FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Popović Lazar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Popović Lazar » 27 dec 2010, 22:18

slika
;) ;)
Hajde lazare,hajde Lazare..

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 27 dec 2010, 22:35

lemi_kitao je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
lemi_kitao je napisao/la:...ili kapitene, najbolje igrače vodećih ekipa iz Drugih liga...
nikad nemoj zaboraviti Dudica...you win some, you lose some...nekad pogodis a nekad popusis...
amar je jamaku rekao da mu on treba i ovaj se nije dvoumio...pa ako brki treba, onda treba :mrgreen:
Ti si naveo jedan slucaj i on je kao mjerilo tvoga razmisljanja, ima njih jos, istina je, ali to je najrealnija opcija kada se nema dovoljno novca...

I zaista mi nije jasno gotovo bezrezervna podrska Amaru Osimu, sve sto on kaze, sve sto on uradi, sve sto on planira je dobro i ne treba nista mijenjati...

Ja mu necu oprostiti ne forsiranje Rovcanina, jer je taj igrac to zasluzio i veliki je potencijal...
Također, forsiranje Srđana Stanića na bekovskoj poziciji i ne znam gdje još, a momak je gigant za krila ili ponekad ofanzivni vezni...
Također što se tako olako odrekao Denis Selimović (mislim da mu je tako ime), pozicija zadnji vezni, odlicne je igre pruzao dok je igrao...
On zasniva igru na Lazi (proslu polusezonu citavu, ovu, kup i zabije tako malo golova, katastrofa) i forsiranje Ćuluma kada ga nije išlo, iako se u zadnjh nekoliko kola "izvadio"...
i ja zamjeram amaru oko rovcanina, al sto ga nije otjerao davno...posto nisi skontao koje je moje misljenje, da ti ponovim: nekad ubodes sa dobrim igracem iz slabijih ekipa, a nekad popusis...a ne da ih ne treba dovoditi...
Samo nek brko grijesi ovako, kao prosle sezone pogotovo...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 27 dec 2010, 23:50

lemi_kitao je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
lemi_kitao je napisao/la:...ili kapitene, najbolje igrače vodećih ekipa iz Drugih liga...
nikad nemoj zaboraviti Dudica...you win some, you lose some...nekad pogodis a nekad popusis...
amar je jamaku rekao da mu on treba i ovaj se nije dvoumio...pa ako brki treba, onda treba :mrgreen:
Ti si naveo jedan slucaj i on je kao mjerilo tvoga razmisljanja, ima njih jos, istina je, ali to je najrealnija opcija kada se nema dovoljno novca...

I zaista mi nije jasno gotovo bezrezervna podrska Amaru Osimu, sve sto on kaze, sve sto on uradi, sve sto on planira je dobro i ne treba nista mijenjati...

Ja mu necu oprostiti ne forsiranje Rovcanina, jer je taj igrac to zasluzio i veliki je potencijal...
Također, forsiranje Srđana Stanića na bekovskoj poziciji i ne znam gdje još, a momak je gigant za krila ili ponekad ofanzivni vezni...
Također što se tako olako odrekao Denis Selimović (mislim da mu je tako ime), pozicija zadnji vezni, odlicne je igre pruzao dok je igrao...
On zasniva igru na Lazi (proslu polusezonu citavu, ovu, kup i zabije tako malo golova, katastrofa) i forsiranje Ćuluma kada ga nije išlo, iako se u zadnjh nekoliko kola "izvadio"...
Šta predlažeš oko Amara. Da počnemo da ga kritikujemo. S tim da sam vidovit :mrgreen: znam kako to ide. Na početku je "dobronamjerna kritika", kao "hoćemo da pomognemo", onda se javljaju dušmani u našim redovima, likovi tipa samira pijačara ahmedbegovića koji kao vole Želju al im Amar smeta, nema njih u toj priči. Što da ne. Malo da se podloži. Na kraju dio Sjevera **** familiju Amaru zbog Lazara, Ćuluma, Rowe ili Stanića.

Neka hvala, sjećam se šta se dešavalo od odlaska Amara do novog dolaska. Amar je BOG, ŠAH, KRALJ, IDOL. Svaka mu je zlatna taman ispali u kantonalnu ligu s njim :mrgreen: Jel to kult ličnosti. Ne znam. Ako treba da bude, biće :mrgreen:

RoWa treba malo manje da se zajebava a više da trenira. **** talenta kad neće d ase uozbilji. Nije Maradona da ga trpimo :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 27 dec 2010, 23:56

Vidim da su pojedini počeli da zaboravljaju šta se dešavalo u periodu od Amara do Amara :mrgreen:

Kucamo na vrata zaboravljenih prvenstava :mrgreen:
nikad_izvini je napisao/la:
tm84 je napisao/la:
Milomir Odovic, 4 gostujuce pobjede (2003/2004), Borac 2-1, Posusje 3-2, Orasje 3-2, Zrinjski 5-1
Jiri Plisek, 4 gostujuce pobjede (jesenji dio 2004/2005), Modrica 2-1, Rudar U. 1-0, Orasje 2-1, Sarajevo 1-0
Ivo Ištuk, 1 gostujuca pobjeda (proljetni dio 2004/2005), Borac 1-0

Ratko Ninkovic, 1 gostujuca pobjeda (jesenji dio 2005/2006), Travnik 2-0
Almir Memic, 1 gostujuca pobjeda (proljetni dio 2005/2006), Slavija 4-1
Dzelaludin Muharemovic, 1 gostujuca pobjeda (jesenji dio 2006/2007), Radnik B. 2-1
Enver Hadziabdic, 1 gostujuca pobjeda (proljetni dio 2006/2007), Orasje 3-1
Krunić i Hotić, total : 0

Al nam je statistika od sezone 2005/2006 do Amara JEZIVA.

Za četiri sezone smo imali 4 pobjede u gostima :shock:
Hvala, doviđenja, dođite nam opet :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 28 dec 2010, 00:22

Zna se kako stoje kod nas stvari kad su u pitanju pojacanja, to je i Amar skoro objasnio i cak navodio primjere ko bi bio pojacanje. Ovo sve sto se vrti u nasoj ligi je u 5 deka kao i ono iz regiona sto mi mozemo dovesti, i samo je pitanje kome je istekao ugovor i ko trazi manje repa. Tako da tu nema neke filozofije, dovedes ono sto izleti bez ugovora i po poziciji i profilu koji ti treba. Mi npr. par puta dovedemo najbolje strijelce lige koji kod nas gola nedadnu ili nam se desi da dovedemo 2 igraca iz druge lige od kojih jednog prodamo za fine pare pa sad isplatimo sve plate a od drugog ocekujemo jos vise, to je sve zbog toga sto je to sve u 5 deka i sto nikad neznas kako ce se neko prilagodit i kako ce ga krenut. Tako i sto za Jamaka treba sacekati pa ga ocjenjivati, jer nismo mi doveli Badelja iz dinama pa da kazemo da je pojacanje i da ocekujemo nesto, Jamak je po kvalitetu isti ko i svraka savic culum i svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke, e sad je pitanje cije ce doci do izrazaja u datom trenutku i ko ce se bolje prilagoditi i izboriti.

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 28 dec 2010, 00:24

nikad_izvini je napisao/la:
Šta predlažeš oko Amara. Da počnemo da ga kritikujemo. S tim da sam vidovit :mrgreen: znam kako to ide. Na početku je "dobronamjerna kritika", kao "hoćemo da pomognemo", onda se javljaju dušmani u našim redovima, likovi tipa samira pijačara ahmedbegovića koji kao vole Želju al im Amar smeta, nema njih u toj priči. Što da ne. Malo da se podloži. Na kraju dio Sjevera **** familiju Amaru zbog Lazara, Ćuluma, Rowe ili Stanića.

Neka hvala, sjećam se šta se dešavalo od odlaska Amara do novog dolaska. Amar je BOG, ŠAH, KRALJ, IDOL. Svaka mu je zlatna taman ispali u kantonalnu ligu s njim :mrgreen: Jel to kult ličnosti. Ne znam. Ako treba da bude, biće :mrgreen:

RoWa treba malo manje da se zajebava a više da trenira. **** talenta kad neće d ase uozbilji. Nije Maradona da ga trpimo :mrgreen:
potpis ko kuća!
ali nema para,sve se rastalilo....

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 28 dec 2010, 01:00

Ja ne kritikujem Amara kao čovjeka, kao trenera koji ima veliko iskustvo i uspjehe, kritikujem njegove odluke...
Naveo sam nekoliko primjera vezano iskljucivo za igrace i kako bi stvari bile drukcije da su oni igrali ili dobili prililu...

Molim te, vas ne vrijeđa kad nas Lazo ne zna uputiti normalan udarac u okvir gola, ne zna pa ne zna...
Kada s njim ne mozemo uspjeti nista jacim ekipama ili na bilo kojem gostovanju...
A o Evropi da ne govorim...a taj igrac je kod nas vec evo godina dana standardan u prvih 11 i bice i dalje tako...

A vi odmah govorite o Amaru u cjelini, kao da je on i igracki kadar, i cijeli strucni stozer, i uprava kluba i sve...
Nije i zato i on ima svojih gresaka...Navodite statisticke podatke koje nemaju veze za primjere igraca koje sam ja nabrojao, nego se odnose na cijela prvenstav i pobjede i poraze...
Volim i ja Zelju, ali kad pisete, nemojte pisati subjektivno, probajte malo objektivno...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 28 dec 2010, 01:08

lemi_kitao je napisao/la:Ja ne kritikujem Amara kao čovjeka, kao trenera koji ima veliko iskustvo i uspjehe, kritikujem njegove odluke...
Naveo sam nekoliko primjera vezano iskljucivo za igrace i kako bi stvari bile drukcije da su oni igrali ili dobili prililu...

Molim te, vas ne vrijeđa kad nas Lazo ne zna uputiti normalan udarac u okvir gola, ne zna pa ne zna...
Kada s njim ne mozemo uspjeti nista jacim ekipama ili na bilo kojem gostovanju...
A o Evropi da ne govorim...a taj igrac je kod nas vec evo godina dana standardan u prvih 11 i bice i dalje tako...

A vi odmah govorite o Amaru u cjelini, kao da je on i igracki kadar, i cijeli strucni stozer, i uprava kluba i sve...
Nije i zato i on ima svojih gresaka...Navodite statisticke podatke koje nemaju veze za primjere igraca koje sam ja nabrojao, nego se odnose na cijela prvenstav i pobjede i poraze...
Volim i ja Zelju, ali kad pisete, nemojte pisati subjektivno, probajte malo objektivno...
Ti nisi normalan kao ni svako drugi ko na bilo koji način kritikuje AMARA.

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 28 dec 2010, 01:13

Mislis da Amar nije svjestan da je Lazo nikakav igrac. Zeljo nema milione pa da dovodi svjetske napadace pa mora se krpi kako zna.

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 28 dec 2010, 01:13

partibrejker1921 je napisao/la:
lemi_kitao je napisao/la:Ja ne kritikujem Amara kao čovjeka, kao trenera koji ima veliko iskustvo i uspjehe, kritikujem njegove odluke...

Ti nisi normalan kao ni svako drugi ko na bilo koji način kritikuje AMARA.
Da ti nacrtam dvije koze, jednu bi izgubio...tolika je tvoja moć razmišljanja...

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 28 dec 2010, 01:17

Ti si glup stari.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 dec 2010, 01:19

Trebas to gledati na jedan drugi nacina recimo ovako u evropi postoji jedan kompletna selakcija skauti pa onda treneri pa onda menadzeri pa svasta nesto i mogucnost da se fuli sa dovodjenjem nekog igraca je mnogo manja kod nas nije mjerilo ako igra dobro u travniku ne znaci da ce moci igrati u Zelji kako treba.
Druga stvar trener ili menadzer u ovom slucaju je taj koji odgovara za rezultat ako izvede 11 juniora i mi budemo prvaci to je trener po mom ukusu i on pokaze da zna mi ovdje naprdjujemo ovako onako a Amaru je to posao plus pokazao mnogo puta da je tatamata i da ima razloga da mu se vjeruje bezrezervno, ruku na srce rovcanin je i dobijao neke sanse gdje se nije bas istakao mi gledamo samo tekme Amar gleda i treninge i ako kaze da mu rovac ne treba onda je tako jer je to njegov posao i njegova procjena,procjena nekoga ko se razumje u ono sto radi bolje svi kvazi forum strucnjaci zajedno, selimovic nije igrao zato sto se nije htio produziti ugovor i amar razmislja dugorocno dobije je svraka sansu i iskoristio na najbolji nacin to je veci dobitak za Zelju nego selimovic...mogli bi ovako do u nedogled a i kasno je ...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 dec 2010, 01:19

lemi_kitao je napisao/la:Molim te, vas ne vrijeđa kad nas Lazo ne zna uputiti normalan udarac u okvir gola, ne zna pa ne zna...
A o Evropi da ne govorim...a taj igrac je kod nas vec evo godina dana standardan u prvih 11 i bice i dalje tako..
mene vise vrijedja kada nam najbolji igrac i kreator usere tekme protiv svih jacih ekipa, a lazo se bori, jednako protiv slabih i jakih ekipa, pa mu ja mogu oprostiti...dok najboljem tehnicaru koji se ne bori, ne mogu to oprostiti...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 28 dec 2010, 01:22

Kao sto sad fura Lazu tako je i u proslom mandatu isto imao nekih igraca koje raja nije gotivila. Covjek vidi potencijal u igracu ili zna da taj igrac moze neke stvari raditi a recimo ih ne radi na terenu, al' ovaj ga ponovo forsira dok ne pocne raditi :D. Takav je to trener. JBG, nekad' to bude promasaj, igrac ne ispuni ocekivanja, i sta onda? Treba otjerati Amara odmah. Ne moze tako, jednom se ponovilo i nikad vise. Pa sta i ako forsira neke igrace unatoc neslaganju publike, that's a small price to pay (sto bi rek'o englez, shvabo ili rus :mrgreen: ) za sve sto je uradio i radi za ovaj klub...
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 28 dec 2010, 01:41

pile87 je napisao/la:

Trebas to gledati na jedan drugi nacina recimo ovako u evropi postoji jedan kompletna selakcija skauti pa onda treneri pa onda menadzeri pa svasta nesto i mogucnost da se fuli sa dovodjenjem nekog igraca je mnogo manja kod nas nije mjerilo ako igra dobro u travniku ne znaci da ce moci igrati u Zelji kako treba.
Druga stvar trener ili menadzer u ovom slucaju je taj koji odgovara za rezultat ako izvede 11 juniora i mi budemo prvaci to je trener po mom ukusu i on pokaze da zna mi ovdje naprdjujemo ovako onako a Amaru je to posao plus pokazao mnogo puta da je tatamata i da ima razloga da mu se vjeruje bezrezervno, ruku na srce rovcanin je i dobijao neke sanse gdje se nije bas istakao mi gledamo samo tekme Amar gleda i treninge i ako kaze da mu rovac ne treba onda je tako jer je to njegov posao i njegova procjena,procjena nekoga ko se razumje u ono sto radi bolje svi kvazi forum strucnjaci zajedno, selimovic nije igrao zato sto se nije htio produziti ugovor i amar razmislja dugorocno dobije je svraka sansu i iskoristio na najbolji nacin to je veci dobitak za Zelju nego selimovic...mogli bi ovako do u nedogled a i kasno je ...
nemoramo do u nedogled, meni su zasmetale samo nekolike ove po meni greske, to je sam omoje misljenje, koje nikome ne namecem...
Ti si, za razliku od drugih, napisao odlican post...vani postoje skauti i citave ekipe menadzera...kod nas je veca sansa da se pogrijesi, ja sam naveo da je jedini nacin za dovodjenje igrac akod nas kako ko igra gdje...pa zato se uglavnom prate najbolji strijelci, kapiteni, po potrebi...
Ovo sto si naveo za Selimovica je ok, niko nij enaveo, nisam znao, momka mi je zao sto nije ostao...
A Amar me toliko ucinio sretnim i neka ga na klupi Zelje vjecno ako bude imao rezultate i uspjehe...

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 28 dec 2010, 01:46

Vidi, bolje da ovako kolektivno branimo Amara nego da mu kolektivno tražimo mane :mrgreen: U suštini ne valja ni jedno ni drugo. Obje stvari su krajnosti. A mi smo Bošnje, volimo krajnosti. AKo već mora da bude krajnost onda podržavamo kult ličnosti. Tanka je linija između konstruktivne kritike i **** familije, kod nas barem :mrgreen:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 28 dec 2010, 01:46

Pile, molim te skloni taj avatar...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 dec 2010, 01:53

spielführer_21 je napisao/la:Pile, molim te skloni taj avatar...
Evo sad cu :roll:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 28 dec 2010, 01:53

nikad_izvini je napisao/la:Vidi, bolje da ovako kolektivno branimo Amara nego da mu kolektivno tražimo mane :mrgreen: U suštini ne valja ni jedno ni drugo. Obje stvari su krajnosti. A mi smo Bošnje, volimo krajnosti. AKo već mora da bude krajnost onda podržavamo kult ličnosti. Tanka je linija između konstruktivne kritike i **** familije, kod nas barem :mrgreen:
Ja niti pozivam niti cu pozivati da mu se kolektivno traže mane, niti pozivam niti ću pozivati da ga se kolektivno hvali, svako neka radi sta misli da je ispravno...ja mislim da je sredina najbolje rješenje...Ako si ti ljubitelj kulta ličnosti Amara Osima, imas svoje razloge, iako ja nisam, ne pada mi na pamet da ti to zamjeram ili govorim da nije u redu...Ko voli nek izvoli...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 28 dec 2010, 02:00

pile87 je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:Pile, molim te skloni taj avatar...
Evo sad cu :roll:
Prijateljski savjet..Cijenim te kao forumaša, ali možeš zbog toga i ban dobiti, jedan je takav nastradao na realovoj temi. Znam ja da je to iz "american history-x" ali je rasistički opet, tj. promoviše rasizam, i ne znam da dosad admin to nije primjetio..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Levin, Samba71, sebalos, ZeljeznicarUberAlles, zeljovolimte i 88 gostiju.