Jovo je za Nardina Zlatan Ibrahimovic. Licno.Harise je napisao/la: ↑03 dec 2020, 02:30Nardin Mulahusejnovic i Jovo Lukic zasluzuje za sad poziv jer imaju potencijal u napadu i isti gol razlike. Nedim Hadzic isto mi nedjeluje kao loš napadac. Bilo bi nekako cudno pozivati u nekoga iz Mladost DK u A reprezentaciju mada da ga očekujem vec od zime u FK Sarajevo i ako se tu isto dokazuje, onda trebaju i na njega racunati. Imamo dobar rošter napadaca:
Smail Prevljak, Armin Hodzic, Elvir Koljic, Ermedin Demirovic, Aldin Turkeš kao rezervni opcije: Milan Djuric i Riad Bajic. Potencijalni napadaci: Nardin Mulahusejnovic, Jovo Lukic, Nedim Hadzic, Anes Masic i Imad Rondic...
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
tz tz tz tz tz tz
Nardin nije dobar igrac. to je samo dokaz kakva losa ova Liga. kad ti bude likovi ko Piric, Mesanovic, Menalo, Tomic, Suljic i dalje najbolje igraci.
- Goalgetter
- Kontakt:
Slazem se. Slovenska liga nije nikakvo mjerilo.
Uz sav respekt prema Nardinu nije niti ce biti kalibar za A-reprezentaciju.
- BenjooJutub
- Kontakt:
Nažalost, ali baš nažalost - polovnjaci sve. Ni jedan od nabrojanih nije, niti će vjerovanto biti nivo recimo Ibiševića iz njegovog prajma, a svi znamo koliko je zabravo Ibišević bio kritikovan u to vrijeme kada se od javnosti i medija forsirala formacija 4-5-1 sa Džekom u špicu.Harise je napisao/la: ↑03 dec 2020, 02:30Nardin Mulahusejnovic i Jovo Lukic zasluzuje za sad poziv jer imaju potencijal u napadu i isti gol razlike. Nedim Hadzic isto mi nedjeluje kao loš napadac. Bilo bi nekako cudno pozivati u nekoga iz Mladost DK u A reprezentaciju mada da ga očekujem vec od zime u FK Sarajevo i ako se tu isto dokazuje, onda trebaju i na njega racunati. Imamo dobar rošter napadaca:
Smail Prevljak, Armin Hodzic, Elvir Koljic, Ermedin Demirovic, Aldin Turkeš kao rezervni opcije: Milan Djuric i Riad Bajic. Potencijalni napadaci: Nardin Mulahusejnovic, Jovo Lukic, Nedim Hadzic, Anes Masic i Imad Rondic...
Koliko su nam samo kriteriji opali, koliko smo zapravo postali jadni... Kažem opet - NAŽALOST!

Jedino Demirovic ima taj kvalitet da jednog dana moze dostici klasu Vedada. Ovi ostali ni blizu.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- ASD
- Kontakt:
Teško da i on može. Puno nedostataka u igri koji se jako teško mogu popraviti.
Bolji od Prevljaka svakako.
Koljić je dobar, ima skoro sve da postane odličan napadač. Njegova cijena na tržištu prije povrede je bila sigurno blizu 10 miliona eura. Ali, previše povreda.
Bolji od Prevljaka svakako.
Koljić je dobar, ima skoro sve da postane odličan napadač. Njegova cijena na tržištu prije povrede je bila sigurno blizu 10 miliona eura. Ali, previše povreda.
Ibisevic 10+ godina igrao u Bundesligi,120+ golova dao
Realno Ibisevic je 2-3 klase iznad Demirovica
Realno Ibisevic je 2-3 klase iznad Demirovica
Zadnja izmjena: Salih1984, dana/u 03 dec 2020, 11:04, ukupno mijenjano 1 put.
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Nisam rekao da hoce ali jedino od nabrojani njemu dajem sansu. Imao je i Vedo nedostataka u mladim godinama. Sve se to da popraviti. Do njega je da se dokaze. Sjetimo se Dzeke prije Magatha i za vrijeme Magatha. Covjek od gotovo dva metra nije znao glavom zabiti i tijelom se zagraditi. Sve je to naucijo pod Magathu. Sve se da popraviti kad imas pravog trenera.
Prije nego sto me neko ne napadne. Nisam nigdje poredio Dzeku i Demirovica.
Tog Jovica bi volio vidjeti u boljoj ligi da mozemo sta vise vidjeti. PLBiH nije mjerilo.
@Salih
Ako cemo tako gledati onda je Vedo ispred gotovo svakog igraca. Demirovic je 12-13 godina mladji tako da tesko moze imati toliko golova. Nije ih ni Vedo imao sa 21-22 godine. A uz to nisam rekao da je bolji od Vede nego da uz rad moze napraviti isto karijeru slicnu kao Vedo. Na njemu je da se dokaze.
Prije nego sto me neko ne napadne. Nisam nigdje poredio Dzeku i Demirovica.

Tog Jovica bi volio vidjeti u boljoj ligi da mozemo sta vise vidjeti. PLBiH nije mjerilo.
@Salih
Ako cemo tako gledati onda je Vedo ispred gotovo svakog igraca. Demirovic je 12-13 godina mladji tako da tesko moze imati toliko golova. Nije ih ni Vedo imao sa 21-22 godine. A uz to nisam rekao da je bolji od Vede nego da uz rad moze napraviti isto karijeru slicnu kao Vedo. Na njemu je da se dokaze.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Zelio sam reci da ce tesko Demirovic ikada biti u rangu Ibisevica,golove sam naveo kao dokaz da je Ibisevic klasa od napadaca bio 

Vedo je klasa, steta one povrede tada. Veliki igrac. A Demirovic je sada tu gdje je Vedo bio prije 13-14 godina. Na njemu je sada da dokaze mozel nasljediti Vedu. Talenata ima, sada to treba na terenu pokazati.

Tuta Petrov
Tuta Petrov

Ibišević i Demirović dosad imaju sličan put. Obojica su ko mladi imali epizode u ligama 5, pa onda hodanje po cvajtama.
Ibišević, ko i Demirović, je sa 22/23 došo u BL (Alemania) i prvi dio sezone bio nevidljiv.
Stvarno sličan razvoj karijere , e sad nadajmo se da će u nastavku Demirović uraditi barem pola što je Ibišević.
Ibišević, ko i Demirović, je sa 22/23 došo u BL (Alemania) i prvi dio sezone bio nevidljiv.
Stvarno sličan razvoj karijere , e sad nadajmo se da će u nastavku Demirović uraditi barem pola što je Ibišević.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 03 dec 2020, 10:48, ukupno mijenjano 1 put.
- ASD
- Kontakt:
Samo što je Ibišević pogađao s klubovima.
- ASD
- Kontakt:
Zato što Ibišević nije bio čitavu karijeru klasični golgeter. Dok je u PSG-u (mislim na posudbe) bio igrao je dosta povučenije, tek od Hoffenheima je to krenulo.
Dijon mu je bio pun pogodak, Aachen je bio takođe pun pogodak, ispostavilo se kasnije, a Hoffenheim je bio pogodak samo takav jer je u to vrijeme sigurno mogao igrati Bundesligu, on se odlučio za ambicioznog drugoligaša.
Demirović je za sada imao dosta failova.
Dijon mu je bio pun pogodak, Aachen je bio takođe pun pogodak, ispostavilo se kasnije, a Hoffenheim je bio pogodak samo takav jer je u to vrijeme sigurno mogao igrati Bundesligu, on se odlučio za ambicioznog drugoligaša.
Demirović je za sada imao dosta failova.
Do Hoffeneima nije pogađo s klubovima, a tad mu je bili 23 godine. Čak je i u Hoffenheimu prvu sezonu bio rezerva i realno loš.
Njega je krenulo 07./08.
To se sad može pričat da mu je Dijon bio pun pogodak, kao i Hoffenheim. Međutim kad je u Hoffenheimu (cvajata) završio na klupi i proglašen za flop, svi su ga otpisali. Isto tako otpisuju i Demirovića iako je tek stigo u BL, a ako im uporedimo karijere Demirović je u svojim godinama nešto bolji.
Njega je krenulo 07./08.
To se sad može pričat da mu je Dijon bio pun pogodak, kao i Hoffenheim. Međutim kad je u Hoffenheimu (cvajata) završio na klupi i proglašen za flop, svi su ga otpisali. Isto tako otpisuju i Demirovića iako je tek stigo u BL, a ako im uporedimo karijere Demirović je u svojim godinama nešto bolji.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Trenutno ni jedan napadač neće biti ni blizu Ibiševića.
Lično sam mišljenjea da nam je Turkeš drugi najkorisniji napadač, jer je visok i učestvuje dosta u igri.
Ali realno, sve je to tanko.
Prevljak jedan od najlimitiranijih napadača, slab u duelima a samo koristan u 16-ercu.
Lično sam mišljenjea da nam je Turkeš drugi najkorisniji napadač, jer je visok i učestvuje dosta u igri.
Ali realno, sve je to tanko.
Prevljak jedan od najlimitiranijih napadača, slab u duelima a samo koristan u 16-ercu.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
E to je to sto Filgud rece. Upravo sve objasnoo.
@Duljevic
Kako mozes sada znati ko ce gdje biti za koju godinu? I ako Streich jos nije toliko minuta mu dao ipak vidi u njemu kvalitet. Nije bezveze platio cetri miliona za njega.
@Duljevic
Kako mozes sada znati ko ce gdje biti za koju godinu? I ako Streich jos nije toliko minuta mu dao ipak vidi u njemu kvalitet. Nije bezveze platio cetri miliona za njega.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
On mora preko noći da popravi užas od tehnike, prijem lopte, kontrola.
I za razliku od Ibiševića koji je ginuo u zračnim duelima, Demirović u pogledu igre glavom ne postoji.
On čak nema ni šut izvan 16. Koljić je primjer koji je prisutan u segmentu igre glavom i šut izvan 16.
Ja se nadam da griješim ali gledao sam ga do sada preko 20-30 puta i znam šta vidim.
Turkeš će u slabijem klubu od St. Gallena imati više golova od Demira. Igrač koji dosta trči, ima isto prosjek od 30-35 dodira po utakmici, ima skok igru i šut.
⚜️~⚜️~⚜️
-
- Kontakt:
napadaci iz danasnjeg pogleda (ako nebrojimo vedu)
1. dzeko
2. prevljak
3. koljic
4. djuric
5. turkes
6. demirovic
ostatak za sad nazalost nerelevantan za A-repku
1. dzeko
2. prevljak
3. koljic
4. djuric
5. turkes
6. demirovic
ostatak za sad nazalost nerelevantan za A-repku
Gledao sam ga isto dosta puta i ne mogu se sloziti s tobom. Njemu tehnika nije toliko losa koliko ti to govoris. Vedo je tehnicki losiji i na prijemu lopte takodzer. Sto se tice golova Turkesa i Demirovica u Svicarskoj mora se reci da je Demirovic nov dosao u Svicarski i uz to vrlo kasno. Negdje u septembru tako da je promasio par tekmi i uz to nije imao pripreme s ekipom. Turkes je tu vec duze i prosao kompletne pripreme. A i puca penale. Takodzer treba napomenuti da Turkes igra cisto spica a Demirovic je izvlacio se vise na stranu a Itten bio u vrhu napada. Sve su to stvari koje se treba gledati. A on da ima sve te stvari na losem nivou nebi zavrsio u Bundesligi. A i prica da ne gine nije tacna. Upravo ide na odbranu konstantno, grize i trci. To smo i vidjeli jedino u mladoj repki kod nas. To je ono sto nam fali u A repki. I protiv Augsburga je isao na odbranu i pritisak pravio ali se bruo istrosio. To ce sve s vise treningom u Freiburgu doci na svoje.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑03 dec 2020, 12:15On mora preko noći da popravi užas od tehnike, prijem lopte, kontrola.
I za razliku od Ibiševića koji je ginuo u zračnim duelima, Demirović u pogledu igre glavom ne postoji.
On čak nema ni šut izvan 16. Koljić je primjer koji je prisutan u segmentu igre glavom i šut izvan 16.
Ja se nadam da griješim ali gledao sam ga do sada preko 20-30 puta i znam šta vidim.
Turkeš će u slabijem klubu od St. Gallena imati više golova od Demira. Igrač koji dosta trči, ima isto prosjek od 30-35 dodira po utakmici, ima skok igru i šut.
Tuta Petrov
Tuta Petrov