FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la geronimo » 02 nov 2009, 19:05

Die Bayern reich wie Scheich!

Der Telekommunikationskonzern will sich bis 2013 bei den Bayern engagieren – und 25 Mio. Euro pro Jahr (bislang 20) zahlen. Macht in drei Jahren 75 Mio Euro. Ein Haufen Geld, mit dem die Bayern-Bosse neue Superstars nach München holen könnten.

Evo poslije Audija slijedi novi ugovor sa glavnim sponzorom Deutsche Telekom, koji je dosad placao 20 mio po sezoni, ubuduce 5 miliona vise. Tih 75 mil. ce se najvjerovatnije utrositi na nova pojacanja, a ove pare od Audija idu za financiranje stadiona. Taj kredit kada se isplati, moze se slobodno reci da ce Bayern biti najbogatiji klub na svijetu. Ne treba zaboraviti da je Allianz Arena uvijek rasprodata, i da taj novac od ulaznica sav ide za odplacivanje kredita.
Zahvaljujuci jakim sponzorima Bayern se moze nositi sa ostalim europskim velikanima, ali kada se uzme u obzir porez u Njemackoj, gdje je ogromna razlika u odnosu na ostale top-lige...Bayern moze sa bruto primanjima parirati ostalima, ali cista zarada igraca je kudikamo manja nego u ostalim ligama. Zbog toga je i tesko dovesti neke super-zvijezde u Bundesligu.
Nedavno je Uli predlozio da svako domacinstvo (nekih 30-40 mil.) mjesecno placa uz telefon 2 eura za Bundesligu, sto nije prihvaceno. Zbog izuzetno manjih primanja od TV-prava u odnosu na ostale, Bundesliga i tu trpi. Pr. jedna Barcelona ili Real dobiju pojedinacno od TV-prava vise nego komletna Bundesliga.
Jos da dodam da ni jedan klub u BL ne moze biti 100% privatizovan ili kupljen od kojekakvih mesetara koji peru novac na taj nacin.
Zbog svega ovoga mi i jeste najdraza liga. Ovi koji prate fudbal od jucer ili od danas do sutra, mogu se nasmijati na sve ovo. Samo polako, doci ce sve na svoje mjesto 8-)

Pineza ko pljeve, e kad bi još kadar bio takav kakvo nam je financijsko stanje. :?
Vom Jäger zum Gejagten

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 nov 2009, 19:05

Trasimaco je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Itekako Man UTD mu ne može parirati.Klub zbog ogromnih kreditnih dugovanja nije ustanju da kupuje na veliko.Malo se informiši prije što nešto napišeš.Od 2012 godine klubovi ne smiju imati dugove jer se uvodi pravilo da možeš trošiti samo onoliko koliko zaradiš, a Man UTd ih bogami ima.Postavi pitanje zašto Manchester nije potrošio novac od C.Ronalda na njegovu zamjenu.
Uffff... ajmo sad lagano! :roll:

Prvo... ti mislis da Bayern nikako nema dugova?

Drugo... Chelsea i City su bogati klubovi?

Trece... United je bio najbogatiji klub na svijetu i prije dolaska americkih vlasnika. To je najjaca marketinska masinerija u svijetu fudbala. Ti dugovi nikad nisu isti po zvanicnim procjenama, jer ima mnogo izvora. Istina je da imaju dugove, ali to su zdravi dugovi koji se brzo isplate. OT se naprimjer nonstop siri. I kako se vraca lova? Ko kaze da se pare od Ronaldovog transfera nece potrositi? United i dalje stoji dobro u svim takmicenjima, a ostali su bez najboljeg igraca. Kako Bayern stoji kao klub kojem niko ne moze parirati u marketinskim poslovima? Sjedi - jedan!
Man UTd više nije najbogatiji to pokazuju i prihodi u prošloj godini.Man Utd je imao prihode 324 mil eura ako se ne varam, Real 365 mil, a Bayern 295,3.Međutim Bayern je novim sponzorskim ugovorima i novcima od Audija(200 mil eura svakako svoj račun jako podebljao i sigurno preskočio Man UTd na ljestvici.Ne treba zaboraviti ni to da je Man Utd na kraju godine prekida ugovor sa AIG-om koji je skoro bankrotirao koji mu je davao između 70- 80 mil eura.Što se tiče pravila klubovi će trošiti tačno onoliko koliko iznose njihovi prihodi,Da je ovo pravilo važilo ove godine Real ni u najboljim snovima ne bi mogao dovesti Ronalda.Real je za ovu godinu planirao budžet od 450 mil eura, a prihodi su mu iznosili 365 mil eurae pa ti izračunaj koliko bi Real sa novim pravilom iszgubio novca.Kreditna zaduženja za kupovanje igrača više nisu dozvoljena.Za nekog ko poznaje finasijsku situaciju Bayerna zna kakva je to tvornica novca.Kad već govorimo o marketingu i TV pravima Bayern je prošle godine od Lige prvaka zaradio 34,5 mil eura,a završio je posao u 1/4 finalu.Man Utd je zaradio 37,7, a Barsa koja je osvojila takmičenje 30,9.Da je Bayern nekim slučajem otišao u finale ili osvojio LP zaradio bi 50 mil eura što samo govori o apsolutnoj marketinškoj moći.Man Utd se ne može porediti sa Bayernom .Bayernu je problem što je Premiership puno atraktivniji od Bundeslige, ali se i to polahko mjenja.Ali ono što je sigurno da ako govorimo o novcu Bayern ga ima više.Recimo Bayern je jedini klub koji ima rezerve za nedaj bože i one iznose oko 230 mil eura o sponzorima da i ne govorim.Man od TV prava u Engleskoj dobije 100 - 120 mil eura, a Bayern u Njemačkoj oko 30 mil eura pa ti vidi.
Bayern će dio od novca od Audija uložiti na kreditna zaduženja za stadion i samim time postati jedini klub na svijetu koji nema nikakvih zaduženja.A kreditna zaduženja Man Utd su 900 milon eura pa ti razmisli .
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 02 nov 2009, 20:06, ukupno mijenjano 4 puta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 nov 2009, 19:07

Opet su se svezali onog Neuera , jest on dobar ali nije svjetska klasa kao Igor. Ne znam šta vide u njemu. Možda ono što je Mario u napadu to će biti Manuel na golu.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 nov 2009, 19:15

Rz88 je napisao/la:Opet su se svezali onog Neuera , jest on dobar ali nije svjetska klasa kao Igor. Ne znam šta vide u njemu. Možda ono što je Mario u napadu to će biti Manuel na golu.
Ništa od golmana.Uli je rekao vrhunski golman na ljeto dolazi.A što se Neuera tiče to su čiste špekulacije.Schalkeu se finasijska situacija popravlja i zahvaljujući investitorima neće trebati prodavati igrače.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 02 nov 2009, 19:31

Halo Ribery, imas li ti neki pouzdani izvor za te informacije? Ako je raskinut ugovor sa AIG, mislis da nema drugog sponzora? Ugovor s novim sponzorom je vec potpisan. Kad je Bayern tako mocan, gdje je rezultat svega toga? Gdje su rezultati BLa? U rangu su sa Francuskom. Nemoj meni pricati te price. Govoris mi o nekoj propasti Uniteda, a godinama su među prva tri najbogatija kluba na svijetu, najcesce na vrhu. Kad je Bayern tu bio? United je tu gdje jeste zbog pametnog poslovanja, a ti pricas kao da nemaju hljeba da jedu. Dabogda sve ovako ostalo i gladovali ovako jos godinama. :mrgreen: Cuj Bayern mocniji! :roll:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 nov 2009, 19:40

Mi (mislim na Bayern, u mene je građevina :mrgreen: ) smo financijski jedni od najjačij ekipa u Europi. Ovo je odlično pravilo koje je uvela Uefa, mislim koje će uvesti. Napokon malo poštenja, a ne kao na manageru, dođe neki bogataš hajmo se igrati malo.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 nov 2009, 20:04

Trasimaco je napisao/la:Halo Ribery, imas li ti neki pouzdani izvor za te informacije? Ako je raskinut ugovor sa AIG, mislis da nema drugog sponzora? Ugovor s novim sponzorom je vec potpisan. Kad je Bayern tako mocan, gdje je rezultat svega toga? Gdje su rezultati BLa? U rangu su sa Francuskom. Nemoj meni pricati te price. Govoris mi o nekoj propasti Uniteda, a godinama su među prva tri najbogatija kluba na svijetu, najcesce na vrhu. Kad je Bayern tu bio? United je tu gdje jeste zbog pametnog poslovanja, a ti pricas kao da nemaju hljeba da jedu. Dabogda sve ovako ostalo i gladovali ovako jos godinama. :mrgreen: Cuj Bayern mocniji! :roll:
Niko ne govori o finansijskoj propasti već govorim činjenice.Svakako će Man UTd naći sponzora u to nema sumnje , ali postavlja se pitanje da li će im ijedna kompanija davati onoliko koliko je davao AiG.A porediti Bundesligu i Frnacusku rade samo oni koji nemaju odgovora na pitanja i koji fudbala prate od jučer.Bundesliga vjerovatno već slijedeće godine prelazi Seriu A, a on spominje neku Francusku.A vremena se mjenjaju Manchester je bio nekad najbogatiji više nije.Što prije shvatiš činjenicu da se u Bayern sleglo pored silnih sponzora još dodatnih 200 mil eura i što se prije pomiriš sa činjenicom da je Bayern marketinška bomba bit će ti lakše.Mogu samo reći jedan podatak.U utrci za Robbena je pored Bayerna bio i Man UTd i gdje Robben sad igra?

Evo samo jedan podatak da ne nastavljamo dalje sa raspravom

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/najbog ... 86223.aspx

http://www.javno.com/hr-sport/real-madr ... etu_233397

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 nov 2009, 20:12

Sto se tice golmana, po menu je Frey jedini dostojan zamjeni Kahna. Stoji sve da su i Neuer i Adler kao i Akinfeev odlicni, ali je Frey vrhunski i bolji je od njih sviju definitivno. Znaci moja prva zelja za golmana je Francuz.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 nov 2009, 20:16

omerbavarac je napisao/la:Sto se tice golmana, po menu je Frey jedini dostojan zamjeni Kahna. Stoji sve da su i Neuer i Adler kao i Akinfeev odlicni, ali je Frey vrhunski i bolji je od njih sviju definitivno. Znaci moja prva zelja za golmana je Francuz.
Problem je što ne zna njemački, a Bayern će isključivo dovesti igrača koji zna njemački da može da komanduje zadnjom linijom.Slažem se da je Francuz ponajbolji golman uz Buffona, ali Nerlingerova i Ulijeva se pika , a ne naša.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 02 nov 2009, 20:17

znamo da oni forsiraju iskljucivo njemacke golmane...tako da ja nevjerujem da ce bilo ko od ovih folmana prec u nase redove
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 nov 2009, 20:17

FRANK RIBERY je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:Sto se tice golmana, po menu je Frey jedini dostojan zamjeni Kahna. Stoji sve da su i Neuer i Adler kao i Akinfeev odlicni, ali je Frey vrhunski i bolji je od njih sviju definitivno. Znaci moja prva zelja za golmana je Francuz.
Problem je što ne zna njemački, a Bayern će isključivo dovesti igrača koji zna njemački da može da komanduje zadnjom linijom.Slažem se da je Francuz ponajbolji golman uz Buffona, ali Nerlingerova i Ulijeva se pika , a ne naša.
Pa moze se jezik nauciti. Jbt dvije godine i eto ga. A slazem se s tobom za ovu upravu. Ne moze njima niko narediti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 nov 2009, 20:37

Bayern tuži München 1860?

Njemački nogometni prvoligaš Bayern München dijeli stadion Allianz Arenu s gradskim prvoligašom Münchenom 1860, koji je od ljeta 2006. godine na tom stadionu tek 'podstanar', budući da je Bayern otkupio dio stadiona vrijedan 11 milijuna eura.

München 1860 trebao bi tako po utakmici plaćati 50.000 eura, a prema riječima ljudi iz Bayerna, to ne izvršavaju.
Tako se bavarski gigant odlučio tužiti München, a nije poznato kad bi slučaj trebao dospijeti na sud.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 02 nov 2009, 20:38

Robben na klupi protiv Bordeauxa

Bayernov nizozemski krilni napadač Arjen Robben vjerojatno neće započeti dvoboj 4. kola lige prvaka u utorak protiv Bordeauxa, ali bi ipak mogao zaigrati u tom dvoboju.

Robben je u dvoboju 2. kola u A skupini protiv Juventusa (0-0), odigranog krajem rujna, zadobio ozljedu koljena, ali se nakon manje operacije dosta brzo oporavio. Sunarodnjak 25-godišnjeg Robbena, Bayernov trener Louis van Gaal, odlučio je poštedjeti svog krilnog igrača prošlog vikenda u prvenstvenoj utakmici protiv Stuttgarta (0-0), ali bi mogao koristiti njegove usluga u susretu 4. kola A skupine protiv francuskog prvaka.

"Vjerujem da će Robben biti u kadru momčadi za tu utakmicu, ali ne vjerujem da će početi dvoboj. Ako nije trenirao, ne može niti igrati. Možda uđe na 30 ili 35 minuta", kaže Van Gaal.

Sasvim je sigurno da će Bayernu protiv Bordeauxa nedostajati ozlijeđeni Franck Ribery i Ivica Olić, kao i Daniel van Buyten i Thomas Müller, koji su u prethodnom susretu protiv Bordeauxa, u kojem su ''Žirondinci'' kao domaćini slavili s 2-1, zaradili crvene kartone i automatsku suspenziju.

Upitan za utakmicu utorak je i nizozemski branič Bayerna Edson Braafheid. Muči ga ozljeda gležnja.

"Imam samo 18 igrača na raspolaganju. Možda ću morati posegnuti za nekim igračem iz rezervne momčadi", jada se Van Gaal. Bordeaux je vodeći u skupini sa 7 bodova, prati ga Juventus sa dva boda manje, dok je Bayern tek na trećem mjestu sa 4 boda.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 nov 2009, 20:42

Tuga ako ne dobijemo Bordeauxa.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 02 nov 2009, 20:45

omerbavarac je napisao/la:Bayern tuži München 1860?

Njemački nogometni prvoligaš Bayern München dijeli stadion Allianz Arenu s gradskim prvoligašom Münchenom 1860, koji je od ljeta 2006. godine na tom stadionu tek 'podstanar', budući da je Bayern otkupio dio stadiona vrijedan 11 milijuna eura.

München 1860 trebao bi tako po utakmici plaćati 50.000 eura, a prema riječima ljudi iz Bayerna, to ne izvršavaju.
Tako se bavarski gigant odlučio tužiti München, a nije poznato kad bi slučaj trebao dospijeti na sud.

ja mislim da nije ovo prvi put da su ih tužili, ako je istina da ne plaćaju onda nek idu na neku livadu pa nek tamo igraju domaće utakmice
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 nov 2009, 20:48

Meni je uvijek smetalo da dijelimo stadion s njima.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 nov 2009, 20:57

Rz88 je napisao/la:Meni je uvijek smetalo da dijelimo stadion s njima.
I meni isto. Nek idu na Olimpijski ako je i dalje u funkciji. :mrgreen: :mrgreen:

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 02 nov 2009, 21:01

omerbavarac je napisao/la:
I meni isto. Nek idu na Olimpijski ako je i dalje u funkciji. :mrgreen: :mrgreen:
haha...kad se samo sjetim lijepih trenutaka na tom stadionu,kako je Govane,Effe i ostala ekipa igrala sjajno na tom stadinu...a ovo za Allianz Arenu.ne znam stvarno sto uopste dijele ko sto kolrga RZ kaze...ionako su slabi,slabo publike,a valja placat
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 02 nov 2009, 21:04

rob do bagro je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:
haha...kad se samo sjetim lijepih trenutaka na tom stadionu,kako je Govane,Effe i ostala ekipa igrala sjajno na tom stadinu...a ovo za Allianz Arenu.ne znam stvarno sto uopste dijele ko sto kolrga RZ kaze...ionako su slabi,slabo publike,a valja placat
Ma ja bi vise volio da se mi kako mozemo vratit na Olimpiu, jbg meni je nekako ljepse kad igraju na njemu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 nov 2009, 21:06

Ko je sve tamo padao hahaha. Kada smo prešli na Arenu tada su i poćeli problemi, čak i na prošlom stadionu u posljednoj sezoni smo loši bili ili..ne sjećam se, to je ona sezona Lensa, kasnije Lyon i 35 metara Juninho hehe.

Ko se ne sjeća Makaaya , prije toga Elbera. Kako su ti zabijali hahaha.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.