Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

Spahic98

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la Spahic98 » 09 jun 2022, 08:39

I recimo da (nedaj Bože) Petev dobije otkaz,i dođe novi selektor ,naprimjer Akrrapovic
Nakon 2 utakmice bi se iste stvari pisale :urnebes: :urnebes:

-neznalica
-ne zna napraviti sistem
-ne zna taktiku napraviti
-imao lošu karijeru prije nas
-plaćenik saveza
-uhljeb,glavni krivac
-limitiran trener

Iste stvari koje su se pisali i za Mehmeda,Safeta,Roberta,Dušana :urnebes: :urnebes:
Ljudi nikako da skontaju da nije slučajnost da je svaki selektor imao loše rezultate od Brazila 2014
Nemamo kvalitet kraj i tačka :mrgreen:
Trener nije kriv,gospodin Petev izvlači maksimum iz ove loše ekipe

Podrška gospodine Petev :bih:

slika

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 09 jun 2022, 08:55

TheChief je napisao/la:
09 jun 2022, 00:40
Arnelv52 je napisao/la:
08 jun 2022, 23:58
CevapiPrijeUtakmice je napisao/la:
08 jun 2022, 15:25
Albanija ima slabije igrace od nas ali opet ljudi znaju organizovat napad i kreirati sanse za razliku od nas. Sve je do selektora.

Mi s Petinjom napravimo jednu sansu po utakmici, nekad i ni jednu..
Pogledaj malo gdje ti albanski igrači igraju. Mi smo potpuno subjektivni kad gledamo kvalitet igrača. Kod nas naš igrač u Konyasporu vrijedi više nego nečiji drugi igrač u istom klubu.

Naši igrači su trećerazredni igrači sa dva izuzetka čiji je vrhunac prošao. Pogledaj imena klubova i sve će ti biti jasno.

Nama je iz nekog razloga Salihović koji je igrao u Hofenheimu vrhunski igrač a svaka prosječna reprezentacija ima jednog takvog igrača u jednom takvom klubu.
:thumbup:

- Strakosha bolji od svakog naseg golmana
- Kumbulla i Djimsiti bolji od svih nasih stopera
- Hysaj od desnih bocnih
- Uzuni od svih krila
- vezni za klasu bolji od nasih
- imaju Broju u napadu

U kombinovanom sastavu nas i njih od nasih bi tu bili Seo i mozda Dzeko.

Treba istini pogledati u oci.

I sutra kada bi igrali protiv njih i kada bi kiksali Petev bi bio krivac.
Uz svo duzno postovanje,postujuci osnovne principe fudbala,te pokusavajuci biti krajnje objektivan kako prema tvojoj tvrdnji tako i prema mojoj koja glasi :
Broja sa Dzekom ne moze u istu recenicu stati a kamoli da se pominje kao bolji igrac,druga je Krunic i Pjanic su za taj vezni red licno Xavi i Iniesta.
Sto je taj golman lazia bolji od Begovica kojeg nas selektor i ne poziva ili Kovacevica koji je najbolji golman Poljske lige ili taj neki Uzuni iz Granade bolji od kolasinca.Pa mi da imamo igraca u Granadi ne bi ni dobio poziv.Visca je najbolji igrac Turske(nije liga petice ali treba i tu biti najbolji)
sto pricate nebuloze i omalovazavate nase igrace koji milione zgrcu ,osvajaju trofeje,igraju na najvisem levelu,Svi igraci koje sam nabrojao igrali su i svjetsko prvenstvo i opet bi igrali samo da dodje strucnjak na klupu,niko od njih nije zaboravio igrati,cak sta vise svi igraju jos uvijek na visokom levelu.
Pricate kako petev pogadja sa izmjenama,dvolicni te ,jer ako pogodi sa izmjenama znaci ulazi kvalitetan igrac, igrac koji moze okrenuti sto pokazuje da imamo odlicnu klupu.

Makedonija se plasira a mi ne mozemo,nije do igraca do trenera je i do momentuma saveza ,ljudi,drzave.Igrac dodje i pored 60 odigranih utakmica u klubu i sto bi mogao odmor ici na maldive on dodje igrat na bilino polje pred 2 hiljade ljudi
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 09 jun 2022, 09:03

donDondon je napisao/la:
09 jun 2022, 08:55
TheChief je napisao/la:
Arnelv52 je napisao/la:

Pogledaj malo gdje ti albanski igrači igraju. Mi smo potpuno subjektivni kad gledamo kvalitet igrača. Kod nas naš igrač u Konyasporu vrijedi više nego nečiji drugi igrač u istom klubu.

Naši igrači su trećerazredni igrači sa dva izuzetka čiji je vrhunac prošao. Pogledaj imena klubova i sve će ti biti jasno.

Nama je iz nekog razloga Salihović koji je igrao u Hofenheimu vrhunski igrač a svaka prosječna reprezentacija ima jednog takvog igrača u jednom takvom klubu.

- Hysaj od desnih bocnih
- Uzuni od svih krila
- imaju Broju u napadu

Uz svo duzno postovanje,postujuci osnovne principe fudbala,te pokusavajuci biti krajnje objektivan kako prema tvojoj tvrdnji tako i prema mojoj koja glasi :
Broja sa Dzekom ne moze u istu recenicu stati a kamoli da se pominje kao bolji igrac,druga je Krunic i Pjanic su za taj vezni red licno Xavi i Iniesta.
Sto je taj golman lazia bolji od Begovica kojeg nas selektor i ne poziva ili Kovacevica koji je najbolji golman Poljske lige ili taj neki Uzuni iz Granade bolji od kolasinca.Pa mi da imamo igraca u Granadi ne bi ni dobio poziv.Visca je najbolji igrac Turske(nije liga petice ali treba i tu biti najbolji)
sto pricate nebuloze i omalovazavate nase igrace koji milione zgrcu ,osvajaju trofeje,igraju na najvisem levelu,Svi igraci koje sam nabrojao igrali su i svjetsko prvenstvo i opet bi igrali samo da dodje strucnjak na klupu,

Makedonija se plasira a mi ne mozemo,nije do igraca do trenera je i do momentuma saveza ,ljudi,drzave.Igrac dodje i pored 60 odigranih utakmica u klubu i sto bi mogao odmor ici na maldive on dodje igrat na bilino polje pred 2 hiljade ljudi
Makedonija je prošla na prvenstvo jer su imali jako lagan put do prvenstva,morali pobjediti Kosovo za prolazak na euro.

A šta tek reći za ove naše "igračine " što si nabrojao :urnebes:
Džeko -36 godina ,pred krajem karijere
Pjanić 32 godine rezerva Bešiktaša
Krunić - rezerva Milana
Kolašinac-rezerva Marseille
Begović- rezerva Evertona

Nema šta ,trenutno su ovi svi svjetska klasa i u velikoj formi
Da nije Petev selektor prošli bi na svako prvenstvo :bih: :urnebes:
Zadnja izmjena: Spahic98, dana/u 09 jun 2022, 09:07, ukupno mijenjano 1 put.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 jun 2022, 09:05

Rekao sam ti vec jednom, da nema potrebe da me citiras. :bih:
Maestro je napisao/la:
26 apr 2022, 08:12
Nema potrebe da me citiras. :bih:

slika
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 09 jun 2022, 09:12

donDondon je napisao/la:
TheChief je napisao/la:
Arnelv52 je napisao/la:

- Hysaj od desnih bocnih
- Uzuni od svih krila
- imaju Broju u napadu

sto pricate nebuloze i omalovazavate nase igrace koji milione zgrcu ,osvajaju trofeje,igraju na najvisem levelu,Svi igraci koje sam nabrojao igrali su i svjetsko prvenstvo i opet bi igrali samo da dodje strucnjak na klupu,niko od njih nije zaboravio igrati,cak sta vise svi igraju jos uvijek na visokom levelu.
Pricate kako petev pogadja sa izmjenama,dvolicni te ,jer ako pogodi sa izmjenama znaci ulazi kvalitetan igrac, igrac koji moze okrenuti sto pokazuje da imamo odlicnu klupu.

Begovic, Kovacevic, Visca su se oprostili/nece da igraju tako da ne znam zasto njih navodis.

Uzuni i Seo nisu ista pozicija. Uzuni je licno Neymar za sva nasa krila.

Oni u veznom redu, za razliku od naseg, imaju igrace koji donose prevagu, daju golove, asistiraju i sl. Kod nas su sve manje-vise isti igraci.

Mi nemamo nista od toga sto Rade igra u prvaku Italije kada je i tamo a i kod nas on "samo" korektan igrac. Igra 90 min a i ne skontas da je na terenu.

Makedonija je ispricana prica.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 09 jun 2022, 09:17

Sport90 je napisao/la:
09 jun 2022, 08:08
Stevanovic u sezoni napravi 20+ asistencija u reprezentaciji ne uputi 2 centarsuta na utakmici,
Svaki zavrsi na prvoj stativi. Nema snage da dobaci dalje.

slika

slika

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 09 jun 2022, 09:44

Spahic98 je napisao/la:
09 jun 2022, 08:39
I recimo da (nedaj Bože) Petev dobije otkaz,i dođe novi selektor ,naprimjer Akrrapovic
Nakon 2 utakmice bi se iste stvari pisale :urnebes: :urnebes:

-neznalica
-ne zna napraviti sistem
-ne zna taktiku napraviti
-imao lošu karijeru prije nas
-plaćenik saveza
-uhljeb,glavni krivac
-limitiran trener

Iste stvari koje su se pisali i za Mehmeda,Safeta,Roberta,Dušana :urnebes: :urnebes:
Ljudi nikako da skontaju da nije slučajnost da je svaki selektor imao loše rezultate od Brazila 2014
Nemamo kvalitet kraj i tačka :mrgreen:
Trener nije kriv,gospodin Petev izvlači maksimum iz ove loše ekipe

Podrška gospodine Petev :bih:

slika
Pa vala Mesha jes bio neznalica a pratkicno je jedini imao svw uslove...podrsku javnosti, dva ciklusa odlican tim...i uspio je prokockati sve. Ako iko nema pravo da se vadi na kvalitet igraca onda je to mesha

Za robija sma vec rekao kostala ga je tvrdoglavost
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 09 jun 2022, 09:46

TheChief je napisao/la:
09 jun 2022, 09:17
Sport90 je napisao/la:
Stevanovic u sezoni napravi 20+ asistencija u reprezentaciji ne uputi 2 centarsuta na utakmici,

slika

slika
Jeste ali kakve su situacije bile prilikom tih centarsuteva - je li bila uigrana akcija gdje je ispao njegov branic ili je to na horuk . Ne krivim ja samo Peteva vec svi selektori nakon Cire su dosli bez znanja, bez renomea, totalno amaterski vodili reprezentaciju. Kada si imao selektora sa renomeom i pedigreom (citaj Ciro sta god mi o njemu mislili) igra repke se krenula dizati, krenuli smo napredovati. Ali na zalost od rata pa na ovamo on je jedini selektor koji je imao renome, iskustvo i znanje da vodi reprezentaciju i od tog smo i vidjeli korist. Recimo da si mogao dovesti jednog Slavena Bilica umjeto Roberta Prosineckog - vidio bi sta je razlika izmedju vrhunskog trenera i vrhunskog bivseg igraca. ili recimo da je Vaha dosao umjesto Peteva- pa bi vidjeli kako reprezentacija ima i glavu i rep. Ja ne kazem da su oni sposobni da osvoje evropsko prvenstvo, ali su sposobni da se plasirajuili makar da u 2 godine ubiljeze vise pobjeda nego poraza, moje misljenje je da su ova 3-4 ciklusa nakon 2014 su potrosena zbog losih selektora i da smo trebali makar 2 puta EP izboriti - pogotovo u situaciji u kojoj smo bili nakon SP2014.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 09 jun 2022, 09:58

Sport90 je napisao/la:
09 jun 2022, 09:46
TheChief je napisao/la:
Sport90 je napisao/la:

slika

slika
Jeste ali kakve su situacije bile prilikom tih centarsuteva - je li bila uigrana akcija gdje je ispao njegov branic ili je to na horuk . Ne krivim ja samo Peteva vec svi selektori nakon Cire su dosli bez znanja, bez renomea, totalno amaterski vodili reprezentaciju. Kada si imao selektora sa renomeom i pedigreom (citaj Ciro sta god mi o njemu mislili) igra repke se krenula dizati, krenuli smo napredovati. Ali na zalost od rata pa na ovamo on je jedini selektor koji je imao renome, iskustvo i znanje da vodi reprezentaciju i od tog smo i vidjeli korist. Recimo da si mogao dovesti jednog Slavena Bilica umjeto Roberta Prosineckog - vidio bi sta je razlika izmedju vrhunskog trenera i vrhunskog bivseg igraca. ili recimo da je Vaha dosao umjesto Peteva- pa bi vidjeli kako reprezentacija ima i glavu i rep. Ja ne kazem da su oni sposobni da osvoje evropsko prvenstvo, ali su sposobni da se plasirajuili makar da u 2 godine ubiljeze vise pobjeda nego poraza, moje misljenje je da su ova 3-4 ciklusa nakon 2014 su potrosena zbog losih selektora i da smo trebali makar 2 puta EP izboriti - pogotovo u situaciji u kojoj smo bili nakon SP2014.
Bile su sasvim dobre situacije. I u toku utakmice sam pisao o njima.

Ne znam cemu spominjanje Vahe i Bilica. Onda komotno ubaci i Kloppa jer je ista sansa da on dodje kao i njih dvojica.

A i ne mozes gledati samo pobjede/poraze kada ocjenjujes rad jednog trenera. Mesa najbolji kojeg smo imali ?

slika

Treba uzeti jos mnogo stvari u obzir.

Vaha se npr. bukvalno svaki put obrukao na AKN, dobio jednu KO utakmicu, ispadao svaki put od losije ekipe, a ovdje se predstavlja kao neki aman strucnjak.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 09 jun 2022, 11:28

TheChief je napisao/la:
09 jun 2022, 09:58
Sport90 je napisao/la:
09 jun 2022, 09:46
TheChief je napisao/la:

slika

slika
Bile su sasvim dobre situacije. I u toku utakmice sam pisao o njima.

Ne znam cemu spominjanje Vahe i Bilica. Onda komotno ubaci i Kloppa jer je ista sansa da on dodje kao i njih dvojica.

A i ne mozes gledati samo pobjede/poraze kada ocjenjujes rad jednog trenera. Mesa najbolji kojeg smo imali ?

slika

Treba uzeti jos mnogo stvari u obzir.

Vaha se npr. bukvalno svaki put obrukao na AKN, dobio jednu KO utakmicu, ispadao svaki put od losije ekipe, a ovdje se predstavlja kao neki aman strucnjak.
Sta god da gledam Petev ne zasluzuje nikakvu vise sansu. Meni bi bilo draze da repku vodi neki strucnjak iz nase PL nego Petev, ako ce ovakvi rezultati biti i ako mi s tim rezultatima zadovoljni trebamo biti jer smo losi.
Nit ima rezultate
Nit ima igru
Nit ima napredak u bilo kojem segmentu od trenutka peuzimanja reprezentaciji pa do sada - znaci samo 1 stavka u kojoj je nasa reprezntacija napredovala od trenutka preuzimanja pa do danas. Ja znam da u ovakvom sistemu nije lahko niti jednom treneru jer su i pomocnici nametnuti i mnog stvari su nametnute, ali onda ne trebamo strance ni dovoditi vec trebamo nas ljude koji vec zive u takvim nenormalnim uslovima pa se mozda mogu i prilagoditi.
A meni ne treba trener koji ce Bosnu voditi do titule prvaka evrope vec do plasmana na EP - i ubjedjen sam da bi sa pravim strucnjakom se plasirali na EP u zadnja 2 ciklusa.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 09 jun 2022, 12:28

Spahic98 je napisao/la:
09 jun 2022, 09:03
donDondon je napisao/la:
TheChief je napisao/la:

- Hysaj od desnih bocnih
- Uzuni od svih krila
- imaju Broju u napadu

sto pricate nebuloze i omalovazavate nase igrace koji milione zgrcu ,osvajaju trofeje,igraju na najvisem levelu,Svi igraci koje sam nabrojao igrali su i svjetsko prvenstvo i opet bi igrali samo da dodje strucnjak na klupu,

Makedonija je prošla na prvenstvo jer su imali jako lagan put do prvenstva,morali pobjediti Kosovo za prolazak na euro.

A šta tek reći za ove naše "igračine " što si nabrojao :urnebes:
Džeko -36 godina ,pred krajem karijere
Pjanić 32 godine rezerva Bešiktaša
Krunić - rezerva Milana
Kolašinac-rezerva Marseille
Begović- rezerva Evertona

Nema šta ,trenutno su ovi svi svjetska klasa i u velikoj formi
Da nije Petev selektor prošli bi na svako prvenstvo :bih: :urnebes:
koliko takvi kao ti nemate pojma o fudbalu,pa cak nam i vode reprezentaciju,Znas li ti ko je prvi golman evertona,Pjanic je igrac barselone jos uvijek,Krunic je rezerva koliko je i ovaj albanac najbolji igrac svijeta,ne znam podatak al mislim da je dzeko zabio vise nego ijedan albanac

cisto radi poredjenja i ostali su se oprostili zbog peteva i slicnih a ne zato sto su im kosti stare,nego sto ih vode neobrazovani debili,nesto slicno kao ovi ovdje sto podrzavaju bugarina

ko god da kaze da reprezentacije poput albanije makedonije,finske, rumunije cg,kosova i slicnih drzava imaju bolje ekipe od nasih taj nikad loptu nije sutno u zivotu

pa cekaj ovaj Uzuni sto ga poredite sa nejmarom isto godiste kao kolasinac,samo sto je albancu vrhunac karijere getafe,lokomotiva zagreb i onaj ferencvaros gdje ovi nasi poluistroseni igraci idu,i vi naseg pljujete a takvog uzdizete ojj Boze milosni oprosti im ne znaju sta pricaju
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 09 jun 2022, 12:45

Prvi golman evertona je Pickford,Begović je rezerva Evertona
Pjanić je igrač Barce ,koji grije klupu u Turskoj
Krunić je rezerva Milana, ukupno 7 puta bio starter u 2022 godini
Kolašinac grije klupu u Marseille

Ni jedan od ova 4 igrača nebi dobio poziv u reprezentaciji Srbije ili Hrvatske.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 09 jun 2022, 13:33

Spahic98 je napisao/la:
09 jun 2022, 12:45
Prvi golman evertona je Pickford,Begović je rezerva Evertona
Pjanić je igrač Barce ,koji grije klupu u Turskoj
Krunić je rezerva Milana, ukupno 7 puta bio starter u 2022 godini
Kolašinac grije klupu u Marseille

Ni jedan od ova 4 igrača nebi dobio poziv u reprezentaciji Srbije ili Hrvatske.
Šta ti hoćeš da nama dokazes. Da smo loši i da smo nivo San Marina i sličnih. Želiš li ti da mi napredujemo pa da dostigne mi nivo te Albanije ili misliš da je nama to misaona imenica?
Ok Petev kad je preuzeo kormilo nije bio cilj plasman na SP, već da se repka malo sabere, da dobije što se kaže neki izgled i da se napadnu slijedeće kvalifikacije. Petev je tu 2 godine hajde samo jednu stavku navedi u kojoj smo napredovali, u kojoj smo bolji nego u trenutku kada je Petev preuzeo repku. Ok nemamo kvalitet za plasman na SP ali je li smijemo pomisliti da možemo biti bolji, konkurentniji odigrati utakmicu da to na nešto lici. Šta je Petev uradio da bi zaslužio da i dalje sprovodi svoj plan? Ne mora se plasirati, ne mora biti na nivou Albanije jer kod njih igraju super igrači, ali MORA za 2 godine da se vidi pomak na bolje to MORA i tog nema.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 09 jun 2022, 13:41

Igrački kvalitet nam je u rangu Bugarske,Crne Gore.
S ovakvim igračima nema od prolaska na prventsvo ništa,to je realnost.
Nije gospodin Petev kriv što nemamo kvalitet.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 09 jun 2022, 13:45

Europsko prvenstvo bi trebao biti realan domet i vjerujem da ćemo se plasirati. Svjetsko je naučna fantastika.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 09 jun 2022, 13:51

Na evropsko prvenstvo nismo otišli kad smo imali najbolju generaciju ikada,Miske Spahić i ostali.
Prolazak na euro sa ovim igračima je naučna fantastika.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 09 jun 2022, 13:57

Spahic98 je napisao/la:
09 jun 2022, 13:51
Na evropsko prvenstvo nismo otišli kad smo imali najbolju generaciju ikada,Miske Spahić i ostali.
Nije bio isti format kvalifikacija. Sada ga igra gotovo pola Europe. Na zadnja dva nismo otišli isključivo zbog loših selektora a trebali smo, pogotovo 2016.

Vjerujem da ćemo sa Petevom uspjeti izboriti plasman. I u kvalifikacijama za SP smo bili u igri za taj baraž faktički do zadnjeg kola a na početku ciklusa niko nije ništa očekivao od reprezentacije. Naravno, dosta će toga zavisiti i od grupe koju izvučemo.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 09 jun 2022, 14:06

BoixosNois1899 je napisao/la:
09 jun 2022, 13:57
Spahic98 je napisao/la:
Nije bio isti format kvalifikacija. Sada ga igra gotovo pola Europe. Na zadnja dva nismo otišli isključivo zbog loših selektora a trebali smo, pogotovo 2016.

Vjerujem da ćemo sa Petevom uspjeti izboriti plasman. I u kvalifikacijama za SP smo bili u igri za taj baraž faktički do zadnjeg kola a na početku ciklusa niko nije ništa očekivao od reprezentacije. Naravno, dosta će toga zavisiti i od grupe koju izvučemo.
U slucaju da budemo prvi u grupi LN bit cemo u drugom sesiru kvalifikacija za EP. I imas osigurano mjesto u barazu.

Nadam se da cemo uspjeti u tome.

A ovdje neki pisu da je LN bezveze takmicenje.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 09 jun 2022, 14:44

BoixosNois1899 je napisao/la:
09 jun 2022, 13:57
Spahic98 je napisao/la:

Opet nema mjesta za nas.
Pola evrope ako ne i više,ima kvalitetnije igrače od nas.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 09 jun 2022, 17:29

Pa eto samo na primjeru Begovića može se slikovito prikazati koliko smo mi zapravo loši: za trenutak pretpostaviti, radi lakše ilustracije a rezultat će biti možda 10% bolji ali mi je mrsko u decimalni broj računati, da su svi klubovi lige petice od 16 mjesta. gore isti ili bolji od Evertona koji je u engleskoj ligi bio baš 16. na kraju sezone. To onda znači da 16 klubova u ligama 5 ima 160 golmana. Pitanje je koliko je tu različitih nacionalnosti ali i da je broj rasporedjen na samo 80 nacija to opet nije malo.

Tu treba naravno uzeti različite varijable a prva od njih je da je Begović stroga klupa a to onda znači da je barem 40 golmana različitih nacija u boljoj takmičarskoj formi od Asmira što znači da barem 40 država na svijetu ima boljeg golmana od nas.

A nisam uzeo u obzir stvari poput toga da i u portugalskim, holandskim i drugim ligama brane dobri golmani ili činjenicu da je Asmir u padu forme i to već duže vrijeme i tome slično.

Ljudi će reći da je Asmir "beg" ili ministar odbrane ali i druge države imaju golmana koji ima ruke i noge na svom mjestu i kojem je narod dao razne nadimke. Neko je beg a neko puhlica ali to ga ne čini boljim ili lošijim golmanom. Kao što ljudi govore da treba biti čast da se nosi dres reprezentacije, treba ginuti, motivacija i tako to - i drugi ljudi vole svoje zemlje, ne volimo samo mi svoju.

A kad tako pogledaš malo kroz brojeve i shvatiš gdje je Asmir onda možemo i zamisliti gdje su naši drugi igrači poput Stevanovića, Hadžiahmetovića, odbrane i tako dalje na toj "ATP listi".

Sa druge strane mi treba da očekujemo i tražimo uspjeh ali je trener pogrešna adresa. Neka savez u sledećih 5 godina uloži u fudbal pa da onda pričamo o tome da li selektor radi ili ne radi kako treba u uslovima kada uspjeh zavisi samo od njega.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, jasmin10, Quartararo, TheTruth34, torbica i 21 gost.