Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

el-fighter
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la el-fighter » 30 jan 2014, 20:13

ammimr je napisao/la:Gledajući sinoć onako "normalno"čovjek skonta koja je sila Edin.Mislim da je dobio sve zračne duele,odvlači jednog-dvojicu na sebe i ostavlja prazan prostor.Nadam se samo da će ostati zdrav do SP jer me svarno strah koliko povreda u posljednje vrijeme.
A stvarno je cudno to za Dzeku i povrede. Koliko se ja sjecam u Wolfsburgu sam jednom vidio da je bio povrijedjen (aduktor msm) i jednom ovdje u Engleskoj kada je propustio utakmicu sa Stokeom (koljeno). Ne znam pored toga da li je vise bio povrijedjen.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 30 jan 2014, 20:33

Ne spominjite povrede,ne baksuzirajte.Sto se tice Edinove igre otkad je dobio pravu priliku da igra prava je masina,zabija,asistira,razigrava,drzi loptu kad treba i gradi se,ma svaka cast.Mislim da je i Pellegrini skontao ono sto je ocigledno,kad je Dzeko na terenu drugi napadac a i ostali igraci koji se ubacuju u napad imaju more slobodnog prostora kojeg stvara upravo Edin svojom kretnjom onako robusan i korpulentan,on veze za sebe dva ili cak i tri igraca.Odusevljen sam i ponosan,svaka cast majstore.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 30 jan 2014, 21:05

interesantan statistički podatak
edin je u prošloj sezoni u svim takmičenjima imao 44 nastupa i ukupno postigao svega 15 golova.
edin je u ovoj sezoni u svim takmičenjima imao 28 nastupa i već je postigao 17 golova..
već se bliži 'rekordnih' 19 golova koje je postigao u svim takmičenjima u sezoni 2011-12, tada je upisao i 42 nastupa.

mislim da će ove sezone definitivno premašiti brojku od 20 golova, a ako nastavi ovako onda i preko 25..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 jan 2014, 21:27

nerkolfc je napisao/la:slika
Tako je oče !
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

mujdza
Kontakt:

Post Postao/la mujdza » 30 jan 2014, 21:29

Dzeko je zaista masina al i sam City kao tim je daleko bolji nego li prosle godine... Prosle godine je bio Tevez, Baloteli vjecito se bunili i oni kao tim nisu funkcionisali... Dolaskom Pellegrinija ovo je drugi tim i to se osjeti po igri... Oni kad pozele daju gol i ako ovako nastave mogla bi i Barsa fasovati... Zivi bili pa vidjeli osim da sudije pomognu radi Messija... A Edo samo nek ovako nastavi... Njegovo gradjenje vrijedi necijih golova, jos kad se doda da nije egoistican i da dijeli svakom lopte pa makar to bio i Aguero ili Negredo dok oni nisu osim ako nemaju drugog izbora... Slazem se da treba reci ako nesto nije valjalo u njegovoj igri al ne nabijati ga na kolac zato sto je promasio koji zicer... Pozdrav raja i ponosimo se onim sto imamo a Dzeko, Ibisevic, Begovic, Lulic, Pjanic, Miske i naravno svi ostali su nase blago koje trebamo cuvati....

lolcina
Kontakt:

Post Postao/la lolcina » 30 jan 2014, 21:48

soxx je napisao/la:Svi se povrijedjuju samo nasoj stijeni niko nista ne moze. Sir i kajmak majka. Ne ureklo se

Sent from my HTC One V using Tapatalk
Kakav sir i kajmak, on je rastao u ratu na Ikaru, rizi i makaronima k'o i ja. Kako se hranio dobro je ispao :D
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 31 jan 2014, 14:54

Dzeko vjerovatno pocinje jako vaznu tekmu protiv Chelsea. Poznato je da Chelsea pored Liverpoola ima najprgaviju obranu ( Terry i Cahill. Pa i Luiz i Ivanovic ponekad ). Ove godine Chelsea ima najjacu obranu u ligi. Isto tako mnogi u Engleskoj spekulisu da ce Mourinho izabrat slicnu taktiku kao kad je bio trener Reala protiv jake Barcelone. A ta je izrazito fizicka igra na rubu incidenta. Dzeko treba da odigra kao sto je igrao Negredo protiv Newcastla. Treba da vreba prilike i nemilosrdno zakljuci akcije.Naravno treba jako mnogo da trci i razigrava. Ali nikako ne treba da ide grlom u jagode kao protiv Newcastla. Da ide u silne duele na sredini terena i da pokupi ozljedu, kao protiv Newcastle-a. Isto tako nebi trebao da mnogo razigrava Negreda. Na njemu je red. Neka prvo vrati Dzeki 2,3 asistencije za gol. Pamet u glavu i smireno. Jako vjerovatno ce biti malo golova zbog celicne obrane Chelsea. Tako da ce biti svaki gol zlata vrijedan. Nezna se koje prgaviji Terry ili Cahill. I jos kad ih Mourinho napali. A napalit ce jih 100%. Jer mu je to najvaznija utakmica sezone. Nek se malo Alvaro hrva sa Terry-om, pa da vidimo od kakvog je materijala napravljen. :) :) Ako je iko gledao samo zadnju utakmicu protiv West Hama. Mogao je vidjeti kako je Terry momacki odvalio Andya Carrolla sa laktom u glavu iza ledja.

slika
slika

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 31 jan 2014, 15:01

Dzeku je uzivancija gledati ovako kad je u formi i trci. 8-)
Protiv Tottenhama da je pazljiviji bio u zavrsnici, tj. kontrolisano ciljao ( a ne krkanski u stilu Ibisevica vs Portugal ), dao bi jos 2 gola.

Covjek ima osjecaja za pas u prostor, sto je rijetko za "sidrasa".
Ali znamo mi da je on puno vise od toga. 8-)

slika
slika
Zadnja izmjena: BadrHari, dana/u 31 jan 2014, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

TakozvaniDijasporac
Kontakt:

Post Postao/la TakozvaniDijasporac » 31 jan 2014, 15:03

Romanista10 je napisao/la: slika
Joj kaku odvratnu facu ima ovaj Cahill..bas ono samo za samaranja..treba mu Dzeku izbiti ovu protezu iz usta

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 31 jan 2014, 15:13

Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini izjavio je danas da će napadač “Građana” Sergio Aguero odsustvovati najmanje mjesec dana van terena zbog povrede koju je zadobio u duelu s Tottenhamom. Sjajni Argentinac doveo je u vodstvo City na gostovanju u Londonu, gdje su slavili sa 5:1, ali je i obnovio povredu zadnje lože. Tako je već sigurno da će Aguero propustiti oba duela s Chelseajem, kao i prvi meč Lige prvaka s Barcelonom. Čileanski stručnjak na klupi Cityja smatra da je to hendikep za ovaj tim, ali i da ima adekvatne zamjene za Argentinca u Edinu Džeki, Stevanu Jovetiću i oporavljenom Alvaru Negredu. Pellegrini je istakao da se Nasri oporavlja od povrede, te da je Javi Garcija također van stroja.

Joj kad Dzele potopi Barcu, hehe. :D :D :lol: :lol: Svi znaju da je jedini minus Barcelone da lose brane golove glavom u svom sesnaestercu. Zbog "ne"visine vecine svojih igraca. Zato Dzeko jos jednom pamet u glavu. Mozda cete igrati protiv Barcelone 4/5/1 sa samo jednom spicom. Utakmica/e protiv Chelsea ce u mnogome da odluce ko ce biti taj jedan spic. Dzeko ili Negredo. Najvaznije je da zabije gol, malo sebicnosti nebi bilo na odmet. Za njegovo dobro.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 31 jan 2014, 15:20

Dzeko bi mogao sta glavom utrpati nakon prekida.
Odbrana Chelsea je dosta grijesila ove sezone nakon prekida.
Samo je pitanje hocel ga traziti njega u 16-ercu ili "ljubimca" Negreda.. :mrgreen:

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 31 jan 2014, 15:29

soxx je napisao/la:Dzeko bi mogao sta glavom utrpati nakon prekida.
Odbrana Chelsea je dosta grijesila ove sezone nakon prekida.
Samo je pitanje hocel ga traziti njega u 16-ercu ili "ljubimca" Negreda.. :mrgreen:
Ma ako bude igrao ludi Kole i Jovetic nema za Dzeksona zime. Ubacit ce pokoju Milner ( ako bude igrao ), Yaya mozda i Silva. Zabaleta, Navas pa i Fernandinho ce mnogo vise traziti Negreda ali nema veze. Dzele je on fire :) :) Inace ova romansa je trenutno na standby-u.
slika
Zadnja izmjena: Romanista10, dana/u 31 jan 2014, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 31 jan 2014, 15:30

Kao navijacu Barcelone, jako mi je drago sto Aguero nece igrati.
City ce vjerovatno se povuci na sredini i igrati kontre, a ni Negredo ni Dzeko nemaju ni brzinu ni tehniku za takvu igru.
Aguero je jedini njihov igrac koji moze primiti loptu na 40 metara i sam rijesiti napad.

Sa Aguerom, City bi bio ravnoparan suparnik, bez njega Barcelona je ogroman favorit.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 31 jan 2014, 15:35

pisac je napisao/la:Kao navijacu Barcelone, jako mi je drago sto Aguero nece igrati.
City ce vjerovatno se povuci na sredini i igrati kontre, a ni Negredo ni Dzeko nemaju ni brzinu ni tehniku za takvu igru.
Aguero je jedini njihov igrac koji moze primiti loptu na 40 metara i sam rijesiti napad.

Sa Aguerom, City bi bio ravnoparan suparnik, bez njega Barcelona je ogroman favorit.
Slazem se. E sada je pitanje ako bude igrao sa jednim spicom protiv Barce. Koga ce izabrati Pelle. Dzeku ili Negreda. Obojica su slicni i nedorasli Agueru u driblinzima i igri na sredini terena. To sto si opisao vec. Zbog toga ova utakmica/e protiv Chelsea je skoro odlucujuca za Dzeku/Negreda. Bolji pocinje protiv Barce. Mislim da je Negredo u maloj prednosti. Tako da bi bilo idealno da Dzekson razbije Chelsea, a Negredo ostane bez ucinka. Ako mu to uspije. Vjerovali ili ne. Dzekson bi postao number one City striker :) :) Bar za jedno 6 sedmica dok se ne vratI Aguero i povrati staru formu.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 31 jan 2014, 15:38

Na stranu sve, ali zao mi Aguera. Ozbiljnije padaju sanse Citya za prolaz... al, ajde, bice lijepo vidjeti Dzeku na NC-u.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 31 jan 2014, 15:42

Negredo ima prednost jer ih poznaje, ali mu je mana sto i oni poznaju njega.
Po meni, Negredo je bolji kad igra u paru sa Aguerom, a Edin je bolja opcija aji ce igrati samo jedan napadac.
Kao navijac Barcelone, volio bih da Pele napravi gresku i da krene sa oboicom.
Siguran sam da se niti jedan ne bi naigrao niti bi dotakao loptu.
Aguero ce im strasno faliti u ovom mecu.
U ligi je vec drugacija situacija i tu oni mogu lako bez Aguera.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 31 jan 2014, 15:47

Sto prije shvatite da snaga ovog Citya ne lezi u Agueru lakse ce te prihvatiti da oni ove sezone ili s njim ili bez njega napadaju sve trofeje i među favoritima su svugdje. Kao da su ostali bez Yaye na mjesec dana pa im svi sanse smanjivaju :roll:

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Edin Džeko

Post Postao/la Goalgetter » 31 jan 2014, 15:48

Steta za Aguera, igra u formi svog zivota, a i bas je nasao moment kad ce se povrijedit, mogo je u junu :mrgreen: .. Sanse Citya protiv Barce su i dalje jako dobre, nije City samo Aguero. Bice zanimljivo, City je u Europi jos "skakljiv" , ali imam osjecaj da ce proci.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

emir_

Post Postao/la emir_ » 31 jan 2014, 15:55

nerkolfc je napisao/la:Sto prije shvatite da snaga ovog Citya ne lezi u Agueru lakse ce te prihvatiti da oni ove sezone ili s njim ili bez njega napadaju sve trofeje i među favoritima su svugdje. Kao da su ostali bez Yaye na mjesec dana pa im svi sanse smanjivaju :roll:
Ako razumijem, i prošli mjesec su bili bez Aguera i bilo je opšte deranje :D
4-IN-A-ROW

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 31 jan 2014, 15:57

emir_ je napisao/la: Ako razumijem, i prošli mjesec su bili bez Aguera i bilo je opšte deranje :D
Derali su West Hame, Leicestere i jos neke, ta povreda Aguera je tad dosla u dobrom momentu jer nije bilo velikih utakmica, protiv ovih zestokih protivnika. Impresivno jeste sto su Edin i Beast pokazali dok je Aguero falio, ali protivnici su vecinom bili jako losi. Ali ipak, vjerujem ja u Dzeku, ali i Negreda da ce ga dostojno zamjeniti.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.