u prvom planu, jer jednostavno Englezi vole svoje. :mrgreen: Eh, ukoliko tu vidimo nekog stranca, onda je napredak moguć, jer bi se tad postava bazirala na kvalitetu i uigranosti, a ne na nacionalnosti. :mrgreen:

Btw, ne bih ja rekao da je Dalglish podcijenio, već precijenio ekipu. Odnosno, uradio je ono što rade svi stanovnici Otoka - digao u nebesa Britance. Šta je dobio? Ništa.

Liverpool jeste u padu, al' Dalglish nije povukao ručnu ne dozvolivši kolima da odu do provalije. Naprotiv. On je jedan od onih koji su gurnuli ova kola. To je, dragi moj @Arnelinho, istina. Sad, druga stvar je što će se opet govoriti kako je on legenda, kako je ovo, kako je ono. Jeste legenda, al' je jedan od onih koji su još više syebali Liverpool.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 maj 2012, 11:12

kad covjek cita neke komentare reklo bi se da je dalglish dosao u klub sa namjerom da ga unisti :roll:
sve sami strucnjaci nema sta

jedini problem dalglisha je bio sto je pomijsao ljubav i posao a to se ne smije... mozete vi pricati sta hocete al on je nakon 6. godina vratio trofej na anfield, igrali smo 2 finala u ligi smo bili losi al ja mu to ne zamjeram previse meni smeta samo sto nije u ligi dao vise sanse mladim igracima.
sto se transfera tice sve dok u klubu postoji pozicija koju je obavljao comolli ja necu priznati da dalglish snosi svu krivicu za to isto kao sto je i za rafine transfere uvijek bio kriv neko drugi.

juce kazem volio bi da dođe de boer i jutros vidim odbio nas :D definitivno necu vise svoje zelje nikom govoriti :mrgreen:
You are someone else I am still right here

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2012, 11:13

VolimLiverpool je napisao/la:United će sljedeće sezone imati minimalno 15-20 bodova više od Arsenala,City jedno 10-13 bodova više od Arsenala.Arsenal i Chelsea će se boriti za tu treću poziciju.
Ja sam spreman u pare, a ti? 8-) Ako ne ti, evo ko god hoće.

Što se tiče Liverpoola,sve zavisi ko će ih preuzeti jer vidimo kako je Di Matteo doveo klub od ponora i grozne forme do dva sjajna trofeja na kraju.
Nije ti dobar primjer. Podsjeća me na početak prošle sezone, kada ste isto govorili za Daglisha (mada ja još uvijek mislim kako je Kenny mislio na puno duže staze od drugih).

Zavarava vas pomalo uspjeh Di Matea. On je svoj uspjeh izgradio kroz ligu prvaka, a ono je kup takmičenje (tamo gdje je liga, on nije vodio klub). Uzeo je ekipu, koju je kako sam kaže "trebao podsjetiti koliko su dobri". Što će reći odigrao je sezonu na euforiju. To je baš bilo očigledno, niti jedan tim nije toliko griz'o u Ligi prvaka kao njegov. Pojedini igrači su bukvalno ostavljali srce na terenu, ginuli.

Oni su u tih 6 utakmica prekoračili svojih 100%. Liga je nešto sasvim drugo. Tu motivacija puno ne pali, a nemaš izbora, moraš napadati, jer sa 38 bodova ti ispadaš iz lige (hipotetički sve goli remi).

Vidjećemo kako će sve dalje teći, al' ne vjerujem da oni ovakvi mogu biti ozbiljna pretnja toj trojci klubova. Pa čak su i ligu završili debelo iza njih. Šta će biti? Usmjerili sve snage na LP? Hoće l' i sledeće sezone samo na ligu? Sumnjam. Potrebna su pojačanja u velikim količinama i skupa ili vrijeme.

E sad vidjećemo koje će oni odabrati...

Monolog: Bosingwu sam računao kao matorca, zato u zagradu. A ostatak odgovora ćeš dobiti kad pročitam. :P

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2012, 11:23

@Monolog drugar: Ova ekipa ima temelj iz samo jednog razloga. Dovodeneo je i nekoliko je takvih igrača u najboljim igračkim godinama (24-28 ili 29 bijaše, zar ne?).

Ona kakva god da je, predstavljaće neko dno. Oni skoro da nemaju kud otići (24-godišnjaci ili 25-g. imaju doduše), i zbog toga ova ekipa ne može ispod (tog osmog mjesta), što će dati prostora da se ekipa gradi. Ova ekipa nije izgradjena, ona će rasti.

Odvisno od novog trenera? Jeste, al' ne vjerujem da se može lošije. Ovoj ekipi je kostur Reina-Johnson-Agger-Skrtel-Enrique-Lucas-"polovnjaci" -Suarez. Ovi nabrojani momci imaju potencijala i sasvim sam siguran mogu biti čvrst oslonac (osim ako ne odu) da se ova ekipa izgradi u bolju. Prvo u dobrih prvih 11, a onda i u prvih 15-20. Tu će već i akademija igrati ulogu, al' nije bitno. Bitno je samo da se na ovu ekipu dodaju makar približno ovako kvalitetni igrači, pa bi se kroz par sezona moglo i razmišljati o nečem velikom.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 21 maj 2012, 11:23

Arnelinho je napisao/la: Ja sam spreman u pare, a ti? 8-) Ako ne ti, evo ko god hoće.
U šta god hoćeš da će United imati više od 10 bodova više od Arsenala sljedeće sezone i da će City opet biti ispred tvog kluba.
You'll never walk alone.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2012, 11:25

50KM biće dovoljno? Kako prebaciti pare ćemo dogovoriti nakon trofeja. 8-)

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 maj 2012, 11:25

ja se ne bi bas zalijetao kao pojedinci u ovim komentarima o di matteu... on je napravio pozitivan sok i motivisao ekipu ali vidjecemo kakav ce biti ako ostane na klupi i naredne sezone. ja sam siguran da ce se mnogi razocarati.

@monolog cijenim tvoje misljenje ali cinjenica je da ne poznajes dovoljno situaciju u liverpoolu cim pises takve stvari.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 21 maj 2012, 11:28

Arnelinjo, Houlier je Benitezu ostavio Carru i Gerarda. Benitez je Kingu ostavio: Reinu, Glena, Skrtela, Aggera, Lucasa. King je svom nasljedniku ostavio Coatesa, Enriqea, Adama, Hendersona, Downinga, Suareza, Carrola.
Njihovom nasljedniku je ostao najlakši dio posla, da dovede još četiri igrača: rezervnog lijevo beka, ofanzivnog veznog, odlično desno krilo i trećeg napadača. Sve mimo toga je popunjavanje kvote od 25 igrača, koje se svakako može popuniti sa Kellyijem, Bellamyijem, Donijem i još četvoricom po želji novog trenera. Jacka, Flanagana, Raheema treba poslati na posudbe.
Svi se nešto sada žale na Kinga a zaboravljaju da smo u prosjeku imali skoro 10% procenata veći posjed lopte, po 7 ili 8 kornera više od protivnika, imali smo dominaciju, napadali ko ludi, prećke i stative, sve do poraza na Anfieldu od tog istog Arsenala kada su sve nade za LP umrle. Poslije toga, brod je krenuo da tone i nije više bilo ni motiva kod igrača a igra se totalno raspala. Na takav rasplet su najviše uticale povrede Lucasa, Adama i Aggera.
Boas će to sve znati učiniti iz razloga što je King imao jednu manu koja će ga pratiti do kraja života, a to je njegova filozofija fudbala. U Kingu više preovladava strah od poraza nego želja za pobjedom ( nešto slično je imao i Rafa i zato on nikad neće biti prvak Engleske a od toga je bolovao ove godine i Ferguson u duelima sa gradskim rivalom ). Kod Boasa je potpuno drugačija situacija, on voli pobjediti po svaku cijenu.
U čemu je razlika između te dvije filozofije? Najbolji primjer za to jeste formacija, gdje trener počinje defanzivno igrati u nadi da će sa više defanzivnih veznih zaustaviti protivnika, dok se napdačaki trener opedjeljuje za 2 napadača u nadi da će što prije postići pogodak. Zato smo mi gledali ove godine prilike Liverpoola i utakmice u kojima bi protivnik poveo iz ničega a onda spašavaj makar bod. Uvijek postoji mogućnost da će neka frljoka ući, a King ove godine nije imao individualca koji bi znao riješiti utakmicu sam od sebe, osim možda Suareza. Zbog toga je na Liverpoolovim utakmicama padalo malo golova, rezultat bi obično bio 1-1 ili 2-1 ili 1-2.
Boas krene svim snagama naprijed pa mi onda i ne bude žao kada moja ekipa izgubi 3-5, samo da ne bude 0-1 ili 1-1 i to protivnik jednom prešao centar ( Blackburn kući, Stoke u oba susreta, Wigan u oba susreta, Fulham u oba susreta, Villa kući, Swansea u oba susreta ... ).
Wenger to zna, pa zato Wenger najčešće gubi derbije ili igra nerješeno a male ekipe satare i zato su uvijek u LP.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 maj 2012, 11:32

mene zanima jel se neko mozda sjeca ovdje kako je liverpool igrao dok nas je roy vodio ? pricate sada kako king nista nije uradio... pa jbt skinite sebi par utakmica iz tog perioda pa onda pogledajte utakmice iz ove sezone koje smo izgubili... mozete vi pricati sta god hocete jesmo mi izgubili dosta utakmica sa kingom na celu ali rijetki su nas nadigrali... dok se kod hodgsona sve svodilo na nabijanje lopte...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2012, 11:40

Rizo, Evnere, ja sam na tvojoj strani koliko vidim. :mrgreen:

Slažem se sa tobom. K'o što Ivica kaže, trebaju naši (tada bosanski) ofanzivci natjerati malo portugalske da ovi vode računa o njima.

Iako AVB meni djeluje antipatično i jako argoantno, al' slažem se da je njegova fudbalska filozofija (svi u napad jedan je Hase :mrgreen: ) najispravnija. I ja se ne palim na defanzivu, mnogo puta sam razmišlj'o da Wenger zaigra sa Songom na štoperu od sledeće sezone, a da u sredini budu Jack, Arteta i Rosicky, al' otom potom. Znam da se to neće desiti. :mrgreen:

Btw. ja sam sada, nakon odlaska Kennya, za Rafu. :mrgreen: Mislim da je on k'o stvoren da gradi klubove (i ti si spomeno "strah od gubljenja" to je ipak tipično za outsidera, a oni su obično u klubovima koji se grade), al' eto. Premladi treneri meni ne ulijevaju neko povjerenje. Možda je do mene, al' vidjećemo. :?

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 21 maj 2012, 13:19

VolimLiverpool je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: Ja sam spreman u pare, a ti? 8-) Ako ne ti, evo ko god hoće.
U šta god hoćeš da će United imati više od 10 bodova više od Arsenala sljedeće sezone i da će City opet biti ispred tvog kluba.
Arnelinho ovaj dio za United me ne zanima ali ovo za City vs Arsenal prihvatam po svim uslovima.Vece su sanse da Liverpool bude ispred Arsenala nego Arsenal ispred Cityja.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 21 maj 2012, 13:40

Smjena generacija i pronalazenje paravih igraca koji ce dugo vremena igrati za isti klub je tezak posao. Mislim da moramo najvise para ulozit na dovodjenje prejakog ofanzivnog veznog i da bude po mogucnosti sto vise kreativan jer nam to fali u vaznom redu.. Ne znam kakva su vasa ocekivanja za sljedecu sezonu ali ja mislim da od ove sezone gore ne moze biti.. Ako uspijemo zadrzati Suareza i Skrtela dobro ce biti.. Kao sto Fera kaze za vrijeme Roya igra nam je bila katastrofalna, sad se vec vidi veliki skok u igri i vise prilika stvaramo.. Enrike, Downing, Carroll, Adam, Henderson, Suarez, Belami, Coatez, Kelly, Shelvy tek 1 godinu zajedno igraju. Sljedece godine mozemo ocekivati bolji plasman i poziciju nego ove sezone jer treba vremena da se toliki ljudi naviknu jedni na druge. Po meni imamo dosta kvalitetnih i dobrih igraca i mislim kako Totenhem, Arsenal ili Chelsi nisu nista bolji od nas po tom pitanju samo je stvar uigranosti i taktike..

BTW:

slika

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 maj 2012, 13:55

Frank de Boer odbio napustiti Anfield. Kvota na Boasa spada, nakon jučerašnje 1.80- danas je oko 1.65. ;)

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 21 maj 2012, 14:01

OTNYS_YNWA je napisao/la:Frank de Boer odbio napustiti Anfield. Kvota na Boasa spada, nakon jučerašnje 1.80- danas je oko 1.65. ;)
Lapsus calami, mislis odbio napustiti Amsterdam Arenu ili odbio doći na Anfield :mrgreen:
Šteta, mislim da bi bilo zanimljivo da nas de Boer preuzme, prvenstveno zbog šanse da neki igrači iz Ajaxa pređu u Liverpool...
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.