Pogledaj se u ogledalu Amare.braco je napisao/la: ↑04 jan 2021, 17:40
Bili ste na intervjuu za selektora BiH, kako je izgledao razgovor s Spahićem i Misimovićem?
- Ljudi su me zvali, ja otišao, tri sata smo razgovarali. Pročitao sam negdje da je Spahić napisao kako nisam izgledao zainteresovan, ne znam kako je stekao taj utisak.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Znaci kako Vico kaze sve tri strane su za Peteva i mogli su ga izabrati danas, ali nisu radi dvije stvari.
-Radi toga sto se boje za sigurnost i pritisak tih bosnjackih ljudi u svojim gradovima zbog toga sto su i oni za Peteva, a ne za Sergeja
- I radi toga da kazu javnosti kako Begic sve opstrurira i sapce im u usi da ne bude Petev
I jos na to kaze kako je savez nezasluzeno dao mjesto pocasnog predjednika Begicu pored Osima, i navodno "nikakve usluge za to ne traze", nego samo da on bude konsturktivan, pojavi se na sjednicama i odradi posao do kraja.
Prepucavati ce se Vico i Begic, izabrace se 90% treca opcija selektora kako bi svi bili zadovoljni i niko ne bi vrsio pritisak na njih izborom Peteva.
Samo ce se krenuti za promjenom odmah isti tren kada bi sljedeci kapiten Pjanic koji je za Sergeja, sa jos nekoliko igraca isao u bojkot protiv njih.
I tek tada bi uhljebi politicari skontali da je ovo sport, ali sta bi bilo kad bilo.
-Radi toga sto se boje za sigurnost i pritisak tih bosnjackih ljudi u svojim gradovima zbog toga sto su i oni za Peteva, a ne za Sergeja
- I radi toga da kazu javnosti kako Begic sve opstrurira i sapce im u usi da ne bude Petev
I jos na to kaze kako je savez nezasluzeno dao mjesto pocasnog predjednika Begicu pored Osima, i navodno "nikakve usluge za to ne traze", nego samo da on bude konsturktivan, pojavi se na sjednicama i odradi posao do kraja.

Prepucavati ce se Vico i Begic, izabrace se 90% treca opcija selektora kako bi svi bili zadovoljni i niko ne bi vrsio pritisak na njih izborom Peteva.
Samo ce se krenuti za promjenom odmah isti tren kada bi sljedeci kapiten Pjanic koji je za Sergeja, sa jos nekoliko igraca isao u bojkot protiv njih.
I tek tada bi uhljebi politicari skontali da je ovo sport, ali sta bi bilo kad bilo.
BašČelik!
Barbarez prvi izbor , uz pomoć nekog trenera po njegovom izboru.
Drugi izbor je Pape Sušić/Faruk Hadžibegić.
Treći Amaw i Musemić tandem, iznos od 15.000€ im je obojici dovoljno velik....
Ovog Ivayla dati da vodi Dinamo/ Zrinjski ili Borac BL, ako je Cro ili RS komponenti po volji i stručan.
Drugi izbor je Pape Sušić/Faruk Hadžibegić.
Treći Amaw i Musemić tandem, iznos od 15.000€ im je obojici dovoljno velik....
Ovog Ivayla dati da vodi Dinamo/ Zrinjski ili Borac BL, ako je Cro ili RS komponenti po volji i stručan.
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
Kompletan savez je korumpiran, sve krimos do krimosa. Vico i Misimovic su jos gori od njih, jer njih reprezentacija ne zanima vec novac koji bi dobivali od trecerazrednih fudbalera koje bi gurali u reprezentaciju. Vico, Misimovic, i onaj krimos Mamic su u talu. Najbolji nacin da to ostvare je krimos Petev koji bi na spisak stavljao panjeve iz Sirokog i zlocinacke tvorevine rs. Dodik je gurao ovo hovno Vicu da i u sportu unistava BH, kao sto je unistavao politicki.
Misimovic je gnjida od covjeka, sve je Ciro bio u pravu.
Misimovic je gnjida od covjeka, sve je Ciro bio u pravu.
Neka neka 

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Samo jos da dodam da je i Bajevic izgleda pukao bas zbog toga, sto su sa svih strana gurali menadzerske panjeve u reprezentaciju. Sad je i to jasno zasto je imao okrsaj sa Misimovicem.
- Beduin
- Kontakt:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Prethodno, danas na sjednici Komisije za izbor selektora, kojoj nije prisustvovao predsjednik N/FS BiH Elvedin Begić, Bugarin Ivylo Petev predložen je IO N/FS BiH ”na usvajanje” u konkurenciji Sergeja Barbareza.
”Bio sam za prijedlog člana Stručne komisije N/FS BiH Emira Spahića, odnosno da Izvršnom odboru predložimo Barbareza za selektora. Međutim, prilikom glasanja Vico Zeljković, Ivan Beus i Milorad Sofrenić glasali su za izbor Peteva. Pošto su me preglasali, a ranije smo dogovorili da bude konsenzus, onda sam formalno digao ruku pa smo pred IO izašli sa 4:0 u korist Peteva. I da je Begić bio na sjednici bili bismo preglasani što je sada očito”, pričao je Durić, dodavši:
”Potom, na sjednici IO N/FS BiH nije bilo glasanja jer je bilo očito da Petev neće dobiti dvotrećinsku podršku. Odlučeno je da se sjednica prekine, obave dodatne konsultacije i zakaže nova te da izaberemo selektora za kojeg će biti svi članovi IO N/FS BiH, i to u punom sastavu.”
Na pitanje, da li su ”Bošnjaci dobili instrukcije od Begića da ne glasaju za Peteva i blokiraju njegov izbor”, što su nakon sjednice IO tvrdili Zeljković i Sofrenić, za AA Durić je odgovorio:
”Niko mene ništa nije nagovorio. Jednostavno, kao član Izvršnog odbora imam pravo na mišljenja, a moje mišljenje na današnjoj sjednici IO bilo je da je bolje da izaberemo našeg, domaćeg trenera, u ovom slučaju Barbareza. U narednim danima treba spustiti loptu, obaviti dodatne konsultacije predsjednik i potpredsjednici N/FS BiH, pa ako treba i predsjednici entitetskih saveza i da jedinstveni, bez preglasavanja, nađemo najbolje rješenje i izaberemo selektora”.
Durić, kako je istakao, danas nije mogao reći tačan datum nove sjednice IO N/FS BiH na kojoj će se birati selektor državnog ”A” tima.
”Ne znam sada kada će biti. Sigurno neće u narednim danima obzirom da idu pravoslavni blagdani. Vjerovatno nakon što prođu. Trebamo ispoštovati da ljudi obilježe svoje blagdane i onda opet sjednemo. Ponavljam, da u miru, bez tenzija, uz uvažavanja svačijeg mišljenja nađemo najbolje rješenje te da odluka članova IO N/FS BiH tada bude 15:0 za nekog od kandidata za selektora”, kazao je Durić.
”Bio sam za prijedlog člana Stručne komisije N/FS BiH Emira Spahića, odnosno da Izvršnom odboru predložimo Barbareza za selektora. Međutim, prilikom glasanja Vico Zeljković, Ivan Beus i Milorad Sofrenić glasali su za izbor Peteva. Pošto su me preglasali, a ranije smo dogovorili da bude konsenzus, onda sam formalno digao ruku pa smo pred IO izašli sa 4:0 u korist Peteva. I da je Begić bio na sjednici bili bismo preglasani što je sada očito”, pričao je Durić, dodavši:
”Potom, na sjednici IO N/FS BiH nije bilo glasanja jer je bilo očito da Petev neće dobiti dvotrećinsku podršku. Odlučeno je da se sjednica prekine, obave dodatne konsultacije i zakaže nova te da izaberemo selektora za kojeg će biti svi članovi IO N/FS BiH, i to u punom sastavu.”
Na pitanje, da li su ”Bošnjaci dobili instrukcije od Begića da ne glasaju za Peteva i blokiraju njegov izbor”, što su nakon sjednice IO tvrdili Zeljković i Sofrenić, za AA Durić je odgovorio:
”Niko mene ništa nije nagovorio. Jednostavno, kao član Izvršnog odbora imam pravo na mišljenja, a moje mišljenje na današnjoj sjednici IO bilo je da je bolje da izaberemo našeg, domaćeg trenera, u ovom slučaju Barbareza. U narednim danima treba spustiti loptu, obaviti dodatne konsultacije predsjednik i potpredsjednici N/FS BiH, pa ako treba i predsjednici entitetskih saveza i da jedinstveni, bez preglasavanja, nađemo najbolje rješenje i izaberemo selektora”.
Durić, kako je istakao, danas nije mogao reći tačan datum nove sjednice IO N/FS BiH na kojoj će se birati selektor državnog ”A” tima.
”Ne znam sada kada će biti. Sigurno neće u narednim danima obzirom da idu pravoslavni blagdani. Vjerovatno nakon što prođu. Trebamo ispoštovati da ljudi obilježe svoje blagdane i onda opet sjednemo. Ponavljam, da u miru, bez tenzija, uz uvažavanja svačijeg mišljenja nađemo najbolje rješenje te da odluka članova IO N/FS BiH tada bude 15:0 za nekog od kandidata za selektora”, kazao je Durić.
Nasa kletva ih sustize

Ugasili se dabogda.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovo me podsjeca kao na ono kad nakon opstih izbora Bakir, Covic i Dodik imenuju ministra. Natezu se 3 mjeseca i onda fino raspodjele. Tako i ovdje, zaglibili smo u nacionalisticki vrtlog. Odjednom neke price jedan narod preglasa, jedan narod nece da glasa za ovog ili onog. 

Svi koji šute su krivci, osim aktivnih igrača. Oni, izuzev pojedinaca u izuzetnim situacijama, ne bi trebali komentarisati stvari oko vođenja reprezentacije.
Ako je Bajević bio pod pritiscima zašto je šutio? Svi šute i javljaju se samo kad vide da će im interesi bit ugroženi.
boli me k.... i za Misimovića, i za Bajevića, i za Begića, nek se pljuju ako hoće. Zanima me da na čelo reprezentacije stane neko kome kao navijač mogu vjerovat.
Dosta više ispušenih Yu legendi, lažnih mladih lavova. Ne zanimaju me ni đuturuma poput Muslina, kojem treba još jedan fin ugovor, ni menadžerske lavordžija poput Peteva.
Samo Barbarez!
Ako je Bajević bio pod pritiscima zašto je šutio? Svi šute i javljaju se samo kad vide da će im interesi bit ugroženi.
boli me k.... i za Misimovića, i za Bajevića, i za Begića, nek se pljuju ako hoće. Zanima me da na čelo reprezentacije stane neko kome kao navijač mogu vjerovat.
Dosta više ispušenih Yu legendi, lažnih mladih lavova. Ne zanimaju me ni đuturuma poput Muslina, kojem treba još jedan fin ugovor, ni menadžerske lavordžija poput Peteva.
Samo Barbarez!
Kontam da su karakteri ova dva kandidata, obojica bi se povukli iz price. Taman se lijepo otvorila prilika da celnici saveza konacno priliku pruze pravom domacem strucnjaku. Husref, Osim ili Baka. Svi zadovoljni.
- svrakino1921
- Kontakt:
Treba li vam mozda gosp.Ivica Osim
Da raspetlja ovaj cvor zvani selektor
- tuzlak1987
- Kontakt:
Iskreno me i ne interesuje ko ce biti, vise mi teze pada sto su ljudi potpuno ohladili cim mogu gledati sta se desava.
- Chapman1886
- Kontakt:
to je to,bila nekad jedna reprezentaicja.apsolutno me ne zanima više ova šprdačina.
Samo Sloboda | COYG
-
- Kontakt:
Osima su i ukinuli da mogu kako oni zamisle. Begica su postavili za počasnog da mogu gurati svoje lopovluke. Medjutim napravio se cirkus oko izbora i veliki pritisak na Begica pa je on sad pod pritiskom suprotstavio se Vici sto nije bilo planirano. Sad idu nacionalne opstrukcije po principu Dodik, Bakir, Ćović.svrakino1921 je napisao/la: ↑04 jan 2021, 18:28Treba li vam mozda gosp.Ivica Osim

- Chapman1886
- Kontakt:
- alan_kardec
- Kontakt:
Jedina osoba u mulju zvanom FS/NSBiH, koja ima autoritet, integritet, kapacitet... da nešto uradi.svrakino1921 je napisao/la: ↑04 jan 2021, 18:28Treba li vam mozda gosp.Ivica Osim
Ali kako pročitah, šutnuli su ga.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- Chapman1886
- Kontakt:
to je bio jedini način da ovaj ublehaš dobije mjesto počasnog predjsdnikaalan_kardec je napisao/la: ↑04 jan 2021, 18:47Jedina osoba u mulju zvanom FS/NSBiH, koja ima autoritet, integritet, kapacitet... da nešto uradi.svrakino1921 je napisao/la: ↑04 jan 2021, 18:28Treba li vam mozda gosp.Ivica Osim
Ali kako pročitah, šutnuli su ga.

Samo Sloboda | COYG