Facebook (pitanja, problemi...)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kada bi vi birali u ŠBBKBB scenariju, izabrali bi:

Seve
59
36%
Jelena
106
64%

Ukupno glasova: 165

samoradnik
Kontakt:

Re: Facebook i ostalo..

Post Postao/la samoradnik » 27 jan 2013, 00:09

bagrcavi je napisao/la:samoradnik i njemu slični ne vole Balaševića zbog nekih stvari koje je uradio u prošlosti, ili je uradio onako kako nisu očekivali i zbog toga je 0 od čovjeka.Lično nemam ništa protiv njega i njegove muzike, ja je ne slušam, ukusi se razlikuju.
dobarveče domaćine... Apsolutno ne! Jer ti me želiš predstaviti kao nekog ko zbog ne daj Bože nacije ili vjere ne gotivi nekog muzičara... naprotiv... Za mene balaševizam i taj neki još nepriznat žanr su O od umjetnosti kao takve kategorije,sasvim provjereno znam da to misli i ogromna većina ;) isključivo muškog pola, kod žena izaziva neku sentimentalnost još uvijek nedovoljno razjašnjenu....

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 27 jan 2013, 00:11

samoradnik je napisao/la:Ni Merlin nije umjetnik,ali je zvijezda ;)
Ne cijenim ga zbog nekih stvari,ali priznajem da je jedna od najvećih zvijezda ovog podneblja i biću iskren obožavam njegovu pjesmu "Kad si rekla da me voliš" i možda još jednu,ostale su manje više za prodaje...
Sevdalinke nikada nisam slušao,ali dovoljno mi je da odslušam,ranije se na BHT puštalo i da shvatim kakvi su to umjetnici bili... Dakle nije stvar žanra,stvar je da li je čovjek umjetnik ili ne. Ibrica Jusić,Meho Puzić....

Poenta priče: Balašević nije nikakav umjetnik,radi se o javnoj ličnosti koja ima određenu popularnost, na njegova djela gledam kao na pokušaj stvaranja nekog novog žanra u muzici,još uvijek nedovoljno razvijenog,savršenog za citate kao što su i pjesmice iz Bukvara ;)
Haj bolan šta basaš, čuj Dino Merlin nije umjetnik. Eto ti si.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 jan 2013, 00:13

daj neko link one ss.ba grupe

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 jan 2013, 00:16

Donnie Darko je napisao/la:daj neko link one ss.ba grupe
:arrow: http://www.facebook.com/pages/SportSpor ... 1284545863
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 27 jan 2013, 00:17

:lol: :lol: :lol: :lol:
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 27 jan 2013, 00:17

Titova-Juga je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:govoriti da je Balasevic pjevac/muzicar je blasfemija, koliko ja znam ono sto on radi je recitovanje

Tvrditi da je ono recitovanje, a jos gore da je Balas blasfemija je u najmanju ruku kriminalno.
Slazem se da ima nekih pjesama gdje onima koji ga ne dozivljavaju zvuci kao recitovanje, ali jednostavno njega i ne moze tek tako svako slusati. Ja sam ga prvi mrzio dok nisam poceo pustati pjesmu za pjesmom. Danas mi je nezamislivo praviti playlistu bez njegovih pjesama. Ne samo da je sjajan pjevac/muzicar, vec jos bolji covjek i veoma inteligentan i saljivdzija, a njegovi koncerti nisu uzet mikrofon, odradit posao i otici nego se pamte...
za mene je to recitovanje i ostace tako dok znam za sebe, na nagovor cure pokusao sam slusati ovu nazovi muziku koju on stvara, al fkt to se ne da slusati, ali ukusi su razliciti, ko voli nek izvoli :!:
ja niti cu kome reci nemoj ga slusati ni slusaj ga, svako ima pravo da bira, moje je da ga zaobilazim u sirokom luku jer sve sto on stvara nije vrijedno moje paznje
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 27 jan 2013, 00:17

SPY je napisao/la:
samoradnik je napisao/la:Ni Merlin nije umjetnik,ali je zvijezda ;)
Ne cijenim ga zbog nekih stvari,ali priznajem da je jedna od najvećih zvijezda ovog podneblja i biću iskren obožavam njegovu pjesmu "Kad si rekla da me voliš" i možda još jednu,ostale su manje više za prodaje...
Sevdalinke nikada nisam slušao,ali dovoljno mi je da odslušam,ranije se na BHT puštalo i da shvatim kakvi su to umjetnici bili... Dakle nije stvar žanra,stvar je da li je čovjek umjetnik ili ne. Ibrica Jusić,Meho Puzić....

Poenta priče: Balašević nije nikakav umjetnik,radi se o javnoj ličnosti koja ima određenu popularnost, na njegova djela gledam kao na pokušaj stvaranja nekog novog žanra u muzici,još uvijek nedovoljno razvijenog,savršenog za citate kao što su i pjesmice iz Bukvara ;)
Haj bolan šta basaš, čuj Dino Merlin nije umjetnik. Eto ti si.
A da , Jelena Karleuša, Dino Merlin, Đorđije Balašević, Seka Aleksić, Ćira, Miloš Bojanić - su umjetnici koje mi obični grešnici ne prepoznajemo, o kako smo zaboga toliko glupi i kako smijemo uopšte pisati bilo šta protiv istih,o zaboga...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 jan 2013, 00:22

miki_92 je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:govoriti da je Balasevic pjevac/muzicar je blasfemija, koliko ja znam ono sto on radi je recitovanje

Tvrditi da je ono recitovanje, a jos gore da je Balas blasfemija je u najmanju ruku kriminalno.
Slazem se da ima nekih pjesama gdje onima koji ga ne dozivljavaju zvuci kao recitovanje, ali jednostavno njega i ne moze tek tako svako slusati. Ja sam ga prvi mrzio dok nisam poceo pustati pjesmu za pjesmom. Danas mi je nezamislivo praviti playlistu bez njegovih pjesama. Ne samo da je sjajan pjevac/muzicar, vec jos bolji covjek i veoma inteligentan i saljivdzija, a njegovi koncerti nisu uzet mikrofon, odradit posao i otici nego se pamte...
za mene je to recitovanje i ostace tako dok znam za sebe, na nagovor cure pokusao sam slusati ovu nazovi muziku koju on stvara, al fkt to se ne da slusati, ali ukusi su razliciti, ko voli nek izvoli :!:
ja niti cu kome reci nemoj ga slusati ni slusaj ga, svako ima pravo da bira, moje je da ga zaobilazim u sirokom luku jer sve sto on stvara nije vrijedno moje paznje
Bas tako, ukusi se razlikuju.
Vecinom ga preziru oni koji su vise u folk "ritmu", mada ima i ostalih. Ja recimo mogu sve slusati osim tog folka. Pritom ne mislim da kazem da ti i neko ko ga ovdje ne slusa furate folk, naprotiv.
Samo je glupo tvrditi da je ono recitovanje na osnovu par poslusanih pjesama, ali eto, kako god ti hoces.
Sto se muzike tice, za mene su 90-e bile vrh, ovo sad je sve da se sto prije proda pjesma. Pa cak i ovi pjevaci koje volim, recimo Merlin, Samardzic imaju neke jako prazne, jeftine pjesmice... Valjda pokusavaju da se prilagode vremenu sta li. Rijetki su oni sto su ostali isti bez obzira na vrijeme
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 27 jan 2013, 00:26

a cuj ovog...sad ga jos poredi sa karleusom,sekom i cirom hahahahaha

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 27 jan 2013, 00:28

A Bora Drljaca ? 8-)
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 27 jan 2013, 00:28

Skrenuli smo s' teme skroz. :D

Nek sluša ko šta hoće. Boli me q. Svakom svoje. :lol:

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 jan 2013, 00:29

SPY je napisao/la:Skrenuli smo s' teme skroz. :D

Nek sluša ko šta hoće. Boli me q. Svakom svoje. :lol:

Nismo, sve je ovo aktuelno na chatovima fejsa ;)
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 27 jan 2013, 00:31

AgresivnoDjubre je napisao/la:A Bora Drljaca ? 8-)
On je umjetnik teške sudbine... žena davno umrla ljepotica kažu bila, a sinovi matori neće da se žene....

Šalu na stranu, broj umjetnika je veoma mali,broj muzičara naročito novijeg doba je ogroman... Hitova ima i na jednoj i na drugoj strani,danas se sve gleda kroz jbni broj pregleda i lajkova,cijelo društvo je počelo gledati vrijednosti po principu dobro je ono što je IN...

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 27 jan 2013, 00:33

Pa vidim nisi ga spomenuo,isto si zaboravio i Lepu Lukic. :D
Kad vec spominjemo umjetnike. :mrgreen:

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 27 jan 2013, 00:36

Lepa jeste umjetnik,to je valjda bespredmetno osporavati bemliga.....kao i Silvana Armenulić...

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 27 jan 2013, 00:39

Cisto da se napomene.Da se ne bi zaboravilo,nedo mi Bog. :mrgreen:

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 27 jan 2013, 00:41

Bog i Sveti Sava :)

A sad da se uozbiljimo malo.... postoji li kakav način da blokiram bilo kakvo dodavanje sopstvenog profila u nekakve grupe gdje te svakakva budala može ubaciti u šta god hoće,dakle da niko ne može da me ubaci ni u šta ?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 27 jan 2013, 00:42

Unica_Liverpool_ je napisao/la:slika

:mrgreen:
ojjj sabana :lol: :lol: :lol:
al nigdje bez pede.ruse :lol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 jan 2013, 00:43

Umalo ne napisah, "slaži me da je ovo photoshop-irano", ali onda se prisjetih da sam se već naviđao ovakvih paćenika po gradu...

Smrt nacionalizmu !!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.