miki_92 je napisao/la:Titova-Juga je napisao/la:miki_92 je napisao/la:govoriti da je Balasevic pjevac/muzicar je blasfemija, koliko ja znam ono sto on radi je recitovanje
Tvrditi da je ono recitovanje, a jos gore da je Balas blasfemija je u najmanju ruku kriminalno.
Slazem se da ima nekih pjesama gdje onima koji ga ne dozivljavaju zvuci kao recitovanje, ali jednostavno njega i ne moze tek tako svako slusati. Ja sam ga prvi mrzio dok nisam poceo pustati pjesmu za pjesmom. Danas mi je nezamislivo praviti playlistu bez njegovih pjesama. Ne samo da je sjajan pjevac/muzicar, vec jos bolji covjek i veoma inteligentan i saljivdzija, a njegovi koncerti nisu uzet mikrofon, odradit posao i otici nego se pamte...
za mene je to recitovanje i ostace tako dok znam za sebe, na nagovor cure pokusao sam slusati ovu nazovi muziku koju on stvara, al fkt to se ne da slusati, ali ukusi su razliciti, ko voli nek izvoli
ja niti cu kome reci nemoj ga slusati ni slusaj ga, svako ima pravo da bira, moje je da ga zaobilazim u sirokom luku jer sve sto on stvara nije vrijedno moje paznje
Bas tako, ukusi se razlikuju.
Vecinom ga preziru oni koji su vise u folk "ritmu", mada ima i ostalih. Ja recimo mogu sve slusati osim tog folka. Pritom ne mislim da kazem da ti i neko ko ga ovdje ne slusa furate folk, naprotiv.
Samo je glupo tvrditi da je ono recitovanje na osnovu par poslusanih pjesama, ali eto, kako god ti hoces.
Sto se muzike tice, za mene su 90-e bile vrh, ovo sad je sve da se sto prije proda pjesma. Pa cak i ovi pjevaci koje volim, recimo Merlin, Samardzic imaju neke jako prazne, jeftine pjesmice... Valjda pokusavaju da se prilagode vremenu sta li. Rijetki su oni sto su ostali isti bez obzira na vrijeme
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!