Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

Lillard0
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Lillard0 » 16 dec 2013, 18:33

Cuj njih "bravo za FIFU" :roll: ..Ocito treniranje strogoce. Naravno da je Simunic sam kriv i sam odgovara za svoja djela i vjerovatno smo znal ida ce propustit Brazil zbog gluposti i neznjanja, ali ova kazna je brutalna.

Kad je netko zadnji put dobio 10 utakmica, uz to onemogucen pristup stadionu i 30 tisuca franaka. Pa da je neko renomirane reprezentacije tipa Italije ovo napravio dobio bi 2-3 maksimalno.
Ali ono, nije da nismo navikli. Opet kazem, Simunic je trebao biti kaznjen, ali ne ovako drakonski.

Ovo vjerovatno znaci kraj kockastom dresu :cry: . Hvala za sve Joe, ostat ces upamcen po puno dobrih stvari...
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 16 dec 2013, 18:36

Uz to, Mandzo dobio 1 utakmicu kazne.
RIP CITY!

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 16 dec 2013, 18:37

Steta za Joe-a stramotena odluka fife,jos nece ni na stadionu bit :lol:
Ovo onda vjerojatno znaci i oprostaj legende od dresa reprezentacije
Iako mislim da je za nase ambicije vaznije da je Manda dobio samo 1 utakmicu jer je po meni Lovren trenutno bolji stoper od Simunica

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 dec 2013, 18:40

Lillard0 je napisao/la:Uz to, Mandzo dobio 1 utakmicu kazne.
1 utakmica? Za direktan crveni tj. udaranje protivnika?

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 16 dec 2013, 18:42

andro234 je napisao/la:Steta za Joe-a stramotena odluka fife,jos nece ni na stadionu bit :lol:
Ovo onda vjerojatno znaci i oprostaj legende od dresa reprezentacije
Iako mislim da je za nase ambicije vaznije da je Manda dobio samo 1 utakmicu jer je po meni Lovren trenutno bolji stoper od Simunica
To stoji, svakako da je Lovren bolji stoper. Sve pohvale Joe-u za ono sto je uradio u reprezentaciji, ali ne mozes u HNL-u igrat i ocekivat prvih 11.

Na kraju krajeva, samo sam htio da covjek moze otic pogledat neku utakmicu reprezentacije, mozda i da je manja kazna odigrat tu oprostajnu, ali eto..

@Goalgetter

A sta si ti molim te vise ocekivao? Start je nenamjeran, makar je ruzno izgledao i kraj price. Koscienly je takodjer dobio 1 utakmicu kazne. Samo sto su ovo Mandzino lafo upakovali kao "vidite da smo posteni"...
RIP CITY!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 dec 2013, 18:43

Kazna prevelika za veličanje ustašluka? :lol:

Svi su u krivu samo "majorizirani" u pravu. Očigledno ne valja knjiga povijesti odakle ste učili šta zapravo znači slogan koji je Joey izgovarao i koji je bio gromoglasno podržan sa tribina.

Odlično za fifu, sramotan potez Šimunića koji će čitav život imati tu crnu mrlju u svojoj karijeri. Sam je sebi kriv.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 16 dec 2013, 18:48

Lillard0 je napisao/la:Cuj njih "bravo za FIFU" :roll: ..Ocito treniranje strogoce. Naravno da je Simunic sam kriv i sam odgovara za svoja djela i vjerovatno smo znal ida ce propustit Brazil zbog gluposti i neznjanja, ali ova kazna je brutalna.

Kad je netko zadnji put dobio 10 utakmica, uz to onemogucen pristup stadionu i 30 tisuca franaka. Pa da je neko renomirane reprezentacije tipa Italije ovo napravio dobio bi 2-3 maksimalno.
Ali ono, nije da nismo navikli. Opet kazem, Simunic je trebao biti kaznjen, ali ne ovako drakonski.

Ovo vjerovatno znaci kraj kockastom dresu :cry: . Hvala za sve Joe, ostat ces upamcen po puno dobrih stvari...
da je neki njemac to uradio em bi ga doživotno izbacili iz reprezentacije, em cisto sumnjam da bi mirno njemckom mogao hodati, a ovako ce za hrvatski savez šimunic ispasti nevinašce i slicno, umjesto da su ga odma razapeli na stub srama i dali javnosti jasnu poruku da se to ne smije radili. nicim izazvan velicati fašizam je dno dna današnje civilizacije
nema potpisa

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 dec 2013, 18:51

Konacno da i ovi iz FIFE urade nesto normalno.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 16 dec 2013, 18:52

Neutral je napisao/la:Kazna prevelika za veličanje ustašluka? :lol:

Svi su u krivu samo "majorizirani" u pravu. Očigledno ne valja knjiga povijesti odakle ste učili šta zapravo znači slogan koji je Joey izgovarao i koji je bio gromoglasno podržan sa tribina.

Odlično za fifu, sramotan potez Šimunića koji će čitav život imati tu crnu mrlju u svojoj karijeri. Sam je sebi kriv.
Ti opet po istom. I necu ti vise odgovarat na provokacije jer samo to i radis na ovoj temi. I ja sam rekao da je sam sebi kriv, radi gluposti, nesmotrenosti i neznanja, a ne radi velicanja ustasluka jer to njemu nije bilo ni na kraju pameti sto se kaze.

Samo me podsjetite koliko je Di Canio dobio utakmica kazne za fasisticki pozdrav 2005. godine? Pa mi recite da se strogoca ne trenira na malima.
RIP CITY!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 dec 2013, 18:54

Za penziju spreman!
Ker, zaslužio je.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 dec 2013, 18:56

Lillard0 je napisao/la:
@Goalgetter

A sta si ti molim te vise ocekivao? Start je nenamjeran, makar je ruzno izgledao i kraj price. Koscienly je takodjer dobio 1 utakmicu kazne. Samo sto su ovo Mandzino lafo upakovali kao "vidite da smo posteni"...
U ovom slucaju ga je FIFA pomilovala posteno, ali nije jedini, naveo si primer Koscienlya, po meni je barem 2 utakmice kazne ako nista, isto su uradili i sa Rooneyom. Ali ok, bolje za vas, igrat ce preostale dvije tekme grupne faze.

Sto se tice Simunica, sasvim korektno.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 16 dec 2013, 18:56

alan_kardec je napisao/la:Za penziju spreman!
Ker, zaslužio je.
Što je najgore lik rođen u Austrliji i došao u Hrvatsku da bude fašista, mala kazna, trebao je dobiti 20 utakmica!
Grbavica naš je Hram!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 dec 2013, 18:57

Ker, zaslužio je.
:lol:
nemoj tako,nije on to mislio.Ustvari jest,ali nije to taj pozdrav nego neki iz srednjeg vijeka.Ma ustvari nije ni bitno.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 dec 2013, 18:59

Kakva provokacija? :lol:

Jest me briga hoćeš li mi ti odgovoriti na moj post, ne vrti se svijet oko tebe, smanji malo doživljaj.

Dobio je što je zaslužio. Grk dizao ruku i izbačen je iz reprezentacije. Upravo kako kolega kaže, da je ovo neki Nijemac uradio doživotno bi bio izbačen iz reprezentacije.

Shvatio bi i nekako da je ovo uradio neki mladi igrač, ali najiskusniji :roll:

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 16 dec 2013, 19:02

Jos da nam susjedi sa istoka dodju prosipat pamet slika.

Jesam ja mozda napisao da nije zasluzio kaznu? Rekao sam samo da se strogoca trenira na malima, a opet nitk oda mi odgovori koliko je Di Canio dobio kaznu za fasisticki pozdrav?

Ali dobro..
RIP CITY!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 dec 2013, 19:03

RiverPlate je napisao/la:
Ker, zaslužio je.
Što je najgore lik rođen u Austrliji i došao u Hrvatsku da bude fašista, mala kazna, trebao je dobiti 20 utakmica!
u australiji, ne u austriji.
Lillard0 je napisao/la:Cuj njih "bravo za FIFU" :roll: ..Ocito treniranje strogoce. Naravno da je Simunic sam kriv i sam odgovara za svoja djela i vjerovatno smo znal ida ce propustit Brazil zbog gluposti i neznjanja, ali ova kazna je brutalna.

nije ni zbog gluposti ni zbog neznanja nego zbog fašizma. to je i FIFA navela kao razlog a ne nešto drugo. još je prokleti imbecil i dobro prošao, da je to neki švabo u njemačkoj uradio završio bi u zatvoru

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 16 dec 2013, 19:10

za ovakvu kaznu možemo zahvaliti izrodima u našem narodu.
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 16 dec 2013, 19:11

Šok i nevjerica u HNS-u! Znali su da će kazna biti drastična, znali su da postoji mogućnost da Šimunić neće ići u Brazil, ali 10 utakmica suspenzije.... E to nitko nije očekivao. Izvršni predsjednik Damir Vrbanović nakon što je stigao faks iz Nyona je rekao:

- Šokirani smo odlukom Fife o kazni Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton - izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Izbornik Niko Kovač ima slično viđenje situacije...

"Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran Fifinom kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije", rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač.
RIP CITY!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 dec 2013, 19:14

@lillard
Fašističkih ispada sa tribina je bilo svugdje na ex-yu prostoru, i nažalost, biće ih i dalje, (ne opravdavam ama baš nikoga, što se toga tiče) ali se nikad nije desilo da igrač, internacionalac koji je dugi niz godina igrao po jakim ligama, išao sa repkom na velika takmičenja, uzme mikrofon, izađe pred 30000 ljudi i skandira to što skandira.
Rigorozna kazna, ali je zaslužio.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 dec 2013, 19:22

Bravo Fifa,smrt fasizmu :!: :!:

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.