100 %, isti smo sva tri naroda. Ovo je dijete rodjeno cca 2018 godine, cisto da se zna, vjerovatno mu ni otac nije bio rodjen kad je bio rat.

TruHlost kao stanje uma i duha.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
100 %, isti smo sva tri naroda. Ovo je dijete rodjeno cca 2018 godine, cisto da se zna, vjerovatno mu ni otac nije bio rodjen kad je bio rat.
Da nisu digli tu minimalnu platu imali bi scenario Venecuele u financijskom smislu, sreća za njih pa su kao država stabilni.Asteriks je napisao/la: ↑05 mar 2024, 14:00Stopa inflacije porasla je na 67,07 % na godišnjem nivou, saopštio je Nacionalni zavod za statistiku Turske.
Zavod za statistiku je izvijestio da su cijene gotovo udvostručene u odnosu na prethodnu godinu. Porast cijena hrane bio je iznad prosjeka, a one su porasle za 71 % u odnosu na prethodnu godinu. Došlo je i do naglog povećanja troškova zdravstvene zaštite od 81 %. Slaba lira smatra se ključnim pokretačem inflacije, koja zbog kursa poskupljuje uvozne proizvode i usluge. Trend devalvacije na deviznom tržištu nedavno je ubrzan.
Na ovo treba dodat dodat i neočekivano veliko povećanje mjesečne minimalne plate, koja je na početku godine porasla na 17.002 lire - što je ekvivalentno 516 eura: povećanje od 49 %.
U posljednje vrijeme, stručnjaci sumnjaju u pouzdanost podataka o inflaciji. Pozadina su brojne kadrovske promjene koje je Erdogan inicirao u Turkstat uredu za statistiku. Osim toga, stopa inflacije koju mjeri Turkstat i indeks troškova života Istambulske privredne komore nekada su jako korelirali - ali to se promijenilo u proljeće 2022. godine. Od tada je Istanbulski indikator značajno viši od zvanične stope inflacije, pa nezavisni stručnjaci iz istraživačke grupe ENAG i dalje očekuju drastično veće stope inflacije. Oni navode da je inflacija u februaru bila 122 % u odnosu na isti mjesec prošle godine.
A brkice i haosa.
Na stranu sto SDAovci zele prikazati drugacije, ali kod njih ne stima nista, ovdje su na svakom koraku turci. Kako i ne bi kad im je plata skoro manja u Istanbulu nego u Beogradu.MortemHz je napisao/la: ↑05 mar 2024, 14:05Da nisu digli tu minimalnu platu imali bi scenario Venecuele u financijskom smislu, sreća za njih pa su kao država stabilni.Asteriks je napisao/la: ↑05 mar 2024, 14:00Stopa inflacije porasla je na 67,07 % na godišnjem nivou, saopštio je Nacionalni zavod za statistiku Turske.
Zavod za statistiku je izvijestio da su cijene gotovo udvostručene u odnosu na prethodnu godinu. Porast cijena hrane bio je iznad prosjeka, a one su porasle za 71 % u odnosu na prethodnu godinu. Došlo je i do naglog povećanja troškova zdravstvene zaštite od 81 %. Slaba lira smatra se ključnim pokretačem inflacije, koja zbog kursa poskupljuje uvozne proizvode i usluge. Trend devalvacije na deviznom tržištu nedavno je ubrzan.
Na ovo treba dodat dodat i neočekivano veliko povećanje mjesečne minimalne plate, koja je na početku godine porasla na 17.002 lire - što je ekvivalentno 516 eura: povećanje od 49 %.
U posljednje vrijeme, stručnjaci sumnjaju u pouzdanost podataka o inflaciji. Pozadina su brojne kadrovske promjene koje je Erdogan inicirao u Turkstat uredu za statistiku. Osim toga, stopa inflacije koju mjeri Turkstat i indeks troškova života Istambulske privredne komore nekada su jako korelirali - ali to se promijenilo u proljeće 2022. godine. Od tada je Istanbulski indikator značajno viši od zvanične stope inflacije, pa nezavisni stručnjaci iz istraživačke grupe ENAG i dalje očekuju drastično veće stope inflacije. Oni navode da je inflacija u februaru bila 122 % u odnosu na isti mjesec prošle godine.
A brkice i haosa.
Njima ne ide dobro dugi niz godina, imaš oko 2000 osoba iz Turske koji rade i studiraju samo u Sarajevu a mi baš i ne spadamo u razvijene države.
Sam taj podatak je dovoljan da vidiš da nešto ne štima.
Imaju nevjerovatnog potencijala. Primjer, spadaju među ključne svjetske izvoznike mnogih poljoprivrednih kultura, onda privukli su veelike igrače u industriji, pa imaju strateški vazne morske luke, prejak turizam i čak su napredovali na polju tehnologija u odnosu na prošlo razdoblje.MortemHz je napisao/la: ↑05 mar 2024, 14:05Da nisu digli tu minimalnu platu imali bi scenario Venecuele u financijskom smislu, sreća za njih pa su kao država stabilni.
Njima ne ide dobro dugi niz godina, imaš oko 2000 osoba iz Turske koji rade i studiraju samo u Sarajevu a mi baš i ne spadamo u razvijene države.
Sam taj podatak je dovoljan da vidiš da nešto ne štima.
neshvaceni genije
Ne treba ti
nece znaci bez obzira, otiso na forgot password stavio da mi posalje sms, ne stize sms.
coelho in shamblesJayCatwright je napisao/la: ↑05 mar 2024, 16:36Opet bug na FB. Sad automatski dodaje sve osobe koje ste tražili u zadnja 24 h![]()
Dobice bivsa bar 10 zahtjeva od mene.JayCatwright je napisao/la: ↑05 mar 2024, 16:36Opet bug na FB. Sad automatski dodaje sve osobe koje ste tražili u zadnja 24 h![]()
JayCatwright je napisao/la: ↑05 mar 2024, 16:36Opet bug na FB. Sad automatski dodaje sve osobe koje ste tražili u zadnja 24 h![]()
Zato što je sve down, kad opet proradi doći će ti 22 SMSa
Nece, u meene ima zapamcena lozinka pa nece.alemsa je napisao/la: ↑05 mar 2024, 16:37nece znaci bez obzira, otiso na forgot password stavio da mi posalje sms, ne stize sms.