Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pisac
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la pisac » 31 jan 2014, 16:05

Jedno je situacija kad City igra protiv losijih od sebe i kad njihova sredina dominira. Onda napadacima nije tesko.
Lopti koliko zelis, tvoje je samo da uguras nesto u gol.
A provtiv Barcelone nece biti toga.
Vezni red Barcelone je i dalje bolji id Cityevog i sasvim sigurno je da ce biti izdominirani na sredini.
Hoce li Edin i Negredo moci raditi dovoljan presing na zadnju liniju Barcelone?
Znaju li oni primiti loptu na centru i sami zavrsiti kontru?
Mogu li ni iz cega zabiti gol?
Tesko po meni.
Jedini ko je to sposoban kod njih je Aguero.
Aguero nije samo napadac vec je i vezni igrac i prva linija odbrane Citya.
U ovom trenutku on je bitniji za City nego sto je Messi za Barcelonu.

Prekidi ostaju jedina sansa Citya, ali vidjet cemo koliko ce ih zaista i biti.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 31 jan 2014, 16:06

pisac je napisao/la:Negredo ima prednost jer ih poznaje, ali mu je mana sto i oni poznaju njega.
Po meni, Negredo je bolji kad igra u paru sa Aguerom, a Edin je bolja opcija aji ce igrati samo jedan napadac.
Kao navijac Barcelone, volio bih da Pele napravi gresku i da krene sa oboicom.
Siguran sam da se niti jedan ne bi naigrao niti bi dotakao loptu.
Aguero ce im strasno faliti u ovom mecu.
U ligi je vec drugacija situacija i tu oni mogu lako bez Aguera.
Pellegrini nece pogrjesiti i poceti sa 2 spica protiv Barcelone. Posebno ako se zna njegov sveukupni skor protiv Barcelone a taj je 10 poraza, 2 nerijesena , 0 pobjeda. Igrati ce 4/5/1. Bas kao protiv Bayerna u gostima. Pitanje je samo ko ce biti taj jedan spic. Dzekson ili Nehredo. Da je kojim slucajm ostao Aguero zdrav. Onda bi mozda igrali Aguero + vjerovatno Negredo. Zbog Aguerove mobilnosti. Ovako to sve pada u vodu. Cak se bojim da ne pocne Pellegrini protiv Chelsea prvu domacu u 4/5/1. E to bi tek bio belaj ( vjerovatno za Dzeku ).
U pravu si pisac. Barca sa 5 u sredini ( + Messi ) ce jednostavno pregaziti City ako budu igrali 4/4/2. Bas kao sto ih je Bayern u prvoj tekmi. Vjeruj to Pellegrini jakooo dobro zna. Trenutno je Negredo taj prvi spic. Na Dzeki je da se protiv Chelsea nametne. Ako uopste pocne tekmu.
Zadnja izmjena: Romanista10, dana/u 31 jan 2014, 16:21, ukupno mijenjano 4 puta.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 31 jan 2014, 16:09

Jel se ne moze Aguero povrijedit na samom kraju sezone? :mrgreen:

Ako se Aguero ne bude vratio jos dugo vremena i ako budu Barcu pobjedili, onda mozda bude cak dobijo jos vise vremena na terenu nego da je preso u neki drugi klub gdje bi bio konstantno u prvih 11. Ali ipak je vise sreca sto je ovako ispalo.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 31 jan 2014, 16:13

ZgemboAdislic je napisao/la:Jel se ne moze Aguero povrijedit na samom kraju sezone? :mrgreen:

Ako se Aguero ne bude vratio jos dugo vremena i ako budu Barcu pobjedili, onda mozda bude cak dobijo jos vise vremena na terenu nego da je preso u neki drugi klub gdje bi bio konstantno u prvih 11. Ali ipak je vise sreca sto je ovako ispalo.
Na kraju ce jos ispasti da je preumoran dosao na pripreme za SP :lol:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 31 jan 2014, 21:39

Goalgetter je napisao/la:
emir_ je napisao/la: Ako razumijem, i prošli mjesec su bili bez Aguera i bilo je opšte deranje :D
Derali su West Hame, Leicestere i jos neke, ta povreda Aguera je tad dosla u dobrom momentu jer nije bilo velikih utakmica, protiv ovih zestokih protivnika. Impresivno jeste sto su Edin i Beast pokazali dok je Aguero falio, ali protivnici su vecinom bili jako losi. Ali ipak, vjerujem ja u Dzeku, ali i Negreda da ce ga dostojno zamjeniti.
AHA...isto tako su gubili od nekakvih sunderlanda, cardiffa i aston villa s AGUEROM u sastavu...i sta sad...ha?????????????????
To je to vase zakljucivanje...isto kao i zakljucci o edinu do prije nekih mjesec i po dana...
ako na nekoj poziciji ne skripi u cityiju, to je onda na poziciji napadaca...pa makar to bio aguero...nije ga bilo ni protiv bayeerna...pa su pobijedili...pobijedit ce i barcu akoBogda...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 31 jan 2014, 21:42

hurem je napisao/la:
emir_ je napisao/la: Ako razumijem, i prošli mjesec su bili bez Aguera i bilo je opšte deranje :D
Derali su West Hame, Leicestere i jos neke, ta povreda Aguera je tad dosla u dobrom momentu jer nije bilo velikih utakmica, protiv ovih zestokih protivnika. Impresivno jeste sto su Edin i Beast pokazali dok je Aguero falio, ali protivnici su vecinom bili jako losi. Ali ipak, vjerujem ja u Dzeku, ali i Negreda da ce ga dostojno zamjeniti.
AHA...isto tako su gubili od nekakvih sunderlanda, cardiffa i aston villa s AGUEROM u sastavu...i sta sad...ha?????????????????
To je to vase zakljucivanje...isto kao i zakljucci o edinu do prije nekih mjesec i po dana...
ako na nekoj poziciji ne skripi u cityiju, to je onda na poziciji napadaca...pa makar to bio aguero...nije ga bilo ni protiv bayeerna...pa su pobijedili...pobijedit ce i barcu akoBogda...
Smiri dozivljaj covjece, gdje sam ja to zakucavao? Sunderland i Cardiff su bolji od West Hama, ali nebitno ne umanjujem im ucinak, nego kazem samo da Edin i Negredo nisu nastupali u vellikim utakmicama dosada, vidjet ce se protiv Chelseaja u ponedjeljak,

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 jan 2014, 23:16

nerkolfc je napisao/la:Sto prije shvatite da snaga ovog Citya ne lezi u Agueru lakse ce te prihvatiti da oni ove sezone ili s njim ili bez njega napadaju sve trofeje i među favoritima su svugdje. Kao da su ostali bez Yaye na mjesec dana pa im svi sanse smanjivaju :roll:
Nije isto igrati sa Aguerom u napadu i bez njega,Argentinac trenutno spada u top 3 napadača.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 31 jan 2014, 23:18

Saurman je napisao/la:
nerkolfc je napisao/la:Sto prije shvatite da snaga ovog Citya ne lezi u Agueru lakse ce te prihvatiti da oni ove sezone ili s njim ili bez njega napadaju sve trofeje i među favoritima su svugdje. Kao da su ostali bez Yaye na mjesec dana pa im svi sanse smanjivaju :roll:
Nije isto igrati sa Aguerom u napadu i bez njega,Argentinac trenutno spada u top 3 napadača.
Normalno da nije isto, al' daleko od toga da je ekipa ispala iz nekih rotacija za prolaz protiv Barce zbog njegove povrede.

A to za top 3 napadaca jednostavno nije istina.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 01 feb 2014, 10:36

Kako su mogli dobit najveći klub na svijetu mogu onda i Barcu
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 01 feb 2014, 10:41

nerkolfc je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Normalno da nije isto, al' daleko od toga da je ekipa ispala iz nekih rotacija za prolaz protiv Barce zbog njegove povrede.

A to za top 3 napadaca jednostavno nije istina.
Istina je TOP 5 napadaca su:
1) Suarez
2) Ibrahimovic
3) Aguero
4) Costa
5) Falcao ili Cavani ( u zavisnosti od trenutne forme )

Ronaldo i Messi nisu spice. A za ovoga iznad mene. Koji je rekao kada su pobjedili Bayern mogu i Barcelonu. Kad su igrali 4/4/2 popusili su od Bayerna. Tek kada su odigrali 4/5/1. Tek onda su pobjedili Bayern. Mada mnogi govore da su malo iznenadili Bayern koji nije ocekivao ovakav City poslije 1:3 i igranja sa njima u prvoj utakmici. Aguero ce biti ogroman nedostatak za utakmice protiv Chelsea i Barcelone. Za ostale nece. Na Dzeki je da sa jako takticki pametnom igrom osigura sebi da bas on bude taj koji ce igrati protiv Chelsea i Barce, a ne prema ocekivanjima mnogih Negredo. Koji je jos uvijek u blagoj prednosti.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 feb 2014, 11:54

03.02.2014 - Manchester City - Chelsea [EPL]
08.02.2014 - Norwich City - Manchester City [EPL]
12.02.2014 - Manchester City - Sunderland [EPL]
15.02.2014 - Manchester City - Chelsea [FA Cup]
18.02.2014 - Manchester City - FC Barcelona [CL]
22.02.2014 - Manchester City - Stoke City [EPL]

Paklen mjesec za City, svaki 3-4 dana utakmice, 2x im dolazi Chelsea, jednom Barcelona. Naigrace se Edin posteno.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 01 feb 2014, 11:55

likovi su rastavili bayern(sa džekom u napadu), koji je pet puta bolji od barcelone, siguran sam da će rastaviti i barcelonu.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Sluzbenik
Kontakt:

Post Postao/la Sluzbenik » 01 feb 2014, 12:03

onaj se vratio iz Banovica znaci da se do novog odlaska ne isplati vise dolaziti na ovu temu

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 01 feb 2014, 12:05

Paklen mjesec za City, svaki 3-4 dana utakmice, 2x im dolazi Chelsea, jednom Barcelona. Naigrace se Edin posteno.
Jako me zanima sta mislis o ovoj viKK-ovoj konstataciji. Znam da ga branis mnogo puta. Ali moras li bas uvijek ??

"likovi su rastavili bayern(sa džekom u napadu), koji je pet puta bolji od barcelone, siguran sam da će rastaviti i barcelonu."

1) Dali mislis da je Bayern 5 x bolji od Barcelone sa Messijem ??
2) Dali mislis da je Bayern poslije prve utakmice ( 1:3) i potpune dominacije nad City-em u prvih 60 min. Dali mislis da je moguce da Bayern nije usao 100% motivisan u drugu tekmu i da su mozda malo podcijenili City, znajuci da nece igrati Aguero i Yaya ??
Zadnja izmjena: Romanista10, dana/u 01 feb 2014, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 feb 2014, 12:11

Branim viKKa u vezi kritikovanja Dzeke, koje je bilo opravdano, ne tice se samo njega, nego svih ostalih koji konstruktivno kritikuju Dzeku zbog njegovih gresaka i nezalaganja prije.

Sto se tice ovoga i ne bih bas rekao da ce razbiti Barcu. Prvo sto mislim da ona tekma sa Bayernom nije toliko mjerilo, jer su se jednostavno previse opustili u toj utakmici, jer je praakticno sve bilo gotovo,sami igraci su priznali da su se mentalno previse opustili. U prvoj utakmici na Etihadu je Bayern pokazao koliko je jak.

Sto se tice Barce, oni nisu ono sto su nekada bili, ali na cemu zasnivati toliki optimizam da ce ih City pocjepati, u Europi su blago receno katastrof. Jedno je cjepati u Engleskoj, a drugo u Ligi Prvaka, sto im se desavalo i prije 2 god kad su titulu osvojili. Popravili su dojam malo sa Pellegrinijem, izborili 1/8 finale, ali ih pravi ispit ih ceka sad protiv Barcelone. A Messi ako uhvati zaleta, tesko da ce im City moze parirati.

Samo mogu reci, pravi nogometni spektakl ce biti ova utakmica, i jedva je cekam.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 01 feb 2014, 12:14

Goalgetter je napisao/la:Branim viKKa zbog u vezi kritikovanja Dzeke, koje je bilo opravdano.

Sto se tice ovoga i ne bih bas rekao da ce razbiti Barcu. Prvo sto mislim da ona tekma sa Bayernom nije toliko mjerilo, jer su se jednostavno previse opustili u toj utakmici, jer je praakticno sve bilo gotovo,sami igraci su priznali da su se mentalno previse opustili. U prvoj utakmici na Etihadu je Bayern pokazao koliko je jak.

Sto se tice Barce, oni nisu ono sto su nekada bili, ali na cemu zasnivati toliki optimizam da ce ih City pocjepati, u Europi su blago receno katastrofa. Popravili su dojam malo sa Pellegrinijem, ali ih pravi ispit ih ceka sad protiv Barcelone.

Samo mogu reci, pravi nogometni spektakl ce biti ova utakmica, i jedva je cekam.
Tako je u najgorem slucaju je 50%/50%. City i Barcelona. Ali zbog povrede Aguera mislim da je realnije da prolazi Barcelona. Kad napumpaju sredinu terena ( 5 + Messi ). Tek onda ce pojedini vidjeti snagu Barcelone/City-a. Madi meni licno zaboli ko prolazi. Vaznije mi je da Dzeko zaigra protiv Chelsea ( ligasku ) i Barcelone od pocetka. Dzeki se je ponudila povredom Aguera potpuno neocekivana sansa u najbolje moguce vrijeme. ( najvaznije utakmice ) Mora je iskoristiti. Nece drugu "takvu" dobiti.
Zadnja izmjena: Romanista10, dana/u 01 feb 2014, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 feb 2014, 12:17

Naravno, ma samo je vazno da Edin zaigra, jos ako zabije gol, srce ko dzamija. :D Nakon Brace nemamo vise igraca koji je redovno bio ucesnik Knockout faze CL, stoga bih volio da prodje City, da Edina gledamo sto duze u njoj. Protiv Barce ce, nadaam se, da pokaze klasu.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 01 feb 2014, 12:21

Goalgetter je napisao/la:Naravno, ma samo je vazno da Edin zaigra, jos ako zabije gol, srce ko dzamija. :D Nakon Brace nemamo vise igraca koji je redovno bio ucesnik Knockout faze CL, stoga bih volio da prodje City, da Edina gledamo sto duze u njoj.
Jest ali Brazzoo nije toliko zabijao. A Dzekson je spic i odlucuje utakmice. Kad za jedno 5 godine prestane da igra. I kad raja pocne da prati 2 Bundesligu ili osrednje ITA timove. Tek onda ce im biti jasno , kakvu sansu Dzeko ima da bude svjetsko ime. Sta mislis dali pocinje protiv Chelsea 4/5/1 ili 4/4/2. Mislim da se slazes da ce protiv Barce poceti 4/5/1. A ako hoce. Mora isporbati tu formaciju. Gdje ce mu bolja prilika nego protiv Chelsea, ova sljedeca.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 01 feb 2014, 12:25

ako si me slučajno (@romanista) spomenuo u nekom postu(pošto me @goalgetter spomenuo), nisi trebao jer tvoje postove ne vidim niti ih namjeravam čitati. barcelona nema presinga od prije 2-3 sezone, njihova igra se praktično svela samo na iniestu i messija te donkle na neymara koji u paru sa alexisom i pedrom funkcioniše dobro, međutim koliko sam upoznat, neymar vjerovatno neće zaigrati u prvoj utakmici zbog povrede. ukoliko messi i iniesta ne budu bili na najvišem nivou, sumnjam da će barca odnijeti pobjedu. ove sezone sam barcelonu pratio par puta, ali uglavnom kod ozbiljnijih utakmica jer španska primera je osim 3-4 ekipe totalna **** od lige, te često su imali taj problem bezidejnosti pred golom, nisu stvarali šanse a realizacija je bila vrlo loša. ukoliko se city dobro odbrani, barcelona će biti vrlo ranjiva prilikom kontri jer imaju jako šuplju odbranu, pogotovo ako na stoperu bude mascherano umjesto bartre koji će teško zadržati nekoga poput džeke ili negreda u zraku. cityjev vezni red može parirati barcinom u kontrama, ovakav yaya može parirati iniesti svaki dan, eh pitanje je ko će odigrati bolju odbranu.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 01 feb 2014, 12:36

Nemoj zivota ti vise viKK, ponavljati dali citas moje postove ili ne. :) :) Ponovio si to vec najmanje 10x puta. Svima je vise nego jasno tvoje misljenje. Ja mislim licno da ih citas na off line. Ali i da ih ne citas. To je meni potpuno nebitno. Nemam nista licno protiv tebe. Sa tobom ne dijelim isto misljenje o fudbalu , taktici i to je sve. Nebi te ni komntarisao da nisi izjavio da je Manchetser City ( bez Aguera ) 5X bolja ekipa od Barcelone, koju ce sigurno razbiti. Sto blago receno nema veze sa vezom.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.