FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nikad_izvini
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nikad_izvini » 28 dec 2010, 02:02

lemi_kitao je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Vidi, bolje da ovako kolektivno branimo Amara nego da mu kolektivno tražimo mane :mrgreen: U suštini ne valja ni jedno ni drugo. Obje stvari su krajnosti. A mi smo Bošnje, volimo krajnosti. AKo već mora da bude krajnost onda podržavamo kult ličnosti. Tanka je linija između konstruktivne kritike i **** familije, kod nas barem :mrgreen:
Ja niti pozivam niti cu pozivati da mu se kolektivno traže mane, niti pozivam niti ću pozivati da ga se kolektivno hvali, svako neka radi sta misli da je ispravno...ja mislim da je sredina najbolje rješenje...Ako si ti ljubitelj kulta ličnosti Amara Osima, imas svoje razloge, iako ja nisam, ne pada mi na pamet da ti to zamjeram ili govorim da nije u redu...Ko voli nek izvoli...
Objasnio sam u postu koji si citirao sve o čemu pišeš. Kod nas sredine nema. To ti je valjda jasno. Biće za jedno 50-ak godina, možda.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 28 dec 2010, 02:39

spielführer_21 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:Pile, molim te skloni taj avatar...
Evo sad cu :roll:
Prijateljski savjet..Cijenim te kao forumaša, ali možeš zbog toga i ban dobiti, jedan je takav nastradao na realovoj temi. Znam ja da je to iz "american history-x" ali je rasistički opet, tj. promoviše rasizam, i ne znam da dosad admin to nije primjetio..

Koliko razumijem ovaj faca je do sad imao neki nevidjeni respekt od admina i svih forumasa, i po meni je imao dosta dobre postove, realne i sto je najvaznije on pise novosti iz prve ruke o nasem ZELJEZNICARU ali ne znam ko da je ako bi na svoj username stavio ovakav avatar dobio bi bananu permanentnu.Od jutros mi se ova tema gadi zbog njegovog avatara i mislio sam hajde doci ce sebi ali izgleda to nije slucaj.Pile, ne znam te, ali te molim da maknes ovaj avatar i postavis nesto drugo jer ovaj me stvarno vrijedja, kao i sve ono sto ovaj klub predstavlja.HVALA
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 28 dec 2010, 03:25

Ma nemojte dirat Amara, zna se ko je i sta je Amar u fudbalu a pogotovo za nas fudbal i nasu ligu, kazes sto forsira Lazu, prvo Lazo je mozda i najborbeniji igrac na terenu iako je napadac, i ako je krupan sto mu naravno otezaca trcanje, drugo, moje misljenje zasto Lazo igra prije svih je zato sto igra napadaca koji gradi leđima igraca(stopera) i moze da odigra dupli sa nasim vezistima, zebom bešlijom ili višćom i tako otvara igru, odbrana ispada i tako smo dali puno puno golova, to je moje misljenje vjerovatno sam u pravu u vezi igre, a to zasto ne zna sutnut prema golu il sto slabo daje golove je : jbg nije Mario gomez ili luca toni da daje golove skace udara itd itd da ne nabrajam nema se para za boljeg i tacka
Razumijes ti mene burazere moj :)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 28 dec 2010, 09:00

Vidim da ovdje neki kritikuju Amara zbog dovođenja Jamaka, a ja sam sretan zbog činjenice da je doveden.. To je pravi potez. Zašto? Imamo Ćuluma, Savića i Svraku na poziciji zadnjeg veznog i neko bi rekao dovoljno. E, nije dovoljno ako analiziramo 2010. godinu. Evidentno je da je tokom prvenstva Ćulum imao dosta kartona i oscilacija u formi. Svraka je uz kartone imao problema sa povredama, a Savić period adaptiranja. Pozicija zadnjeg veznog iziskuje mnogo trke i prljave igre, a u takvoj igri dođe do neminovnih kartona i povreda. Ako jedan od navedene trojke dobije žuti karton tokom tekme, a što je normalno, njegov učinak do kraja će biti nešto lošiji, jer mu psiha nalaže da igra pod ručnom, da ne bi završio u svlačionici prije vremena. U takvim situacijama se, nerijetko, mora izvršiti zamjena, ali s kim ako nemaš adekvatnog na klupi. Sve jasno. Zbog navedenih razloga dajem bezrezervnu podršku odluci da se Jamak vrati u Dolinu. Spominjete, Lazu i Rovčanina. I meni je žao što Lazo i Rovčanin nisu dali više, i o tome sam već i pisao na ovoj temi. Zbog toga okrivljivati Amara je u najmanju ruku suludo. Ja želim i da Lazo, ali i Rovčanin daju mnogo više i ne bih želio da ijedan od navedenih "odleprša" sa Grbavice. Rovčanin je mlad i skontaće da, ukoliko se vrati u formu, koju je imao prije povrede u Zenici, lahko može biti prvi napadač našeg tima. U ovom slučaju nije ništa do Amara sve je do igrača. Potvrda tome je rezultat, koji ostvaruje Amar. Pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 28 dec 2010, 09:24

Bas smo naopak narod.Drkaju po Culumu,lik nije postene utakmice odigrao u zadnjih 6 mjeseci,a unaprijed pljuju po nasem djetetu,koje je u zadnje tri tekme protiv nas odigralo fenomenalno (pobjeda nasa u ZE i dva puta u dolini),budel' onako rastrcan u svakoj tekmi mi smo dobili mnogo.

Ja sam i dalje misljenja da nam za titulu nedostaje samo spic.Za nasu ligu nam ne treba vise za europu treba.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 28 dec 2010, 10:34

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... Dzeko.html

Eto ga da nam ova jubilarna godina lijepo pocne.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

blueman-TM87
Kontakt:

Post Postao/la blueman-TM87 » 28 dec 2010, 10:46

Sad ce opet poceti polemika koliko nama ide %
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI-тнє ' ❶❾❽❼

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 28 dec 2010, 11:12

To bi bilo negdje oko milion funti. Leglo bi nam k'o budali šamar.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 28 dec 2010, 11:14

Zar Zeljo jedino nije mogao dobiti neke pare od Dzeke ako predje prije 23 godine u neki klub ... ? :?
Ili kako to ide ... npr da ne predje ovaj prelazni rok , da predje na ljeto bil Zeljo opet dobio nesto od tog transfera ?

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 dec 2010, 11:18

aS_Roma je napisao/la:Zar Zeljo jedino nije mogao dobiti neke pare od Dzeke ako predje prije 23 godine u neki klub ... ? :?
Ili kako to ide ... npr da ne predje ovaj prelazni rok , da predje na ljeto bil Zeljo opet dobio nesto od tog transfera ?
Želji ide 3% (ili 3,5%) od transfera kad god se Džeko proda i od svakog sljedeceg transfera isti taj procenat. Isto tako Teplice imaju pravo na 2% (ili 1,5%), ne znam tacno.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 28 dec 2010, 11:26

Stole iz Bora je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:Zar Zeljo jedino nije mogao dobiti neke pare od Dzeke ako predje prije 23 godine u neki klub ... ? :?
Želji ide 3% (ili 3,5%) od transfera kad god se Džeko proda i od svakog sljedeceg transfera isti taj procenat. Isto tako Teplice imaju pravo na 2% (ili 1,5%), ne znam tacno.
aha, nisam bas bio pravo upucen u vezi toga jer sam msilio samo igraci do 23 godine koji prelaze u drugi klub, da samo maticni klub moze dobiti taj neki procenat od 3 % od tog transfera. Al ako je tako kao sto ti kazes da i svaki iduci transfer ide nesto novca Zelji, onda ce zaraditi Zeljo na njemu dosta.
Uglavnom hvala na odg. ;)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 28 dec 2010, 11:33

čamac je napisao/la:To bi bilo negdje oko milion funti. Leglo bi nam k'o budali šamar.
Uff, odma napadača dovesti :)

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 28 dec 2010, 11:41

Kome idu pare ako ga mi dovedemo? :lol: :lol: :lol:

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 28 dec 2010, 11:43

vidio sam sad kajtaza na benzinskoj pumpi na grbavici, da se nece vratit :D :D :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

bomber
Kontakt:

Post Postao/la bomber » 28 dec 2010, 12:05

Lazo je trenutno najbolji napadac Zelje i zato igra. Ako je on najbolji onda mozemo prosuditi kakvi su ostali. Budite uvjereni da i Amar ovako razmislja a kada bude neko bolji od njega igrace.
Dobro je neko ovdje na forumu primjetio da Amar gleda Lazu i na tekmama i na treninzima sto nije slucaj sa vecinom nas, tako da on "najbolje" zna sta je dobro a sta nije za ekipu za razliku od nas.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 28 dec 2010, 12:10

fczeljo je napisao/la:
Kome idu pare ako ga mi dovedemo? :lol: :lol: :lol:
Ici ce osimu u dzep i nece nikoga dovest ko vrijedi neke pare ,vec ce se recii da cee taj novac otici na saniranje dugaa ,a dug ce ostati isti jer koliko se ja sjecam F.K Zeljeznicar nijje vidjeo ni feninga od utakmica Lige prvaka ,mislim na Njukastl.Jer vise u ovoj zemlji nikome se nemoze vjerovat .Ne kazem ja osim je odlican trener i sigurno voli Zeljuu i donosi trofeje ,al iskreno niko nije lud da ulozi u neki klub velike pare aa da nema profita jer kod nas u citavoj drzavi se samo profit gledaaa .
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 28 dec 2010, 12:13

pa sta treba? ne radi u merhametu nego u fudbalskom klubu
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 dec 2010, 12:14

Evo jos jednog poznavaoca talova u Želji .. 8-)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 28 dec 2010, 12:17

nick je napisao/la:pa sta treba? ne radi u merhametu nego u fudbalskom klubu
pa nista buraz negoo sam samo rekao ,nisam nista ruzno mislio niti ista drugo samo kazem sa tih milijun funti vi odmah mozete sve otpaltiti dugove vaseg kluba i plus kada vas se izgradi stadion ,a citajuci i gledajuci ove ideje i ljude koji su na tom projektu velika je mogucnost izgraditi taj stadion i tada bi vi imalii stadion sigurno jedan od najboljih na Balkanuu a naravno i bili bi na 0 a sa 0 je najlakse poceti eheheh.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 dec 2010, 12:19

Obozavam ovu logiku: Ako ulozis pare u nesto i onda ocekujes da se vrati ulozeno i jos zaradis (i to se desi) onda si lopov! :mrgreen:
Vidis, tako cemo sa investitorima oko stadiona, nek uloze i naprave, pa neka nam poklone, jer ce u protivnom biti lopovi...ne smije se zaradjivati na ulozenim soldima...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa i 33 gosta.