RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

majstormazlumacije
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la majstormazlumacije » 09 dec 2018, 19:43

BlueSEVER je napisao/la:ej ljudi, sad ozbiljno. Ko je stariji?
Brate moj, sad ću ti reć jednom i nikad više. Zrinjski nikad nije u Austro-Ugarskoj/SHS bio stabilan klub, 1905. zvali su se Đački Športski Klub, 1911. prvi put se zovu Zrinjski, 1918. HMOŠK i tek 1922. su tek odlučili da će se zvati Zrinjski bez promjena. Onda su 20 godina postojali tako i Partizani su ih ravnopravno ukinuli jer su bili u fašističkoj NDH ligi. 1992. HVO dolazi i u Međugorju (nisu u Mostaru mogli jer su se bojali ARBiH) najavljuju "povratak" Zrinjskog. Niko ko je u vrijeme NDH bio član Zrinjskog, jel igrač, jel član odbora, jel navijač, niko od njih nije učestvovao u ovome pa može li se reći da su oni isti klub? Velež je osnovan u junu 1922. Velež nikad nije morao ime mjenjati, a prije rata ni uprave. Bio je kratak prekid od 92' do 94' zbog očitih razloga ali svi koji su bili instrumentalni u uspjehu Veleža od 50tih-80tih godina su se vratili, učlanili se, igrali su, navijali su. Ima izreka "Meni moja vjera, tebi tvoja" al ne mogu podnijet kad je nekome samo stalo da 5 sedmica misli da je smiješno "hihihi Velez igra u Vrapcicima pa su seljoberi" ili "hohoho Zrinjski je najbolji jer mrze Velez". Imaš li ti išta drugo da radiš osim da mozak topiš samom sebi i drugima?

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 09 dec 2018, 22:42

majstormazlumacije je napisao/la:
Brate moj, sad ću ti reć jednom i nikad više. Zrinjski nikad nije u Austro-Ugarskoj/SHS bio stabilan klub, 1905. zvali su se Đački Športski Klub, 1911. prvi put se zovu Zrinjski, 1918. HMOŠK i tek 1922. su tek odlučili da će se zvati Zrinjski bez promjena. Onda su 20 godina postojali tako i Partizani su ih ravnopravno ukinuli jer su bili u fašističkoj NDH ligi. 1992. HVO dolazi i u Međugorju (nisu u Mostaru mogli jer su se bojali ARBiH) najavljuju "povratak" Zrinjskog. Niko ko je u vrijeme NDH bio član Zrinjskog, jel igrač, jel član odbora, jel navijač, niko od njih nije učestvovao u ovome pa može li se reći da su oni isti klub? Velež je osnovan u junu 1922. Velež nikad nije morao ime mjenjati, a prije rata ni uprave. Bio je kratak prekid od 92' do 94' zbog očitih razloga ali svi koji su bili instrumentalni u uspjehu Veleža od 50tih-80tih godina su se vratili, učlanili se, igrali su, navijali su. Ima izreka "Meni moja vjera, tebi tvoja" al ne mogu podnijet kad je nekome samo stalo da 5 sedmica misli da je smiješno "hihihi Velez igra u Vrapcicima pa su seljoberi" ili "hohoho Zrinjski je najbolji jer mrze Velez". Imaš li ti išta drugo da radiš osim da mozak topiš samom sebi i drugima?
dzaba se mucis care da nekome objasnjavas kad je ovaj bolesnik doso ovdje samo da provocira :crazy: .Ocito mu je zivot bezvrijedan kad ga trosi na ovakav nacin.Sad se on sakrio tamo iza i debilski se smije i sam sebi govori kako sam ih dobro zajebo :roll: ,a ne konta da ispada debil najveci.Dobro mu je Velez negdje napakostio i traume mu stvorio pa se ponasa na ovakav nacin .Trebo bi otici kod hodze da mu stravu salije da ne odalami skroz jebote.

IDEMO RODJENI JOS JACE PROLJECNI DIO,uskoro stizu i dodatna pojacanja da se dodatno uigramo do avgusta i pocetka PL.
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 10 dec 2018, 18:56

SRETAN ROĐENDAN DUŠKO LEGENDO VELEŽA I MOSTARA

JEDAN JE PRINC S NERETVE :ljepota: :ljepota: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Na današnji dan, 10.12.1948. godine, u Mostaru je rođen Dušan Bajević. Izdanak čuvene Omladinske škole Veleža, i jedan od najboljih igrača svih vremena Kluba. Za prvi tim Rođenih debituje 1966. godine, sa 18 godina. Nakon 11 godina igranja za Velež, 1977. godine odlazi u AEK, za kojeg je igrao četiri godine. Nakon više od 100 utakmica i 65 golova, dva osvojena prvenstva i jednog kupa, vraća se u svoj Velež, 1981. godine. Nakon dvije godine igranja u crvenom dresu, 26.06.1983. godine, u Beogradu protiv Partizana završava blistavu igračku karijeru. Oproštajnu utakmicu za Rođene odigrao je 17.08.1983. godine potiv Hajduka. Član čuvenog trojca BMV ( Bajević, Marić, Vladić ). Ukupno je za Velež odigrao 352 službene utakmice, a u listu strijelaca se upisao 166 puta. Drugi je najbolji strijelac jugoslavenskih prvenstava, odmah iza Santrača. Sveukpno, za Rođene je odigrao preko 550 utakmica. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupao je u periodu od 1970. do 1977. godine. U 37 utakmica zabio je 29 golova. Nakon velike igračke karijere, Bajević je ostvario i veliku trenersku karijeru. Naravno, trenerski zanat je započeo u Veležu, kojeg je vodio od 1984. do 1988. godine. U sezoni 1985/86 donosi u Mostar Kup Maršala Tita. Iz Veleža odlazi 1988. godine, opet u Grčku, i opet u AEK. Već u prvoj sezoni donosi naslov prvaka, koji je AEK-u nedostajao 10 godina. Zanimljivo, i tada je on donio naslov prvaka, kao igrač. Prvak Grčke sa AEK-om je bio još tri puta, 1992., 1993., i 1994. godine. Osvojio je još Kup, Super Kup i Liga Kup. U AEK-u se zadržao do 1996. godine, a vraćao se još u dva navrata, 2002-04 i 2008-10, ali sa manje uspjeha nego prvi put. Nakon AEK-a, u sezoni 1996/97 prelazi u Olympiakos, sa kojim je također poharao Grčku. Postaje prvak u sezonama 1997., 1998., i 1999. godine. U Olympiakosu se zadržao do 1999. godine, a vratio se 2004. godine. U toj sezoni, 2004/05 sa Olympiakosom osvaja duplu krunu. U međuvremenu, tri sezone je vodio PAOK, sa kojim osvaja Kup. U svojoj velikoj trenerskoj karijeri vodio je još Crvenu zvezdu, Aris, Omoniu i Atromitos. Bio je član Komiteta za stabilizaciju NS BIH, kada je trebalo spašavati bh. fudbal. Trenutno je član Odbora za posredovanje i savjetovanje, zajedno sa Osimom i Kajtazom. Pet godina obavljao je funkciju izvršnog direktora u AEK-u, sa koje je otišao krajem 8. mjeseca 2018. godine. Ušao je u klupsku historiju kao prvi koji je sa AEK-om osvajao titule prvaka Grčke kao igrač, trener i direktor. Našem Princu želimo puno zdravlja i sreće.
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 10 dec 2018, 20:34

Sretan rođendan Princu još ih mnogo dočekao u zdravlju abd.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 dec 2018, 21:01

majstormazlumacije je napisao/la:
Zar se nisu prvo zvali Hrvoje ili tako nešto?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 13:41

Galesic se spominje u medijima.

MUSVDG
Kontakt:

Post Postao/la MUSVDG » 11 dec 2018, 15:24

ASD je napisao/la:Galesic se spominje u medijima.
Goran Galesic?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 15:28

MUSVDG je napisao/la:
Goran Galesic?
Da, na portalu izjavio da ima ponudu Radnika i Veleza.

MUSVDG
Kontakt:

Post Postao/la MUSVDG » 11 dec 2018, 16:31

ASD je napisao/la:
MUSVDG je napisao/la:
Goran Galesic?
Da, na portalu izjavio da ima ponudu Radnika i Veleza.
Omalen, brz, prodoran, tehnicar, lijeva noga katapult. Na kojem si procitao to?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 16:34

MUSVDG je napisao/la: Omalen, brz, prodoran, tehnicar, lijeva noga katapult. Na kojem si procitao to?
http://****.oslobo.djenje.ba/premijer ... uba/140282

FSB

Post Postao/la FSB » 12 dec 2018, 09:15

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 23 dec 2018, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 12 dec 2018, 18:59

Na slici se vidi tamo na sredini krana, kao podignut dio hajmo ga nazvar kao ograda, metar, dva visoka, na pocetku konstrukcije, pa cijelom duzinom, ne znam kako bi objasnio, zanima me hoce li na taj dio biti istaknuta ona reklama Arena Rodjeni ili?

Asimetric
Kontakt:

Post Postao/la Asimetric » 12 dec 2018, 19:19

keno83 je napisao/la:Na slici se vidi tamo na sredini krana, kao podignut dio hajmo ga nazvar kao ograda, metar, dva visoka, na pocetku konstrukcije, pa cijelom duzinom, ne znam kako bi objasnio, zanima me hoce li na taj dio biti istaknuta ona reklama Arena Rodjeni ili?
vjerovatno mislis na ove celicne sipke sto spjaju ove stubove to je da bi se ucvrstilo sve i da bi bilo kompaktno a da li ce na tome biti natpis to ne znam

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 12 dec 2018, 20:25

keno83 je napisao/la:Na slici se vidi tamo na sredini krana, kao podignut dio hajmo ga nazvar kao ograda, metar, dva visoka, na pocetku konstrukcije, pa cijelom duzinom, ne znam kako bi objasnio, zanima me hoce li na taj dio biti istaknuta ona reklama Arena Rodjeni ili?
slika
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 13 dec 2018, 14:11

Zadnja pripremna utakmica na Pecari Siroki-Velez dobro dosli pravi Mostarci :mrgreen: :salut:
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 13 dec 2018, 14:50

UstanikSBII je napisao/la:Zadnja pripremna utakmica na Pecari Siroki-Velez dobro dosli pravi Mostarci :mrgreen: :salut:
ta ce "laznjaci" mogu samo sa "laznjacima" iz Tuzle igrati :urnebes: .Kad je ta utakmica,nisam nigdje na nasoj stranici nasao da se igra,vjerovatno negdje sredina februara.

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 13 dec 2018, 16:27

rodjak je napisao/la:
UstanikSBII je napisao/la:Zadnja pripremna utakmica na Pecari Siroki-Velez dobro dosli pravi Mostarci :mrgreen: :salut:
ta ce "laznjaci" mogu samo sa "laznjacima" iz Tuzle igrati :urnebes: .Kad je ta utakmica,nisam nigdje na nasoj stranici nasao da se igra,vjerovatno negdje sredina februara.
Nama ce biti zadnja pripremna znaci vjerovatno nekad krajem 2 mjeseca barem tako stoji na nasoj sluzbenoj stranici.
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 13 dec 2018, 16:46

UstanikSBII je napisao/la:
rodjak je napisao/la:
Nama ce biti zadnja pripremna znaci vjerovatno nekad krajem 2 mjeseca barem tako stoji na nasoj sluzbenoj stranici.
ne moze biti krajem februara kad tada pocinje prvenstvo.Dobro sam ja predpostavio oko polovine februara,a evo naso sam tacan datum 16.2

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MUSVDG
Kontakt:

Post Postao/la MUSVDG » 13 dec 2018, 17:32

Svaka cast za post. Neka igraju plasticari sa simin hanom

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 13 dec 2018, 22:13

MUSVDG je napisao/la:
Svaka cast za post. Neka igraju plasticari sa simin hanom
Samo kontra plemica :tralala: jos se vi rjesite pitara i bice nam odlicno :D
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.